Zoals altijd faalt de overheid: doden en gewonden in Duitsland en België door waternoodsramp

In Duitsland en België worden de lijken geborgen terwijl er nog steeds druk gezocht wordt naar vermisten – waarvan een deel naar gevreesd wordt dood is. Dat is allemaal al erg genoeg. Maar het wordt nog erger. Want er staat ons nog meer te wachten.

In het Duitse Steinbachtal in de Eifel zijn gisteren plots bijvoorbeeld 4.500 mensen geëvacueerd omdat een stuwdam op omvallen staat. 81 mensen zijn dood, maar de kans is groot dat het echte cijfer aanzienlijk hoger is. En aangezien “het gevaar nog niet geweken is” ook wat betreft andere dijken en dammen moeten we vrezen.

België heeft 14 burgers verloren door de waternoodsramp. Maar ook daar zullen er vrijwel zeker nog meer bijkomen. “Ze kijken vooral naar de Maas”, zegt NOS-correspondent Kysia Hekster over de situatie in dat land. “Als de sluizen bij Monsin het niet houden, zou dat een ramp zijn voor de lagergelegen gemeenten. Daarom is gisteravond laat nog besloten delen van zes Maasgemeenten te evacueren, waarvan een deel verplicht.”

Ook in Nederland hebben we natuurlijk gezien dat het vreselijke ramp is. De groen-radicalen gebruiken deze ramp vol plezier om hun klimaatevangelie te verkondigen. Zoals Wilders terecht stelt op Twitter is dat ronduit weerzinwekkend:

Het échte verhaal is namelijk niet dat “klimaat” voor dit gezorgd zou hebben. Er zijn veel vaker overstromingen en waternoodsrampen geweest. 70 jaar geleden bijvoorbeeld. En ook daarvoor. Het hoort er helaas bij.

Maar wat dit bewijst is dat overheden er voor de zoveelste keer niet in geslaagd zijn de bevolking te beschermen. Ze bouwen dammen en dijken, maar toch faalt de bescherming. Toch gaat het mis bij échte serieuze problemen.

Het is de belangrijkste taak – naast het beschermen van de rechten van burgers – van de overheid om de burgers te beschermen tegen de natuur en tegen vijandelijke staten. Als een overheid daar systematisch bij faalt verliest het zijn bestaansrecht.

Wat hier gebeurt is verschrikkelijk. Maar belangrijker dan wat ook is dat het ’t collectieve falen van de overheid aantoont. Er worden miljarden, nee triljarden!, uitgegeven aan allerlei projecten om mensen gratis cadeau’s te geven en aan onzinnige plannen die helemaal niets doen om “het klimaat” ook maar een fractie te verbeteren. Maar ondertussen wordt er niet genoeg gedaan om mensen te beschermen – niet tegen de natuur, niet tegen buitenlandse vijanden (de krijgsmacht staat op instorten), en niet eens tegen binnenlandse criminelen (een misdaadverslaggever die op klaarlichte dag wordt afgeslacht).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De overheid is incompetent. Iets anders kan ik er niet van maken. Dit soort vreselijke rampen gebeuren vaker, maar met de technologie én de welvaart van nu kan de staat er in theorie toch echt wel voor zorgen dat het ze niet meer voorkomen; dat er zo’n sterke verdedigingslinie ligt, dat die nagenoeg onbreekbaar is

Of mogen we dat niet hardop zeggen en moeten we net doen alsof wij mensen niets aan rampen kunnen doen, want gossie, daar voelen mensen zich misschien toch wat onprettig door?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. EmiIe Takma

  Als wij met zijn allen alleen nog maar van warmtepompen, biomassacentrales en elektrische auto’s gebruik gaan maken, kunnen we dit stoppen.
  Laugh out loud.

  1. leukeditter

   hahahah hersenloze…daar houdt de natuur rekening mee jajaja

 2. ElGuapo

  Investeren in de veiligheid van burgers is altijd een goed idee en zou een prioriteit moeten zijn.
  Nu komen de minder nuttige dingen eerst aan bod.

 3. Gebande K0K

  GRENZEN DICHT
  Geen Belgisch, Duits of Frans regenwater door Nederlandse rivieren.
  Wij zijn het afvoerputje van de EU geworden
  Daarom nogmaals: Nederland uit Europa!

  1. Spoetnick

   Duitsland en België hebben hun waterhuishouding niet op orde.
   Het klimaat krijgt de schuld.
   Limburgers zijn de dupe.
   Onze 2e kamerleden zijn met het zoveelste reces.

 4. Emile Takma

  Mensen die met droge ogen durven te beweren dat de ellende in Limburg niets met de klimaatverandering heeft te maken zijn niet te goeder trouw.

  1. Magyar

   De dorpsgek laat weer een boertje….

