SGP’er Kees van der Staaij mag nutteloze werkgroep leiden die moet kijken hoe de ‘Tweede Kamer versterkt kan worden’

Het is een fantastische dag voor SGP-leider Kees van der Staaij. Vandaag werd namelijk bekend dat hij een werkgroep gaat voorzitten die voorstellen moet gaan doen om de wetgevende en controlerende taak van de Tweede Kamer te versterken, “evenals haar informatiepositie.” Leuk voor hem, maar voor de rest van Nederland natuurlijk de grootst mogelijke onzin. 

Ach kijk eens wat leuk! De Tweede Kamer heeft een aankondiging gedaan!

 

Buiten Den Haag is er dus echt helemaal niemand die hierin trapt. Die dit leest en denkt: zo, zo, die werkgroep gaat echt even het één en ander veranderen! Ze komen straks met geweldige plannen, de rest van de Kamer onderschrijft die, de Rutte Doctrine wordt in de prullenbak gegooid, en de Tweede Kamer gaat opeens functioneren als een parlement in plaats van als de stempelfabriek die zij nu is.

Dit is theater. Een show, puur en alleen voor de bühne. De kiezer moet geloven dat er op deze manier iets gaat “veranderen,” terwijl dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling is want de mensen die het echt voor het zeggen hebben in Nederland willen niet dat er ook maar iets verandert. De manier waarop het nu gaat is wat die lieden betreft perfect; het heeft er immers voor gezorgd dat ze a) aan de macht zijn gekomen en b) aan de macht blijven.

Winwin!

Nou ja, voor iedereen in Den Haag dan. Nadrukkelijk niet voor de gewone Nederlandse kiezer, die graag wil dat de Nederlandse democratie ietwat gezond en effectief functioneert omdat zijn rechten op die manier het best gewaarborgd worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Afijn, we kunnen Van der Staaij natuurlijk alleen maar feliciteren met deze “opdracht.” Hij mag even het podium opklimmen om daar net te doen alsof het allemaal iets uitmaakt, en na afloop krijgt hij een staande ovatie plus een mooie bos bloemen van de boven-hem-gestelden. Ongetwijfeld is hem dat heel wat waard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. dumbfarmer

  dat wordt dus de volgende die platgewalst gaat worden en zijn carriere ziet verdampen als sneeuw voor de zon..
  hopelijk hebben ze al een plekje in de banencarousel voor em gereserveerd.

  1. hans-e-pans

   Een nutteloze mag dus een nutteloze werkgroep gaan leiden, weet de persoon in kwestie gelijk wat en waar zijn plaats is.

 2. vlekkenoplosser

  de tweede kamer versterken terwijl de tweede kamer steeds meer macht aan brussel schenkt

  Wat een schertsvertoning

  1. sonny

   De ‘linkse’ overheid kijkt met mateloze jalouzie naar Afrikaanse landen!
   Daar is zo goed als geen pfas, co2, stikstof, fijnstof, verzuring te vinden, helemaal klimaatneutraal aldaar!
   Er zijn op dat continent weinig vervuilende omstandigheden!
   Immers waar geen werkzaamheden verricht worden, is geen vervuiling!
   Die Afriken zijn wijs, ze weten het wel, in de boomschaduw of in de lemen hut wachten op het volgende vliegtuig met voedsel, klaar is kees!
   De EU begrijpt nu dat deze levensstijl tot voorbeeld moet gaan dienen!!???

 3. Nostradamus

  Ik help je wel Kees.
  Omdat de basis doordrenkt is van betonrot…
  Om te beginnen nieuwe verkiezingen met twee rondes. Eerste ronde alleen partijen kiezen. De grootste 10 partijen gaan door naar de tweede ronde waar je op vertegenwoordigers kan stemmen.
  De premier wordt diegene met de meeste voorkeurstemmen, ongeacht de partij. Geen meerderheids kabinetten meer en ook geen regeerakkoorden meer.
  De grootste partij levert alle ministers en alle andere parijen in de oppositie.
  Ieder wetsvoorstel moet een meerderheid in de kamer zien te behalen.
  En natuurlijk een corrigerend referendum.

