Handhaving vreest vervroegde horecasluiting: ‘We zullen op de excessen gaan inzetten’

Het mogelijke besluit van het kabinet om de coronamaatregelen aan te scherpen en de horeca om middernacht te sluiten, maakt dat de handhaving met de handen in het haar zit. “We zullen op de excessen gaan inzetten”, aldus voorzitter van de Nederlandse Politie Bond Jan Struijs.

Half Nederland is, op z’n zachtst gezegd, ‘niet blij’ met het vooruitzicht van de waarschijnlijk totaal overdreven reactie van het kabinet op de oplopende coronabesmettingen. Maar het zijn de politie en de boa’s die de uitwerking daarvan voor de kiezen krijgen. Die mogen straks half zatte mensen gaan lopen waarschuwen, bekeuren en tot bedaren brengen omdat hun kroeg dicht moet en hun zomer naar de gallemiezen gaat.

Struijs verwacht dat handhavers een “hell of a job” te wachten staat, zegt hij tegen De Telegraaf. En dan drukt hij zich waarschijnlijk nog zachtjes uit, want je kunt er best vanuit gaan dat dit, zelfs als het volkomen ordelijk verloopt, praktisch niet te handhaven valt. De spoeling was al dun toen men coronaboetes uitdeelde, en in het ergste geval moet dit vanavond in hele stadscentra tegelijk gaan gebeuren. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hij zegt dat er op excessen zal worden ingezet als mensen zich gaan verplaatsen naar privéfeestjes of naar het park.

Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, is in de veronderstelling dat het demissionaire kabinet dit keer zelfs geleerd heeft van zijn fouten (haha) en zegt: “Het zou me niet verbazen als ze er geen eindtermijn aan geven, want de vorige keer moest de datum elke keer worden verschoven en dat leverde veel gedoe op.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kamp heeft waarschijnlijk wel gelijk, maar er is verder helemaal niets dat erop wijst dat dit kabinet heeft geleerd van vorige fouten, of überhaupt enig benul heeft van hoe ze met het coronavirus om moeten gaan. Wat ze wél goed kunnen is de schuld voor de besmettingen op anderen afschuiven en onzinnige maatregelen bedenken die iedereen alleen maar een hoop geld en tijd kosten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. StemPzeweg

  Dit kabinet moet zich diep maar dan ook ontzettend diep schamen. Mensenlevens die verwoest worden door Corona en de maatregelen zullen een worst zijn voor Rutte en de Jonge die letterlijk over lijken gaan. Dansen met Jansen zei Hugo de Jonge nog zo populistisch vlakvoor hij alle maatregelen heeft losgelaten tegen het advies in van de OMT alleen om een week later weer nog strengere maatregelen te nemen. Dank ook aan iedereen die weer VVD en CDA hebben gestemd

  1. usb3.0

   “Dit kabinet moet zich diep maar dan ook ontzettend diep schamen”

   Klopt een heel land wordt op een fascistische manier ontdaan van de vrijheden, volgens een paar coronafetisjisten was 80% ingeënt toch!!

   Besmettingen? op basis van p©r testen?? meer dan 50% is vals positief…

   1. september

    Praat geen onzin,maar van jou kunnen we dit verwachten.

    1. usb3.0

     Spetember heeft geen antwoord natuurlijk dat kan ook niet want daar is hij niet voor op dit forum…

     1. september

      Schrijf dan wel mijn naam goed

     2. usb3.0

      natuurlijk schrijf ik jou naam niet goed

   2. september

    Vandaag waren er weer bijna 7000 positieve testen .En als de helft vals is dan nog 3500 positief. Dus er moeten echt wel nieuwe maatregelen.Er blijven er hier altijd die tegen alle maatregelen blijven

    1. Xyz1234

     Het gaat er niet alleen om of de test fout positief is, maar ook of de geteste persoon ziek is of niet. En aangezien de meeste mensen zich laten testen om ergens binnen te mogen en niet ziek zijn, ben je in feite statistieken aan het fabriceren die helemaal niets zeggen.

