Sneuneus Leo Lucassen plaatst winst atletiekgoud direct in migratiediscussie: ‘Hassan is verrijking en versnelling’

Op de Olympische Spelen heeft Nederland door Sifan Hassan voor het eerst in 29 jaar het atletiekgoud gewonnen, na een sensationele race op de 5000 meter. Iets om hartstikke trots op te zijn, maar deugdocent Leo Lucassen moet er direct weer een migratiediscussie van maken.

Als iemand met een kleurtje slecht in het nieuws terechtkomt, dan is Lucassen er als de kippen bij om te wijzen op sociaaleconomische factoren, vaak met een beschuldiging van extreemrechts of xenofobie erachteraan. Zo nu en dan wordt dat gezever aangevuld met wat louche cijfers van het CBS om vooral de voordelen van migratie te benadrukken en erop te wijzen dat het met de integratie ook wel goed gaat. Is natuurlijk niet zo, maar vanuit zijn ivoren toren krijgt hij dat allemaal niet mee en is iedereen die er wat van zegt maar een enge racist die vanuit z’n onderbuikgevoel stemt op de verkeerde partij.

Maar als de rest van Nederland gewoon wil kunnen genieten van de winst voor Nederland, door iemand die daar keihard voor gestreden heeft, dan moet Lucassen dat tóch even in een migratiecontext plaatsen. Want waar fans van de Olympische Spelen gewoon genieten van de prestatie, ziet Lucassen kleur. En kleur, gekoppeld aan een positieve prestatie, moet onderstreept worden!

En zo rolt Leo Lucassen. Mensen met een migratieachtergrond die wat presteren worden de hemel ingeprezen en op het schild gehesen als lichtend voorbeeld voor wat immigratie teweeg kan brengen. En berichten over mensen die de boel verstieren worden onder het tapijt geveegd. In plaats daarvan worden de mensen die het benoemen neergesabeld en moeten we vooral blijven doen alsof immigratie een feestje is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De man kan het niet laten om het thema op die manier te benaderen, ook al besmeurt het de overwinning van iemand als Hassan, waar het eigenlijk om zou moeten gaan. Wat is het toch ook een gigantische clown.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Emile Takma

  We zijn als Nederland enorm trots op Hassan. Geweldig hoe ze zich als vluchteling heeft weten te ontwikkelen. Ook een pluim voor Nederland die vluchtelingen de kans geeft zich zo te ontwikkelen.

  1. Cootje

   Ga solliciteren man op jou leeftijd , is gewoon een meisje uit een derde wereld land die onder de Nederlandse vlag haar prestatie etaleer , heb je ze wel eens horen praten al zoveel jaar in Nederland . Heb je ondertiteling bij nodig

   1. Emile Takma

    Het is wel een gotspe dat Cootje een immigrant durft te bekritiseren op haar beheersing van de Nederlandse taal. Zelf schrijft hij hopeloos krakkemikkig Nederlands op het niveau van een kind op de basisschool, dit terwijl het zijn moedertaal betreft.

    Hoe stupide ben je dan?

    1. Oepsie

     Speklapje, wat kan je nog meer, dan irritant gezwam, dagelijks hier te etaleren.
     U bent een bedorven en stinkende speklap!

     1. Emile Takma

      Ik heb jou inhoudelijk ook niet erg hoog zitten, Oepsie, ik hoop dat ik je daarmee niet kwets maar inspireer tot meer inhoudelijker bijdragen.

     2. John2003

      De andere Keniase atletes keurden Juffrouw Hassan geen blik waardig .
      Zeer begrijpelijk : kom uit voor je vaderland ipv je ziel en zaligheid te verkopen voor geld.
      Uitkomend voor Kenia kun je net zo goed veel geld verdienen.
      Nog afgezien van het feit dat er ook hier gebrainwashte oelewappers rondhangen die denken dat Hassan een vluchtelinge is …hahaha.

     3. Flengan

      Het forumdebieltje probeert het wel maar maakt geen schijn van kans. Topper Oepsie!

     4. Antihedo

      “Nog afgezien van het feit dat er ook hier gebrainwashte oelewappers rondhangen die denken dat Hassan een vluchtelinge is”. Ze valt toch wel in de categorie gelukszoekers?

    2. Cootje

     Als je hier werkt en belasting betaald , en ik betaal een veelvoud om jou uitkering te bekostigen , mag je praatjes hebben en een mening en we kunnen niet allemaal hoog begaafd zijn , maar met mij lagere school niveau wel financieel onafhankelijk met werken

    3. Cootje

     Hé l.u l ik heb ook niet meer gehad dan de lagere school . Maar jij moet volgens mij fysiek een dweil wezen anders kan je niet gestraft 7 dagen in de week 14/15 uur hier op dit forum acteren , je heb je met je tweede prik verraden dat je tussen de 35/45 bent dus met een uitkering maar moeten ze je s,avonds in bed takelen

    4. Harry Haller2

     Cootje mag dan de Nederlandse taal niet tot in de finesses beheersen – hij heeft een scherp verstand, een goed geheugen en kan ingewikkelde zaken uitstekend doorgronden en tot hun essentie terugbrengen. Iets wat de pathologische leugenaar Takma vaak niet lukt, en indien wel dan alleen met veel omhaal van woorden en valse argumenten.

