Vanavond op NPO: zielige ISIS-vrouwen die Nederlandse vrijheid missen

NPO2 zendt vanavond een Spaanse documentaire uit die “een bijzonder inkijkje” geeft in de manier waarop vrouwelijke jihadisten in een Syrisch detentiekamp worden gederadicaliseerd. Het is alleen jammer dat niet duidelijk wordt waar ze nou precies spijt van hebben.

The Return: Life after Isis is een documentaire die de geïnterviewde vrouwen alle ruimte geeft om hun slachtofferschap te benadrukken. Er wordt een beeld geschetst van zielige vrouwtjes die erin zijn geluisd door Syriëgangers met mooie praatjes. De vrouwen waren kennelijk allemaal te dom of te lui om even op internet op te zoeken wat ISIS nou precies was. In plaats daarvan luisterden ze direct naar fantasieverhalen over het kalifaat, namen ze samen met hun kinderen het eerste de beste vliegtuig dat ze in de buurt kon brengen van Syrië en ach gossie: kwamen zij even bedrogen uit!

Nu je dit weet is het ook niet zo raar dat deze documentaire is verschenen op het Human Rights Watch Film Festival. Dat verklaart ook deze user-review, waarin wordt gezegd dat op geen enkel moment in die film nou duidelijk wordt wáár die vrouwen nou precies spijt van hebben.

De nadruk komt dus vooral te liggen op dat ze allemaal een stomme fout hebben gemaakt en dat ze kunnen worden gederadicaliseerd. Gooi er een opmerking tussendoor als “Ik wil weer poffertjes eten”, en je hart zou haast beginnen te smelten. Tot je weer beseft dat dit soort vrouwen minimaal net zo doordrenkt waren van die haatideologie als de eerste mannelijke Syriëgangers. En dat zij zelf ook een grote rol hebben gespeeld in het verspreiden van ISIS-propaganda of zelfs hielpen met martelen en verkrachtingen (stelt de NOS).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zelfs in het AD worden er vraagtekens gesteld bij de oprechtheid van de geïnterviewde vrouwen en waar ze nou precies op doelen als ze het hebben over ‘het zien van onrechtvaardigheid en het horen van leugens’. De documentaire-maker vond het in ieder geval niet nodig om daar verder op in te gaan…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. JoopvdJoop

  Tsja,wat moet je hiermee?
  Nog meer mafklappers die door deze uitzending de ideologie misschien gaan aanhangen.
  Liever een uitzending over het wanbeleid van de EU met betrekking tot het coronabeleid van ons Europees Parlement.
  Elk Europees land z’n eigen beleid……,dat is toch niet de bedoeling.

 2. vlekkenoplosser

  QUOTE Tsja,wat moet je hiermee? END

  minder , minder , minder !

 3. Mistgabel

  Kijk die shit van de NPO toch niet.

 4. RvdBe

  De NPO als hoeder van dit duivelsgebroed, gespekt met ons belastinggeld.

 5. Mistgabel

  De D66 nepnieuwsfabriek.

 6. Brenda Welsh

  DDS is nog niet zendgemachtigd. Het komt aan op oprechtheid, integriteit. Ik ben benieuwd.

  1. ElGuapo

   Inhoudelijk weer niks maar was te verwachten…

  2. vlekkenoplosser

   wat wil je communiceren strónt vlé®k ?

   1. Brenda Welsh

    Ik wil weten hoe de Spaanse documentaire makers dit hebben aangepakt. Het is GEEN NPO productie. Dus die reacties mbt D66, NPO kunnen overboord. Helemaal.

    1. vlekkenoplosser

     domme tról , wat was de uitspraak van de d66 rechters minkukel ?
     Het is de npo die loopt te duwen op het niet vervolgen domme tról

 7. ElGuapo

  Stomme fout of niet, man of vrouw gewoon wegblijven en niet meer terugkomen

 8. DutchOutlaw

  Oooohh,wat zielig dat die ISIS-wijven hun vrijheid missen! Wat een fucking bullshit!!!!
  Er is er maar één die écht zijn vrijheid mist door dit soort schorem en hun aanhang.
  En dat is mijn grote held Geert Wilders.

  ISIS-tuig mogen ze van mijn part allemaal afknallen.

