Kabinet geeft geen duidelijkheid over doorgaan meerdaagse festivals, terwijl Servië liet zien dat het kan

Evenementenorganisatoren hoopten vandaag in een gesprek met het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over of grote festivals vanaf 13 augustus door kunnen gaan, maar het blijft onzeker. En dat is opvallend, want Servië heeft laten zien dat meerdaagse festivals zonder corona-uitbraken kunnen verlopen!

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vroeg een gesprek aan met evenementenorganisatoren, waarschijnlijk in reactie op een kort geding dat werd aangespannen door ID&T. Die organisatie wilde via de voorzieningenrechter in Den Haag afdwingen dat evenementen volgens de Fieldlab-voorwaarden zouden moeten kunnen doorgaan en werd daarbij direct gesteund door 30 andere grote festivals.

De Jonge en andere leden van het kabinet waren in ieder geval niet aanwezig bij het gesprek, dat lieten ze over aan ambtenaren, meldt het AD. Er zou vooral zijn gesproken over het ‘proces’ en hoe nu verder. De enige afspraak die er wél is gemaakt, is dat de sector in gesprek blijft met het kabinet.

En dat is héél raar, want het bewijs dat dit echt goed mogelijk is staart De Jonge bijna recht in het gezicht. Servië heeft een enorm vierdaags buitenluchtevenement onder strikte voorwaarden door laten gaan.

Van de 20.000 buitenlandse bezoekers is er bij slechts één iemand een positieve test uit komen rollen. En dat terwijl de bezoekers, die in de meeste gevallen nog niet zo lang gevaccineerd waren, vier dagen lang toegang hadden tot alle activiteiten op het terrein, hotels, hostels en campings in de buurt, meldt het AD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Jonge probeert dus gewoon tijd te rekken en een kort geding te voorkomen. Daarbij wil hij niet afspreken dat festivals gewoon door kunnen gaan als ze zich aan de Fieldlab-voorwaarden (waar hij zelf eerst zo lovend over was) houden. Het is weer ouderwets dralen en navelstaren bij het kabinet. Bang om beslissingen te nemen terwijl de feiten al op tafel liggen. Het is om moedeloos van te worden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. vlekkenoplosser

  uiteraard kan het , de laatste 2 weken 130.000 zogenaamde besmettingen

  kijkt u even naar de opnames op zaal en I.C

  corona is een hoax !

  1. Xyz1234

   Wat ook interessant is om te vermelden zijn de jaarlijkse IC opnames van 2013 tot en met 2020. Te vinden op de website van NICE, waar ziekenhuizen hun gegevens naartoe sturen. Het jaar met het laagste aantal IC opnames: 2020, met ongeveer 68000. Ongeveer 9000 minder dan bijvoorbeeld 2018 met zo’n 77000. En daar moet een compleet land voor op slot. Koekoek.

   1. Flengan

    @Xyz: Bovendien heeft Rutte tien jaar lang bezuinigd op de gezondheidszorg, iets dat hij nu handig ombuigt door ons op te roepen om ons aan zijn maatregelen en afspraken te houden waarmee hij ons land verder sloopt zodat hij kan build-back-betteren.

    1. Xyz1234

     Precies. De IC capaciteit gehalveerd terwijl er 1 miljoen mensen bij gekomen zijn en de boomers verder aan het vegrijzen zijn. Tel uit je winst.

  2. Flengan

   “corona is een hoax !”

   Corona is een verzamelnaam van een virussoort. Er wordt verondersteld dat Sars-Cov-2 de oorzaak is van Covid-19. Deze ziekte geeft overigens eenzelfde ziektebeeld als griep. Er is niemand die de ernst van griep onderschat of bagatelliseert.

   Omdat de symptomen gelijk zijn aan de griep uit het griepseizoen wordt door onderzoekers veronderstelt dat Sars-Cov-2 een influenza type A of B is, mede omdat de fysieke isolatie van het vermeende Sars-Cov-2 virus niet bestaat of is aangetoond.

   Tot die tijd wordt de bevolking en ons land dagelijks bestookt met angstpropaganda met als doel iedereen vol te spuiten met experimentele vloeistof dat ons tot proefdieren maakt.

   1. Xyz1234

    Er is inderdaad geen nieuw pathogeen. Wel een nieuwe manier van testen. Niet dat de PCR test nieuw is, maar de genetische sequentie (slechts een fractie van de genetische code) waarmee men test werd nooit eerder gebruikt. Echter wijst alles er nu op dat deze sequentie in al bestaande pathogenen voorkomt. Er is namelijk geen enkel klinisch bewijs van een nieuw pathogeen, alleen modellen. Je detecteert nu dus dezelfde pathogenen en noemt ze sars-cov-2 en de symptomen worden geschaard onder de noemer covid-19. En de media doen de rest.

  3. september

   Aldus de vlekkenoplosser die weer eens grote onzin zegt,die besmettingen zijn echt,je blijft een van de domste.

   1. vlekkenoplosser

    wat zijn dat voor besmettingen dan slimpie ?
    Waar heeft men op getest slimme jongen ?

   2. vlekkenoplosser

    wat zijn dat voor besmettingen dan slimpie ?
    Waar heeft men op getest slimme jongen ?

  4. Antihedo

   Wel blijven opletten. De ziekenhuis en ic-opnames stijgen later dan het aantal besmettingen. Dit was in het najaar ook het geval en inmiddels kunnen we zien dat de ziekenhuis- en ic-opnames aan het stijgen zijn.

 2. leukeditter

  en wat zei die maffiabaas Kuipers?? de zorg wordt weer al uitgesteld??? gelooft nog iemand dit???

 3. Monty

  ”want Servië heeft laten zien dat meerdaagse festivals zonder corona-uitbraken kunnen verlopen”

  En in Duitsland dan……

 4. Fortiori

  De Serven zijn helden, dapper en doortastend. Standvastigheid en geloof in de vaccinatie hebben er voor gezorgd dat zij zij toonaangevend zijn in de aanpak van het beruchte virus. Zij kunnen behulpzaam zijn om andere landen te voorzien van entstoffen. Dat is doorpakken. Een Groningse viroloog uit de universiteit van Groningen bepleit het opnieuw dragen van mondkapjes in winkelcentra. Vooruitzien heet dat.

  1. vlekkenoplosser

   Wat zeiden de autoriteiten destijds over de muilkorven ?

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=_ZKsbi9UaJc

   Muilkorven dragen dus niet bij tot het indammen van het virus.
   Zie graag het rapport van de Groningse viroloog verschijnen waar anders vast gesteld is.
   Het gewauwel van sommige “specialisten ” is tenen krommend.

 5. J. Punt

  Servië heeft ook laten zien dat ze het niet-zo-nauw-nemen met de Geneefse Conventie in het conflict jaren’90

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.