Vandaag: Hoge Raad oordeelt over de minder-minder-minder zaak tegen Geert Wilders

Voor Geert Wilders is het vandaag een belangrijke dag. De Hoge Raad doet namelijk uitspraak in de bekende minder-minder-minder zaak tegen de PVV-leider. Experts gaan er van uit dat de Hoge Raad het oordeel van de lagere rechter zal bevestigen.

“Morgen uitspraak Hoge Raad over minder-minder,” schreef Wilders gisteren zelf op Twitter. “Dan zal blijken hoe corrupt Nederland is. Mag Akwasi ongestraft tot moord oproepen, Rutte liegen en bedriegen en Kaag met belastinggeld/docu de verkiezingen beïnvloeden terwijl de oppositieleider wordt veroordeeld voor een Marokkanen-vraag?”

De kans is groot dat deze vraag bevestigend beantwoord wordt vandaag. Voor veel mensen zal dat voor een afbraak van vertrouwen in de rechtsstaat zorgen, zeker omdat er sprake is, aldus veel toeschouwers, van willekeur. Wilders wordt wel vervolgd én veroordeeld voor bepaalde uitspraken, maar ogenschijnlijk línkse actievoerders worden dat niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Monty

  ”terwijl de oppositieleider wordt veroordeeld voor een Marokkanen-vraag?”

  Gaat eigenlijk nergens over, want de belofte die hij toen gedaan heeft omdat wel ‘even te regelen’ heeft hij niet gehouden.

 2. Monty

  ”en Kaag met belastinggeld/docu de verkiezingen beïnvloeden”

  Zegt de man die met o.a. buitenlands geld Nederlands politiek bedrijft.

  1. Nikita

   Vroeger was er ook een MSX spel dat monty heette, ging over een muisje met een enorme wipneus.

 3. Drostemannetje

  Zolang d666 rechters, media en ander gespuis aan de macht zijn, zal er niets veranderen. Zal van binnenuit verandert moeten worden. Dat zal jaren duren als het al niet te laat is.

 4. Bes Tolen

  Het ging de links extremisten, die ook de Tweede Kamer zo in de tachtiger jaren binnen huppelden bij gebrek aan werkelijkheidszin van de toen belangrijke partijen, ook om ondermijning van het overheidsgezag. Daardoor kwamen de illegalen massaal binnen maar de overheid vertikte het om de normale wetten toe te passen. De wetten werden steeds meer opgerekt. Niet in het minst door de rijkelijk gesubsidieerde advocaten en andere zaakwaarnemers. Zo was het toen ook al: je was een fascist, racist en wat al niet meer en zelfs al bij menig overheidsinstelling kon je maar beter je mond houden want anders liep op zijn minst je promotie gevaar. Zo idioot werd er wel gereageerd. Misschien is dat nu net een tikkeltje minder maar dat zegt niets over de toekomst. Laten we wel wezen. De kreet op de avond van Wilders staat niet op zichzelf. De overheid heeft steeds gefaald de rechtstaat over eind te houden. Ook wat Marokkanen betreft en ook wat andere groepen betreft. Zo 1984, 1985 was het al fors uit de hand gelopen. Twee derde van de Marokkanen was hier illegaal binnen gekomen. Aldus de radio van toen. Maar waarheden in Nederland zijn niet erg in tel, veronderstel ik, je mag het er waarschijnlijk niet over hebben. Want verzwijgen is in. Zo zit de westerse wereld momenteel in elkaar. Niet alleen in Nederland. Hoe laakbaar, hoe treurig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.