9839dfdc f034 11eb 99eb 02c309bc01c1

SP-Raadslid valt in slaap tijdens digitale vergadering; partij gooit haar eruit

Geen categoriejul 29 2021, 16:30
Hilarischer dan dit wordt het eigenlijk niet. Het Gennepse SP-raadslid Anieta Janssen is uit de gemeenteraad gegooid, of nou ja, gestapt, omdat haar partij er helemaal klaar mee was dat ze bepaald niet actief was in haar functie. De druppel die de emmer deed overlopen was dat mevrouw tijdens een digitale raadsbijeenkomst in slaap viel en voor de webcam vervangen werd door haar... kat.
Tijdens een recente raadvergadering van de gemeenteraad in Gennep zagen collega's van SP'er Anieta Janssen haar helemaal niet in beeld. Nou ja, bij het begin even. Maar daarna was ze opeens weg. Ze zei ook niets. Wat ze wel zagen? Een goed gevulde boekenkast en... een kat die af en toe even een bezoekje kwam brengen aan de computer van mevrouw.
Maar mevrouw zelf was in geen velden of wegen te bekennen.
Gek.
Naderhand bleek dat Janssen in slaap was gevallen. En nee, dat was niet de eerste keer. Ze heeft er blijkbaar een handje van om lekker een dutje te doen terwijl haar collega-raadsleden hun werk wél doen.
Omdat er daarnaast ook nog "incidenten" zijn geweest in de SP-fractie zelf is fractievoorzitter Hans Frentz helemaal klaar met Janssen. "Kijk, iemand mag best een keer struikelen. Iedereen verdient een tweede kans, maar er zijn de laatste tijd wel wat meer dingen geweest," aldus Frentz. Wat precies wil hij niet zeggen, want hij wil niet met modder gaan gooien.
Behalve dan dat hij wil zeggen dat er wel degelijk heel wat modder is. Dat wilde hij wél even kwijt.
Hoe dan ook, uiteindelijk is er een gesprek geweest tussen de fractie en Janssen. De conclusie daarvan is dat zij zich terugtrekt als raadslid. Ze zal vervangen worden door een andere socialist.
Maar waarom, eigenlijk? Want als iemand een schitterend symbool is voor de totale nutteloosheid van de meeste politici, dan is zij het toch? Ik zou zeggen, laat haar vooral zitten zodat iedereen begrijpt dat het één grote theatershow is. Dat het niet uitmaakt op wie je stemt, omdat je uiteindelijk toch min of meer hetzelfde beleid krijgt. En dat raadsleden gewoon tijdens vergaderingen kunnen slapen, omdat wakker blijven geen nut heeft... behalve dan voor het imago van de gemeenteraad.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dus, ik zou zeggen: Anieta, stap vooral niet op, en geef je zetel niet 'terug' aan de SP. Gewoon doorgaan waar je mee bezig was: lekker slapen tijdens vergaderingen van de theater-gemeenteraad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten