Ongelooflijk! BMX’er Niek Kimmann wint goud MET EEN SCHEUR IN ZIJN KNIESCHIJF

Er zijn atleten. Er zijn helden. En dan zijn er mensen als Niek Kimmann. Wat de Nederlandse BMX’er vandaag heeft laten zien in Tokio is werkelijk ongekend. Want hoewel hij rondfietste met een scheur in zijn knieschijf (!) won hij toch de gouden medaille. Ongelooflijk!

Wat was het een feest vandaag voor de Nederlandse Olympiërs. Want Niek Kimmann deed wat je eigenlijk voor onmogelijk houdt: hoewel hij rondreed met een scheurtje in zijn knie nadat hij op een official was gebotst, en daardoor het parcours van de BMX-race niet had kunnen verkennen, won hij vandaag op schitterende wijze een gouden medaille.

Na een paar bulten kwam Kimmann aan kop, en vervolgens gaf hij die positie niet meer weg. De hele race was hij dominant en veruit de sterkste. Alleen in de laatste meters kwam de nummer twee, Kyle Whyte uit het Verenigd Koninkrijk, nog wat dichterbij, maar dat kwam vooral doordat Kimmann door had dat hij zou winnen en eigenlijk al een beetje feest aan het vieren was – in zijn hoofd, tenminste.

“Ik geloof het niet, ik geloof het niet,” zei Kimmann na de wedstrijd. Niet zo gek, want na de botsing met de official dacht hij dat vijf jaar lang hard trainen voor deze Olympische Spelen voor niets was geweest. Hij kon niet trainen, het parcours niet verkennen, zijn knie was dik… “Ik klapte maandag op die official,” ging hij verder. “Toen dacht ik, deze droom is voorbij. Want ik wist, ik ben jong, deze baan ligt mij. Als ik ooit een Olympische titel wil pakken moet het nu. Nou ja, en toen ging het nog bijna aan mijn neus voorbij door die official.”

Maar, zei hij ook, “de laatste weken in Nederland gingen zó goed, dat zelfs mijn broertje zei ‘wat jij doet is niet normaal’ en dat zelfs mijn coach zegt: ‘Als jij niet op je best bent kun je nog steeds winnen.’ Dus ik heb altijd vertrouwen gehouden.”

En dat was dus terecht. Wat een geweldig resultaat. Wat een geweldenaar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. ElGuapo

  Knappe prestatie met een scheur in je knieschijf.

  1. Flengan

   Beter een scheur in je knieschijf en een knieschijf in je scheur.

  2. hans-e-pans

   E zijn veel meer mensen die met een scheur prima presteren.

 2. Gebande_5

  En weer kunnen we trots zijn op Nederlandse gevaccineerde Olympiërs.
  Nederland, waar alles kl0te is, waar de domme meute op verkeerde partijen stemmen, waar alles om zeep geholpen is, waar niemand wil wonen, dat Nederland staat achtste op de wereld medaille ranglijst.

  1. ElGuapo

   Weer een compleet nutteloos verhaal.

   1. Gebande_5

    Inderdaad, voor u een compleet nutteloos verhaal.
    U geeft correct uw beperkingen aan.

    1. ElGuapo

     Gelukkig ben ik niet alleen als ik dat denk.

     Wat probeerde je met je domme verhaaltje te bereiken?
     Aandacht voor vaccinaties?
     Aandacht dat Nederland naar de klote is volgens jou?
     Aandacht voor de domme meute die verkeerd stemmen volgens jou?

     Het gaat over iemand die ondanks een scheur in z’n knieschijf een knappe prestatie neerzet duf mannetje.

  2. Oepsie

   ”Leuke bijdrage” uit de ‘kringloop computer’, van een persoon, die zelf nog nooit iets gepresteerd heeft!

   1. Gebande_5

    Is Nikita al koffie drinken ?

    1. Nikita

     Welnee joh, ik wil dat gewauwel van jouw toch niet missen echt niet hoor.

  3. Marija

   @gebande 5
   Helemaal met u eens.

  4. vlekkenoplosser

   die gevaccineerde Olympiërs in Quartaine omdat ze besmet zijn bedoelt het micro zwetscockje ?

   1. Emile Takma

    quarantaine

 3. bandini

  Die BMX-ers zijn geen watjes; ongelofelijk wat zij tijdens hun carrieres allemaal meemaken. Echte bikkels en bikkelaressen!!!

  1. ElGuapo

   Gaat er vaak hard aan toe.

   1. Pauline Kummer

    Het is heel wat anders dan de hele dag op een visgraat stoeltje zitten en naar het schermpje turen. Ook heel inspannend.

 4. Aborifa

  Zag ik het goed. Was het nu weer die vermaledijde Rutte die de baan overstak?

 5. Rieks

  Eerst zien dan geloven. Of zou het eerder een sneetje zijn, maar een scheur (in de schijf nog wel!) past eerder in die opblaascultuur van de media. Maar wat een vreselijk saaie Olympische Spelen. En dan dat judo, geen grepen, worpen, grondgevechten alleen maar duwen, trekken, sjorren aan elkaars kleding. Vanochtend verloor een Nederlandse judoka vanwege vermoeidheid. Vermoeidheid! En dat is dan topsport. Jarenlang kan men trainen, dagelijks, en men is na 8 minuten oververmoeid en verliest. Je zag hem aan de kant zitten en hij was na een kwartier nog niet bijgekomen. Anton Geesink zou opstaan uit zijn graf als hij dit gedoe zag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.