Hugo de Jonge verklaart niet-gevaccineerden het schuim der aarde: ‘Het heeft iets decadents!’

Zorgminister Hugo de Jonge zei enkele maanden geleden nog dat hij geen druk wilde zetten op mensen tegen zich zich in te laten vaccineren, maar daar is hij nu overduidelijk van teruggekomen. Want de CDA’er gaat nu zelfs zo ver door in interviews te roepen dat je niet laten vaccineren “iets decadents” heeft en dat het eigenlijk maar belachelijk is dat niet iedereen meewerkt.

“Met een gemiddelde vaccinatiegraad van 85 procent die we hopen te bereiken, is nog steeds 15 procent niet gevaccineerd,” zegt De Jonge in gesprek met Nu.nl. “Ook werkt het vaccin niet bij iedereen. Je hebt dan zeker 20 procent van de mensen die het risico lopen op een infectie en in het ziekenhuis kunnen belanden.”

“Tegen mensen die zich niet willen laten vaccineren, kun je zeggen: eigen schuld. Maar zo werkt het niet,” gaat hij verder. “Ook zij kunnen ernstig ziek worden, een ziekenhuisbed bezet houden en zorgen voor uitstel van een operatie van iemand anders. En voor maatregelen die we dan moeten nemen, waar we juist zo tabak van hebben.”

Let heel goed op wat hij hier doet. Ook zij kunnen ernstig ziek worden, een ziekenhuis bezet houden “en zorgen voor uitstel van een operatie van iemand anders.” Niet-gevaccineerden krijgen dus bij voorbaat al de schuld als dit uiteindelijk weer gebeurt. De twee groepen – gevaccineerden en niet-gevaccineerden – worden nu al tegen elkaar opgezet.

En dat was nog maar het begin van De Jonges aanval op mensen die zich niet willen laten inenten. “Ik blijf het herhalen: jezelf wapenen via vaccinatie. Dat is ook zo – hoe zal ik het zeggen – onbegrijpelijk aan de discussies over vaccineren,” gaat hij verder. “Mensen die zich niet willen laten prikken, willen ook niet terug naar de maatregelen. Maar zij maken de weg uit de crisis, het vaccineren, wel verdacht. Dat is heel raar. Het kan niet allebei.”

Met andere woorden, niet-gevaccineerden voorkomen dat “we” terug kunnen naar normaal. Strenge maatregelen blijven nodig als grote groepen zich niet laten vaccineren. De gevaccineerden lijden ook dan dus onder de koppigheid van de niet-gevaccineerden.

En hij was nóg niet klaar. “Het heeft iets decadents om te denken dat je kunt bedanken voor het enige middel dat ons uit deze crisis helpt,” sneert hij vervolgens, “maar tegelijkertijd kunt rekenen op de solidariteit en de bescherming van anderen die zich wel laten vaccineren.”

Dit is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Deze man gedraagt zich niet alleen als een verkoper van vaccins, maar ook nog eens als een intolerante bobo die denkt anderen te kunnen vertellen wat ze met hun leven moeten doen.

De druk op de zorg was niet zo heel groot “door corona,” maar doordat het kabinet Rutte III niet in de zorg wilde investeren. De IC-capaciteit moet blijvend opgeschaald worden. Dat gebeurde niet. De afgelopen jaren werden er allemaal ziekenhuizen gesloten, en verdwenen er dus ook normale ziekenhuisbedden. Dat moet ongedaan worden gemaakt… maar ook dat gebeurde niet.

Maar daar hoor je De Jonge niet over. Nee. Áls straks gevaccineerden niet geopereerd kunnen worden omdat “de ziekenhuizen vol liggen met niet-gevaccineerden” dan is het de schuld van die laatsten. Ja, we zitten dus in de situatie dat we mensen die ziek worden daar zélf de schuld van geven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Jonge is een heel gevaarlijk en vooral een heel immoreel spel aan het spelen. Hij gedraagt zich als een almachtige God die mensen kan vertellen wat ze in hun lichaam laten spuiten, en die vervolgens ook nog even kan verklaren dat mensen “schuld” hebben als ze ziek worden. De man denkt werkelijk dat hij de nieuwe hoge priester van een postmoderne seculiere religie is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

126 reacties

 1. Emile Takma

  De onnozelen en gelovigen die weigeren zich te laten vaccineren kunnen veroorzaken dat we in het najaar weer een lockdown en overbelaste zorg krijgen. Daar maakt de minister zich natuurlijk terecht bezorgd over en ergerlijk is dit asociale gedrag natuurlijk ook.

  Hij heeft dus een punt.

  1. usb3.0

   “kunnen veroorzaken”

   Aldus fascistische vaccinazidrammer tamil en hugo en die moeten hun smerige stinkbek houden en in een hoekje gaan zitten angst prediken.
   Het is pas decadent als je mensen wegzet die uit “vrije” wil, want dat is toch? besluiten om zich eerst eens even te verdiepen er even rustig over na te denken, even af te wachten of gewoon geen vaccinatie willen, wie denken tamil en de jonge dat zij zijn?

   De asocialen, onnozele en ratten zijn gasten als tamil en de jonge…

   1. DubbelZout

    Nou nou, deze woorden moet je morgenvroeg weer allemaal rechtl*lluen
    Schijnheiligheid ten top

    1. september

     Dit kan je verwachten van usb3.0,hij moet zelf zijn lelijke tyfus rot bek houden.,de debiel.Dat houdt nooit op.Hij is zelf asociaal.

     1. usb3.0

      Jullie zijn hier de fascistische vaccinazidrammers hè, wie denken jullie dat jullie zijn om andere mensen de maat te nemen, of te kunnen bepalen wat anderen moeten doen!

