Trouw maakt rassenkwestie van Team NL: “Is de olympische ploeg te wit?”

Het is weer dramatisch gesteld met de mate van diversiteit in Nederland! Bij Trouw vragen ze zich namelijk af of het olympische sportteam van Nederland “te wit” is en hoe het toch komt dat er “sprake is van ondervertegenwoordiging van sporters met een migratieachtergrond”. Het is haast te triest voor woorden.

Bij Trouw pakken ze uit met statistiekcijfers van het CBS en twee onderzoekers van het Mulier Instituut om een verklaring te zoeken voor het feit dat Team NL “te wit” is. Ze halen echt álles uit de kast.

Zo vertellen ze ons bijvoorbeeld dat we als land uitblinken in traditionele Hollandse sporten zoals paardrijden, zeilen en hockey. Daar zie je veel minder mensen van een andere afkomst, omdat die niet dezelfde binding hebben met die sporten. Ook groeien ze op in andere milieus, waardoor ze die binding ook niet makkelijk krijgen.

Daar gooien ze nog een leuk feitje achteraan, namelijk dat kinderen uit een sportgezin meer kansen hebben om topsporter te worden. En die sportgezinnen zijn vaak gezinnen met hogere inkomens, omdat ze vaak hoger opgeleid zijn. Op die manier wordt de ronduit racistische vraag in de titel van het artikel verklaard aan de hand van links gewauwel over kansenongelijkheid.

Maar met alleen het aanpakken van kansenongelijkheid kom je er niet! Nee: “(…) Als een sport eenmaal wit is, blijft ie vaak wit. Omdat kinderen met een migratieachtergrond zich niet herkennen in de beoefenaars, voelen zij zich minder welkom of trekt het hen minder aan. Om minderheden te trekken, is een bewuste interventie nodig”, zegt bijzonder hoogleraar Jacco van Sterkenburg, gespecialiseerd in etnische diversiteit in de sport.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Diversiteit moet je dus keihard opleggen van bovenaf, want anders klonteren dezelfde soort mensen uit dezelfde milieus en met dezelfde interesses alleen maar aan elkaar. En dat is zielig voor mensen die buiten de boot vallen. Althans, dat meent Trouw, want die mensen zelf is niets gevraagd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Drostemannetje

  Misschien moeten ze een sport met scootertjes bedenken of met messen naar een dartbord gooien. Wie weet wordt het dan wat.

  1. hans-e-pans

   Het zal dat deel van de olympischeploegleden op hun scooters en jasjes met een bontkraag te warm worden om een topprestatie te leveren.

 2. Abraham50

  Beukman maakt rassenkwestie van Team NL: “Is de olympische ploeg te wit?”

  1. Flengan

   Juist! En interessant te zien dat de Willem met ál z’n varianten niet verder komt dan de conclusie; uitgekotst.

 3. ElGuapo

  Shirts met een zwangere man. (eigenlijk een vent met een bierbuik) en een X op de rug aangezien een nummer als racistisch ervaren kan worden lossen dit op.

 4. Xyz1234

  Trouw, trouw aan wie eigenlijk? Aan het Marxisme?

 5. Emile Takma

  “ Diversiteit moet je dus keihard opleggen van bovenaf, want anders klonteren dezelfde soort mensen uit dezelfde milieus en met dezelfde interesses alleen maar aan elkaar. En dat is zielig voor mensen die buiten de boot vallen. Althans, dat meent Trouw”

  Dit zuigt Wout volledig uit zijn duim. Uit niets in het artikel blijkt dat Trouw diversiteit ‘keihard wil opleggen’.

  Bespottelijk artikel.

  1. Cootje

   Diversiteit moet je in ieder geval niet keihard opleggen , de cultuurverrijking is ons opgedrongen door de oude politieke Mongolen en de multinationals die om goedkoop werkvee zaten te springen , hele steden hebben ze naar de klo,ten geholpen ,je zal maar in een 4 kamer woning 8 mensen met vuilnis emmer naast je komen wonen , en hun afval net als thuis over het balkom mieteren , en nu schijten de oostblokkers onze nationale parkeerplaatsen onder , en bewonen onze bugalwparken en campings pertinent met overlast , Hans Janmaat schopte al tegen de heersende orde met vol is vol . Dat was een echte Democraat die ze van links hebben vernietigt met een aanslag tegen zijn vrouw . Gelukkig vieren wij nog traditioneel de Sinterklaas viering met 40/50 mensen met echte zwarte pieten , folklore houden we er in

  2. usb3.0

   Alle tamil’s dienen zwart gemaakt te worden…

 6. Pieter48

  In de tweede wereld oorlog was trouw een krant van het verzet. Door de bezetters een verboden krant beoordeeld. Jaren later is de ooit de krant van het verzet verworden tot een krant die heult met de nieuwe orde van aanhangers die alles wat ons land groot heeft gemaakt afdoet als racisme en alles wat Nederlanders verbind achterlijk verklaard. Zo zie je maar dat niets blijvend is.