 9. right

  Ik kan het niet vaak genoeg herhalen!
  Kijk hoofdzakelijk naar wat mensen DOEN, en hecht niet al teveel waarde aan, wat ze ZEGGEN!
  Deze levenshouding heeft eeuwige geldigheid, in ALLE situaties!
  Don’t forget it.

  1. sonny

   right,
   Right!!!

 10. vlekkenoplosser

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1336378109/minder-coronapatienten-opgenomen-in-ziekenhuizen

  I REST MY CASE !

  Paniekzaaiers en doemdenkers voelen zich belangrijk. Opheffen dat OMT (onzinnig management team)

  1. vlekkenoplosser

   verkeerde topic solly

 11. Pieter48

  Normaal is het de bedoeling dat een verhaal van twee kanten bekeken en uitgezonden wordt.Onze staats omroep is ingeschakeld om het hierheen te halen van de zielige Isis dames te verdedigen. Onze zogenaamde verdedigers van de rechtsstaat menen deze dames te straffen met een minimaal strafje uitgedeeld door een D66 rechter. Daarna gaat hun leventje weer verder op kosten van de belasting betalers. Ook worden ze 24/7 in de gaten gehouden worden om dat ze nooit hun waanzin geloof zullen verlaten. De slachtoffers zullen geen of weinig steun van uit Den Haag ontvangen. Die maakt liever miljoenen over naar de terroristen in de Gaza strook. Zoals gewoonlijk gaat het weer zo dat de daders aandacht en steun krijgen en de slachtoffers het bos in worden gestuurd. Dit alles hoort bij het linkse deug denken.

 12. Wally

  Zo dom zijn die figuren dus. Niets meer aan toe te voegen behalve een enorme middelvinger.

 13. Duckday

  Terughalen jihadbruiden potentieel mijnenveld
  De Nederlandse staat heeft lak aan de veiligheid Deze mensen zijn geheel vrijwillig weg gegaan en hebben deel genomen aan oorlogs misdaden.Het is de grootste groep misadergers. Het zijn geen Nederlanders ze hebben vrijwillig aan die daden meegedaan dus men verliest zijn Nederlanderss chap en zijn niet statenloos. Als ze daar blijven worden ze harder gestraft dan in NL. Als ze in NL komen is hun kasje gekocht gratis huis geld zorg en hoeven niks te doen. Het Ad schrijft weer een zielig verhaal

  1. Brenda Welsh

   @Ducky, het gaat niet over Nederland. Het is een Spaanse documentaire over Spaanse Isis vrouwen. Neem dat in je op. Dan raak je niet zo betrocken.

 14. Morgan4321

  Gewoon daar berechten. Nederland kan de lokale justitie best ondersteunen met een paar 100 meter henneptouw en een kist munitie.

 15. tata

  Ze hebben bij hun volle verstand gekozen voor IS. Succes daar!

 16. Niet L niet R

  Blijf zitten waar je zit, heb je geheel vrijwillig zelf uitgezocht, niet meer welkom!

 17. Niet L niet R

  Zij hebben hier niets meer te zoeken,wij hebben al meer dan voldoende last van criminelen!

 18. Niet L niet R

  Laat onze demissionair kabinet, eens zorgen voor de hardwerkende Nederlanders, en zich niet bemoeien met het tuig dat zelf gekozen heeft voor tuig!

 19. Michael M

  Wat zijn wij toch een achterlijk land geworden. Figuren dat verheerlijking zijn aangegaan bij de duivel IS om gruwelijkheden tegen de menselijkheid uit te voeren, kelen door te snijden, onthoofdingen, genocide en in brand steken, ledematen afhakken van mensen en mensen van gebouwen afgooien en daaraan hebben meegewerkt of bijgestaan naar Nederland terug te halen in het mom van: Als we tegen ze inpraten hier dan worden het wel weer lieve mensen? Dat gedrag komt van achterlijk links. Huilie Huilie. Wat een achterlijk land hier. Laat ze daar dat tuig. Dat willen we niet in ons land. We vonden de tweede Wereldoorlog erg, en hier gaan we zoetsappig om met die IS figuren? Zijn we van de pot gerukt of zo. Laat ze daar berecht worden. Daar waar ze genocide hebben gepleegd en moorden tegen de menselijkheid. Niet hier! Nooit! Krijgen we nog meer ellende na de aanslagen in Parijs, Madrid enzovoorts.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.