   2. september

    Wij zwijgen hier echt niet zolang jij je debiele en imbiciele lelijke rotbek. niet dicht houdt

    1. usb3.0

     Je bent dus een fascistische vaccinazidrammer

     1. Rood

      En een sokpop van Van Velenamen. Waar Van Velenamen is daar is september.

  2. RvdBe

   Is dat dezelfde minister die mensen die gevaccineerd zijn gelijk op vakantie laat gaan?
   Loop maar lekker achter pabo Hugootje aan dan komt het allemaal goed.

  3. Xyz1234

   Laat u niet gek maken door deze clown. Ondanks dat ik het vaak met u oneens ben hier denk ik dat u beter weet dan u nu opschrijft. U doet uzelf echt tekort als u meegaat in het polariseren van de Jonge. Fijne dag.

  4. Blitzkrieg

   Emile Takma :
   Quote : “De onnozelen en gelovigen die weigeren zich te laten vaccineren kunnen veroorzaken dat we in het najaar weer een lockdown en overbelaste zorg krijgen.”
   We kunnen deze hele discussie vermijden, die dodelijke gen-tech injecties, nog in expirimentele fase, kwalificeren gelukkig niet als “vaccins”.

  5. Mistgabel

   Aldus Emile Takma de Jonge.

  6. Mistgabel

   Lockdown?

   Maar u heeft toch een prikkie gehad?
   U bent toch beschermt?
   Waar bent u dan bang voor?
   Waarom moeten ze u dan opsluiten?

   1. Emile Takma

    De overbelasting van de zorg wordt veroorzaakt door ongevaccineerden. Is dat zo lastig te begrijpen?

    1. Mistgabel

     Maar waarom moet u dan in lockdown?

     1. Emile Takma

      Omdat de maatregel dan voor iedereen gaat gelden.

    2. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k snapt nog steeds niet dat slechts de risico groepen gevaccineerd moesten worden om de zorg te onttlasten. De rest is gewauwel en slecht commercieel belang om zoveel mogelijk vaccins te plaatsen.

     Kinderen bijvoorbeeld hebben 0,004 % kans om een ernstige vorm van corona te krijgen ! collateraal damage noemt de strónt vlé®k de bijwerkingen dan. Je moet met zo een gedachte echt volledig ontoerekeningsvatbaar zijn.

    3. janszm

     Uw antwoorden laten zien, hoe het met uw kennis is gesteld. Oh lord, heb meelij met deze man.

  7. janszm

   Een gezond lichaam heeft geen rotzooi nodig. Een kwaadaardig virus wordt in een gezond lichaam verzwolgen. Dat is de natuur, iets waar de linksmensen zo gek op is.

   1. Emile Takma

    Behalve natuurlijk als de virusaanval een maatje te groot is voor het immuunsysteem. Wereldwijd bleek dat voor een kleine viereneenhalf miljoen mensen het geval.

    Bij pokken, de kinkhoest, ebola en de builenpest hadden we dat probleem ook.

    1. ElGuapo

     “Behalve natuurlijk als de virusaanval een maatje te groot is voor het immuunsysteem. ”

     Bron.

  8. vlekkenoplosser

   meewerken aan je eigen ondergang zegt de frikandellen specialist.

   ongevaccineerde worden
   gevaccineerde worden ziek

   ongevaccineerde kunnen drager zijn
   gevaccineerde kunnen drager zijn

   ongevaccineerde kunnen overdragen
   gevaccineerde kunnen overdragen

   ongevaccineerde belanden op zaal en de I.C
   gevaccineerde belanden op zaal en de I.C

   Als gevaccineerde heb je mogelijk een milder ziekte verloop zeggen ze maar we weten zeker dat je op de lange termijn effecten geen enkel zicht hebt.

   Vaccinatiefascisten willen u nu semi verplicht vaccineren met de nieuwste drogreden dat ongevaccineerde zorg dragen voor nieuwe varianten. Gevaccineerde die ziek worden zorgen voor dezelfde varianten

   De wereld is dood ziek geworden omdat de politiek influenza hernoemd heeft naar corona. De vaccinatiefascisten zoal de minister zijn de asocialen die willens en wetens een tweedeling zaaien in de maatschappij om hun vaccinatie scam door te zetten.

   Mensen ontwaak toch en laat u niet langer leiden door de misleiding van de politiek die dan weer spreekt over besmettingen, dan weer over druk op de zorg , dan weer over de R-factor en dan weer over varianten en vervolgens nu wauwelt over verplicht vaccineren. De politiek is gevaarlijker dan corona ! De strónt vlé®k is dommer dan de politiek

   1. Vlekkenoploser

    Mark Rutte wil alle Nederlanders met vaccinatie vermoorden zodat hij straks Nederland helemaal voor zichzelf heeft. Een smerige stróntvlerk.

    1. vlekkenoplosser

     Dank voor je inhoudsloze gezwam , nu maar weer terug bij je moeder voor de deur hufter

 2. NO8DO

  Volgens het AD is het grootste gedeelte van de nieuwe corona opnames ongevaccineerden. Tijd om de beterweters te weigeren?

  1. usb3.0

   Het wordt tijd dat ze gasten als jij eens in elkaar trappen met hun grote bek

   1. NO8DO

    Mag ik aannemen dat u, in geval van besmetting met Corona, u een niet-behandelen verklaring bij u heeft?
    Waar verpleegkundigen in uw geval maar wat graag gevolg aan geven.

    1. Emile Takma

     Helaas, de onnozelen die zich niet laten vaccineren zullen wel degelijk een beroep doen op de zorg en ziekenhuisbedden bezet houden die bedoeld waren voor kankerpatiënten.

     1. Borreby Duytsch

      “…De onnozelen..”

