Wybren van Haga: “We kunnen dit kabinet stoppen door ons niet meer te laten testen, blijf gewoon thuis als je een snotneus hebt”

Het aantal coronabesmettingen rijst de afgelopen dagen weer de pan uit. Zo werden er afgelopen zaterdag +10.000 besmettingen gemeld, het hoogste aantal sinds 25 december 2020. Tweede Kamerlid Wybren van Haga denkt wel een oplossing te hebben om het tij te keren: ¨Laat je niet meer testen!¨

Sinds de nachtclubs twee weken geleden kortdurend weer open mochten, liet een record aantal Nederlanders zich testen op het coronavirus. Een negatieve coronatest was namelijk een voorwaarde om tot in de late uurtjes uit te mogen gaan. Voornamelijk veel jongeren stonden dan soms ook urenlang in de rij bij de testcentra in Nederland om zodoende een felbegeerde QR-code te bemachtigen die zodoende toegang gaf tot nachtclubs, festivals en theaters.

Maar mede doordat zoveel mensen zich lieten testen schoten de nieuwe besmettingscijfers omhoog en voelde het demissionaire kabinet Rutte III zich gedwongen om de versoepelde maatregelen voor nachtclubs, festivals en theaters weer terug te schroeven.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga denkt nu de oplossing te hebben gevonden om nog scherpere maatregelen (aanstaande woensdag komt de Tweede Kamer terug van een kortstondig reces om onder andere hierover te debatteren) te voorkomen. ¨Er is iets dat wij kunnen doen om dit kabinet te stoppen. Als wij massaal besluiten om ons niet meer te laten testen dan stopt deze waanzin¨, aldus Van Haga. Op Twitter vraagt hij de mensen om ¨verstandig te zijn¨ en ¨thuis te blijven als je een snotneus hebt¨.

Het is natuurlijk een feit dat ook veel mensen zonder corona gerelateerde klachten zich lieten testen om toegang te krijgen tot evenementen. Immers krijgt niet iedereen die het coronavirus onder de lede heeft te maken met (heftige) klachten. Anderzijds is het aantal besmettingen ook opgelopen doordat we juist weer massaal samen mochten komen, maar nu blijkt dat vooral veel jongeren zijn getroffen zien we de opnames in het ziekenhuis vooralsnog niet echt oplopen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Er valt dus wel iets te zeggen voor de uitlatingen van Van Haga, al is en blijft het natuurlijk altijd verstandig om je wel te laten testen als je wel serieuze klachten hebt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. vlekkenoplosser

  klopt , geen cijfers , geen achterlijk beleid. We werken graag aan de testmaatschappij en andere idioterie mee omdat we op vakantie willen, het terras, de disco, de vakantie enz

  Mensen laten zich gebruiken om de hoax verder uit te werken.

  4 miljoen doden in 18 maanden op 7700 miljoen poppetjes !

  corona is een hoax

 2. Emile Takma

  “Er valt dus wel iets te zeggen voor de uitlatingen van Van Haga, al is en blijft het natuurlijk altijd verstandig om je wel te laten testen als je wel serieuze klachten hebt.”

  😃

  1. vlekkenoplosser

   Als je serieuze klachten hebt BLIJF JE THUIS domme strónt vlé®k !

   Wat begrijp je niet miesgasser ?

   1. Gebande K0K

    Als je serieuze klachten hebt van een hoax, dan blijf je thuis, volgens de slimste reageerders van DDS.
    HUMOR!

    1. vlekkenoplosser

     is geen humor domme jongen , dat deed je ook met influenza randdebiel

     Met griep blijf je thuis !

     Het micro zwetscockje geeft onverkort aan dat ie nog steeds niet begrijpt waar het omdraait. Micro zwetscockje beschouwt zich zelf als het slimste jongetje van de klas maar heeft de minste kennis. Best zielig zo een plaat beton voor je harses.

     1. Nostradamus

      ___________________________________________________

   2. usb3.0

    @Vlekkenoplosser elk normaal gezond weldenkende Nederlander begrijpt dat als je griep hebt, men thuis blijft, alleen het slaat door, ik bedoel voor een snotterneus thuis blijven dat doen harde zzp werkers niet..

