Wilders (PVV) over stijging aantal uitkeringen statushouders: ‘Waarom laten we gelukzoekers profiteren van ons geld met gratis uitkeringen, zorg en huizen?’

Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt met explosief nieuws: 53% van de statushouders in Nederland leeft van sociale voorzieningen, opnieuw zijn het aantal uitkeringen onder deze groep dus flink gestegen. Wat voor kopzorgen zorgt bij enkele partijen in de Tweede Kamer. De SP wil dat het hele systeem op de schop gaat want dit is een ‘zorgelijke’ ontwikkeling, aldus Jasper van Dijk. Wilders ziet in dit gegeven dat een fatsoenlijke verzorgingsstaat maar moeizaam samengaat met massa-immigratie. 

Partijen in de Tweede Kamer willen dat er meer wordt gedaan tegen dit probleem, dat meldt de Telgraaf. In feite is dit natuurlijk iets wat al jaren speelt en tot op heden nog steeds niet is opgelost door de kabinetten Rutte. Daar ligt het grootste probleem, een slap beleid dat al jaren niet werkt. Zowel de PVV als de SP hekelen de werkwijze vanuit de overheid.

Volgens Wilders laten de nieuwe CBS-cijfers pijnlijk zien dat het huidige massa-immigratiebeleid niet samengaat met het hebben van een goed functionerende verzorgingsstaat: “Het hebben van een fatsoenlijke verzorgingsstaat voor onze eigen mensen gaat niet samen met massa-immigratie. Waarom laten we gelukzoekers profiteren van ons geld met gratis uitkeringen, gratis zorg en gratis huizen?”

SP’er Van Dijk wil dat deze groep mensen gewoon aan het werk worden gezet. We horen dag in dag uit dat er grote tekorten zijn in bepaalde werkvelden, volgens Van Dijk is de oplossing deze mensen snel om te scholen zodat ze aan de bak kunnen en hun steentje kunnen bijdragen: “Er moet veel meer gedaan worden om de mensen aan het werk te krijgen. Niemand wordt beter van thuiszitten met een uitkering. Er is een schreeuwend tekort aan vakmensen: automonteurs, bouwers, stratenmakers, noem maar op. Zorg voor goede vakopleidingen en investeer in taalonderwijs.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Beide heren uitten terechte kritiek en Van Dijk komt met een plan waar iedereen het wel mee eens is. Er is alleen één probleem: de overheid zelf. We zitten al jaren opgescheept met een overheid en een kabinet dat gewoon slap beleid voert. Met staatssecretaris Broekers-Knol aan het roer, die graag stevige taal uit maar uiteindelijk in de praktijk niks weet te verwezenlijken, gaan we het huidige systeem niet snel veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Klaus Schwab

  Iedereen weet dat het niet zo door kan gaan, maar toch wordt het niet gestopt integendeel ! Er zijn veel te weinig woningen, de verzorgingsstaat staat onder druk, in de steden is vaak al meer dan 50% van de inwoners van niet westerse afkomst met alle problemen van dien. Nederland is gewoon vol en 1 van de drukst bevolkte landen van Europa. STOPPEN MET DIE MASSA IMMIGRATIE.

  1. JoopvdJoop

   Tsja,hoe moeilijk kan het zijn.
   Die linkse kletsmajoors verschuilen zich achter hun zogenaamde intellectuele visie en branden de rechtse ideeën af maar nu komen de feiten boven water en het is stil bij deze groep.

 2. Branzino

  Hier lijken wat begrippen door elkaar te lopen. De Nederlandse immigratieregels laten buitenlanders die alleen voor het geld komen niet toe. Dat worden geen statushouders en ze vallen dus niet onder de hier bedoelde categorie. Maar voordat iemand wel of geen statushouder wordt, moet er beoordeeld worden. En gedurende die tijd is onduidelijk waarvoor iemand komt: op de vlucht of voor het geld? Die mensen worden opgevangen, maar ik denk niet dat veel Nederlanders met hen willen ruilen.

