Max Verstappen crasht in GP Engeland na tik door Hamilton

Zojuist is de Nederlandse F1-coureur Max Verstappen al in de eerste ronde gecrasht. Al snel in het begin van de eerste ronde werd Verstappen tegen de achterkant aangetikt door concurrent Hamilton waardoor hij uit de bocht vloog.

De Britse wereldkampioen raakte de Nederlander met zijn voorwiel aan de rechterachterkant, waarna Verstappen op volle snelheid het grind inging en hard in de bandenstapel reed. Na enkele minuten kwam Verstappen uit de auto, waarschijnlijk ongedeerd. Voor de zekerheid ging hij direct naar een medische hulpverlener voor een check.

Op sociale media zijn mensen woedend over de actie van Hamilton. Over de radio riep Hamilton dat hij ‘voorop lag’ en ‘een betere lijn had’ dan zijn Red Bull-concurrent. Echter zijn veel fans het daar niet mee eens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Sando

  Ga maar op je knie hamelton!

 2. Robert75

  Gewoon belachelijk natuurlijk 10 seconden straf. Wat niet eens een straf is. Dus je veroorzaakt een crash waardoor je naaste concurrent uit de wedstrijd ligt, dan krijg je maar 10 seconden en win je gewoon de wedstrijd. Dus loop je gewoon 25 punten in. Dat is natuurlijk ronduit belachelijk.

 3. Jan Heyn

  Max stuurde zelf z’n auto te ver naar binnen, waar Hamilton al zat. Die hoeft niet te remmen omdat meneer Verstappen niet wenst te kijken wat hij doet.

  1. Robert75

   Max stuurt zijn auto niet te ver naar binnen hij wil gewoon die bocht nemen. Hamilton had daar nooit mogen zitten omdat die hem niet voorbij kon. Hij hoort hem de ruimte te geven. Hamilton raakt met zijn achterwiel het voorwiel van Max. Dus wie zit nu voor wie? En wiens fout is het dan? Wie rijdt dus wie aan?

  2. usb3.0

   Tuurlijk jan, jij hebt iig geen verstand van formule 1 druiloor, Verstappen liet minstens een wagen ruimte, Verstappen zat op de racelijn, daarnaast zat hamilton er helemaal niet naast en omdat Hamilton door het vuil reed had Hamilton gas terug moeten nemen want nu had Hamilton zwaar onderstuur en door het vuil op de banden reed hamilton tegen Verstappen aan, overigens is de hele wereld behalve Hamilton en mercedes het er mee mee eens wat ik zeg..

   Hamilton had gediskwalificeerd moeten worden ipv 10 secondjes

   1. Robert75

    Had die ook. Hamilton had gewoon gediskwalificeerd moeten worden. Die 10 seconden slaat nergens op. Dat was gewoon een beloning. Je krijgt al 10 seconden als je iets te laat remt in de pitstraat. Staat in schril contrast als dat je iemand met 300 km per uur van de baan drukt.

    Was gewoon pure wanhoop van Hamilton. Die kerel is al maanden gefrustreerd. Hij kan er gewoon niet tegen dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. Hoe die feest vierde zeg alsof die wereldkampioen was geworden. Lachwekkende vertoning.

    Die Hamilton heeft zich van zijn aller slechtste kant laten zien gisteren. En ook die stewards trouwens. Hamilton werd niet gediskwalificeerd ten eerste omdat het Hamilton was. En ten tweede het was zijn thuis wedstrijd. Ze durfde het niet aan hem een DSQ te geven.

  3. Oepsie

   U bent visueel gehandicapt? Dan begrijp ik uw redelijk domme opmerkingen. Lees de spelregels eens na van de F-1.

 4. Rieks

  Denk dat we dit soort incidenten vaker gaan zien want beiden zijn straatvechters en winnaars die de voet niet snel van het gas zullen halen in dit soort situaties. Toch verbazen mij die 10 seconden want Max kwam naar binnen, waar Hamilton al was. Las ergens anders op een buitenlands medium dat Max kwaad was dat Hamilton had gefeest na zijn overwinning terwijl hij, Max, toen nog in het ziekenhuis was voor onderzoek. Max vond dat respectloos. Ik vind dat kinderachtig want Max zou ook gefeest hebben als het andersom was geweest.

  1. Human Beast

   Larie en apekool.

 5. 56RdK

  Die Hamilton, met z’n knielen, is gewoon een achterbaks, laag-bij-de-grondsfiguur die zondermeer gediskwalificeerd had moet worden. Want iemand met ruim 300 km per uur aantikken, is een moordaanslag!
  Maar ja, zoals Robert75 hier ook al prima verwoordde, het is Hamilton, dan weet je het wel weer.

 6. Dennis76

  Zoveelste aanslag van een verwarde man?

  Bij de actie op Charles zat ie wel netjes op de kerb aan de binnenkant hij koos ervoor dat bij max niet te doen.
  Deze jongens weten heel goed wat ze doen straf veel te laag uiteraard.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.