     1. september

      Dat van de testen. dat de Helft vals Zou zijn dat zegt alleen usb.3.0.En dat geloof Ik dus niet

    2. dumbfarmer

     Dat is dus precies de misvorming van statistieken die telkens weer gebruikt wordt…

     Om het simpel te zeggen: er testen er bijvoorbeeld 100, en daar komen dan 10 positieve resultaten uit.. maar nu (wegens testen voor toegang) krijg je ineens 1000 testen, waar dan 100 positief van zijn.
     Wat doen de dan: bleren over 100 positieve testen.. terwijl dat relatief gezien nog steeds hetzelfde is: 10%.
     Andersom bleren ze ook allerlei percentages die totaal vertekend worden.. handig wat toveren met getalletjes, gemiddeltes en percentages, net zolang het precies dat laat zien wat handig is.
     Gebruikte truuk bijvoorbeeld: je hebt 40% kans in het ziekenhuis te komen!!
     Maar daar wordt dan geen context bij gegeven en niet bij gezegd dat dit in die groep positief getestte van 10% van het getestte aantal is..
     in feite.. komt dat dus dan neer op 4 op 100 getestte personen en dat is dus 4%, heel ander getal.

     Ze moeten eens ophouden met dat verdraaien en verkeerd voorstellen van gegevens en juist geinterpreteerde statistische gegevens presenteren, zonder die te zitten verdraaien zoals het effe goed uit komt.

     Het loslaten van de maatregelen gebeurde overigens op basis van ziekenhuisbezetting, waarom wordt nu dan weer misvormde gegevens en statistieken gebruikt??

 2. O.k.

  De betrokken ministers doen dit alleen om hun vakantie plannen te beschermen. Hugo moet en zal naar Frankrijk gaan en dan moet de koning natuurlijk wel gewoon naar Griekenland kunnen. Puur eigen belang en als ze straks weer terug zijn komen er weer opnieuw reis beperkingen en dan geven we de jongeren gewoon weer de schuld. Fijn toch zo’n zelfingenomen kabinet

  1. Emile Takma

   Een bizarre beschuldiging zonder bewijs of logica.

   Dit slaat helemaal nergens op.

   1. september

    ___________________________________________

    1. Harry Haller2

     Mooie streep, september. Heb je dat helemaal alleen gedaan? Knap hoor! Jij verdient een lekkere frikandel uit de snackbar van GebandeKok3

     1. usb3.0

      🤣

   2. usb3.0

    tamil kan het tegendeel niet bewijzen, tot die tijd is het waar wat O.K zegt…

    1. Emile Takma

     Gerrit maakte zich schuldig aan de verkrachting en moord op tientallen kinderen.

     Zolang tot de tijd dat hij het tegendeel kan bewijzen is dit waar.

     😎

     1. usb3.0

      Het tegendeel is dat dat uit jou zieke hoofd komt

      Om even duidelijk te maken wie dit zegt het volgende!

      Even wat uitspraken van tamil op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      tamil rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,
      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [tamil] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~tamil~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~tamil~

      – tamil vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      –tamil vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens tamil toekomt.

      * = ped*partij martijn

   3. Harry Haller2

    Bewijs is er niet, maar er zit wel degelijk logica in.

   4. dumbfarmer

    Bewijs: zie vorig jaar… hebben ze precies hetzelfde geflikt. Alleen is het door hun eigen gestuntel dit jaar duidelijker geworden.

  2. Cootje

   Ze komen niet toe aan vakantie Europa gaat in de Corona brand , landen gaan weer op slot blij gemaakt met een dode mus , in september ligt alles weer op zijn gat inclusief het onderwijs .

 3. KippiX

  Ik hoop dat iedereen maar dan ook écht iedereen shijtziek is van dit soort fascistische maatregelen en dat de hele horeca gewoon openblijft! Iedereen! Dan ga ik als niet meer drinkende wél weer een avondje doorzakken gewoon om de eigenaar te spekken!

  1. usb3.0

   Kan je de eigenaar beter gewoon een meier geven dan houd jij het droog..

 4. Cootje

  Heerlijk toch dat de trouwe MKBers en horeca ondernemers zoveel vertrouwen hebben in Rutte , vierde golf komt op het juiste moment hier en in Europa deze lui hebben allemaal vvd gestemd .en een pandemietje gaat ze in hun kruis raken en de Godde zoon Rutte gaat ze echt niet helpen , zuid Europa gaat heerlijk op zijn gat die hebben niet genoeg aan onze gedwongen giften , een hopeloos toeristen seizoen en hun begrotingen ontploffen volgend jaar en dan gaan we achterover leunend kijken hoe de financiële markten gaan reageren dat een pandemie het verschil gaat maken

 5. vlekkenoplosser

  nietsnutten op een melkert baan die nog met de standaard befehl ist befehl leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.