Video! Politie lost schoten bij aanhouding vuurwapengevaarlijke verdachte in Leeuwarden

In het Friese Leeuwarden hebben politieagenten pistoolschoten gelost bij de aanhouding van een gewapende verdachte. En daar zijn ook videobeelden van!

Rond 20.30 uur in de avond kreeg de Friese politie een melding binnen dat er een man met een vuurwapen in een snackbar zou zitten. Toen de politie eenmaal ter plaatse was begon de verdachte te schieten om vervolgens het hazenpad te kiezen. “De collega’s zijn vervolgens achter hem aangegaan, waarbij ook zij schoten hebben gelost”, aldus de politie Leeuwarden.

Het lukte de politie uiteindelijk wel om de verdachte aan te houden. Deze zou tijdens zijn vluchtpoging ook gewond zijn geraakt en is overgebracht naar een ziekenhuis in de regio.

Kort na het incident werden er beelden van de vluchtpoging van de verdachte gedeeld op internet. De politie roept op om die beelden liever met hun persoonlijk te delen, maar aangezien heel Twitter inmiddels volstaat met filmpjes over het incident in Leeuwarden, willen wij die jullie die natuurlijk niet onthouden:

Waarom de verdachte een vuurwapen bij zich droeg en daar vervolgens ook nog mee begon te schieten is nog een raadsel. De politie Friesland en de Rijksrecherche doen onderzoek naar de toedracht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Monty

    ”Grutte Pier,” gaat met de tijd mee.

  2. 56RdK

    Voorheen zou dit alleen in de verrotte randstad gebeuren, maar helaas, in kader van de multiculti is nu vrijwel heel Nederland verrot.

    En och, rijksrecherche onderzoekt de boel. Want veronderstel dat die agenten écht effectief raak zouden hebben geschoten, is toch schending van de privacy verdachte …. waardoor lagere straf!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.