  Van Dijk pleit niet voor terugsturen, maar voor het zoeken naar zinvolle rollen voor statushouders. Verreweg de meesten van hen willen dit zelf ook.
  Wilders wil graag zoveel mogelijk terugsturen en nog liever niet eens toelaten. Dit is iets compleet anders. Niet toelaten betekent namelijk, dat je ook toekomstige statushouders, dus niet-economische vluchtelingen, bij voorbaat weert en dat is niet de bedoeling van weldenkende mensen. Mensen in nood moeten worden geholpen. Het uitzoeken daarvan kost helaas veel tijd en het vervolgens eventueel terugsturen is ook niet zo gemakkelijk. Die beide problemen zouden met voorrang aangepakt moeten worden.

  1. Harry Haller2

   “Mensen in nood moeten worden geholpen.”

   In hun buurlanden, in de directe omgeving. Nederland is vol, ten dele overvol. Oprotten met alle immigranten en alle vluchtelingen/asielzoekers, grenzen dicht.

   1. Monty

    Riep Harry vanaf zijn Duitse bergtop.
    Is Duitsland ook vol of kunnen we ze daarheen sturen.

   2. Branzino

    @Harry hakker
    Ik had het niet over de vorm van die hulp. Elke hulp die het probleem, ook voor de vluchteling, oplost is de moeite van het proberen waard.
    Helaas roepen de meeste voorstanders van hulp in de regio dat, om hier van het probleem af te zijn. En dat is dus een soort struisvogelpolitiek en zal ooit tegen je gaan werken.
    Overigens wordt verreweg het grootste deel van de vluchtelingenstroom al in de regio opgevangen. De mensen die hier naar toekomen zijn misschien nog geen symbolische groep of te verwaarlozen t.o.v. het geheel, maar wel een heel klein deel. Een aantal landen in de regio, die zelf ook niets teveel te besteden hebben, vangen nu al miljoenen vluchtelingen op. En ook die aantallen moeten als deel ven het grote vluchtelingengeheel gezien worden.

    1. vlekkenoplosser

     blbla bladieblabla van malle pietje

    2. sonny

     Bambino,
     Naar je reacties te oordelen heb je veel pigment, ja het is zonneklaar!

     1. Emile Takma

      Sonny heeft het niet zo op donkere mensen. Hij is hier de enige niet.

  2. Monty

   ”maar ik denk niet dat veel Nederlanders met hen willen ruilen.”

   Ik denk dat veel reageerders zo willen ruilen. Gratis huis Miele en een uitkering.
   En een beetje zwart bij klussen voor de vakanties.

   1. JoopvdJoop

    Als u echt gaat denken zal u wat rechtse trekjes krijgen,zal u inzien dat het niet te houden is deze immigratie.
    Waarschijnlijk is uw IQ niet toereikend genoeg.

   2. Branzino

    @Monty
    Jij denkt, dat de meeste DDS-deelnemers zulke armoedzaaiers zijn, dat ze zelfs willen ruilen met asielzoekers? Dat zijn migranten voordat ze toegelaten zijn en onder de sociale regelingen vallen. Asielzoekers krijgen een kamer, een beetje zakgeld en wat voorzieningen. Maar geen werk of andere leuke dingen.

    1. vlekkenoplosser

     blabla bladieblabla , fake news van postbus 51

  3. halo1

   Dat gebral over “weldenkende mensen” is zo bloedirritant.. je kan het ook zien als naieve stommelingen, die zich knollen voor citroenen laten verkopen.. maarja… het volk stemt erop…het zou een argument tegen (deze vorm van) democratie kunnen zijn.

  4. Ritter

   Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen. Want daar staat de honingpot.

   Ondanks aantoonbare fraude krijgen veel z.g “vluchtelingen” toch een verblijfsvergunning. Als ze maar lang genoeg tegenwerken.

