Hallucinante CDA-commissievoorzitter is van mening dat Omtzigt zélf excuses moet maken: ‘Pieter moet misschien wel sorry zeggen’

Gisteren presenteerde een CDA-commissie de bevindingen van een onderzoek naar wat er allemaal niet is misgegaan bij de partij in de aanloop naar de verkiezingen. De commissie is van mening dat de partij beter geen lijsttrekkersverkiezingen in de toekomst moet gaan houden. Daarnaast was commissievoorzitter Liesbeth Spies, tevens burgemeester te Alphen aan de Rijn, daarnaast ook van mening dat zowel het CDA als Pieter Omtzigt excuses moeten maken. De partijtop lijkt er nog steeds niks van te snappen. 

De speciaal door het CDA ingestelde commissie bood gisteren haar bevindingen aan partijvoorzitter Marnix van Rij. Niet de bevindingen in het rapport leiden tot ophef, maar de uitspraken van commissievoorzitter Spies. Ze is namelijk van mening dat meerdere mensen excuses moeten maken aan elkaar, waaronder Pieters Omtzigt. De manier waarop ze dit bracht, doet vermoeden dat ze niet bepaald begaan is met het aangedane leed jegens Omtzigt, die door haar partijgenoten en partijtop letterlijk ziek- en weggepest is.

Het lijkt haast wel of Spies onder een steen heeft gelegen. “Als ik zeg dat er sorry moet worden gezegd tegen Pieter, zeg ik ook dat Pieter misschien wel sorry moet zeggen tegen anderen.”. Volgens mij heeft de CDA’er niet helemaal meegekregen dat er Omtzigt weinig te verwijten valt. Na de kwestie ‘functie elders’ en de uitgelekte ministerraad documenten werd duidelijk dat zowel het CDA als de overige coalitiepartijen Omtzigt liever kwijt dan rijk waren. Er is jarenlang een fluistercampagne tegen de ex-CDA’er gevoerd én daarnaast heeft men opzettelijk zijn noeste arbeid vertraagd en tegengewerkt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is een hallucinante gedachte dat in dit geval beide partijen excuses naar elkaar moeten maken. De top van het CDA heeft zelf verpest én heeft zelf ook haar steentje bijgedragen aan het wegwerken van Omtzigt. Nee, Omtzigt hoeft zeker niet zijn excuses te maken. Van je (ex) partijgenoten moet je het hebben…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Jan Heyn

  Het CDA bewijst steeds meer totaal geen christelijke partij meer te zijn, maar een dependance van GroenSlinksch/DDR66.
  Ze graven hun eigen graf steeds dieper.

 2. Emile Takma

  Gaat Pieter zeker niet doen: autisten bieden nooit excuses aan, die hebben namelijk altijd gelijk.

  1. Jan Heyn

   Wordt jij nou nooit eens moe van jezelf? Ik zie alleen maar zwakzinnig gewauwel van jou.

   1. Forlan

    Ben blij dat je in de zoektocht naar jezelf een stap dichterbij bent gekomen. Jij hebt met al je verschillende identiteiten er ook nog borderline bij. Niks te danken voor de hulp Ernest/Emile//Lao

  2. ikweetwatikwil

   Als er 1 autist hier op DDS rondloopt, dan is dat Takma wel. De bewijzen zie je elke dag hier.

   1. Cootje

    Volgens mij is hij 100% transgender maar hij heeft wel autistische neigingen maar hij is het niet

  3. ElGuapo

   Hij heeft geen reden om excuses aan te bieden.
   Maar je bent al zeker van je eigen gelijk toch?

  4. Cootje

   Heb jij ook duidelijk last van , alleen hij zit niet eenzaam op een zolderkamertje verbouwd als transgender , en een moeder die nooit van je heeft gehouden opgezadeld met een zwaar minderwaardigheidscomplex de hele dag achter je pc , ben je vandaag vrouw of man ?

  5. Cootje

   Greta turnberg is zwaar autistischs maar als kind gehersenspoeld door haar debiele ouders , waar gevangenisstraf op moet staan , maar als het de meute goed uitkomt mag het , terwijl dat meisje met poppen moest spelen en nu misschien met de speeltjes van Easy toys

  6. Rood

   Aldus psychopaat Willem Van Velenamen.

  7. Augustus

   De echte gütmensch komt weer in Emile naar boven door een handicap tegen iemand te gebruiken.

   1. Rood

    Vergeet zijn reetkevers september en Bukman niet.

  8. vlekkenoplosser

   spiegel reflectie strónt vlé®k ?

