PVV wil onderzoek naar beveiliging Peter R. de Vries: ‘én snoeiharde straffen voor MocroMaffia!’

De PVV wil dat er een onderzoek komt naar de beveiliging van Peter R. de Vries. Of eigenlijk, het gebrek eraan. Dat zegt PVV-Kamerlid Gidi Markuszower.

Onmiddellijk nadat Peter R. de Vries werd neergeschoten op straat vroegen mensen zich af hoe dat eigenlijk had kunnen gebeuren. De politie en De Vries zelf zeiden immers al eerder dat hij op een dodenlijst van Ridouan Taghi stond, de Godfather van de MocroMaffia. Je zou denken dat zo’n man dan goed beveiligd wordt. Maar niets was minder waar. Zoals we op camerabeelden konden zien van tijdens en vlak voor de moordaanslag liep De Vries helemaal alleen rond, zonder bodyguards die bereid waren een kogel voor hem op te vangen.

Ook de PVV vindt het merkwaardig hoe het gegaan is met de beveiliging van De Vries. Daarom laat PVV-Kamerlid Gidi Markuszower nu weten dat zijn partij een onafhankelijk onderzoek naar deze materie van harte steunt. Er moet wat de PVV betreft dus uitgezocht worden hoe dit kon gebeuren, en waar de verantwoordelijke instanties gefaald hebben – áls dat zo is, tenminste, want het kan natuurlijk ook zijn dat iemand gewoon geen bescherming wíl. Daar doe je als staat zijnde dan niets aan; het is uiteindelijk aan het individu zelf of die al dan niet het risico wil nemen op zo’n mogelijk voortijdig einde.

Naast een onderzoek naar de beveiliging van De Vries wil Markuszower ook dat er “snoeiharde en lange straffen” worden gegeven aan “alle leden van de MocroMaffia. Ook voor die daders,” voegt hij voor de goede orde toe, “die nu kroongetuige zijn.”

Dat laatste is opmerkelijk, want de kroongetuige waar hij op doelt is Nabil B., de man voor wie Peter R. het juist opnam.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het wordt interessant om te zien wat hieruit komt. “Hij voer echt wel zijn eigen koers. Hij was niet bereid heel erg mee te gaan in beveiligingsprogramma’s, want die benauwden hem te veel in zijn eigen bewegingsvrijheid”, zei Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten bijvoorbeeld kort na de aanslag. Als dat klopt – en ik denk dat dit zo is, als je naar de camerabeelden kijkt én naar uitspraken die De Vries hierover in het verleden heeft gedaan – dan is het niemands “schuld” dat hij dood is. Nou ja, niemand behalve die van de MocroMaffia, natuurlijk. Want dat tuig heeft dit gedaan. 100%.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. LifeBuddy

  ”snoeiharde straffen voor MocroMaffia!’”. Gewoon het land uit flikkeren. Laat ze maar in moslimland de boel oplichten. Daar krijgen ze gelijk de doodstraf.

  1. ElGuapo

   De zolderkamerimam x komt zo nog wel even de marokkaantjes verdedigen.

 2. Duckday

  Men kijkt weer de andere kant op.Het zal niet bespreekbaar zijn. Dit land is kuis en kuis verrot en de Politiek is alleen voor zich zel bezig Eigen belang ze komen niet op voor de bewoners en eigenland.Men is teveel met onze buurtgenoten bezig

 3. vlekkenoplosser

  Iets klopt hier niet. Had hij nu wel of geen beveiliging ?

  De Vries heeft beveiliging structureel geweigerd

  1. ElGuapo

   Geen beveiliging.

 4. Fortiori

  Oppassen! Peter was hier ook niet altijd getapt.

  1. vlekkenoplosser

   valt wel mee leeghoofd , jij bent hier meer minder getapt dan de vries.

   de Vries heeft nog bepaalde zaken bereikt. Jij komt niet verder dan je uitkering!

 5. Lefty

  Zoals we lezen gaat de PVV over lijken.

  1. vlekkenoplosser

   volgens de erven van Fortuyn moet u toch echt bij andere clubjes zijn.
   Tevens kan je de legitieme vraag stellen wie er over lijken gaat als de PVV en zijn kandidaten 24-7 bewaking krijgen

 6. Monty

  ‘‘én snoeiharde straffen voor MocroMaffia!’’

  Snoeihard straffen van mensen die de MocroMaffia miljonairs maken.

  ‘Geen vraag geen aanbod’.

 7. KippiX

  Dat die lui snoeihard gestraft, lang moeten zitten en zelfs uitgezet dienen te worden, daar kan ik mij wel in vinden maar het lang straffen van kroongetuigen daar raakt ie mij een beetje kwijt. Ik heb namelijk de indruk dat een zaak sneller opgelost wordt met een kroongetuige. Daartegenover staat vaak een lagere straf en/of een geldbedrag met een andere nationaliteit voor die kroongetuige. Wanneer die kroongetuige heeft getuigd, wordt ie natuurlijk doelwit van degenen waar ie tegen heeft getuigd dus komt ie ook op een dodenlijst te staan en binnen de kortst mogelijke keren zit je weer met een moord en alles herhaalt zich weer. Dan zou je kunnen stellen dat iedereen op den duur wel is uitgemoord maar ik denk dat dat in de praktijk anders werkt. Want doet Achmet het niet dan doet Yousouf het wel. Wat volgens mij het beste zou werken is die lui idd uitzetten maar hun families ook en als ongewenst vreemdeling de Nederlandse grenzen (oeps, Europese) dicht te houden voor die lui. Dat lijkt mij de beste methode…

 8. HD

  Wie zijn er uiteindelijk verantwoordelijk en wie hebben dit toegelaten en mogelijk gemaakt.
  Als ik hoor dat de overheid in gesprekken met de advocaten en de Vries zegt dat de dreiging niet groot is.
  En dan met krokodillentranen op tv melden dat het vreselijk is.
  En als iemand een waxinelichthouder naar de gouden koets gooit deze man ruim een jaar moet zitten.
  En een moslim terrorist bij een joods restaurant meerdere malen de ramen in kan gooien onder toezicht van de overheid weet ik genoeg.

 9. 56RdK

  Die PrdV was een zeer arrogante kwal die graag in de schijnwerpers stond. Dus is het héél aannemelijk dat hij beveiliging van alle kanten afwees.
  Waar de PVV zéker een punt heeft is dat ook de straffen voor de mocromaffia flink, maar dan ook flink omhoog moeten, en wel met tientallen jaren tot levenslang! Willen we het hier nog veilig kunnen houden, al zijn we de grenzen allang gepasseerd.

 10. 56RdK

  Én familie en vrienden die steun geven aan de mocromaffia per direct het land uitzetten als zijnde ongewenst. Dus met afname van alle Nederlandse voorzieningen en rechten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.