   😀

   1. Flengan

    Kraakheldere analyse!

  2. Cootje

   In 2013 was het Donau gebied precies het zelfde aan de beurt , toen hoorde je niemand over het klimaat toen was greta Grünberg nog heerlijk autistischs en nu het in het stroomgebied van de Maas en de Rijn gebeurd heb je van die dorps idioten die met drogen ogen beweren het klimaat , waar ik respect voor is Bolsonaro die blijft lekker door kappen dat woud is groot genoeg en mensen kunnen er een broodham verdienen , en de moraal ridders wonen aan de andere kant van de wereld , die gaan echt niet zorgen voor de Brazilianen en die willen warmtepompen verkopen en elektrische auto’s , elektrische vibo,s zijn ook in die verkoopt Easy toys

 5. plakband

  Klimaatevangelie – wacht u voor de windturbines.
  Windturbines vernietigen niet alleen vogels en insecten. Nee, door het geruis van de wieken en de lage tonen van de turbines ondervinden omwondenden ernstige gezondheidsklachten.

  Inmiddels zijn er wereldwijd tientallen miljoenen windmolens geplaatst. Door hun massale aanwezigheid en werking verstoren zij het atmosferisch evenwicht. Windstromingen die al tienduizenden jaren hun weg vonden zijn ernstig verstoord met onvoorspelbare gevolgen voor het klimaat. Wees niet verbaasd over plaatselijke zware regenval, heftige winden uit ongebruikelijke richting, sneeuw, hagel en ijzel in de lente en zomerstormen. In die gebieden veroorzaakt een hoge winmolenconcentratie wervelingen die weerpatronen langere tijd vastpinnen. Windmolens zijn niet klimaatvriendelijk. Integendeel, zij verwoesten meer klimaat dan je lief is. Groene wetenschappers gaan dat echt niet onderzoeken.

  Dan dit nog. De enorme hoeveelheid grondstoffen voor de windmolens, de turbines en batterijen zijn onttrokken aan kostbare natuurgebieden. De fabricage van die miljoenen windmolens gebeurt door een vervuilende industrie. Er wordt veel geld verdiend in die sector, vooral door binnengesleepte overheidssubsidie die door belastingbetalers wordt opgebracht. Na 10 jaar, het einde van de subsidie, wordt de windmolen vervangen. Slechts een klein gedeelte is recyclebaar. De wieken worden onder de grond gestopt voor de volgende generatie. Groene energie, aan me hoela.

  1. Emile Takma

   “door het geruis van de wieken en de lage tonen van de turbines ondervinden omwondenden ernstige gezondheidsklachten.“

   Gelukkig wel veel minder dan door luchtvervuiling, fijnstof en verkeerslawaai.

   1. Flengan

    Zuivere nonsens.

 6. Monty

  Het is natuurlijk overduidelijk dat Rutte de schuldige is van al deze ellende.

  1. Gebande K0K

   Vergeet u de Jonge niet?

   1. Emile Takma

    Ook de Jonge deed te weinig aan de klimaatverandering.

    1. vlekkenoplosser

     wat is dat klimaatverandering strónt vlé®k ?
     wat is klimaatneutraal strónt vlé®k ?
     Was de ijstijd klimaatneutraal strónt vlé®k ?
     Wat betekent de links populistische kreet klimaatneutraal nu precies ?

  2. Emile Takma

   Rutte is persoonlijk verantwoordelijk voor de hevige regenval.

   1. leukeditter

    komt door klimaatverandering zeker..ga nou maar eens kijken en onderzoeken waarom er zoveel regen viel.. heeft daar totaaaaaal niks mee te maken..wordt simpel uitgelegd en kom zo eens in de 50 jaar voor. ligt puur en alleen aan de drukverschillen die toevallig zo uitkwamen. geloof jij nou maar dat electrische karren en windmolens gaan helpen en kruip alvast in je bunker

    1. Emile Takma

     Leukeditter steekt zijn hoofd liever in het zand.

     1. Flengan

      Lachwekkende flauwekul.

    2. Emile Takma

     Wetenschappelijk staat de relatie tussen deze extreme regenval en de klimaatverandering vast. De wappies op DDS hebben echter geen boodschap aan de wetenschap.

     h*tps://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/15/twee-is-klimaatopwarming-de-oorzaak-van-hevige-regenval-in-oost/

     1. Magyar

      Volgens professor Thiery, een Belg notabene…..

      😀

     2. Emile Takma

      Zie ook: ht*ps://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/extreme-neerslag-in-zuid-limburg

     3. Flengan

      Volgens de KNMI, de spreekpop van Frans Timmermans

     4. Emile Takma

      Zoals ik zei: de wappies op DDS hebben geen boodschap aan de wetenschap.

