‘‘Twee mannen stonden klaar om neergeschoten Peter R. de Vries vast te leggen op film’’

Het landelijke rechercheteam van de Nationale Politie houdt er sterk rekening mee dat er twee mannen klaarstonden op het plaats delict waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd neergeschoten en ruim een week later in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

De beelden van twee verdachte personen, vlak voor de aanslag op Peter R. de Vries, waren al langer punt van discussie. Nu zeggen ook goed ingevoerde politiebronnen tegenover het AD dat deze twee verdachte personen waarschijnlijk wel degelijk klaarstonden om de liquidatie op Peter R. de Vries vast te leggen op beeld.

Op camerabeelden is te zien dat twee verdachte mannen in het grijs gekleed rustig achter De Vries aanlopen als hij door de Lange Leidsedwarsstraat richting zijn auto in de nabijgelegen garage loopt. Opvallend is dat ze beide hun telefoon pakken, zonder daar iets mee te doen. ‘‘Alsof ze hun camera direct bij de hand wilden hebben’, aldus een bron tegenover de Rotterdamse krant.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wally

  Nederland gelooft niet in bendes. Nederland gelooft ook niet in een onderwereld. Nederland is dom.

  1. Flengan

   Net als de psychopathische schlemiel.

 2. Rieks

  Dit zijn van die dingen waarbij je zegt: ik moet het eerst met eigen ogen zien om het te geloven. Dus, laat zien die camerabeelden.

 3. de ziender

  Het is een complot, maar geen theorie. Peter wist volgens de staat te veel… dus…

 4. 56RdK

  Ja, lijkt heel aannemlijk dat die twee bewijs moesten hebben. Zodat ze én hoger op de criminele ladder komen én om wat duiten te vangen.

  En als deze twee worden gevangen? Ach, gevangenisstrafje van hooguit twee jaar in alle weelde en vrijheid.

  1. ElGuapo

   2 jaar is al veel….hun namen zijn bekend gemaakt. Dat vraagt om strafvermindering…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.