     2. Kangal

      Kankerpatiënten zegt u?
      Waaronder wellicht mensen die willens en wetens hebben gerookt?
      Met die mentaliteit moeten we misschien mensen die roken, drinken en andere ongezonde (of risicovolle) eigenschappen erop nahouden ook maar buitensluiten van de zorg?
      Lekker wereldbeeld heb jij…

   2. september

    En ze zouden jou in elkaar moeten trappen met je rotbek.

    1. september

     dat is usb.3.0 niet jou E.T

   3. Emile Takma

    Gerrit is helemaal niet asociaal. Als het virus hem te pakken krijgt zal hij zeker geen beroep doen op de medische zorg. Hij sterft gewoon naar adem happend dapper in zijn eigen bed.

  2. rafi

   Goh, in Engeland zien ze precies het omgekeerde. Maar jij gelooft dus een kartel-krantje? Nee, als er velen ziek worden in de herfst, dan is dat door het niet of zeer slecht zijn gaan functioneren van hun aspecifieke immuunsysteem door de gentherapie, die men leugenachtig ‘vaccin’ noemt. Dat is mijn veronderstelling. Niemand maakt mij ook wijs, dat de experimentele fase voor dit soort zaken normaliter 5 tot 10 jaar is, maar dat dat nu ineens niet meer hoeft. Het ineen schuiven van verschillende soorten testlijnen waardoor die testduur nu ingekort kon worden, zoals deze non-valeur, ex-pabo-‘student’ De Jonge (* 1978!) ook eens raaskalde, is onzin, want dan zouden de labs dat altijd al gedaan hebben.

 3. rafi

  Het is inderdaad een buitengewoon onbeschoft mens. niet alleen deed het kabinet niks om een normaal aantal IC-bedden te herstellen, ook vergeet hij dat er ook wel eens mensen BANG zouden kunnen zijn voor het ‘vaccin’. Verder geen woord over het weldadige effect van sommige medicijnen. Hij noemde bv. Rob Elens een kwakzalver, en verbood hem levens te redden. Het virus is bijna geheel ongevaarlijk, vanaf het begin, voor grote groepen van de mensheid, en nog ongevaarlijker (wel besmettelijker maar nog minder gevaarlijk, dat gaat samen) geworden door mutaties. Ik hoop, dat we z.s.m. van deze charlatan, deze nitwit, af zullen zijn.

  1. NO8DO

   Alle berichten dat de tekorten op de IC afdelingen in handjes en niet in bedden zit, is geheel langs rafi gegaan.

   1. Gerda2

    En dat het zorgsysteem overbelast wordt/kan worden, daarvoor moet je bij de overheid zijn.
    Heel makkelijk om te zeggen, maar er is bewust gekozen voor bedden schaarste op de ic’s en te weinig geclassificeerd personeel. Luister wat de ic-verpleegkundige Thomas Smits van het Amsterdam UMC te zeggen heeft. Nog steeds wordt er weinig tot niets aan de schaarste gedaan.

    youtube.com/watch?v=xYZCx9q65k4

    1. Emile Takma

     Nederland heeft een capaciteit van rond de 1500 IC-bedden. In normale omstandigheden is dat driedubbele dat nodig is.
     De asociale dan wel stupide idioten die zich weigeren te laten vaccineren kunnen er voor zorgen dat we die maximale capaciteit dit najaar weer moeten aanspreken met vele doden tot gevolg door uitgestelde zorg van doodzieke patiënten die dan niet geholpen kunnen worden.
     Zo liggen de feiten en mekkeren over nog meer capaciteit van de IC om d3ze debielen tegemoet te komen is nogal ergerlijk.

     1. Gerda2

      Zo geërgerde meneer Takma, laat de overheid maar eens duidelijk aangeven, wat haar visie voor de toekomst is op dit terrein.

     2. hetfietsmenneke

      Zeg ventje, heb jij er plezier in om constant mensen uit te schelden, die je niet eens kent. Wat is dat voor tokkiegedrag?

   2. rafi

    Dat is niet waar. Bezuinigd is er op aantal IC-bedden door een vorig kabinet Rutte. Niet voor niks mochten ze daardoor tijdens de eerste golf naar Duitsland uitwijken. NRW heeft gewoonweg veel meer bedden naar verhouding dan NL, en ongeveer even veel (iets meer zelfs) inwoners. Dit rot kabinet heeft zelfs een Corona-hospitaalboot in Rotterdam geweigerd op het hoogtepunt van de eerste golf! Verder heeft het niet tevreden zijn met een ‘vaccinatie’graad van 85% niets met de volksgezondheid te maken, want voor groepsimmuniteit is 60% al genoeg, maar alles met het volk conditioneren, met kijken hoe ver men kan gaan met de bevolking dresseren, africhten. Deze slechtste minister van Volksgezondheid aller tijden nadert veel te dicht het grondwettelijke burgerrecht op lichamelijke integriteit. Hij moet daarmee ophouden, en zelfs maar uit de buurt van de grens blijven!

    1. Niemandalletje

     Er is niet alleen op bedden bezuinigd. De rutte kabinetten hebben door de jaren heen heel wat bezuinigd op alle gebieden van de gezondheidszorg. Ook op bijvoorbeeld personeel.
     Je zou verwachten dat ze dat beleid wel enigszins bij zouden stellen.
     Helaas is het tegengestelde eerder aan de orde.

     1. Emile Takma

      Dat is feitelijke onzin, Niemandalletje. De uitgaven voor de gezondheidszorg stijgen al jaren structureel.

     2. Niemandalletje

      Dus jij bent zo simpel die de uitgaven aan hoeveelheden koppelt?

