Volstrekt incompetent kabinet gaat horeca tot 13 augustus aan banden leggen en discotheken en nachtclubs sluiten

De nieuwe coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vanavond tijdens de persconferentie aan wil kondigen waren al uitgelekt, maar niet zeker. Nu blijkt er wél meer zekerheid te zijn en het geschetste vooruitzicht is zeker net zo somber.

Demissionair premier Rutte en coronaminister De Jonge lijken inderdaad puur en alleen op besmettingscijfers aan te sturen, ondanks het feit dat de ziekenhuizen op dit moment nog maar weinig merken van de enorme toename in de besmettingen. En hoewel de risicogroepen grotendeels gevaccineerd zijn, gooien ze het nu op het risico voor jongeren op het krijgen van ‘long Covid’. Iets wat nooit eerder werd meegewogen lijkt nu haast het hoofdargument te zijn geworden om de boel weer op slot te zetten. Belachelijk.

Volgens De Telegraaf moeten vanaf zaterdag de kroegen, clubs en discotheken weer om middernacht dicht tot 13 augustus (RTL Nieuws beweert dat die laatste twee weer volledig dicht zullen moeten). De reden die ze hiervoor geven is “het gesjoemel met en de gebrekkige handhaving van testbewijzen zorgden voor een aantal brandhaarden in uitgaansgelegenheden”. Het kabinet wil de eigen fouten nu verbloemen, jongeren de schuld geven en de horeca ervoor laten boeten door ze zaterdag om twaalf uur ’s nachts dicht te gooien.

Daar komt nog bovenop dat Testen voor Toegang van kracht blijft. Wie gebruikmaakt van het systeem mag twee derde van de maximale bezetting benutten. Maakt men geen gebruik van het systeem, dan ligt de limiet op een derde. In beide gevallen geldt dat gasten/bezoekers moeten zitten (ook in het geval van evenementen).

Deze maatregelen zijn echt compleet onzinnig. Ze gaan het stijgende aantal besmettingen niet tegenhouden of terugdringen. En het helpt niet om anderen te beschermen (wat ook niet hoeft, want ze zijn al gevaccineerd). Het enige wat dit doet is de zomer verpesten door de horeca opnieuw langzaam de nek om te draaien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als die vaccins echt zo goed werken, en daar lijkt het wel op, dan zien we met een week of twee dat die maatregelen niets hebben uitgehaald en eigenlijk alleen maar schade hebben aangericht. Maar goed, Hugo de Jonge leert nog altijd graag van zijn fouten, dus zit er toch nog een positieve kant aan dit verhaal!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Monty

  ”Het kabinet wil de eigen fouten nu verbloemen, jongeren de schuld geven en de horeca ervoor laten boeten”

  Hebben jonger dan geen schuld door te sjoemelen met test uitslagen of is de overheid hier verantwoordelijk voor?

  1. hans-e-pans

   Vergeet vooral de schuld van de ongevaccineerden niet te vermelden, doet het ook altijd bij degene die bang zijn.

 2. Xyz1234

  Een aaneenschakeling van leugens blijven leugens, hoe graag deze volksmenners ook zouden willen dat het waarheid werd. Helaas is het de perceptie die in deze de doorslag geeft en in die zin pakken ze het heel slim aan. Een duivels genie wat deze tactieken bedenkt. In ieder geval iemand of meerdere personen met veel verstand van psychologische processen bij grote massa’s mensen.

 3. Mar

  Wat is het toch fijn dat er een kabinet is, die je overal de schuld van kan geven. Zo blijft je eigen straatje schoon.

  1. Emile Takma

   Ik herinner me niet dat Wout 14 dagen geleden bezwaar maakte tegen de versoepelingen.

   1. usb3.0

    tamil houdt zich wijselijk stil hè want ja 80% in gefuckcineert hè

   2. vlekkenoplosser

    versoepelingen op wat strónt vlé®k ? we worden nog steeds erg beperkt in onze vrijheden domme jongen.

    5500 zogenaamde postieve test en een leeg ziekenhuis.
    Het fabeltje wordt gewoon vervolgd

    corona is een hoax !

  2. vlekkenoplosser

   van wie is het zwabber beleid domme muts , je domme gewauwel is weer ongepast

 4. Gebande K0K

  “Volstrekt incompetent kabinet” zegt DDS, dat om in de lucht te blijven, om geld bedelt bij lezers, een politieke partij en adverteerders..
  Pot, ketel enz.

  1. ElGuapo

   Je voelde je aangetrokken toen je “incompetent” zag he.