 7. Gebande K0K

  Zoals altijd faalt de overheid: doden en gewonden in Duitsland en België door waternoodsramp

  Stond er laatst niet te lezen op DDS dat we andere landen niet moesten bekritiseren en naar ons eigen land moesten kijken.

  Welnu Nederland: nul doden, nul vermisten.

  1. Cootje

   Wel veel criminelen doden , maar dat moet je er bij nemen met de nummer 1 positie Europa export narcotica . Die landen hebben ook geen toeslagen slachtoffers , die hebben ze levend gecremeerd , en die landen hebben ook geen provincie Groningen die mensen daar kunnen aan het gas, infrastructuur water zijn de aanbestedingen gedaan voor dat Rutte kwam , anders had nu half Nederland onder water gestaan ,

  2. Cootje

   En die natuurrampen komen eens in de 100 jaar voor , maar de criminelen zorgen elk jaar voor zoveel doden, is maar waar je je prioriteiten stelt , infrastructuur gevangenissen afgebroken ,lopen nog 15000 veroordeelde los die ze niet willen hebben , dus je zelf op de borst kloppen dat je een beetje water kan tegen houden

 8. Monty

  In ‘Forumland’ heb je geen last van natuurrampen.

  Daar wordt de natuur goed beteugeld.

 9. Monty

  ”veel schade en menselijk leed meteen misbruiken voor je eigen politieke klimaatagenda”

  Dit zou Wilders natuurlijk nooit doen ‘menselijk leed meteen misbruiken voor je eigen politieke’ gewin.

  Of maakt Wilders hier zich ook gewoon schuldig aan, net als zijn leerling Rutte?

 10. 56RdK

  Bescherming van het eigen volk heeft geen prioriteit! Dat is inmiddels al overduidelijk gebleken! Kijk alleen al naar de rechtsspraak of buitenlandpolitiek!

 11. RvdBe

  Je kunt beter je geld besteden aan de gevolgen van de (eventuele) klimaatverandering, dan je geld pompen in die druppel op de gloeiende plaat die energietransitie heet.

  1. Emile Takma

   Dat wordt ook wel symptoombestrijding genoemd.

   1. Flengan

    Lachwekkende onzin van een dom jochie.

    1. Antihedo

     Als je niets zinnigs te zeggen hebt, kun je beter je klep houden.

   2. ElGuapo

    Werden de symptomen die jij en de andere 2 k*ntmusketiers hebben ook maar bestreden.

    1. Flengan

     Juist!

 12. Meriadoc Brandebok

  Als er overstromingen in de Eiffel zijn hoop ik wel dat Haller okay is.

  Ik verschil weliswaar dikwijls met hem van mening, maar je gunt dit niemand.

  1. Gerda2

   Ik dacht ook al aan Haller, toen ik de beelden van de ravage in de Eiffel zag.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wir haben schon einen Tag nichts mehr von ihm gehört.

  2. Cootje

   Ach die Duitsers hebben de oorlog ook gewonnen , die geven niets om een beetje regen , daar zijn warmtepompen onverkoopbaar , Duitsers zijn specialisten met het gas , maak niet uit wat voor gas , Russischs gas is ook goed .

  3. Gebande K0K

   Bedoel je die ex-Amsterdammer die in een gekraakte varkensstal is gaan wonen?
   Ik zal hem niet missen.

   1. Magyar

    We zullen jou ook niet missen hoor wanneer je bent gecrepeerd aan darmkanker, vieze D66 stemmer.

   2. Cootje

    Is gebande kok een vriend van Sidney Smeets , ook van de jeugd cultuur . Die hebben speciale wensen , dus de wat oudere personen zullen ze niet gauw missen , daar ligt hun prioriteit ook niet .

   3. Meriadoc Brandebok

    Mildheid en genade, om maar even Rutte te citeren.

   4. september

    Laat Zé hier maar komen en wat die Magyar hier zegt is weer een uitspraak van een debiele idioot niks van aantrekken Gebande Kok.Hij weet niet beter

    1. vlekkenoplosser

     doe nog even een streepje kleuter

 13. Emile Takma

  twitter.com/Nieuwspaal/status/1415266038338441220?s=20

 14. Cootje

  Durf ik best te beweren , plaatselijk weersomstandigheden van 200 mm regen zijn uitzonderlijk maar vallen altijd in een gebied waar dan overlast door ontstaat , net zo goed als onweer onberekenbaar is met storm velden , uitzonderlijk een lagedruk gebied geklemd tussen 2 hogedrukgebieden geeft altijd overlast en gebeurd boven de middellandse zee 1 x in de 5 jaar , maar de zeespiegel is de laatste 100 jaar geen 2 cm gestegen zure regen hoor je ook niemand meer over maar de nieuwe techniek moet aan de man gebracht worden dus maken ze het klimaat een item , toen wij NEE zeiden tegen het verdrag van Lissabon , zal de wereld instorten en het licht zal uitgaan , ik ben blij met Bolsonaro die heeft er schijt aan , en fossiele brandstoffen blijven gewoon hoofdzaak in de wereld china doet niet mee aan die grappen , of voor 20% zijn namelijk nog een derde wereldland , dus ga maar lekker bij die geitenwollen sokken liggen stook ik mij vuurkorfje nog even op voor de buren