      Gosh, niet erg slim van je. Ik hoef dit toch niet uit te leggen aan je, hè. 😉

     3. Niemandalletje

      Trouwens lees je eigen blaadjes er maar op na.
      Parool, Volkskrant, NRC en de VVD zelf notabene, etc. etc.
      ht#ps://tinyurl.com/yc92ndph

  2. Augustus

   Dat het alleen om bangheid gaat of wappies is een typische drogreden van deze opgefokte cokesnuiver. Er zijn heel veel artsen en onderzoekers die bewust dit experimentele medicijn niet nemen, heel simpel op basis van de medische literatuur (o.a. lancet) en de eerdere ervaringen met de integriteit van wetenschappelijk onderzoek en het systeem van peer-review. Ook al zijn er n=10^9 samples, dat maakt vrij weinig uit als daar geen betrouwbare en unbiased sampling plus grote t (wegens autocorrelatie) tegen over staat. Nog geen één medisch onderzoeker kan garanderen dat er geen schadelijke effecten* van het vaccin zijn over een aantal jaar.

   *Je moet dan niet denken over dat mensen opeens dood neervallen zoals vaak beticht wordt tegenover mensen die maar enige sceptici zijn van massa-vaccinatie. Denk eerder aan bijvoorbeeld 5% hoger kans op hart en vaat ziekte over 10 jaar, 10% hoger kans op hersentrombose, etc. Je moet je afvragen of deze, vaak kleine, risico’s af te wegen zijn aan de minuscule risico’s die covid heeft voor gezonde, volwassen mensen. Je moet je afvragen of je kinderen wil blootstellen aan permanent hogere kans op vroegtijdig overlijden om ze te beschermen tegen iets waar ze statistisch gezien geen last van hebben.

   Dan heb ik nog geen eens over de ‘je doet vaccinatie voor anderen’ drogreden. De virologie is vrij duidelijk dat een zwak vaccin er juist voor kan zorgen dat de natuurlijke selectie onder covid varianten wordt bevorderd. Het is niets voor niets dat bijv. de britse of indische variant een aantal maanden kwamen na de massa-vaccinaties zijn begonnen. De zwakkere varianten worden verdreven, de sterkste die vaker door het leaky-vaccine heen gaan blijven over en verspreiden zich sneller. Je zorgt er uiteindelijk voor dat de zwakke covid varianten, die voor een ruimere immuniteitsprofiel zorgen dan een vaccin, niet meer concurreren met de veel dodelijkere varianten.

   1. Emile Takma

    Je praat de grootst mogelijke onzin, Augustus.

    Lees nou gewoon eens dit artikel en je zult mogelijk inzien dat je onzin verkocht.

    ht*ps://www.scientias.nl/rna-in-covid-19-vaccin-geen-probleem-voor-ons-dna/

    1. Augustus

     Je snapt het argument niet dus ik snap dat je van die ‘fact checking’ onzin gaat refereren die enkel ingaat op wappies die denken dat hun DNA veranderd wordt. Op serieuze argumentatie van artsen en wetenschappers heb je weinig, lees eens lancet of nature in plaats van deze roddelblaadjes en dan leer je wellicht wat buiten de bubbel van de pers.

  3. Meriadoc Brandebok

   Duitsland had ook een lockdown en zij hadden nog meer IC-bedden.

   Onder normale omstandigheden hebben we genoeg IC-bedden (en bovendien is er ook veel geld bijgegaan).

 4. Henk de Vlieger

  Aan alle volgzame weekdiertjes hier…..

  Ik neem aan dat jullie wens ook is om iedereen buiten de maatschappij te zetten die: langere tijd heeft gerookt, ongezond eet, weinig beweegt, alcohol drinkt, door een rood licht loopt enz. enz.

  Vanaf mijn twaalfde levensjaar vind ik de mening van een basisschool leraar niet zo belangrijk meer, ons hugootje laat keer op keer zien dat dit een verstandige keuze is.

 5. Beukman

  Het is niet politiek correct van De Jonge en ook niet diplomatiek uitgedrukt, maar er zit beslist een kern van waarheid in zijn woorden. Het geldt bovendien ook voor andere gevallen. Denk aan ouders die hun kinderen niet laten vaccineren tegen een paar van de bekende kinderziektes, wetend dat andere kinderen op de creche wél zijn geprikt en hun eigen kind daardoor betrekkelijk weinig gevaar loopt.
  Lekker makkelijk. Maar vooral: lekker egocentrisch.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Ten eerste, dit zijn expirimentele gen-tech injecties, geen “vaccins”. Ook bevinden ze zich nog in expirimentele fase, iedereen is dus gewoon proefkonijn voor big pharma! Ga je eraan dood of heb je ernstige bijwerkingen, kan je niemand aansprakelijk stellen. Verder is de slogan “je doet het voor een ander” niks meer dan de slogan van een marktkoop man. Je doet helemaal niks voor een ander, net als dat een ander de dodelijk bijwerkingen niet voor jou kan krijgen. Ofwel die dodelijke gen-tech injectie “helpt” tegen corona en hoef je hem niet aan andere op te dwingen ofwel die injecties werken niet en heeft het geen zin om ze te nemen. Voor nu zal ik de hele ethiek achter deze discussie maar even achterwege laten. Verder is de IFR van corona slechts 0.15%, niet eens meer het niveau van een stevige griep, mijn eerste vraag is waarom zouden we gen-tech expirimenten doen op de gehele wereldbevolking voor iets dat minder gevaarlijk is als je jaarlijkse griep?

   1. Emile Takma

    “dit zijn expirimentele gen-tech injecties”

    Dit is bespottelijke onzin.

    1. Mistgabel

     Overal te vinden.

     1. Emile Takma

      Klopt:

      ht*ps://www.scientias.nl/rna-in-covid-19-vaccin-geen-probleem-voor-ons-dna/

     2. DubbelZout

      Op internet is alles te vinden, van keiharde feiten tot de grootst mogelijke onzin
      De kunst is om kaf en koren te scheiden, maar dat is helaas niet iedereen gegeven

   2. NO8DO

    mijn eerste vraag is waarom zouden we gen-tech expirimenten doen op de gehele wereldbevolking voor iets dat minder gevaarlijk is als je jaarlijkse griep?

