Politie Delft kondigt arrestatie aan van “groep personen”: ze trapten voorbijganger op krukken onderuit en bespuugden haar

Gisteravond plaatste de politie Delft een oproep op Twitter. Getuigen van een heel vies, smerig, ranzig misdrijf worden opgeroepen zich te melden. Wat voor misdrijf? Nou, “een groep mensen” heeft een voorbijgangster op krukken heel vreselijk mishandeld. Gek genoeg ontbreekt er wel een signalement van de daders. 

Gisteravond liep een dame op krukken op het Bastiaanplein in Delft. Tot haar grote schrik werd ze opeens aangevallen door een “groep personen.” Ze werd onderuit getrapt en vervolgens ook nog even bespuugd.

Wanstaltig, natuurlijk. Echt vreselijk.

Het goede nieuws? Er zijn vier verdachten aangehouden.

Toch is de zaak nog niet in kannen en kruiken. De politie is nu namelijk op zoek naar het slachtoffer én naar “meerdere getuigen.”

Het is natuurlijk een belachelijke beschrijving. “Een groep personen.” Wat is dat voor raar signalement. Zéker als je wilt dat getuigen zich melden is het wel handig als je specifieker bent. Mannen? Vrouwen? Allebei? Autochtonen of juist allochtonen, of allebei? En hoe zit het met de leeftijd van de daders? Waren het hoogbejaarden of jongeren? Allemaal belangrijke informatie als je wilt dat getuigen zich melden; zeker als het getuigen zijn die niet helemaal gezien hebben wat er gebeurde, maar die de groep wel daar hebben gezien rond het moment van de aanval. Want ook dat kan relevant zijn.

In de reacties wordt meteen duidelijk dat heel veel mensen denken dat het om zogenaamde kansenparels gaat: allochtone jongeren.

Zoals deze Twitteraar terecht stelt is het gevolg van het niet geven van een signalement dat mensen er automatisch vanuit gaan dat het om een groep Marokkaanse jongens gaat. Dat kan natuurlijk best zo zijn. Maar het kan ook volkomen onterecht zijn. Als dat laatste het geval is, dan zorgt de politie er door “neutrale” termen te gebruiken juist voor dat mensen vooroordelen uiten, en die vervolgens tegen elkaar bevestigen.

Dus de politie zorgt er in dat geval voor dat mensen ergens vanuit gaan dat niet hoeft te kloppen, én ook nog eens dat ze getuigen mogelijk mislopen. Onnozeler dan dit wordt het niet.

Hup politie, geef dat signalement. Zo zullen er mogelijk meer getuigen komen én het is ook van belang voor de rest van de maatschappij. Dat is belangrijk, al was het maar omdat gewone burgers ook recht hebben op dit soort informatie. Ik bedoel, zelfs in een bericht over “money mules” wordt in ieder geval de leeftijd van de daders vermeld (tussen de 21 en 61 jaar oud).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zoals onze Amerikaanse vrienden in dit soort situaties zeggen: details matter.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Cootje

  Lichtgetinten of negroïde ? Of uitzondering bevestigt de regel ? Maar de kleur zal wel weer overheersen , met 75 jaar thee drinken ,pamperen , integreren met de landelijke schotels in de moedertaal. Al 25 jaar roepen je blijft met je poten van onze hulpverleners af in 25 jaar tijd 7 sloten op je deuren plaatsen , in 25 jaar tijd niet meer na 10 uur avonds niet meer een wandeling over straat maken , gaat het er nu naar uit zien dat het overdag ook niet meer kan , ons geld naar zuid Europa brengen , en hier op alles bezuinigen is het onder Rutte een bananen republiek geworden , in de totale criminaliteit wordt 80 miljard verdient , en de ondermijning is al een feit boven en onderwereld is EEN . En lokale bestuurders zijn de eerste slachtoffers

  1. Branzino

   @Cootje
   Je eerste zin slaat tenminste nog op het onderwerp, al zou ik die vraag wat ruimer stellen: “Wit, lichtgetint of zwart, man of vrouw, jong, volwassen of bejaard?” De rest is bagger en een heel foute poging tot framing, die zo in een boekje met voorbeelden van framen kan. Als je de slimste vragen stelt, bepaal je namelijk in hoge mate de context van een bericht.