 3. Nostradamus

  Hij heeft helemaal gelijk natuurlijk. Geen testen, geen officiële besmettingen.
  Maar goed, we weten natuurlijk allang dat het kabinet het oor voornamelijk laat hangen naar de Big-Pharma om iedereen maar vol te spuiten, ook als ze het helemaal niet nodig hebben en er alleen maar een groter risico door lopen. Gezonde mensen met een gezonde levensstijl en een goed werkend immuunsysteem hebben na een besmetting een veel beter afweer tegen het virus inclusief de mutaties. Dit voordeel verdwijnt zodra je het experimentele vaccin neemt.
  Een scheinveiligheid creëren met grotere risico’s. Dit kabinet maakt zich daar schuldig aan.
  Kon iedereen maar in de toekomst kijken 🙂

  Vooruitzien is regeren. Dit kabinet heeft keer op keer bewezen niet vooruit te kunnen zien. Waarom regeren ze dan?!

  1. Emile Takma

   “Hij heeft helemaal gelijk natuurlijk. Geen testen, geen officiële besmettingen.”

   Ik Heb mijn ogen dicht, dus niemand kan me zien.

   😂

   1. vlekkenoplosser

    nogmaals domme decadente strónt vlek , doe je ogen open en lees ,

    met klachten blijf je thuis !

    De inhoud is weer te confronterend voor de strónt vlé®k !

   2. Nostradamus

    Je bedoeld zoals Rutte. Geen actieve herinnering dus ik ben onschuldig.

    Maar zo werkt het wel voor Mark en Hugo. Geen besmettingen, alles open. Ze denken niet na over de gevolgen. Je zou kunnen denken aan dommigheid maar dit kan ook met opzet zo gedaan. Dan gaan de grenzen dicht en moeten de mensen hun vakantiegeld in NL uitgeven. Je weet niet wat die bende drijft want de waarheid zullen ze nooit vertellen.
    Maar goed, zo ver kan jij niet nadenken natuurlijk. Verblind door de vaccin-spuiten van Mark en Hugo. In je oog gespoten?

    1. dumbfarmer

     Nee joh.. die en verder denken dan 1 dag? gewoon niet. Je ziet het aan alles dat ze ‘aanpakken’: het faalt riant omdat de genomen maatregelen nergens fatsoenlijk op gebaseerd zijn en ze in ieder geval concequent zijn in 1 ding: het overduidelijk laten merken van elk gebrek aan management capaciteit en een lange termijn visie.

   3. RvdBe

    Takema, heb jij je in 2018 ook laten diagnosticeren op griep toen er 9500 griepdoden vielen, en je misschien een snotneus had?
    De volgelingen van de spuitindustrie hebben oogkleppen op en zetten dit weg als zomaar een griepje,geobsedeerd als ze zijn door corona.

    1. vlekkenoplosser

     mooi gesproken , wereldwijd 4 miljoen doden over 18 maanden bij een populatie van 7700 miljoen mensen

     corona is een hoax !

 4. StemPzeweg

  Wel een heel simplistische oplossing maar precies wat je zou verwachten van een wappie als Haga.

  Ja dit kabinet heeft gefaald om verantwoordelijkheid te nemen, ja Hugo en Mark zijn visieloze, waardeloze, populistische autoritaire bestuurders van niks, ja wij moeten ons wel verzetten tegen hun beleid en de door hun opgelegde regels niet langer accepteren maar nee het probleem ligt niet bij testen en vaccineren. Het probleem ligt bij het feit dat we te ondoordacht de spelregels hebben veranderd van de ene dag op de ander.

 5. Gebande K0K

  “We kunnen dit kabinet stoppen door ons niet meer te laten testen, blijf gewoon thuis als je een snotneus hebt”

  Klopt.
  En als we niet meer op snelheid contr*leren, bestaan snelheidsduivels ook niet meer.
  Logica van een wappie Haggie.

  1. vlekkenoplosser

   de vergelijking van een randdebiel

   vraag het nog een keer aan het micro zwetscockje , hoeveel van de dagelijks tienduizend besmettingen liggen op zaal of de I.C ?

   De ziekenhuizen zijn qua corona patiënten leeg dom stuk vreten vervelend dat de plaatsen nu gevuld zijn met baby’s en 1 jarigen domme jongen.

   1. Gebande K0K

    Slimste jongetje van DDS, hoe zien serieuze klachten van een hoax er uit?

    1. vlekkenoplosser

     Internet staat er vol mee . Probeer eens iets zelfstandig op te zoeken eencellige.

     1. Gebande K0K

      Dank voor het overduidelijke antwoord.