    Tja, dat vrijwel alle regeringsleiders zo dom zijn snapt niemand, behalve in Brazilië, waar de president de enige juiste instelling heeft, Niet VACCINEREN!

    1. Emile Takma

     In plaats van met je onderbuik babbelen kun je natuurlijk ook even googelen.

     ht*ps://www.scientias.nl/rna-in-covid-19-vaccin-geen-probleem-voor-ons-dna/

     1. usb3.0

      tamil heeft niet door dat het experimenteel mRNA vaccin betreft, tamil en rest van vaccinazifetisjisten zijn onderdeel van dit experiment

     2. Mistgabel

      Beter googlen, karig.
      U link gaat alleen over dna.

 6. Marcel41

  Fijn om te horen dat ik decadent ben, omdat ik als niet-gevaccineerde profiteer van de gevaccineerde. Ach ik betaal weer veel belasting, wat de multinationals en uitkering trekkers weer niet doen. Dus is het weer in evenwicht.

  1. Emile Takma

   “omdat ik als niet-gevaccineerde profiteer van de gevaccineerde. ”

   Inderdaad. Je erkent het tenminste’

  2. usb3.0

   Je moet eens kijken als de niet gevaccineerden niet mee betalen aan de zorg omdat ze als niet gevaccineerden geen zorg zouden moeten krijgen van een tamil, beukho*r, nanko, kijken wat er dan gebeurt

   1. DubbelZout

    Maar jij bent toch van die club waar ze niet eens een ziektekostenverzekering hebben, want God en zo…
    Dus hoe zo meebetalen ?

    1. usb3.0

     Nee ik ben niet van de club die geen ziektekostenverzekering heeft..

 7. Mistgabel

  Een vieze gluiperige hond is het.

 8. Marcel41

  Ach Emile, iedereen moet het voor hun zelf kunnen beslissen. Omdat ik al eerder blijvende schade heb ondervonden van andere vaccins, laat ik deze inderdaad aan mij voorbij gaan. Geloof dat het vaccin voor de meeste mensen goed werkt. Maar het is nooit risicoloos. Wil me best laten vaccineren als ze iets willen ondertekenen dat ik een schadevergoeding krijg wanneer ik blijvende schade ondervind van het vaccin. Dat gaan ze nooit doen, dus laat maar zitten.

  1. Emile Takma

   Blijf je dan wel binnen zitten, Marcel, en zul je geen beroep doen op de overbelaste zorg als het virus je toch te pakken krijgt?

   1. Mistgabel

    Betaal verdomme 180 euro in de maand en zal je niet geholpen worden.
    Opschalen willen ze ook niet, terwijl er van de week een reclame op de radio was dat de hulpverleners wel konden rusten, want dast bedrijf (welke weet ik ff niet meer) genoeg mensen in hun bestand hadden om ze op te vangen.

    Neem het bericht van Duitsland mee dat de ziekenhuizen logen over bezetting intensive care om meer steungeld te krijgen.
    h*tps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/duitse-ziekenhuizen-logen-over-bezetting-intensive-care-om-meer-steungeld-te-krijgen/ar-AAKW52n

    U past bij dat gestoorde zooitje voor die 0,15%.
    Een heulertje van het kwaad.

   2. usb3.0

    Wie denkt tamil dat hij is om mensen binnen te willen houden, tamil’s gedachtegangen neigen zeer naar de 2de wereldoorlog waarbij een bepaalde groep mensen ook binnen moesten blijven..

    1. september

     Je praat weer grote onzin Met die idiote vergelijking.Maar dat zijn we van jou wel gewend

     1. usb3.0

      Nee hoor september, de vergelijking is 1 op 1, jij daarin tegen verdedigt dit ook nog..

 9. Marcel41

  Nee, ik blijf niet binnen zitten en als ik Corona mocht krijgen heb ik gewoon recht op zorg net als ieder ander. Gelukkig hebben we nog deels collectieve zorg in Nederland. Als we zo gaan redeneren kan je ook zeggen dat mensen die roken geen behandeling krijgen voor longkanker. Mensen die hun been breken tijdens skiën, tjah jammer voor je. Je weet dat dit kan gebeuren met skiën. Kom je in het ziekenhuis door een auto ongeluk, ook pech voor je. Iedereen weet dat als je deelneemt in het verkeer je iets kan overkomen.

  Nee, in mijn geval is de kans ook groot dat ik in het ziekenhuis beland door het vaccin of er iets aan overhoud waar ik dan weer veel zorg voor nodig zou hebben. In beide gevallen is het een risico. Gezien mijn track record mbt vaccinaties zal ik de zorg minder belasten wanneer ik me niet laat vaccineren.

  1. Emile Takma

   “als ik Corona mocht krijgen heb ik gewoon recht op zorg net als ieder ander. Gelukkig hebben we nog deels collectieve zorg in Nederland.”

   Juridisch heb je gelijk, merel wat mij betreft bepaald niet.

   Je bent een asociale zak als je met een eenvoudige vaccinatie corona voor jezelf en anderen kunt voorkomen en vervolgens met je dikke reet in een ziekenhuisbed ernstig zieken de toegang naar de zorg blokkeert.

 10. Emile Takma

  Ik ben wel in mijn nopjes over de stevige uithaal van Hugo. De man heeft zich de afgelopen tijd kapot gewerkt, heeft karrevrachten met modder over zich heen gekregen en kan nu bogen op een succesvol vaccinatiebeleid.
  Hij heeft het morele recht om de trieste wappie-idioten eens een keer een haal over de neus te geven.