   Kennelijk vind de overheid fraude niet erg als het om illegale migranten gaat.
   ==
   Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon’

   ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/982161/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon

  5. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla , fake news van postbus 51

 3. kattekop

  Opvang in eigen regio en je bent van het probleem verlost.
  Maar dat doen ze niet want ze willen de natiestaten vernietigen door
  zoveel mogelijk vreemde, soms agressieve culturen binnen te halen.
  Wie dat nu nog niet ziet is stekeblind.

 4. HD

  Omdat wij werkende autochtonen Nederlanders het heerlijk vinden dat er 50% van ons salaris verdwijnt.
  En van de rest ook nog 21% moeten betalen aan BTW.
  En dan ook nog met droge ogen zeggen dat je op Mark, QaQ Kaag en al die andere hufter stemt.
  Hebben we het nog niet over de grootste PVDA schurk, huilende, steeds dikker wordende Frans Timmermans.

 5. Mistgabel

  Als we degene die zo graag van alles binnen willen halen een gratis enkeltje op een NGO boot geven richting het Midden-Oosten of Afrika wordt dat daar ook een beetje divers.

  Al zitten ze daar ook niet op die mafklappers te wachten, maar wij zijn dan wel van die volks/landverraders af…

 6. Ritter

  Zolang in Noord-West Europa gratis geld ( in de vorm van sociale uitkeringen) is te halen zullen de illegale migranten blijven komen onder het mom van “vluchteling”.

  Eerst de jonge mannen en na een verblijfsvergunning de hele familie.

  Men weet in de landen van herkomst precies waar de honingpot staat…….. namelijk in Noord-West Europa.

  Gratis huizen, gratis ziekenzorg en allerlei andere gratis dingen hebben een zeer grote aanzuigende werking op (potentiële) illegale migranten.

  Eenmaal in Europa zijn ze niet meer uit te zetten. En dat weten ze.
  ========

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’

  ht*ps://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 7. LifeBuddy

  Hier hebben we nog wat discriminatie naar het Volk toe.
  h**ps://www.bankinfo.nl/halal-hypotheek/
  Waarom? krijgen al die statushouders van de sLinkse regering en gemeenten kopschoppers kickboxles i.p.v. schaakles.

 8. Joko

  Als het verboden zou worden dat zwakbegaafden mogen stemmen, zouden de problemen snel tot het verleden behoren.

  1. Emile Takma

   Dat zou in elk geval electoraal het probleem Wilders oplossen.

   1. halo1

    Het valt niet te ontkennen,(ofschoon links dat hartnekkig probeert) dat het woningnoodprobleem voornamelijk door de “‘ïmmigratie” komt..dus wie is er nu eigenlijk zwakbegaafd (geweest)?.. al die mensern die “politiek-correct” dachten Wilders niet te moeten stemmen… nu zitten ze op de blaren met tekorten en torenhoge huurprijzen.

 9. Antihedo

  Misschien kan ie wat doen aan de wachtgeldtrekkende voormalige PVV-kamerleden.

  1. vlekkenoplosser

   de pvda is de hofleverancier voor wachtgeld parasieten , gl volgt met stip op twee

   uw punt precies is ?

 10. Bes Tolen

  Antihedo. U lijkt niet op de hoogte.

 11. Bes Tolen

  Antihedo. U lijkt niet op de hoogte.

 12. Bes Tolen

  Wie in omvangrijk bedrog gelooft, of iedereen vertrouwt, wil wel asielzoekers. Wie meent dat alles moet kunnen, wil asielzoekers. Wie meent dat iedereen maar welkom moet zijn, wil asielzoekers.
  De eerste grotere groepen asielzoekers of zogenaamde vluchtelingen kwamen binnen door verraad van leeghoofdige christenen als er bij Kerk en Wereld werkten. Nota bene daar deed een deel van wie er daar werkte aan mee. Wel lieden, die het te samen met de Oost Duitse communisten en als het nodig was met Russische flikten.
  Het vluchtelingengedoe is internationale oplichting georganiseerd zoals er veel meer door extremisten wordt georganiseerd. Dat juist met de VS als oorsprong.
  Het Westen is m.i. een gore criminele wereld geworden. De leugens komen van onaantastbaren. Laat ik het zo maar uitdrukken. Het komt echt niet meer goed.

