Nederland terroristenknuffelland! Jihadist Samir A. komt (tijdelijk) vrij en “mist” zijn kinderen héél erg

Dit kan eigenlijk alleen maar in Nederland. Samir A., die opgepakt is omdat hij volgens het OM geld inzamelde om ISIS-vrouwen en kinderen uit Koerdische gevangenenkampen te halen zodat met name die kinderen later konden strijden voor de terreurorganisatie komt op vrije voeten. Tijdelijk, in ieder geval. Want de rechtbank vindt dat hij zijn proces best in vrijheid – “met voorwaarden” – kan afwachten.

De rechtbank heeft gisteren besloten dat de Jihadist Samir A. tot zijn rechtszaak begint in vrijheid (onder voorwaarden) mag leven. Er zouden nu, een jaar na het begin van zijn voorrarrest, geen goede redenen zijn hem nog vast te houden in afwachting van zijn proces.

Dan denk je: goh, wat zal die man gedaan hebben? Een winkel overvallen? Iets relatiefs onschuldigs, dus? Nee. Het OM stelt dat hij geld inzamelde met een operatie “Prison Break” om ISIS-vrouwen én hun kinderen met behulp van mensensmokkelaars uit gevangenkampen in het Midden-Oosten te helpen ontsnappen. Volgens A. zelf deed hij dat alleen maar omdat hij die arme vrouwtjes (ach gossie) hartstikke wilde helpen omdat ze er psychisch zo doorheen zaten, maar het OM twijfelt geen moment: hij wilde het doen omdat het aansloot bij het doel van het “verslagen” radicaal-islamitische kalifaat van ISIS. Zoals De Telegraaf het verwoordt: “Het voortzetten van de oorlog met kinderen als nieuwe strijders.”

Zoals de officier van Justitie gisteren uitlegde in de rechtbank, Samir A. gaf met zijn actie gehoor aan een oproep van ISIS zelf om vrouwen en kinderen te “bevrijden.” “Die oproep werd gekoppeld aan de toekomst van IS. Zo worden de jongen neergezet als strijders voor de toekomst.”

En deze man, die dat volgens het OM deed, mag nu dus een paar maanden lekker in vrijheid rondlopen. Zijn kinderen zien omdat hij die zo mist.

We hebben het dus over een man die volgens het OM totaal sympathiseert met een radicaal-islamitische organisatie die op gruwelijke wijze onschuldige burgers heeft afgeslacht. En die vrouwen en kinderen bevrijdde zodat die laatsten later hun gestoorde strijd voort kunnen zetten; een strijd die hen vijanden van Nederland zélf maakt.

Dit soort gekkigheid kan natuurlijk alleen maar in Nederland. Iemand die van zulke zware misdrijven verdacht wordt – want je voor het karretje laten spannen van een terreurorganisatie is natuurlijk overduidelijk in strijd met de wet, hoewel zijn advocaat zegt dat het allemaal helemaal niet zo was, en hij gewoon lekker leuk charitatief hulpwerk deed dat dan weer juist hartstikke legaal is, LOL – dient pas vrij te komen als de staat er niet in slaagt de zaak tegen hem te bewijzen. Tot die uitslag er staat moet zo iemand vast blijven zitten; want hij vormt ook als hij “onder voorwaarden” vrijkomt immers een serieus gevaar voor de samenleving, al was het maar vanwege een mogelijkheid bereidwilligheid ISIS-propaganda te verspreiden en onschuldige jongeren te beïnvloeden.

Ongelooflijk genoeg komt Samir A. met een heel kulverhaal aanzetten in De Telegraaf. Ja, zegt hij, hij sympathiseert met “een deel” van de ideeën van ISIS, maar dat maakt hem geen lid van de organisatie! “Ik vind het vals dat het OM mij nu na een jaar opeens beschuldigt voor lidmaatschap van een terroristische organisatie. Ik voel me niet verbonden met IS. Juist zij zijn verantwoordelijk voor die vreselijke omstandigheden daar. Ik onderschrijf een aantal van hun ideologieën, maar dat betekent niet dat ik pro-IS ben, net zomin als een sociaal-democraat de Rode Khmer steunt.”

Ah ja. Natuurlijk. Hij is een vreedzame, lieve, tolerante jihadist. De sociaaldemocratische versie van de jihadistische beweging!

Uhu. Deze zelfde Samir A. zat natuurlijk 9 jaar vast vanwege lidmaatschap van een terroristische organisatie, was het bekendste lid van de Hofstadgroep, en had in het verleden plannen om aanslagen te plegen. En die gast komt nu dus aanzetten met zo’n flauwekulverhaal over dat hij hartstikke vredelievend is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vastzetten, veroordelen, in de cel gooien die hap, en de sleutel weggooien. Klaar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. 56RdK

  Tja, islam, Nederland kruipt dan.

  1. Abraham50

   Beukman?

   1. Emile Takma

    Beukman-obsessie, Abraham?

    1. Flengan

     Beukman?

    2. usb3.0

     tamil schreeuwde eens “volkert waar ben je”

     1. Flengan

      En; ‘toch goed dat er een God is’ i.v.m. Volkert Van Der Graaf die Fortuyn had doodgeschoten, ook daar word hij helemaal warm van, hij heeft iets met mannen in het algemeen en ultra linkse mannen in het bijzonder.

     2. usb3.0

      Klopt, even de context.

      Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.

     3. Flengan

      Dus als ik het goed begrijp zou het prima zijn dat zijn internetverbindingen voor altijd kapot gaan?