  1. usb3.0

   Nee hoor tamil dat recht heeft hij natuurlijk niet.

   “kan nu bogen op een succesvol vaccinatiebeleid.”

   Aldus onze fascistische vaccinazidrammende cojonafetisjist, het woordje dwang mist

  2. Gerda2

   Emile@ De man heeft zich de afgelopen tijd kapot gewerkt, heeft karrevrachten met modder over zich heen gekregen en kan nu bogen op een succesvol vaccinatiebeleid.

   Lijkt het of je in de spiegel kijkt?
   Ook jij werkt je de hele dag een slag in de rondte achter je toetsenbord.
   Ook jij krijgt karrevrachten modder over je heen.
   Maar dapper en vol goede moed (behalve vandaag zo aan je taalgebruik te horen), ploeter je door.

   1. Emile Takma

    Nog iets inhoudelijks, Einstein?

    1. Gerda2

     Je maakt mijn dag meer dan goed met dit compliment.

     De inhoud was ook wel heel indrukwekkend.

 11. P. Puk

  Hij heeft zeker last van bijwerkingen. Hersenen aangetast!

 12. usb3.0

  Wat ik zo mooi vind is dat sinds het moment dat de lockdown is opgeheven en mensen (die zijn gefuckcineert) de “vrijheid” hebben gekregen er ineens een deltavariant is, hoezo vaccineren helpt… laat mij niet lachen, domoren zijn het

  1. Emile Takma

   Gerrit ontkent de ernst van het virus in elk geval niet meer.

   1. september

    Ik lees hier echt wat anders,want hij blijft tegen vaccineren,dat veranderd toch nooit.

   2. usb3.0

    tamil geeft zeer duidelijk te kennen dat vaccineren niet helpt

 13. info@hotel-bijpost.nl

  wat een tuig is dat toch,
  satan zelf zo’n gezicht
  satan is een gevallen engel

  1. Emile Takma

   Waar spreek je over, hotel?

  2. september

   Hallo Hotel als je hier reageert met je emailadres kan het zijn dat je allemaal onwelvoegeiijke emails krijgt.Je kan beter een nieuwe nick verzinnen.

 14. J. Punt

  Zolang je op jouw verdiende vakantie aan de costa’s zwaait met Eurootjes vraagt NIEMAND naar wat dan ook! Ja, als de Koning op werkbezoek komt bij de uitgaansboulevards.. Telefoon met de app erop kan je thuislaten. Niemand die het wil weten.. zolang je maar je smoel houd en betaald!

 15. Bes Tolen

  Ik vraag me af of zo’n minister wel een doorwrochte ervaren eigen mening heeft over veel onderwerpen, die zijn ministerschap behelzen. In dit geval van vaccineren ligt het blijkbaar anders en is zijn idee dat iedereen het zelf maar moet weten. Gerekend dan de campagne, die hij heeft laten voeren en de heel vele tegenstemmen, die er waren en zijn, is die campagne te slap geweest. Dat getuigt wel van hoe Nederland wordt geregeerd. Onzeker en vaak de verkeerde kant op. Als het de verkeerde kant op gaat, is men juist wel heel beslist. En daar gaat het dan om de grootste belangen waarbij het voortbestaan van het volk geweld wordt aangedaan. Kijk, als we nu en fatsoenlijke regering hadden dan had die heel wat meer kunnen bereiken wat vaccinatie betreft. Met immers een veel betere verstandhouding.

  1. Branzino

   @Bes Tolen
   Hoe past deze redenering van jou bij de constatering, dat Nederland bij de goed gevaccineerde landen gerekend wordt?

   1. Niemandalletje

    Vind jij dat Nederland bij de goed gevaccineerde landen gerekend mag worden?
    Geheel gevaccineerden nog geen 33%?

    Indien ja, waarom? En wat verstaat u dan onder goed gevaccineerd? Aangezien vele landen een hoger aantal hebben wereldwijd.
    Indien nee, waarom schrijf je dat dan, als je weet en kan lezen in de statistieken dat Nederland in de middenmoot zit qua volledig gevaccineerden?
    Of ging je er alleen maar vanuit dat Nederland bij de goed gevaccineerde landen behoort omdat er nog landen onder zitten?

    Voor de goede orde, hier een lijstje van alleen de Europese landen die boven Nederland staan qua aantallen.

    Malta =+/-73,8% volledig gevaccineerden
    IJsland 62,5
    Ver. Koninkrijk 48,7
    België 34,6
    Denemarken 33,9
    Portugal 35,1
    Hongarije 50,9
    Spanje 38,5
    Duitsland 37
    Luxemburg 33,7
    Oostenrijk 35,4
    Cyprus 39
    Zwitserland 33,9
    Griekenland 36,8
    Litouwen 38,9
    Polen 35,7
    Slovenië 33
    Servië 36

    Onder goed gevaccineerd zou ik dus Ijsland en Malta scharen, maar met een derde van de bevolking valt voor mij toch echt onder inadequaat (niet voldoende goed, dus). Bij jou niet?

    1. Branzino

     @Niemandalletje
     Volgens het corona-dashboard zijn plm. 6 miljoen Nederlanders volledig gevaccineerd en ongeveer 4 miljoen eenmaal. Als we uitgaan van plm. 13,5 miljoen te vaccineren mensen (18 jaar en ouder), dan liggen die percentages wel wat hoger dan in jouw tabel. Maar, toegegeven, ik kan me vergissen en hoor dan graag hoe het wel zit.

     1. Niemandalletje

      De tabel die ik geef zijn de officiële cijfers van begin juli, Piet.
      Daarnaast zijn deze ook te lezen in het NRC.
      Maar zelfs dan, geeft dat nog geen antwoord op mijn vragen aan je.
      Dus mag ik ervan uit gaan dat je 40% wel goed vind en adequaat?