 7. 75

  Kan ik nu gaan zeuren dat het Nederlands voetbal elftal te zwart is.

  1. Flengan

   @75: Daar heb je helemaal gelijk in!

  2. Cootje

   Door wie werden ze uitgeschakeld.??

  3. usb3.0

   Amsterdamse Bijlmer is ook te zwart en Rotterdam is ook te zwart

 8. A-BBa

  Ik ben het er helemaal mee eens. Vanaf nu moet de winnaar van de marathon afgewisseld worden. Is de ene keer een Keniaan de winnaar dan MOET de keer daarop een ‘witte’ persoon winnen.

  1. Cootje

   Gaat niet lukken met een Keniaanse moeder

  2. Flengan

   En natuurlijk alle andere 60+ varianties, te beginnen met Beukman.

 9. Adriaen van Bergen

  Trouw was ooit Christelijk.
  Toen wisten ze nog dat iedereen naar zijn eigen aard is geschapen, dus allemaal verschillend.
  Trouw wil nu eenheidsworst zoals de woke linkse drek het ook wil.

  1. usb3.0

   “Toen wisten ze nog dat iedereen naar zijn eigen aard is geschapen, dus allemaal verschillend.”

   Geschapen als man en vrouw…

 10. Vrijedenkert

  Er zijn vele sporten die worden gedomineerd door mensen met een kleurtje/Afrikaanse of andere afkomst en daar hoor je het zeurend crapuul niet over klagen.

  1. Arbeider65

   Juist en daar lees je niks over. Weer zeuren om het zeuren. Daarom is links ook zo klein na de laatste verkiezingen. Ze hebben het nog steeds niet door.

 11. RvdBe

  Ze blijven hardnekkig witte mensen zeggen ipv blanke mensen, dyslexie?

 12. Wally

  Nou, dan is de oplossing simpel.
  Geef ze hun zin met alles! Dus….. een ploeg met ALLEEN maar niet blanke deelnemers m/v/x (uiteraard alle mogelijke andere letters en combinaties mogelijk) vormen. Alle soorten mensen en verschijningen, alle soorten behalve 1… de blanke gewone mens. (We sluiten niemand uit hoor). En zoek het dan maar uit ermee.

 13. 56RdK

  Joh, een aantal van de Nederlandse sportdelegatie had zich als Zwarte Piet moeten schminken, mét kroeshaar én rode lippen maar wel dan in de delegatiekleding! Anders zou het misschien verkeerd kunnen vallen onder de gevoelige zieltjes ……

  Maar wat bij dat wokevolk zoals die hoogleraar eens tussen de oren moet belanden is dat blank volk in veel zaken boven getint of zwart uitsteekt. Alleen vaak al wegens de cultuur of ideologie waar dat zwart en getint in verkeert of aanhangt. En dat als laatstgenoemde groepen dat zouden willen er wel degelijk kansen voor ze liggen. Moeten ze zich alleen aanpassen aan de wereld waarin ze zijn terechtgekomen.

 14. Bes Tolen

  Het dagblad Trouw zou zich kunnen beijveren, dat allereerst illegaal binnen gekomen lieden naar het land van herkomst worden teruggestuurd. Dat zou een belangrijke bijdrage zijn aan betere maatschappelijke en persoonlijke verhoudingen in dit land. Ik ben er zeker van, dat de oprichters van Trouw nooit de illegale toestanden zouden hebben gewild als Trouw van nu gedoogd in haar weekheid. Want zo week kon je in oorlogstijd nooit zijn. Ik kan me ook niet voorstellen dat de Trouw oprichters ooit van ”witte” mensen zouden hebben gesproken. Wie wel, is gek. Wie over ”witte mensen” spreekt staat al aan de foute kant. De kant van de politieke onderdrukkers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.