 13. Bes Tolen

  Die SP’er Van Dijk heeft waarschijnlijk zelf nooit gewerkt want hij denkt er maar gemakkelijk over. Die SP’er Van Dijk is waarschijnlijk nooit eens verhuisd of als hij al is verhuisd nooit ingeburgerd. Nou ja volgens de heersende al jaren opgelegde politieke mening zijn hier illegale vreemdelingen daar veel beter in dan de gemiddelde autochtoon.
  Trouwens als er tekort aan diverse soorten werkers is, ligt dat aan tekort veroorzaakt doordat er zoveel extra nodig is voor immigranten. Ik denk dat Van Dijk mogelijk uit een harde communistische familie komt, die meent dat een economie zich maar moet en kan aanpassen aan domme politieke wensen.
  Door de politieke afbrekers zitten we nu ook met een generatie ZZP’ers met slechte arbeidsvoorwaarden. Moeten die er nog concurrentie bij? Zorg liever dat allerlei onnodig (vaak gesubsidieerd) werk hier verdwijnt. Werk dat grotendeels door vreemdelingen wordt gedaan nota bene.

 14. hollandse-bier92

  Kijk Klaus zegt al wat….te weinig woningen je kan niet je eigen kinderen/klein- Kinderen de volgende generaties er de dupe van laten worden hoe erg het ook is. Oorlog is helaas wat er altijd zal zijn en je kan als een kleine spelt landje als Nederland. Niet altijd welkome. Welkome blijven roepen dat gaat gewoon niet dat wordt. Financiële/Landelijke/Maatschappelijke/Ruimtelijke/en Economische denk de Natuur. Gewoon. Teveel want geld raakt op land loopt vol de maatschappij doet het meer. Schade dan ten Goede plus wil jij tegen jouw kinderen/dakloze zeggen sorry. Migranten/gelukzoekers Moeten eerst een huis dat gaat niet 10 tot 15 jaar voor een. Gewone wachtende is ook bizar te noemen hoeveel hebben geen partner/kinderen.
  Omdat iedereen wel iemand weet die laat in zijn/haar dertigste bij hun ouders blijft. Wonnen ik was 15 toen ik op student huizing ging en 24 toen ik mij flat appartement. Had na een studie van vier tot zes jaar.

  En buiten dat er moet genoeg voedsel/werkplekken en huizen zijn en bomen.
  Corona kan je ook bedanken aan overbevolking want China is ook niet ruim kwa.
  Adem ruimte voor elke person als je na hun beweeg ruimte kijkt voor elke mens heb je.
  Net als een vogel/hamster/vis een bepaalde loop en adem ruimte nodig plus planten.
  En bomen voor genoeg zuurstof om de person of levend wezen levend te houden.

  Plus het doet maatschappelijke ook niet ten goede ga je vanuit na men zijn mentale. Toestand kijk wat Corona met men doet kijk wat er gebeurd als je teveel mensen op. Elkaars lip gaat zetten dat wordt pure moord en nijd dat dien je te verkomen voor de. Mentale en fysieke gezondheid van de inde-vele die je gelukkig en tot rust en op. Zijn/haar gemak dient te houden.

  En wat voor de toekomst van je eigen land en cultuur wat gaat daarmee gebeuren.
  Als de blanke oer-Hollandse Nederlander in de minderheid komt dan heeft je. Kind/kleinkind niet meer de zoete drop olliboll kerst-passen en zwarte piet cultuur.
  Die jouw mam en pap en jouw opa en oma jouw gegund heeft denk je niet dat zij zich. Niet schamen verdriet hebben om wat je als een land aan ruimte en cultuur afstaat.

