Kabinet neemt twijfel weg: neemt geen nieuwe maatregelen en stuurt aan op ziekenhuisopnames

Het demissionaire kabinet ziet dat het aantal nieuwe besmettingen is gestabiliseerd. Volgens coronaminister De Jonge zijn er zo’n 9000 nieuwe positieve tests gemeld en dat is natuurlijk nog steeds te hoog. Toch zien we het niet terug in de ziekenhuisopnamen en ziet het kabinet geen reden om nieuwe maatregelen te nemen.

Na een korte periode van snel stijgende coronabesmettingen lijkt de rust weer een beetje terug te keren. Met dagen van ruim 11.000 besmettingen per dag is het nu haast een zegen voor het demissionaire kabinet dat we er vandaag ‘maar’ 9.000 hebben geregistreerd.

En hoewel Rutte nog steeds naar de horeca wijst als sector waar het nog ‘te vaak’ misgaat, blijven nieuwe maatregelen uit en komen er alleen een paar adviezen bij, meldt het AD. Rutte wil namelijk dat thuiswerken weer de norm gaat worden. Én, zo kondigde hij ook aan, goed ventileren gaat kernbeleid worden.

“Bij de persconferenties wordt een pictogram over ventilatie toegevoegd aan de bordjes op de spreekgestoeltes van Rutte en De Jonge”, zo meldt de NOS. Nou, dan weet je dat het een serieuze boel is!

De noodzaak voor goede ventilatie werd natuurlijk al maandenlang onderstreept, maar voor het demissionaire kabinet is er weer eerst een enorme ‘inschattingsfout’ nodig die hen met de snufferd op de feiten drukt, voordat ze het zelf inzien. Het enige voordeel is dat het leed ditmaal wel behoorlijk beperkt lijkt te zijn gebleven.

Rutte en De Jonge lijken het nog steeds hoge aantal dagelijkse besmettingen in ieder geval niet als enorm probleem te zien. Met een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en wat extra richtlijnen vanuit de overheid moet het allemaal wel weer goed komen, zo is de boodschap.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het enige wat ze nu eigenlijk vrezen is een reactie vanuit het buitenland als Nederland donkerrood kleurt. En zodra dat het geval is, dan wijzen ze naar slecht geventileerde horeca-zaken en baldadige jongeren als de oorzaken van dat probleem.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Joko

  Ook hier komt berouw na de zonde.

  1. Vanduinen

   Berouw? Zonde? U maakt er teveel theater van en speelt Baudet in de kaart. Dat is niet verstandig.

   1. Xyz1234

    Ja, liever een falende regering blijven steunen dan dat Baudet zogenaamd in de kaart gespeeld wordt. Logisch.

   2. Mistgabel

    Alsof we daar Baudet voor nodig hebben.

    Heeft u ook nog wat andere trucjes?

    1. Vanduinen

     Neen, uw bevestging dat Baudet nergens toe doet, volstaat. Dank.

     1. Flengan

      Aldus Ernst Van Duinen.

 2. Flengan

  Een positieve test is geen besmetting, ook Mark & Hugo weten dat.

  1. Xyz1234

   Precies. Dat weten ze al heel lang

  2. Xyz1234

   Nieuwe inzichten over ventilatie. Laatst ook al over seizoensinvloeden. Universiteiten moeten er aan te pas komen om tot deze conclusies te komen. Wij boffen maar met deze sneldenkers.

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa, de pathologische Leugenaars van VVD/CDA enz. doen net of we ze niet door hebben. Engeland gooit de corona op de schop. De franse draaien omwille van het Volk helemaal bij. En nu keren de arische sLinkse het hele verhaal om. Hoelang blijven de killer whales nog aan de macht?

  1. Pauline Kummer

   Positief getest zijn komt door aanwaaien.

   1. Flengan

    Aldus de lachwekkende zwakzinnige.

 4. Harry Haller2

  Nooit heeft iemand van het kabinet of het RIVM toegegeven dat Maurice de Hond vanaf het begin juist zat door te constateren dat besmetting voornamelijk via aerosolen verloopt.

  Minkukels en mislukkelingen zijn niet in staat om hun ongelijk te erkennen en excuses aan te bieden. Maar helaas maakt dat zooitje ongeregeld wel de dienst uit.

  1. Emile Takma

   “dat besmetting voornamelijk via aerosolen verloopt.”

   Nee, besmetting verloopt slechts via een klein deel via aerosolen.

   1. Flengan

    Futiele nonsens!

 5. 56RdK

  Vanaf dag 1 was het al een falend Coronabeleid van Rutte c.s.
  Maurice de Hond loopt al meer dan een jaar te verkondigen dat de ventilatie op orde moet zijn! Werd compleet genegeerd!

  Nu dus eindelijk het aandachtspunt van Hugootje en Markje, als er al vele, te vele voorkomen ellende heeft plaatsgevonden, ellende in alle opzichten!

  Ventileren is dus nu eindelijk een kernpunt voor ze, maar als dat ventileren dus van luchtstromen zo belangrijk is, waarom dan geen verplichting voor het dragen van mondkapjes in overdekte ruimtes, zoals in winkels e.d.?
  Waarom wordt het dragen hiervan geen verplichting?
  Straks weer de zoveelste inschattingsfout en het zoveelste “sorry”?

  And by the way, is de ventilatie op de scholen straks in orde of heeft de wokewaanzin ook daar maar prioriteit?

 6. 56RdK

  maar=meer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.