     2. Niemandalletje

      Komt nog bij dat de groep 12 tot 17 jarigen vanaf vandaag inderdaad bij het officiële cijfer mogen gerekend worden. Dus procentueel is het cijfer van mij wel aan de hoge kant. 😉

     3. Branzino

      @Niemandalletje
      Waar lees je die officiële cijfers? Ik gebruik het corona-dashboard, ook officiële cijfers.

     4. Niemandalletje

      Ik mag nu voorzichtig aan toch wel constateren dat een antwoord op een simpele vraag er niet inzit van jouw kant, Piet?

      (De bron was trouwens het NRC (Laatst bijgewerkt op 2 juli 2021 om 19:00) die het via OWiD van het RIVM kreeg.)

     5. Branzino

      @Niemandalletje
      Ik weet niet waarom je zo hecht aan mijn oordeel, maar o.k. hier komtie. Ik vind dat percentage voor Nederland helemaal niet zo slecht. Je neemt de eerste prik helemaal niet mee, maar dat speelt natuurlijk ook een rol. Er zijn inderdaad landen die hoger scoren, maar daar zitten nogal wat landen bij die veel overzichtelijker zijn en dus gemakkelijker te behandelen.
      Maar het belangrijkste blijft toch het effect van die vaccinaties, En in Nederland loopt het aantal ziekenhuisopnames nog steeds fors terug., De besmettingen helaas niet, maar dat effect kon a.g.v. de vaccinaties wel eens meevallen, omdat mensen minder ziek worden.
      Ik ben dus erg positief over het gevoerde beleid, dat ondanks de merkwaardige en moeilijk te begrijpen tegenstand toch een opzienbarend effect heeft gehad.

    2. Niemandalletje

     Nogmaals Piet, dat is wederom geen antwoord op de vragen.
     Jij stelt in het begin een vraag met een constatering.
     Ik vraag me af of deze constatering wel juist is.
     Om gezeur over een paar procenten uit de weg te gaan stelde ik die procenten voor jou gemak al naar boven naar 40 zodat we dus nu eindelijk naar je constatering en mijn vraag kunnen kijken.

     1. Niemandalletje

      Als je snel bent, kan ik je antwoord nog lezen voordat wij vandaag met de camper vertrekken voor een welverdiende vakantie. 😉

     2. Niemandalletje

      jou=jouw (alvast voor de taalpurist)

     3. Branzino

      @Niemandalletje
      Ik kan nog steeds niet de bevestiging vinden van jouw cijfers. Op het corona-dashboard staan andere, hogere, cijfers.
      Als je concrete de volgende was: “Dus mag ik ervan uit gaan dat je 40% wel goed vind en adequaat?”, heb ik m.i. voldoende geantwoord. Dat antwoord was, met enige toelichting: “ja, voldoende, maar niet uitmuntend”. Je moet er m.i. wel de eerste prikken in meenemen, niet voor volledige bescherming, wel voor een aanvullend positief effect. En dan staat Nederland ook een stuk hoger, ook volgens jouw lijst, zo neem ik aan.

      Verder een prettige vakantie, als dit bericht je nog op tijd bereikt. Ik las je reactie helaas zojuist pas.

 16. Marcel41

  “ Je bent een asociale zak als je met een eenvoudige vaccinatie corona voor jezelf en anderen kunt voorkomen”

  Emile, wat doe jij hier in Nederland eigenlijk ? Iemand met jou opvattingen kan beter naar Rusland, China waar ze ook geen waarde hechten aan recht op vrijheid van meningsuiting, zelfbeschikking over je lichaam. Gelijk agressief als mensen andere opvattingen cq keuzes maken dan jij. Echt als ik jou was zou ik emigreren.

  Het oeverloze argument “jij bent niet gevaccineerd, maak je andere mensen ziek” als die andere mensen zijn ingeënt hebben ze niks te vrezen. Het argument dat ik misschien zorg nodig zal hebben omdat ik me niet laat vaccineren. Anderen vreten zich vol met vet, suiker en zout en hebben daardoor later veel zorg nodig. Dus Boehoe, ga ergens anders huiliehuilie doen stumpert of kom eens met goeie argumenten.

  1. Emile Takma

   “Het argument dat ik misschien zorg nodig zal hebben omdat ik me niet laat vaccineren. Anderen vreten zich vol met vet, suiker en zout en hebben daardoor later veel zorg nodig.”

   Ik vind het wel een passende vergelijking en betreft dezelfde morele vraag: als iemand bewust zijn gezondheid in de waagschaal stelt mag hij dat voordringen op de IC ten koste van andere patiënten?

   1. Marcel41

    Lijkt mij logisch dat mensen die de zorg meest acuut nodig hebben, als eerst worden geholpen. Of ze het wel/niet zelf hebben veroorzaakt doet niet terzake.

    Niemand wil ziek worden, dat sommige ongezonder leven dan anderen geeft de mensen die gezonder leven niet meer rechten. Dit is gewoon een extreem-rechtse gedachte, uitsluiten op basis van gedrag. Dacht dat jij juist erg links georiënteerd was Emile ?

    1. Emile Takma

     Kun je niet lezen, Marcel, ik bepleit niemand uit te sluiten van zorg, ook de idioten die zich niet laten vaccineren niet.

     1. Marcel41

      Dat doe jij wel. Je zegt dat als jij het voor het zeggen had dat ik geen gebruik mag maken van de zorg als ik Corona zou krijgen.

      Op zich een goed punt hoor, maar dan geldt dat ook voor mensen die roken, fietsen (gevaar op ongeluk, auto rijden, skiën, hond als huisdier houden (kan opeens gaan bijten)

      Daarom slaat het nergens op om mensen op een bepaald punt uit te sluiten. Dan kan je net zo goed iedereen uitsluiten onder het mom van eigen verantwoordelijkheid.