 2. Rieks

  Hert gaat er om dat justitie het flauwekulverhaal van Samir accepteert. We hebben in NL politieke rechtspraak en dat zou eens op de agenda moeten van de TK.

 3. Monty

  Misschien komt de Jihadist Samir A. wel onder een vrachtwagen of auto.
  Of verdwijnt hij op mysterieuze wijze.

 4. 56RdK

  Rechtsspraak in Nederland is verrot, totaal verziekt! Met alle gevolgen voor de onschuldige bevolking die willens en wetens, dus bewust wordt blootgesteld aan gestoorden die levenslang behoren te hebben!

  1. Bunky01

   En als het dan weer uit de klauwen loopt ; dan weer allemaal ach en wee roepen en vooral geschokt reageren.

 5. leukeditter

  bom er op ,,wegwezen met die ideologie.. moslims die zich naar nederlandse normen en waarden schikken geen probleem. maar blijf met je poten van zwarte piet, kerstmis etc. af, dat is nederlands dus schik je daar maar naar.

  1. Monty

   ”bom er op”

   Waarop?

  2. Branzino

   @leukeditter
   Ik moet even een misverstand ophelderen. Voor zover ik weet is er geen sprake van het afschaffen van Kerstmis, door niemand. Zwarte Piet staat wel ter discussie, maar afschaffen komt vooral, omdat veel witte Nederlanders daar de redelijkheid van inzien. Ze zijn op die gedachte gebracht door zwarte Nederlanders, de meesten geen moslim. Dus het verband dat je legt tussen afschaffen van Kerstmis en Zwarte Piet met moslims ontgaat me.

   1. Flengan

    “witte Nederlanders”

    Hahahaha… door het BLM-BIJ1-mandje gevallen. Linksaf hoor!

    1. Branzino

     @Flengan
     Door het mandje gevallen? Nee hoor, ik gebruik deze termen al heel lang, lang voordat BLM en BIJ1 bestonden. Sinds een jaar of vijf wordt de term “wit” i.p.v. “blank” gebruikt. Is inmiddels heel normaal en een veel duidelijker onderscheid met zwart en zonder de kwalitatieve betekenis die blank ook nog eens heeft, zoals bijvoorbeeld in blanke onschuld.
     Je hebt wel gelijk met je suggestie dat het vooral in linkse kringen wordt gebruikt. Maar daar voel ik me prima thuis en zal ik nooit verbergen.

   2. usb3.0

    branzebinootje doet net alsof hij een beetje dom is natuurlijk met het niet afschaffen van Christelijke feestdagen, branzebinootje houdt de satanische ideologie islam graag ver uit de wind.
    Als je tegen een neger zegt dat hij zwart is of je noemt hem of haar zwarte, even kijken wat er dan met braznebinootje gebeurt..
    Het is helemaal niet normaal dat je witte zegt tegen Nederlanders, je bent een racist en verschuilt je achter terminologie die absoluut niet strookt met de werkelijkheid

    1. Branzino

     @usb3.0
     Leuke reactie, echt. Hou ik van. Zwarte mensen noemen zichzelf altijd zwart, dus doe ik dat ook. Als ik dat doe, regelmatig, gebeurt er helemaal niets meer dan een heel gewoon contact. Dus ik weet niet wat je bedoelt.
     Nederlanders witten noemen is een andere kwestie. Maar dat vind ik in lijn met zwarten zwarten noemen. Dus ook heel normaal.
     Verder vind ik die benamingen van geen enkel belang. Alleen hier wordt er een punt van gemaakt en dat ik heel vermakelijk.

     1. usb3.0

      “Nederlanders witten noemen is een andere kwestie.”

      Nee hoor dat is een diskwalificatie en dat weet jij ook wel natuurlijk, want het heeft in dit geval een onderliggende bedoeling, je bent net iets te politiek correct

 6. Eppo123

  Links maakt meer kapot dan je lief is.
  Zachte heelmeesters maken …………….

  1. Abraham50

   …maken Beukman?

 7. Abraham50

  Samir A. Beukman

 8. Abraham50

  ….maken Beukman

 9. Adriaen van Bergen

  1 kogel en verder geen last voor de Nederlandse belastingbetaler.

  1. Bunky01

   4 kogels, Adriaen, voor alle zekerheid.

  2. Magyar

   Precies, geef die stinkmoslim een nekschot en laat zijn familie voor uitzetting de kosten betalen van het een en ander!

 10. Mikse

  Door met vloeken God aan te roepen wil nog niet zeggen dat je gelovig bent.

 11. HD

  Deze untermenschen kosten onze samenleving veel te veel geld, dus beter is het dat de overheid ons beter beschermd en dit soort wezens, dus elimineren.

  1. Emile Takma

   beschermt

   1. usb3.0

    tamil is inhoudelijk zeer, zeer zwak gebleken, dé taalautist raakt volledig in de warretje van een d of thee

    1. Flengan

     Inderdaad, hij word steeds vaker met z’n gebruikte onderbroek op z’n hielen aangetroffen, hij houd er nog een waterhoofd aan over.

  2. Flengan

   Het taalnazisme is springlevend.

 12. domvolk

  Zowel deze gehersenspoelde Jihadisten als mocro maffiosi hun Nederlandse paspoort afnemen en gelijk over de grens dumpen. Scheelt HEEL VEEL kosten en maakt ruimte vrij in de gevangenissen.
  Maar het grootste probleem is vast dat er geen politicus te vinden is die hiermee Brussel en vele advocaten durft uit te dagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.