   1. Cootje

    Je kan het er niet mee eens wezen als ik opsporing verzocht kijk is er maar zelden een witte artiest in beeld , licht getint en negroïde is een dominante kleur in deze afleveringen veel in beeld . En de door jou betwiste bagger leeft toch wel duidelijk in onze maatschappij er is namelijk een zuivere tweedeling en dat gedachtengoed leeft uitstekend onder de schooljeugd waar Wilders die verkiezingen landelijk wint , en slimme vragen kan je net als je vakbroeders misschien met thee oplossen of zoals al 25 jaar gewoon wegkijken , en doe jij je deur maar met een slot op slot ,

   2. Cootje

    Ik stel die vraag van jou niet ik heb al een oordeel en wacht rustig op de bevestiging

   3. Cootje

    Nederland alleen al met een omzet narcotica en aanverwanten artikelen kampioen van Europa met een omzet van 60 miljard , met bedreigingen groenten exporteur , ombrengen advocaat , met gebruik van martel kamers , met bedreigingen lokale bestuurders , en dan is er hier een idioot die noemt dat bagger . Narcotica staat nummer 1 in Europa

 2. Mieke Helgersma

  Kan ook fake zijn. Een “soort van” grap. Een afstudeer opdracht, Delft is een studentenstad. Ik las wel iets over een Corona besmetting in Enschede, dat is geen grap. Vind ik.

 3. Branzino

  Wat een merkwaardig verhaal. Er is iemand iets heel vervelends en afkeurenswaardigs overkomen. En nu wil de politie terecht ingrijpen, maar ze heeft niet de persoonsgegevens van het slachtoffer en heeft ook te weinig getuigen met voldoende info? Maar ze heeft wel vier verdachten aangehouden. Op grond van een getuige met onvoldoende info voor vervolging?
  Waarom meldt dat slachtoffer zich niet? Is het beeld van die onschuldige invalide vrouw dan wel correct?
  Meer info over het incident zelf lijkt me niet gewenst, want dat brengt mensen maar op ideeën. Echte getuigen zullen zich niet gemakkelijk vergissen bij zoiets. Navraag wijst dan snel uit of een getuige serieus is, want dan moet zo iemand detailinfo kunnen geven, bijvoorbeeld over de kleur en leeftijd van de verdachten.

  1. Monty

   ”Waarom meldt dat slachtoffer zich niet?”

   Nogal duidelijk toch de daders moeten wel noord-afrkanen zijn.
   Daarom melden zich ook geen getuigen.

   Zo moeilijk is het toch allemaal niet.

 4. Emile Takma

  “In de reacties wordt meteen duidelijk dat heel veel mensen denken dat het om zogenaamde kansenparels gaat: allochtone jongeren.”

  Het wordt door racisten in elk geval vurig gehoopt.

  1. Harry Haller2

   De allochtonenknuffelaar, Marokkanenneuker en BML-aanbidder Emile Takma hoopt vurig dat het roomblanke Nederlanders zijn.

   1. usb3.0

    Precies Harry, deze smerige infantiele racistische randdebiel is niet goed bij zijn hoofd..

   2. Vanduinen

    Dit vage bericht stond ook al in het dagblad voor onbetrouwbare journalistiek de Telegraaf.
    Heeft u betere info dat meer helderheid rond dit voorval kan brengen?

  2. Cootje

   Een eenzame zolderbewoner die verstoten is door zijn moeder zal niet tot de verdachten behoren , als transgender eerder slachtoffer

  3. AS210854

   Nederlanders spugen niet op personen, dat doen alleen zwarte, getinte, enz enz TAK

  4. Robert75

   Iedereen begrijpt dat het daar om gaat. Als het Nederlanders zouden zijn geweest hadden ze gewoon het signalement gegeven want zo werkt dat. Dan zouden de verdachten een groep witte mensen zijn zoiets.
   Maar aangezien ze nu dus spreken over een groep mensen weet je in ieder geval dat het niet om witte mensen gaat.

  5. Vrijedenkert

   Discriminatie en geweld richting gehandicapt slachtoffer wordt door dhr Noppen niet genoemd en blijkbaar niet belangrijk!
   Altijd weer naief-links die de rollen omdraaien en de daders tot slachtoffer maken…

 5. Adriaen van Bergen

  Het maakt me niet uit wat voor kleur de daders hebben, maar, wat mij betreft mag voor deze beesten een filiaal van Poch airlines komen.