     2. vlekkenoplosser

      goed zo , als je klaar bent met zoeken gaan we je overhoren !

    2. september

     Jullie moeten die Vlekkenwasser maar negeren Met zijn overhoren ,hij kan het heen en weer krijgen.

     1. vlekkenoplosser

      ik heb al het heen en weer , noemen we ook wel woon-werk verkeer domme jongen

  2. Nostradamus

   Zoals Vlekoplosser ook zegt, “Domme vergelijking!”
   Iets als…
   appels en peren
   apples and oranges
   Gebande KOK en Delano Geerman

   1. Monty

    ”appels en peren”

    Zegt hij die zichzelf durft te vergelijken met een Jood in de 2e wereldoorlog of neger in Zuid-Afrika tijdens de apartheid.

    P.s. hoe vaak hebben ze jou vandaag staande gehouden om je vaccinatie paspoort tonen?

    1. Nostradamus

     Ik ben nog niet op Schiphol geweest.

     Wat niet is kan nog komen. Je weet zelf ook wel dat dit het begin is. Wanneer je er niet tegen verzet dan overkomt het je. Probeer het dan nog maar eens terug te draien. Mooi voorbeeld: De EU.

  3. RvdBe

   Gebande kok weet het verschil niet tussen een natuurlijk verschijnsel en een verkeersovertreding, grappig.

  4. Emile Takma

   😂

   1. september

    Die Vlekkenwasser is gewoon zelf een domme idioot die verandert toch nooit.

    1. vlekkenoplosser

     dank je voor het compliment

 6. ikweetwatikwil

  Buren even verder op moesten getest worden . Mevrouw had een snotneus en ze begaf zich 3 dagen in de week naar een bijeenkomst voor licht demente bejaarden.
  Maar dan …… met groot vertoon compleet ingepakte mensen komen testen. Door het zien daarvan raakten andere buren van slag met alle ellende van dien. Haast een buurt opstand. Angst, allemaal angst. De uitslag was negatief.

  1. vlekkenoplosser

   let eens op de beelden in het journaal , op test en vaccinatie locaties draagt men vaak niet eens handschoenen.
   Witte pakken boezemen natuurlijk veel angst in maar zijn maanden lang uit zicht geweest

   poppenkast , corona is een hoax !

   1. Branzino

    @vlekkenoplosser
    Kun je verwijzen naar wat foto’s of video’s waar we die mensen zonder handschoenen zelf kunnen zien. Ik heb nog nooit, echt helemaal nooit, een medische werker zonder handschoenen gezien, dus ook bij het testen en vaccineren niet. Dat gebeurt helemaal nooit, een heel sporadische vergissing heel misschien uitgesloten.

    1. usb3.0

     Waarom gaat branzenbinootje niet even in op wat IWWIW zegt!

  2. Brenda Welsh

   Zelf invullen:

   □ waar
   □ niet waar

   □ niet te beoordelen

 7. Jan Heyn

  Eindelijk iemand die het begrijpt.
  We laten ons ook niet testen als we andere griep hebben. Dat zieken we ook thuis uit.
  De PCR test is net als een natte vinger in de lucht steken.
  Wie zich 10x laat testen is gegarandeerd 5x positief en 5x negatief. Op de zelfde dag.

  1. Branzino

   @Jan Heyn
   “Wie zich 10x laat testen is gegarandeerd 5x positief en 5x negatief. Op de zelfde dag.”

   Die uitspraak is heel gemakkelijk te verifiëren. Veel ziekenhuispersoneel wordt heel vaak getest. Ik heb nog nooit iemand over zo’n 50/50 verdeling van positieve en negatieve testen gehoord. De enkele zorgmedewerkers uit mijn omgeving zijn vaak getest en altijd negatief. Die garantie van jou valt daarom waarschijnlijk wel mee, of je moet andere bronnen hebben. Noem je ze even?

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblabla

 8. Jan Heyn

  Kan de redactie eindelijk eens een lijst met verboten woorden publiceren?
  Dan weten we eindelijk wat hier wel en niet mag.

  1. Gebande K0K

   Dat nu nooit eerder iemand op dat idee is gekomen.
   Werkelijk geniaal.
   Ben benieuwd hoe groot de “klantgerichtheid” bij DDS is.