  En wat laats in Limburg gebeurde is ook te bedanken aan overbevolking meer natuur. Meer bumper tegen dit soort toestanden en hoe minder migratie des te betere- Huizing/Zorg/Leef omgeving/Financiële-tevredenheid en wat dacht je van de. Voedselbanken de dieren die je niet kan helpen de booten en vliegtuigen die gebruikt. Dient te worden en de mistanden misdrijven en criminele overlast door de AZC,s.
  Dus links/rechts denk er als je blieft over na en kom zelf tot een conclusie.

  1. AidemediA

   Wazegu?

 15. Niet L niet R

  Meer An 50 procent van de gelukzoekers zitten thuis met een uitkering, en de overheid zoekt ook nog voor een woning, die voor onze hardwerkende jongeren niet te vinden zijn!
  Oorzaak in de eerste plaats de leiders van ons land, die hebben op alle fronten er een puinhoop van gemaakt, in het bedrijfsleven waren zij al lang op staande voet ontslagen!
  Het ergste vind ik Amsterdam q met hun uiterst links bestuur!
  Ik heb de flowerpower tijd in Amsterdam mee gemaakt, er was toen minimale criminaliteit, vrouwen werden niet na gefloten, mannen konden hand in hand open, geen robleem welke kleur huid je had!
  Toen ik 30 jaar was ben ik Amsterdam ontvlucht, geen moment spijt als ik al dat schorum en criminaliteit zie,en wat doet de overheid er aan? NL ,nul een zoon van een vooraanstaand bestuurder met een pistool op zak opgepakt!

 16. trutje

  Waarom deze mensen niet gewoon aan het werk zetten. Waarom nog steeds Oost-Europeanen het werk laten doen zet de statushouders maar aan het werk. Echt idioterie om gek van te worden.

 17. trutje

  Waarom deze mensen niet gewoon aan het werk zetten. Waarom nog steeds Oost-Europeanen het werk laten doen zet de statushouders maar aan het werk. Echt idioterie om gek van te worden.

 18. 56RdK

  Leg de gezinshereniging aan banden. Stop per direct de migratie.
  Échte vluchtelingen kunnen terecht in buurlanden (waar men veelal in weelde leeft) i.p.v. van de hele wereld over te reizen om in Nederland asiel aan te vragen.

  En als buurlanden het niet aan kunnen voer dan weer koloniaal bestuur in, met ja …. blank bewind!

  Want kijk naar Afrika, Suriname, Antillen, de corruptie en het wanbestuur overheerst omdat de blanke overheersing daar in de vorige eeuw is gestopt.

  Ach ja, de blanken zijn wel goed om, al ruim zeventig jaar, jaarlijks miljarden te storten in die oneindige beerputten. Totaal tevergeefs dus. Want corruptie, maffiapraktijken en machtwellust ter plaatse laten de gelden als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  En onze regeringen trappen er telkenmale weer vol in, decennia lang, jaar in, jaar uit.

 19. Bes Tolen

  in veel landen zijn er regio’s, die welvarender zijn dan Nederland. Zo ook in veel hoofdsteden en andere steden war grote groepen over een welvaart beschikken waar je U tegen moet zeggen. Ik zag jaren geleden een Duitse film over een nieuwe woonwijk in één van de grootste steden in India. Het ging om de bouw van 40000 nieuwe huizen, alle vrijstaand, grote inhoud en luxe. Dat is dan dadelijk een riante woonwijk van een grootte als je in Nederland nog altijd niet aantreft en ook nooit meer zal aantreffen.
  De Nederlanders zijn een stompzinnig volk geworden. De cultuur wordt wel genoemd joods christelijk. Wel, dat zie ik als een lachertje, zo’n opvatting. Te meer omdat de oorsprong van het joods christelijke verzinsel is. Maar het joods christelijke bestaat wel maar dat is m.i. een zware belasting met volop manipulatie, die ons de kop gaat kosten. En nu voorgoed. De fouten zijn namelijk ons de baas.

 20. Loes

  Heel simpel…..
  Kom je hier naar toe dan moet je jezelf redden en anders binnen 3 maand geen werk?dan ga je terug….k…k… volk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.