LOL! Knettergek Amsterdam houdt plan drijvende zonnepanelen op Sloterplas achter de hand voor energietransitie

De gemeente Amsterdam kijkt naar de Sloterplas, de Gaasperplas en de Nieuwe Meer als mogelijke locaties voor het verder uitbouwen van de energietransitie. Als het voor de inwoners een beetje tegenzit dan komen er drijvende zonnepanelen te liggen.

Vrijwel alle aandacht ging naar de belachelijke plannen voor eventuele windturbines rondom het Havengebied, de Noorder-IJplas, de ring A10 Noord, het IJmeer, de IJburg baai, de Gaasperplas en Zeeburgereiland. Vooral in IJburg en Noord kwamen de mensen toen in opstand, omdat de windturbines daar ook nog eens een stuk hoger konden, vond de gemeente.

Maar de gemeente Amsterdam heeft niet alleen gekeken naar windturbines en is ook bezig met allerlei andere opties voor de Regionale Energiestrategie (RES). Zonnepanelen op daken en op het water, bijvoorbeeld.

Maar in plaats van zich eerst te richten op de meest behapbare opties voor de bevolking, zodat er draagvlak is (of kan komen), bekijken ze álle opties. En daardoor vliegen de Amsterdammers weer regelrecht de gordijnen in, want niemand zit te wachten op een recreatiegebied vol met reflecterende zwarte platen op het water.

Het is de zoveelste ‘overweging’ die GroenLinks stemmende Amsterdammers zich achter de oren doet krabben, want het komt nu wederom wel érg dichtbij zo! Volgens de RES gaat het hier nog niet om een uitgewerkt plan en betreft het slechts een optie die de gemeente vooralsnog heeft afgewezen.

Maar wie kijkt naar de criteria die er nodig zijn voor de gemeente om dit plan wél goed te keuren, die ziet direct dat er trammelant op komst is. Als ‘een lange rij andere mogelijkheden om duurzame energie op te wekken is afgevallen’, dan wordt dit plan opnieuw bekeken. En als de Rijksoverheid vindt dat er toch meer moet gebeuren om de energietransitie sneller te laten verlopen, dan ligt dit plan óók weer op tafel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Amsterdammers krijgen het nog flink moeilijk met al die wilde plannen, maar goed, daar hebben ze grotendeels ook zelf voor gekozen natuurlijk. Succes ermee!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Emile Takma

  Wout meent dat de klimaatcrisis een hoax is, dus oplossingen op dit terrein ook.

  Tja, dan krijg je dit soort verhaaltjes.

  1. ElGuapo

   Schlemiel meent zijn lucovitaal kuur onnodig is.

   Tsja, dan krijg je dit soort uitbarstingen.

   1. Emile Takma

    Je bent een domme jongen, ElGapo.

    1. leukeditter

     heb je je derde spuit al gehaal lomp takkewijf

     1. Flengan

      @Leuke: Interessant te zien dat de zuiger met ál z’n varianten niet verder komt dan de conclusie; uitgekotst.

    2. ElGuapo

     Je mening telt niet helaas.

    3. Brenda Welsh

     Guano: hoog kwalitatieve mest van vogels, zag ik zojuist op Wkipedia. De naam van El is bij toeval gekozen. Ben benieuwd hoe lang dat noch doorgaat.

     1. Flengan

      Willemijn kan gezien worden als afgeleid van Willem

     2. Pauline Kummer

      @Flengan…een soort van wimwin situatie misschien of winwim ?

     3. ElGuapo

      Je mag pas praten als je leert hoe je met cash moet betalen.
      Hup terug naar het aanrecht!

     4. Mr.blauw.sky

      Flengo kan gezien worden als afgeleid van flacco !

    4. september

     Je kan die domme reacties van ElGuapo leukeditter en Flengan wel verwachten,ze weten. niet beter

     1. ElGuapo

      Gelukkig heeft spermtember altijd inhoudelijke reacties.
      Mocht je even van de ketting af?

     2. vlekkenoplosser

      september heeft weer niets te melden anders dan de strónt vlé®k op zijn rug

     3. Flengan

      September & Sky zijn afgeleide alter ego’s van de schlemiel.

    5. vlekkenoplosser

     probeer het eens inhoudelijk arrogante decadente strónt vlé®k

  2. hans-e-pans

   Persoon Emile Takma, natuurlijk is de klimaatcrisis een hoax een flinke vette ook.

   De gehele wereld met inbegrip van de natuur en de wezens die op en in leven, hebben CO2 nodig om te leven/te zijn, eigenlijk zou de hoeveelheid van CO2 veel hoger moeten zijn als dat er nu aanwezig is.

   Zeker niet minder want dan zal het op deze aarde erg onaangenaam worden voor de natuur en de wezens die op en in leven. CO2 is er om de wereld groener te maken en vruchtbaarder.

   Vele eeuwen geleden was door het extra hoge gehalte CO2 en de daarbij komende hoge luchtvochtigheid mogelijk om in het Midden-Oosten meerdere keren per jaar te oogsten, iets wat nodig was om de dar levende mensen te voeden.