     2. usb3.0

      “ik bepleit niemand uit te sluiten van zorg”

      jawel hoor, sterker nog, tamil bepleit zelfs dat mensen opgesloten moeten worden in hun eigen huis…

 17. H.Vaes

  Emile Takma,
  Iedereen heeft recht op geneeskundige hulp ongeacht zijn gedrag.
  Zoniet dan ken ik er nog wel een paar.
  Rokers uitsluiten.
  Verkeersdeelnemers uitsluiten.
  Sporters uitsluiten.
  Dikke mensen die teveel eten uitsluiten…..enz enz…
  Als dat allemaal gebeurt dan……..mag je voor mijn part ook ongevaccinerden uitsluiten.

  1. Marcel41

   Gelukkig zijn er nog mensen zoals jij die wel redelijk kunnen zijn. Kan je nog iets van leren Emile.

  2. Emile Takma

   Ik betwist dat recht juridisch niet en ik vind het ook terecht dat ook mensen die hun eigen gezondheid verzieken medische hulp krijgen.
   Moreel lijkt me er wel wat op aan te merken, het is wat mij betreft asociaal en stupide gedrag de vaccinatie te weigeren.

   1. Marcel41

    Ken zo nog meer mensen die om medische redenen door een arts zijn geadviseerd zich niet te laten inenten. Dat zijn in jou ogen dus ook aso’s ? Ik val in diezelfde categorie dat ik een groot risico neem als ik me laat vaccineren en ik speel niet graag Russisch roulette met mijn gezondheid.

   2. usb3.0

    “Moreel lijkt me er wel wat op aan te merken, het is wat mij betreft asociaal en stupide gedrag de vaccinatie te weigeren.”

    Moreel gezien moet tamil accepteren dat mensen een vrije keuze/wil hebben en dat tamil een vrije keuze/wil wegzet als asociaal en stupide zegt heel veel over tamieltje

 18. Toiletpapierenmensen

  Waar praat deze wappie over???
  Als ik zo erg in dat spuitje geloof, waar moet je dan bang voor zijn????
  Hugo is net een frikandel,
  Is ie tekort gebakken: is er geen bal aan!
  Is ie goed gebakken buigt ie om: zoals zn jasje waait.
  Is ie telang gebakken: barst ie open van agressie en kijkt ie of hij net gesnoven heeft.
  Geloof nu ook maar in dat prikkie Hugo, dan kan je je nu richten op een normale formatie van een deugdelijk kabinet

 19. Yoyo

  Ik verbaas me erover dat deze decadente leugenclown nog niet in een dwangbuis zit.
  Wat een legendarische onbenul is Hugo de J.

 20. antoon5

  ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die die waanzin van de overheid geloven, mij dunkt er zijn onderhand genoeg wetenschappers van zeer goede huizen langs geweest die de gevolgen uitgelegd hebben.

  1. Emile Takma

   Op welke wetenschappers doel je, antoon?

   1. usb3.0

    tamil moet even naar blckbx.tv gaan kijken dan zullen tamil’s ogen wijd geopend worden, even voorop gesteld dat blckbx.tv cojona niet ontkent…

    1. Emile Takma

     Gerrit kan die wetenschappers uiteraard ook niet noemen.

     1. usb3.0

      tamil kent de feiten niet das duidelijk en kan ook niet ontkrachten dat er genoeg wetenschappers van zeer goede huizen zijn die de gevolgen uitgelegd hebben, tamil verdiept zich zeer oppervlakkig in de materie

     2. Emile Takma

      Dat bedoelde ik, Gerrit heeft geen idee.

     3. september

      Je hebt nou eenmaal zoveel wetenschappers vandaar.

 21. antoon5

  lijkt mij dat je niet normaal voorgelicht ben, ik onderzoek alles ook de MSM, steeds weer blijken wetenschappers die kritiek hebben meestal betere papieren te hebben, beter uit hun woorden kunnen komen en bogen op normaal onderzoek, ik ga echt niet alles onthouden, dat is iets wat vaccin wappies en Corona gelovigen beter kunnen doen, voor mij en vele andere gewone nadenkende onderzoekende mensen is de zaak meer dan duidelijk.

 22. Cranehammer68

  Emile takkebos ziet en leeft heel graag in een distopische maatschapij

 23. Rood

  Liever decadent dan arrogant.

 24. rexm

  Als men bedlegerig is en niet vervoerd kan worden, wie komt dan thuis prikken.????
  Niemand doet het, zelf de huisarts niet.

 25. janszm

  Door de eeuwen heen heeft de natuur de kans gekregen ziektes uit te roeien, dan wel in te dammen.
  Door geldmonsters krijgt de natuur deze kans niet meer. Door inspuiting krijgt het virus de kans zich verder te ontwikkelen tot nieuwe soorten. De ingespotene heeft het idee dat het virus hem niets meer kan doen; een drogreden. Het houdt zich rustig en wacht op het ogenblik dat de gastheer een zwakte vertoond, slaat toe et voila.
  Door geldmonsters wordt dit virus bestempeld als zeer dodelijk. Kassa!
  Hoeveel corona doden in afgelopen maanden? Gem 1000 per maand. Hoeveel normaal? Gem 3100 per maand. Deze ziekte wordt door geldmonsters in stand gehouden door PCR-testen en zgn. vaccins te verkopen, de prijs daarvan jaarlijks te verhogen. Pharma loopt binnen.
  Maar wees eerlijk, zou u niet ook de eigenaar willen zijn van een bedrijf met een product, dat zo gemakkelijk verkoopt?
  Stop PCR en vaccinatie, ook deze griep zal binnen enkele weken verdwenen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.