  2. Branzino

   @Jan Heyn
   Het gaat uiteraard niet om die woorden. Het gaat om de inhoud die er vaak mee wordt uitgedrukt. Als je de woorden kent, kies je gewoon andere woorden om dezelfde verderfelijke inhoud te verspreiden. Maar als redactie de lijst vervolgens aanvult, hou je geen bruikbare woorden meer over. Dan wordt het echt Jip-en-Janneke-taal. Dat zou voor sommigen dan wel weer een uitkomst zijn om toch mee te kunnen blijven doen.

 9. roodkapjelusttaart

  Ik heb 2 vaccinaties gehad, en ben nu weer lekker vrij en veilig.

  1. Echtepleb

   Veilig ? Want het vaccin is bewezen veilig?. Het is toch wel humor dat er hele rijen mensen te dicht bij elkaar staan, om te testen dat ze bij een horecazaak bij elkaar mogen staan.

   1. Emile Takma

    “Want het vaccin is bewezen veilig?”

    Ja.

    1. usb3.0

     ““Want het vaccin is bewezen veilig?”

     Ja.”

     Nee tamil dit lieg jij, immers duren de beginsel onderzoeken tot op z’n minst tot 2023 dus men, de gevaccineerden, zijn onderdeel van een experimentele gen-therapie, er is nog helemaal niets bewezen…

  2. Emile Takma

   Ik kreeg mijn tweede prik dit weekend.

   Ben er blij mee.

   1. leukeditter

    Je derde prik haal je niet lompe zak

   2. september

    En wat die leukeditter hier zegt,gewoon negeren,Hij is dat zelf

 10. Monty

  ”Dus wees verstandig en blijf gewoon thuis als je een snotneus hebt.
  Maar laat je niet meer testen!#BVNL”

  Ben benieuwd hoeveel mensen gehoor zullen geven aan deze oproep.

  1. Branzino

   @Monty
   Er zijn steeds meer z.g. tegenstanders van testen en vaccineren, die dat stiekem toch doen. Er zouden daarvoor speciale afgeschermde locaties opgezet moeten worden, dan hebben we binnen korte tijd verreweg het grootste deel van Nederland zover.

   1. Emile Takma

    Zo verdenk ik veel reageerders die hier vaccinatie verdacht maken ervan dat men zich stiekem gewoon liet vaccineren.
    Het weigeren van vaccinatie is riskant en vraagt moed. Dat schrijf ik deze reageerders in de regel niet toe.

    1. dumbfarmer

     ik weiger niet en maak de vaccinaties niet verdacht.. wat ik wel verdacht maak is hoe die lui de cijfers interpreteren en telkens verdraaien zoals het op dat moment “effe makkelijk” uit komt.
     Het RIVM doet daar vrolijk aan mee met hun grafiekjes, waar je als je zelf de cijfers van hun site neemt allerlei kanttekeningen en gaten in kunt prikken.

     1. Branzino

      @dumbfarmer
      Ik ben het eigenlijk wel min of meer met je eens. Vager kan ik het niet formuleren. De communicatie door de overheid naar de samenleving is niet geweldig. Alleen kan ik er niet onomstotelijk opzet in ontdekken. Men weet het ook gewoon niet. Dat zouden ze dan ook wel kunnen zeggen. Met enige toelichting natuurlijk.
      Die creatieve omgang met cijfers betreft trouwens zowel voor- als tegenstanders van maatregelen, of erkenning als A-ziekte. Baudet heeft even geleden in een heel creatief stukje rekenwerk alle oversterfte “weggecijferd”. Er was plotseling helemaal geen oversterfte meer, als je wat slim middelde, over een paar jaar heen keek, en wat meer effecten op bevolkingsgroei meenam en zie daar, de corona-doden waren plotseling helemaal weg. En ook van die rekenexercitie denk ik, dat het geen boze opzet was, maar gewoon onkunde. Ook Van Haga maakte zich er schuldig aan. Alleen bij hem kan ik de gedachte aan oversterfte niet van me afzetten.

     2. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla van een decadente domme tról

 11. dumbfarmer

  ik wordt kostmoe van dat gejank over zus of zoveel positief getesten.. Heb al een keer eerder laten zien dat die muppetshow gewoon de cijfers riant vertekend weergeeft zoals het ze uit komt.
  Vind je het gek.. als je vrijwel iedereen naar de teststraat forceerd dat je ineens veel meer positieve testen hebt.. (en goh.. toevallig ook nog op zaterdag..).
  Laat die idioten daar eens een eerlijk vergelijk maken, dus dat is aantal besmettingen op het aantal testen, niet alleen dat eerste getal roepen en (weer.. as usual..) paniek aanvallen krijgen en in een kramp schieten met achterlijke maatregelen die geen zoden aan de dijk zetten.

