Jonge docenten worden het onderwijs uitgejaagd: ‘Geen vast contract, moet steeds opnieuw beginnen’

Na tien jaar stopt Sandra als docent. De reden is niet dat ze het vak vreselijk vindt, maar dat haar steeds weer geen vast contract wordt aangeboden. Ze moet, zegt ze, steeds weer opnieuw beginnen. En daar heeft ze de buik vol van.

Het is opvallend: bij NPO Radio 1 beginnen ze nu zowaar even over de situatie in het onderwijs. Je zou denken dat dit normaal gesproken altijd een belangwekkend onderwerp is, maar helaas is dat niet zo. Ze doen het nu alleen even omdat het komkommertijd is.

Maar goed, iets is beter dan niets, een kinderhand is snel gevuld, je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, en ga zo maar door. Dus we zijn er blij mee dat lerares Sandra haar verhaal even mocht doen:

Dit is het gevolg van tien jaar Rutte. Tien lange jaren waarin het onderwijs vakkundig gesloopt is. De situatie was al niet best, maar Rutte – die ironisch genoeg zelf wekelijks les geeft als afwisseling van de politiek – kan zich er niet druk om maken. Het hele onderwijs moet kapot; onderwijzers moeten weggejaagd worden; het volk moet zo dom mogelijk gehouden worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Want ja, een dom volk is nou eenmaal makkelijk te regeren (en te onderdrukken, wat natuurlijk precies is wat ze nu doen met alle maatregelen en hun Great Reset). Daarom zal Rutte hier geen traan om laten. Hoe minder docenten, hoe beter voor machtshebbers. Want of je indoctrineert je volk, of je maakt het oerdom. In beide gevallen win jij als heerser.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Flengan

  Komt vanzelf goed. Even geduld dan ligt onderwijsland aan je voeten omdat ze niemand meer kunnen krijgen.

  1. hans-e-pans

   Dit is een aardig voorbeeld/overeenkomst zoals het er momenteel in de Nederlandse maatschappij eraan toegaat.

   Het geld dat voor de verschillende onderdelen beschikbaar wordt gesteld komt niet op de plaats van bestemming en/of wordt opgepot. De tijdelijke werknemers kunnen de pot op.

   De tijdelijke werknemers worden aan het lijntje gehouden en worden haast gedwongen om als een geenurencontracter of soort ZZP-er te gaan werken.

   Ondertussen klaagt de leiding dat er niet genoeg personeel is om zo weer meer geld te verkrijgen.

   Een soort perpetuele mobile.

 2. Nostradamus

  Tjsa, in het lager onderwijs voornamelijk juffen voor de klas wat al funest is voor de jongens en in het hoger onderwijs worden de kinders geïndoctrineerd door extremistische linkse idioten van het type ‘do as I say, not as I do’. Oftewel, woke maar zelf niet plaats maken voor donkere billen.

 3. Joko

  Voor de klas staan, is voor masochisten. Je kunt een grote bek krijgen, je wordt belachelijk gemaakt en zelfs ouders vinden je een dweil. Het is de erfenis van de anti-autoritaire generatie, die de afbraak in de jaren ’60 in gang zette.

 4. AidemediA

  Waarom zo moeilijk. Geef de kindjes van vvd, d66, cu, cda, pvda, grl, stemmers, extra slecht onderwijs. Laat ze op het laagste niveau blijven. Waarschijnlijk wordt er dan wel snel iets aan de afbraak, die de laatste tien a 12 jaar is uitgevoerd door die partijen, gedaan. I.p.v. het in de watten leggen van de immigranten en hun koters.

 5. Lucky Luke

  Ik wordt er zo moe van om de redactie steeds weer Nederlands te leren, ook deze keer weer. het zijn geen docenten maar onderwijzers, een heel uitstekend Nederlands woord.

  1. Joko

   Zegt iemand die twee knoerten van fouten maakt in een klein stukje tekst: ‘Wordt ik’ en ‘een heel uitstekend…’ Dat woordje heel is nutteloos en past hier totaal niet.

  2. Flengan

   “het zijn geen docenten maar onderwijzers”

   En soms zijn het instructeurs of coaches.

 6. Wally

  Zet dan NOG meer extreem linkse dametjes voor de klassen. Gaat al jaren zoooo goed. Nationalisme wordt eruit geslagen, en Allah erin geslagen. Leuk joh…

 7. Bes Tolen

  De jongere generatie lijkt volger te zijn van links Amerika en steeds meer betekent dat onderwerping van het individu aan een aanmatigende collectivisering conform het zich uitbreidende multiculturalisme. Dan begin je als jongere ook na een aantal jaren ervaring niets meer tegen de uitwerking van de politieke willekeur, die is gebaseerd op indeling van een ieder in maatschappelijke klassen naar groepsachterstanden.
  De Sovjet Unie had ook zo’n administratie. Die was etnisch. Daar klopte niets van. In ieder geval stonden Duitsers helemaal onderaan. Zij hadden de minste rechten. In de VS was er in de praktijk ook zo’n uitwerking. Nota bene al eerder dan in de Sovjet Unie. Ook daar hadden de Duitsers de minste rechten. Verbod wat Duitse taal, verenigingen betreft, publicaties enzovoort.
  Dus ervaring is er en niet alleen die van nazi’s.
  Gerekend de hele politieke behandeling van de werkzame jeugd komt er van een groot deel niet veel meer terecht.

  1. Emile Takma

   Het is Bes mogelijk ontgaan dat de multiculturele samenleving niet een ideologisch doel is maar een empirisch feit.

   1. vlekkenoplosser

    er is geen multiculturele samenleving strónt vlé®k. Er is een dorp in een dorp domme jongen en het ene dorp erkent rechtstaat en democratie van het andere dorp niet strónt vlé®k

    Overigens kan je de legitieme vraag stellen , als de multikul geen doel opzich is waarom linkse imbicielen zoveel druk zetten op de massa migratie.

    Het gewauwel van de strónt vlé®k rammelt weer aan alle kanten dat is zeker een empirisch feit

    1. Emile Takma

     imbecielen

     1. vlekkenoplosser

      wederom staat de strónt vlé®k schaakmat ! van inhoud naar taalnazi.

      game – set – match

   2. halo1

    Het was wel degelijk (ook) een ideologisch (naief) doel… veel rottigheid in zich bergend.. met giga-kosten en veel mensen in de ellende.. zonder al die binnendringers hadden we prachtig 14 miljoen inwoners gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.