 5. Cootje

  De geplande vierde golf komt op het juiste ogenblik , de VVD stemmers worden weer vol in hun kruis geraakt de gloeiende pijn van de laatste twee keer was nog voelbaar maar in maart met volle verstand gestemd op Pinokkio krijgen nu de rekening , de voorspelde huilie huilie programma’s in de tolk shows kunnen weer van stal gehaald . De ene zwaluw maakte nog geen mooie zomer , de ondernemers mogen hun belasting verplichtingen wel in 3 jaar bemiddelen

 6. StemPzeweg

  Dit kabinet en met name Hugo de Jonge is de koning van incompetentie en zwakzinnigheid. Een kind van 4 kon namelijk voorspellen wat er zou gebeuren als je de maatregelen loslaat maar zelfs dit intellectueel niveau is nog te veel van ze verwacht. Idioten

  1. Emile Takma

   Heb je 14 dagen geleden bezwaar gemaakt tegen de versoepelingen, StemPzeweg?

 7. Lefty

  Lekker schijten op de website van de DDS.

  1. Emile Takma

   Op DDS wordt er schande gesproken over de corona-maatregelen en over het versoepelen ervan.

   Zo heb je altijd wat te mopperen.

  2. september

   Dat zal wel doorgaan,dat veranderd niet.

 8. Brenda Welsh

  Natuurlijk kun je van fouten leren. Vasthouden aan “mij kan niets gebeuren”. Geen vaccinatie en vertrouwen op de mensen die dat wel gedaan hebben. Meeliften heet dat, geloof ik en gewoon dan a l l e regels aan je laars lappen. Gewoon in de mond spugen bij het juichen en dansen.

  1. usb3.0

   Angstpredikers zat hier

   1. Vanduinen

    Magisch realisme heet dat, heeft u kunnen zien bij de voetbal wedstrijden. Maar misschien gelooft u niet die beelden.

  2. vlekkenoplosser

   Als je van fouten kan leren had je kunnen weten dat geen enkele zogenaamde maatregel ook maar enig effect heeft gehad ! Met de kennis van nu weten we dat elke maatregel symboolpolitiek was.

   corona is een hoax , strónt vlé®k

 9. dumbfarmer

  nou is ’t weer ‘long covid’.. wat ook nergens op slaat maar goed.. wat is het volgende idiote excuus, ben benieuwd.

 10. Van der Scheur

  Ik vind dat ze net te vroeg waren begonnen met afschalen. Dat was precies toen bekend was dat het in Engeland met die Indiase variant de verkeerde kant op ging.
  Wat goed is is dat er volop gelegenheid is voor vaccinatie. Nog meer mensen hadden daar al eerder gebruik van kunnen maken. Vooral onder de jongeren gaat het wat langzamer omdat het animo wat minder is. Ze maken zich begrijpelijkerwijs minder zorgen, maar om sociale redenen zouden ook de jongeren zich moeten haasten te laten injecteren. Met een hogere dekking was het huidige probleem niet ontstaan. De testmaatregelen voor evenementen zijn een lapmiddel en blijkt niet te werken, jammer van geld en energie. Gewoon prikje halen. Helaas wordt er nu weer gespeculeerd over een derde prik dat weer voer is voor mensen die het vaccinatieprogramma willen verstoren met allerlei kritiek. Het afronden van eerste en tweede vaccinatie is echt op dit moment het beste wat er kan gebeuren.

  1. usb3.0

   Als scheurtje zo zweert bij vaccinazi waarom dan zoveel “besmettingen’ onder de gevaccineerden?

  2. Emile Takma

   Helder betoog.
   Inderdaad, er zal de komende weken maximaal moeten worden ingezet op vaccinatie.

   De ziekenhuisopnames zullen de komende weken stijgen. Die opnames zullen vooral ongevaccineerden betreffen en relatief weinig jongeren. Onder die leeftijdscategorie zullen we de stille ramp van de long-covid onder ogen moeten zien.

  3. september

   Dat is waar en wat de tegenstanders van vaccinatie er van vinden,die veranderen toch nooit.

  4. Pauline Kummer

   Het halen van een derde prik zodra beschikbaar is het eerste wat ik doe. Meer kan en wil ik er niet over kwijt.

   1. Emile Takma

    Dat is niet nodig, Pauline, het probleem ligt bij de ongevaccineerden.

    1. Jack Flash

     Jij bent een vieszak, pure NZB’er takkel*l.
     Jij bewijst het hier ter plekke.

     1. Vanduinen

      Schelden lucht op en sterkt het zelfvertrouwen, is dit het zoals u wederzijdse communicatie ziet?

     2. vlekkenoplosser

      wederzijdse communicatie is onmogelijk met sommige figuren zo ook met jou !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.