  1. leukeditter

   nee cootje je hebt het mis..ligt niet aan drukgebieden ligt aan klimaatverandering aldus takkewijf.. verder kijken dan zn neus doet i niet de ezel

   1. Cootje

    Maar ik steun bolsonaro , en elke boom die hij daar kapt om zijn bevolking een snee brood te laten verdienen , elke boom die hij daar kapt moet hier een warmtepomp voor komen , die Frans Timmermans beland met zijn klimaat zooitje op de restanten van de zonnepanelen , Nederlanders zijn meelopers zelfs al worden ze geraakt in hun kruis , die MKBers stemde allemaal Rutte dus die krijgen wat ze verdienen het beleid van Rutte , maar de Fransen daar heb ik meer vertrouwen in , niet in hun begroting wel in hun vastberadenheid om ergens tegen te zijn , die milieu grap van onze diabetische vriend krijgt daar geen voet aan de grond , en Polen doet ook niet mee die leven van de steenkool , dus ik lach me rot als Nederland dadelijk weer het beste jongetje van de klas is

 15. rasecht wappie

  Ik vraag mij af hoe de reacties eruit zouden zien als er geen Emile Takma op DDS was of iedereen het/haar negeerde. Ik denk saai, maar wel dat het veel rustiger lezen is.

 16. Janna47

  Ik roep al zeker 5 jaar dat we een incompetente overheid hebben. Iets anders kan ik er niet van maken. De meerderheid van het Nederlandse volk ziet dat niet omdat ze even dom zijn, zo niet nog dommer. Dat zie ik hier ook aan de achterlijke commentaren.
  En maar bij anderen de schuld zoeken en neer leggen, ook een symptoom van domheid.
  Onbegonnen werk om hier verandering in te brengen, maar ondertussen gaan we hieraan kapot.

  1. Angelique1

   Dit ben ik volledig met u eens. Het redeneren vanuit een eigen gelijk is eigenlijk te beschouwen als een soort van software fout. Sommigen weten dat van zichzelf en kunnen ermee leven. Anderen, die het niet weten gaan op in hun gemankeerdheid. Zij uiten zich volgens een bepaald stramien. Zij hebben zich niet in de hand en hun reactie is meer een brei van scheldwoorden waar samenhang ontbreekt dan een doortimmerd antwoord.

 17. 56RdK

  De overheid heeft gefaald, zonder meer! Want als die miljarden die naar bodemloze putten zijn gegaan nu in de bescherming van het eigen land waren gestopt, had Limburg nu geen wateroverlast, geen ramp.
  Maar ja, zielige zwartjes en terroristen in Verwegniestan hebben nu eenmaal de prioriteit, decennia lang!

 18. waterman

  De overheid is nu jaren bezig geweest om de dijken te verhogen en te verbreden. Maar wat we nu steeds weer horen is, dat de dijken door de hoge waterstand van het water verzadigd blijken te zijn en er alsnog een grote kans bestaat dat er gaten in het dijklichaam worden geslagen. Is het niet een oplossing om in de toekomst hoge damwanden midden in het dijklichaam te heien, zodat het water niet verder door en in het dijklichaam kan dringen? In damwanden heien is men keigoed en het gaat nog snel ook. Dat in combinatie met extra zand en verhogingen is misschien de oplossing voor de toekomst.

  1. vlekkenoplosser

   momenteel verhoogd , verbreed en verlegd men de zeevangszeedijk tussen Hoorn en Amsterdam.

   Dit doet men omdat deze dijk als zeedijk in de boeken staat. Achter de dijk ligt het Markermeer beschermd door de dijk Enkhuizen-Lelystad en daar achter de afsluitdijk. Een hobby project dus. Ballast-Nedam doet het graag in komkommertijd.

   Overigens , als we alles volbouwen en voorzien van betontegels, de uiterwaarden volbouwen en op de spaarbekkens industrieterreinen bouwen kan je dijken bouwen tot je een ons weegt maar regenwater valt aan beide zijden van de dijk.

   Mismanagement op inrichting van de openbare ruimte omdat gemeenten maar aanklooien en er geen centraal aanstuurpunt is. De provincie zou aan het roer moeten staan maar die hebben geen vaarbewijs.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.