  En dan eerlijke verkiezingen waar geen partij meer gedemoniseerd wordt via de MSM. Opheffen van het mediakartel is daar natuurlijk onderdeel van. Enkel onafhankelijke nieuwsdiensten met vertegenwoordigers uit alle politieke stromingen met evenveel inspraak.

  Ach, wat zeg ik. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Volksvertegenwoordiging is een illusie.

  1. EvertB

   Sinds Baudet ze voorschotelt mag je best visioenen hebben.

   😊

   1. Nostradamus

    Baudet heeft hele andere plannen. Een zakenkabinet. Dit komt uit mijn eigen koker.

 4. usb3.0

  Er staan teveel vrouwen op de foto, dat is discriminassie…

 5. EvertB

  Naast de invulling van het voorzitterschap door Van der Staaij zie ik twee zwaargewichten in deze werkgroep: Renske Leijten en Caroline van der Plas.

  1. Emma Louise

   Beetje raadselachtig, Evert, maar je bedoelt dat één van beide dames de kwalificatie “zwaargewicht” krijgt na gebruik van de weegschaal?!

   1. Rood

    Van Velenamen

 6. Rood

  Kees is een kanjer, kanjerkees!

 7. Emma Louise

  Het versterken van de wetgevende en contrølerende taak van de Tweede Kamer is dringend nodig. Dat kan onder andere met meer ondersteunend personeel worden bereikt. Daar waar ministers voor een debat goed beslagen ten ijs komen via hulp van minimaal een handjevol ambtenaren, moet een Kamerlid het met maximaal anderhalve hulp doen. En zelfs dat al laten veel Kamerleden na.

  1. Rood

   Aldus psychopaat Van Velenamen

  2. vlekkenoplosser

   lúl niet zo ontzettend dom strónt vlé®k, alle macht is overgedragen aan brussel voor de stichting van het vierde rijk. Er is dus 0,00 werkdruk voor kamerleden.

   we hebben inmiddels ambtenarren voldoende in het old boys netwerk !

   1. Emma Louise

    Ben je net ontwaakt uit een wrede droom, popje?

    Het ambtenarenapparaat van duizenden medewerkers ondersteunt de ministeries. Niet de Kamerleden.

    1. vlekkenoplosser

     ach strónt vlé®k , haal maar wat varkens achter de bureau’s vandaan en deel het werk effectief in domme jongen.

     1. Emma Louise

      Dat is een magere gedachte, popje, en geeft bovendien nauwelijks verlichting.

      De Kamerleden zuchten onder de enorme werkdruk. Zij ervaren een korte voorbereidingstijd op de debatten én alle dossiers kunnen niet van A tot Z worden bestudeerd waardoor men sommige debatten moet overslaan.

     2. Rood

      Aldus Willem Van Velenamen die ‘m weer prachtig weggeeft.

 8. Adriaen van Bergen

  WC eend onderzoek.
  Nutteloze geldverspilling, dus.

 9. Jan Heyn

  Hier zal wel weer uit gaan komen dat ze nog meer ambtenaren nodig hebben en dan uiteraard zo veel mogelijk allochtuig.

 10. 56RdK

  De zoveelste commissie waarvan het rapport, dat na een gewichtdoende presentatie ook in een zoveelste lade zal belanden.
  Maar eh, waar is de neger, de transgender in deze commissie vol blanken?

 11. 56RdK

  @Nostradamus, een verdomd goede suggestie, wat zo mooi zou zijn als dat ten uitvoer kwam.

  Maar inderdaad zal dit altijd een illusie blijven, is namelijk iets te democratisch, iets waar wij als volk alleen maar over kunnen dromen.
  Omdat er andere belangen dan het welzijn van het volk de hoofdrol zullen blijven spelen in de politiek en het door hun aangestuurde, zoals de media.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.