  1. Brenda Welsh

   “Ik wordT kotsmoe” zegt de hobbyboer vrolijk…

 12. Adriaen van Bergen

  Bij een positieve test zegt dat nog niets of je corona onder de leden hebt.
  1. de test moet worden afgenomen in een steriele omgeving, want hij is zeer snel bevuild.
  2. Er worden veel te veel cycles gebruikt, waardoor je enorm veel valse positieven krijgt.
  3. De test vindt een DNA fragment, dat toevallig ook in corona zit, maar in veel meer virussen zit. Het kan niet zien of het dode of levende materie is.
  Deze PCR-testen zijn dus waardeloos waarvoor ze gebruikt worden.
  Dus stoppen met testen (er niet aan beginnen) is zeker goed.
  Komt nog bij: waarom op zo’n gevaarlijke manier?
  Dat virus zit ook heus wel in je speeksel.

 13. Pauline Kummer

  Als je last hebt van een loopneus kun je ook overwegen een neusspray te proberen.

 14. Mistgabel

  Wat is een wappie?

  Wetenschappelijk
  Actief
  Persoon
  Pratend
  in
  Eeerlijkheid

 15. Mistgabel

  Logica en angst.

  https://www.youtube.com/watch?v=cGBmQzuD2us

  Angst zit bij de hersenenanatomie in de amygdala
  M.a.w. mensen met angst kunnen niet meer logisch nadenken.

  En dat vermoeden had ik al voor die 0,15%.

 16. dackus

  Nog belangrijker dan niet meer testen is om er niet meer over te schrijven, de Kerona.

 17. Mistgabel

  Logica en angst

  Logica zit in de hersenanatomie in de cortex en angst in de amygdala.
  h*tps://www.youtube.com/watch?v=cGBmQzuD2us

  Mensen in angst kunnen niet meer logisch nadenken.
  En dat vermoeden had ik bij die 0,15% al 🙂

 18. usb3.0

  Het is sws een schande dat dit demissionaire kabinet er nog steeds zit

  1. Branzino

   @usb3.0
   Hoe wilde je dat dan regelen? Een demissionair kabinet wegsturen, maar wat dan? Wie neemt dan de honneurs waar en hoe kiezen we die dan ook demissionaire ministers? Aanwijzen misschien, maar door wie en op advies van wie? De koning zou dan a.h.v. adviezen kunnen beslissen, maar die rol van de koning is nu juist afgeschaft, om allerlei redenen. Het parlement misschien? Maar dan hebben we gewoon de oude, weggestuurde coalitie weer, dus dat is ook niet de bedoeling.
   Het demissionaire kabinet dan maar gewoon de lopende zaken laten afhandelen? Lijkt me het beste. En dat zijn ze nu dus ook aan het doen. Andere oplossingen lijken me er niet te zijn.

   1. Emile Takma

    Je stelt te moeilijke vragen, Branzino.

    Gerrit zwetst maar wat en zal hier ook geen antwoord op hebben. Een scheldpartij is meer zijn dingetje.

   2. Niet L niet R

    Helaas is er geen andere oplossing, triest maar waar, wij zijn momenteel het lachertje in de wereld!

 19. z4us

  Zoals Amerikanen beweren: “there are lies, damned lies and statistics”;

  vrij onverveerd vertaald: ‘er zijn leugenaars, aartsleugenaars en politici’.

 20. Niet L niet R

  Ieder weldenkende Nederlander, zou gezien de ervaring in o.a. Engeland met het gevaarlijken nieuwe variant, niet de boel ineens opengooien, andere landen waren verstandig o.a. België
  Het is al tijdens de hele situatie gebleken, dat Pinokkio Rutte en Clowntje Bugs niet geschikt zijn voor deze moeilijke taak, en wij zijn nog niet van hen af!

 21. Antihedo

  Van Haga vergeet 1 ding: er wordt ook gestuurd op de belasting in de zorg. Als die te hoog op loopt, gaat de boel alsnog dicht. Door je niet meer te laten testen verdwijnt de corona niet. Je kijkt alleen de andere kant op. Van Haga moet toch echt eens leren nadenken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.