   Was dat deel van Noord-Afrika dat we nu de Sahara noemen groener dan groen met een oerbos en schijnt het zo te zijn geweest dat er een rivier stroomde van West-Afrika naar het oosten en aansloot op de rivier die tegenwoordig de Nijl genoemd wordt. Dit betreft dan alleen nog maar Noord-Afrika

   Stikstof is een geheel ander verhaal, stikstof is nodig om de grond/aarde vruchtbaar te maken. Er zijn planten die alleen kunnen leven op schrale grond, bvb zandgrond, als daar veel stikstof neerdwarrelt dan zal de zandgrond vruchtbaarder worden en zullen de planten die op schrale grond leven verdwijnen.
   Een soort van evolutie dus. Wat dacht u dat er in de miljoenen jaren van de evolutie van de wereld verandert zal zijn met bomen, varens, mossen en andere planten.

   Persoon Emile Takma. Mocht u twijfelen aan wat u nu leest, probeer u dan eens in te lezen over het verleden van deze aardbol en zult u zich waarschijnlijk schamen om het domme bericht van u waarop ik reageer.

   1. Heinzelmann

    Bemesten met kippenmest geeft een goede bodemverbetering.

    1. Emile Takma

     Ik bepleit ook het regelmatig eten van spinazie.

     1. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k wil poepoog worden

      😂

   2. Emile Takma

    Hans vindt de klimaatcrisis ook een hoax.

    Vergis je niet, dat soort mensen bestaan nog steeds.

    1. Flengan

     Aldus mietje puskop

     1. Pauline Kummer

      Heb je nog steeds last van jeugdpuistjes? Pus?

     2. Flengan

      En zijn alter ego

    2. vlekkenoplosser

     probeer het eens op argumenten en inhoud strónt vlé®k

     slechts randdebielen accepteren de aanname dat temperatuurstijging op aarde komt door co2 uitstoot.

     Misschien is de verdubbeling van het aantal bewoners een veel groter probleem strónt vlé®k X. Jouw domme aannames zijn in ieder geval geen enkel bewijs voor een klimaatcrisis strónt vlé®k

  3. Xyz1234

   Schlemiel denkt dat er een crisis is vanwege klimaatverandering, terwijl dit alles slechts in zijn hoofd afspeelt en dit idee daar is geplant middels onophoudelijke propaganda. Verder denkt Schlemiel dat de mens klimaatverandering kan stoppen door aan een denkbeeldige CO2 knop te kunnen draaien. Heel aandoenlijk.

 2. Antihedo

  “want niemand zit te wachten op een recreatiegebied vol met reflecterende zwarte platen op het water.”

  Reflecterende zonnepanelen??? Denk je dat ik achterlijk ben? Huiswerk doen Wout!

 3. Pauline Kummer

  Mijn moestuin was vroeger een chaos. Onkruid, slakken, luis, een hoop werk om het bij te houden.
  Dat werd bezwaarlijk op den duur. Nu heb ik zonnepanelen. De investering verdient zich terug.
  Dit is met recht een win win situatie. Mijn rug wordt gespaard, en de wasmaschine draait gratis.

  1. 75

   Ben je ook gestopt met eten?

   1. Pauline Kummer

    Neen, die eigen groenten gaf ik altijd weg. Sla onder de luis, boontjes met wormpjes. Gewoon hobby. Met Lidl kom je niet om en het is nog goedkoper en beter. Een hobby kost altijd geld.

   2. Pauline Kummer

    Neen, die eigen groenten gaf ik altijd weg. Sla onder de luis, boontjes met wormpjes. Gewoon hobby. Met Lidl kom je niet om en het is nog goedkoper en beter. Een hobby kost altijd geld.

 4. Steiner

  Kielhalen in de Sloterplas,dat zou een terechte straf zijn voor deze huichelaars van de gemeente Amsterdam.Eerst op een gluiperige wijze,tegen de wil van o.a de bewoners een een theater van een paar honderd miljoen in de Sloterplas door hun strot douwen en nu weer drijvende zonnepanelen.

 5. Xyz1234

  Klimaatverandering is van alle tijden. Ook voor de mens de aarde behandelde was er klimaatverandering. De snelheid van klimaatverandering is veel lager dan in de dagelijkse doemscenario’s wordt gepropageerd. De invloed van de mens op klimaatverandering is minimaal. Het heeft dus geen zin om duizenden miljarden te besteden aan een oplossing voor een niet bestaand probleem. Daarnaast is CO2 maar een fractie van alle factoren die een rol spelen bij klimaatverandering. Maar goed, als mensen eenmaal gemobiliseerd zijn op basis van angst zijn ze moeilijk tot rede te brengen. Dat hebben we afgelopen 1,5 jaar met de coronahysterie wel gezien.

  1. Xyz1234

   Bewandelde in plaats van behandelde uiteraard.

  2. Meriadoc Brandebok

   “Maar goed, als mensen eenmaal gemobiliseerd zijn op basis van angst zijn ze moeilijk tot rede te brengen.”

   Ja, hierin is extreem / populistisch rechts een professional: angstzaaien om massahysterie te veroorzaken en mensen buiten de rede te brengen (doorgaans zijn FvD-ers dan ook de meest angstige groep in de samenleving). Een voorbeeld is het Oekraïne-referendum, toen Baudet angst zaaide door te stellen dat het associatieverdrag met Oekraïne de opstap tot een EU-lidmaatschap zou zijn, hetgeen later weer niet bleek te kloppen. Zijn achterban wordt geregeerd door angst en hysterie en schaart zich derhalve achter “sterke leiders” die zij als de verlosser zich van de neerwaartse spiraal waar zij in terecht zijn gekomen.

   Maar ook angst (zonder rationele gronden) voor:
   Vaccines
   Het WEF
   De lockdowns
   De moslims
   De Europese Unie
   De overheid
   Rutte
   “D66-rechters”
   De VN
   Klaus Schwab
   Soros

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.