 3. 56RdK

  Een onderzoek verricht door de eigen gelederen.
  Oftewel, de slager keurt zijn eigen, in dit geval, wegrottend vlees; het CDA!

  Wat een partij!
  Maar ach, in het verleden heeft het al zo vaak zijn achterbaksheid aangetoond, van zo’n zooitje schlemielen wil je toch beslist geen lid zijn!

  1. EvertB

   Na zes voorspelde zetels gaat het qua ledenaantal ook de goede kant op, 56RdK. In den beginne tijdens de oprichting van het CDA nog 80 duizend en heden ten dage nog geen 40 duizend na de zuiverende werking door weggelopen bedroefde zachtmoedige leden.

 4. Loes

  Achterbakse arrogante zgn christenen,zoals mijn opa vroeger zei,vooraan in de kerk ,als eerste in de kroeg,vieze leugenachtige duivels,goede partij voor kaagje en rutje liegen bedriegen arrogant en verwarde duivels

  1. EvertB

   Er zit geen stichtend woord bij, Loes, en mensen die zich herkennen in jouw relaas kunnen er ‘ja en amen’ op zeggen.

   😅

 5. Monty

  ”Pieter moet misschien wel sorry zeggen’”

  Pieter Omzigt zegt straks ‘ik sluit me aan bij Caroline van der Plas’.

  Dan trekken ze samen het CDA, FvD, D66 en de Wilders leeg.
  Misschien worden ze wel de grootste partij van ons land ander wel de 2e.

  Laten we aansturen op nieuwe verkiezingen.

 6. plakband

  ‘Pieter moet misschien wel sorry zeggen’

  Pieter had na de lijsttrekker-verkiezing meteen aan zijn stutten moeten trekken
  Dan had de CDA-kiezer voor de verkiezingen duidelijkheid gehad.
  Dat wordt er natuurlijk bedoeld 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  Het is mooi dat het partijbestuur opkomt voor de belangen van de kiezer.
  Maar ook nu weer net nà de verkiezingen, nu kiezers weer vier jaar buiten spel staan.

 7. Voltaire

  En alle slachtoffers van de toeslagenaffaire, alle boeren die weg moeten, iedereen die overlast ondervindt van criminele asielzoekers, horecaondernemers en anderen die door het CDA de vernieling in zijn geholpen moeten allemaal sorry zeggen!

 8. Duckday

  Zijn volledig de weg kwijt.Hopenlijk dat ze eens flink afgestraft worden. Wat voor ego,s zitten daar in die partij.
  HOOGMOED WAANZIN en BELUST OP MACHT.
  Het CDA is een gevaar voor de vrijheid leugens bedrog Men is teveel met zich zelf bezig te promoten Lak hebben aan de bevolking meelopen met die partijen die de weg kwijt zijn. Wat een HOOGMOED heeft dit onderzoek opgeleverd en nog doen ze er niks mee.
  Is de NL politiek wel CORRUPT vrij of zijn we in een vrije val geraakt Nu laat het CDA toch hun werkelijke kant zien.Hoop dat de kiezer nu lering uit dit onderzoek trekken en volledig afstand nemen van deze partij en mensen.

 9. Jank

  Als je liegt dan ben je populair bij het CDA maar expose je de leugens dan ben je de sjaak en moet je je excuseren en dat is de wereld op zijn kop.

 10. right

  Haha, Omtzigt moet kruipen en nederig zijn omdat hij de waarheid prefereert boven volksverlakking en huichelarij!
  De wereld op z’n kop, daar trapt het electoraat niet (meer) in!
  De overheid heeft in zijn arrogantie, de valse kaarten laten zien!

 11. Bes Tolen

  Bij de fiscus, nog wat meer diensten en bedrijven zitten vanouds heel wat christenen. Ze zijn in twee groepen te verdelen waarvan er één, de kleinste groep, het zwaar achter de ellebogen heeft en die krijgt voorrang bij de verdeling van de baantjes. Zelfs de eigen geloofsgenoten vluchten voor dit soort. Ook in het CDA zie je dezelfde keuzes. Dat valt op maar gaat het elders ook zo? Ik bedoel met elders: niet christelijk. Zou best eens kunnen. De vraag is dan of sprake is van een cultuurverschijnsel, het vertrouwen in hufterigheid is groter dan in normaal te achten gedrag. Voor leiders dan. Mijns inziens is dat sterk verbreid en het is cultureel. Is het nu zo, dat het christendom dat cultureel verbreidt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.