Reisbranche fakkelt knipperlichtbeleid kabinet af: ‘Het brengt schade toe aan reisorganisaties’

De Nederlandse reisbranche hekelt het huidige ‘knipperlichtbeleid’ van de overheid. Door de continue wisseling van kleuren worden reisorganisaties in Nederland zwaar gedupeerd door de vele annuleringen die erop volgen. Het systeem moet daarom op de schop, want anders wordt het een prut vakantiezomer voor de branche. 

In België en Slovenië werken ze al met een ander systeem, maar zoals gewoonlijk zit Nederland vastgeroest in een verouderd systeem. De reisbranche ziet het liefst een implementatie van het Belgische systeem, waar het niet uitmaakt waar je naartoe reist. Bij terugkomst moet je gewoon worden getest en wie positief test moet in quarantaine.

Nederland heeft een nogal ongunstig systeem voor de reisbranche, want wanneer bepaalde landen een andere risicokleur krijgen, en dus een negatief reisadvies, moeten reisbureaus reizen schrappen. Terwijl het in veel gevallen gewoon veilig is om op vakantie te gaan – mits mensen bij terugkomst gewoon testen zodat iedereen uitsluitsel krijgt. Uiteindelijk maakt het niet uit of je naar een ‘groen’ of naar een ‘rood’ land op vakantie gaat, in beide landen kan je besmet raken.

Een TUI-woordvoerster laat weten aan de Telegraaf dat de hele reisbranche in Nederland schreeuwt om een ander systeem: “Absurd en heel pijnlijk voor de reisorganisaties die hun vakantiereizen moeten annuleren. De bepalingen van de reisadviezen zijn aan revisie toe, want deze situatie geeft een oneerlijk speelveld en brengt grote schade toe aan reisorganisaties die keurig het overheidsbeleid volgen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn maakt het niet uit waar zij op vakantie gaan, de reisbranche hoopt van harte dat de overheid eens luistert naar deze boodschap. Maar de vraag is of ze wel aan het goede adres zijn hiervoor bij Rutte en consorten. Het kabinet heeft vaak genoeg laten zien flinke oogkleppen op te hebben gedurende deze crisis. Het ziet er niet naar uit dat het kabinet ineens gaat besluiten om een ander systeem in te voeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Heras

  Op werkelijk alle fronten faalt dit demissionaire kabinet. Ik kan niet zeggen, op welk vlak ze nu daadkracht hebben getoond.

 2. Jan Heyn

  De reisbranche heeft schijnbaar nog niet door dat het juist de bedoeling van de roverheid is om de reisbranche kapot te maken, zodat er enkel een paar multinationals overblijven.
  Die kunnen de prijs dan zover op gaan drijven dat het voor Jan modaal onbetaalbaar wordt om nog te reizen.

 3. vlekkenoplosser

  build back better , u zult zich onderwerpen !

  1. Pauline Kummer

   Dat legt aan uzelf. Met rubberen rug bent u buigzaam. Voor vele gedupeerde bewoners van Mergelland zit een reisje er niet in. Tenzij u Willem Engel heet.

   1. usb3.0

    paulientje/monty heeft nog steeds niet door dat als men zich niet onderwerpt dit ten koste gaat van de vrijheid

    1. Emile Takma

     Ik vermoed dat Gerrit de paradox in zijn bijdrage niet doorgrondt.

     1. usb3.0

      tamil snapt het 1 niet dus het ander ook niet

     2. Harry Haller2

      Een goede paradox leidt in het zenboeddhisme tot satori.

     3. Emile Takma

      Mogelijk was de bijdrage van Gerrit als een koan bedoeld.

     4. usb3.0

      tamil begrijpt het natuurlijk nog steeds niet, logisch want het empathisch inlevingsvermogen van tamil is gelijk aan een kind van 3

     5. Brenda Welsh

      @Usb3.0 u vergist zich in het empatisch inlevingsvermogen van een kind van 3. Ik zal het u zeggen dat een kind van 3 donders goed in de gaten heeft wanneer het iets verkeerds gedaan heeft. Mits u het op een correcte manier daarop aanspreekt.

     6. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k loopt weer fijn te zuigen in zijn trava rol

 4. Gebande K0K

  Sywert van Lienden heeft zojuist bekend gemaakt te willen bemiddelen bij de productie en aanschaf van zandzakken.

  1. Cootje

   Hij heeft er de juiste ingangen voor , als ze maar niet lek zijn

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.