  1. Cootje

   Maak wel uit , opvoeding helpt daar bij

 6. AidemediA

  De politie kondigt arrestaties aan. Ze hebben geen slachtoffer, kennelijk geen getuigen, maar al wel een paar potentiele verdachten. Ik stel voor, kijk eens op de foto’s genomen door de kodak brigade, van de waakzamen en dienstbaren. Misschien staat daar wat nuttigs op. In plaats van de verschrikkelijke snelheid overschrijdingen van wel 5 a 6 km per uur, te flitsen, fotograferen en bekeuren. Noem man en paard en vooral het uiterlijk van die schijtbakken.

  1. Branzino

   @Aidemedia
   Het is allemaal nogal vaag. Er wordt gesproken van aanhouding van vier mensen, maar op grond waarvan? Er wordt ook melding gemaakt van aangifte. Maar dat laatste is natuurlijk niet juist want bij aangifte moet ook de aangever persoonsgegevens opgeven. Er zal wel bij de politie gemeld zijn (telefonisch of persoonlijk bij een passerende agent die vervolgens meteen de daders op haar aanwijzing aanhield?), aangifte volgt eventueel later. Maar die heel vreselijke mishandeling (de kwalificatie door Van der Galien) komt dan toch wel wat anders over.

   Het lijkt allemaal heel dramatisch, maar we weten nog helemaal niets. Een jonge vrouw met een verstuikte enkel, ondersteund door krukken, krijgt ruzie met haar vriendje die op de hier beschreven manier reageert. Het meisje wordt boos en roept een toevallig passerende agent die vervolgens de “daders” staande houdt in afwachting van meer info. Het meisje schrikt van de gevolgen van haar wat onbezonnen actie en maakt zich uit de voeten zo snel als die krukken dat mogelijk maken. Waarom is deze verklaring niet net zo geldig als die over daders van allochtone afkomst? Ook beide verklaringen kunnen trouwens juist zijn. Voorlopig is het voor mij storm in een glas water.

 7. Branzino

  Hier op DDS is al vaker een incident in wat vage termen beschreven. En vervolgens ging een groot deel van de deelnemers “los” op de vermeende daders die natuurlijk onder allochtonen gezocht moesten worden. Niet zelden hoor je er vervolgens niets meer over.

  Een voorbeeld dat ik niet snel zal vergeten, omdat het bij mij in de buurt was, is dat incident waarbij een dolle man ’s nachts met z’n auto over een terras scheurde. Eerwraak werd genoemd en ook voorafgaande beschadiging van die auto. Het feit dat het terras bij een kebabzaak hoorde nam de laatste twijfel aan een allochtoon als dader bij menigeen weg. DDS wijdde er twee artikelen aan, maar ik heb hier nooit gelezen, dat het om een volbloed Nederlandse bewoner uit Deventer ging. Het is maar een voorbeeld, maar wel tekenend.

  1. Cootje

   Wou je jou verhaal niet kwalificeren onder de baggerverhalen , is toch pinuts bij het wegkijken 60 miljard omzet narcotica en de zware misdaden die daarbij horen en de randverschijnselen daar bij , wat een wegkijk verhaal en voor de echte problemen allochtonen bevolken de gevangenissen met 75% en dat is uit een minderheidsgroepering uiterst schandalig , met lui als jou duurt het baggeren nog 50 jaar tegen die tijd is thee een duren grondstof

   1. Branzino

    @Cootje
    Je bent slecht op de hoogte. Ik ga er even voor het gemak vanuit, dat je met allochtonen mensen bedoelt met een niet-wsterse migratieachtergrond, dus geen Duitsers, Belgen, Amerikanen etc. Dan waren er in 2019 ruin 15.000 in de Nederlandse gevangenissen. Er waren in dezelfde periode ongeveer 33.000 gevangenen. Dus minder dan de helft tegenover jouw bewering van 75%. Nemen we alle migranten, westers en niet-westers, dan waren dat er nog steeds een stuk minder dan die 75% van jou. Alle criminaliteitscijfers dalen trouwens de laatste jaren. Wist je dat?

 8. rafi

  Het is zoals met de maximum-snelheid (tegenwoordig die belachelijke 100 km/uur): als er geen bordje staat is het 100 km/uur: als er geen signalement wordt gegeven zijn het Marokkanen. Eigenlijk is dit de grootst mogelijke belediging van dat deel van de gastarbeiderspopulatie die voor de politie mogelijk is.

 9. Rieks

  Het is nog maar net gebeurd of de politie vraagt al om hulp van de burger. Dat is de norm voor de “opsporing” door de politie. Laat men eens duidelijk maken wat men al heeft gedaan om de daders te vinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.