     Als er allemaal Cootjes op DDS actief waren zou dit blog er heel wat beter voor staan.

     1. Emile Takma

      “Cootje mag dan de Nederlandse taal niet tot in de finesses beheersen”

      Dat lijkt me een understatement.

      😂

     2. usb3.0

      Precies Haller en tamil gaat van de inhoudt naar de vorm en daarmee eindigt de discussie en bij gebrek aan argumenten stuurt tamil het naar de vorm, tamil is dan ook een moralistische idioot

     3. usb3.0

      Hier zien we het moralistische toontje van tamil die inhoudelijk de discussie volledig verliest en het op de vorm gooit

     4. John2003

      Hahaha ..”niet tot in de finesses”… lievvvv gezegd.
      Je moest eens weten hoeveel mensen hier een blik werpen , maar dan toch maar opstappen , want de zwakzinnige scheldpartijen in kreupel Nederlands jaagt velen weg.
      Een moderator zou geen overbodige luxe zijn.

     5. Flengan

      Aldus het opgegeven mongooltje.

    5. LifeBuddy

     HaHaHaHa. takkeventje heeft nergens een actieve herinnering aan. Het lijkt wel of je van een andere Planeet komt!

    6. RieninSpain

     Takma, je bent een pain in the ass. Als dat wicht na 13 jaar nog zo slecht Nederlands spreekt, is dat dramatisch en krijg ik het idee dat ze niets met Nederland op heeft.

     1. Emile Takma

      Ik heb meer kritiek op mensen die in Nederland zijn geboren en nog steeds de Nederlandse taal niet beheersen.

     2. usb3.0

      Tussen schrijven en begrijpen, is van inhoud naar de vorm, dit doet tamil structureel bij gebrek aan argumenten dit maakt tamil een slapjanus die zijn taalautisme niet onder cöntröle kan krijgen en dan volledig in de war raakt dan klopt het niet meer en kan tamil het niet meer aan

   2. Xyz1234

    “Nederland die…”? En u neemt anderen de maat over taalbeheersing?
    En daarnaast: u spreekt nu namens een heel land. Spreek liever voor uzelf. Of voelt dat nogal eenzaam voor een collectivist?

  2. Xyz1234

   Ja, zo goed ontwikkeld dat ze nauwelijks Nederlands praat. Maar in tegenstelling tot alle taalcorrecties die u hier aanbrengt in de gevallen dat een d in plaats van een t geschreven wordt, zult u het bij Hasan geen probleem vinden dat ze een woordenschat heeft waarmee je zelfs op de kleuterschool nog buiten de boot valt. Maar goed, omdat ze nooit in Nederland is en niet geïnteresseerd is in het land maar alleen in het paspoort, kun je van deze dame niet veel meer verwachten.

   1. Cootje

    Dat is het precies , doet niets af dat het een top atleten is , en ze zal niet gauw de hoofdrollen vertegenwoordigen in opsporing verzocht . Maar kost net als onze Emile de overheid dus ons geld

   2. Emile Takma

    Dat klopt, Xyz, voor allochtonen leg ik de lat wat lager omdat die het Nederlands, een lastige taal, als tweede taal moeten aanleren.

    Kritischer ben ik opautochtone figuren als Cootje die Nederlands schrijft op het niveau 2 van de basisschool en usb die het iets beter doet maar niet beter dan groep 4 basisschool.

    Mensen die de elementaire taalregels van hun moedertaal niet kunnen aanleren beschouw ik als dom. Mooier kan ik het niet maken.

    1. Cootje

     Maar altijd geld verdient en niet mij hand er voor op hoeven te houden ik heb al eerder bekend dat ik alleen lagere school heb gehad , maar met mij leeftijd en 58 jaar gewerkt , financieel , plus fysiek 100% fitter dan jij en niet afhankelijk . Maar een klaploper met een uitkering tussen de 35/45 jaar is ook een mislukt product in onze maatschappij , moet je niet even rusten je bent al van morgen 10 uur in de weer , en nog een uurtje of 5/6 te gaan .

     1. Emile Takma

      Ik concludeer dat Cootje nu van een uitkering leeft. Voor de inhoud van de discussie is dat natuurlijk niet relevant.

     2. Harry Haller2

      De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de overheid, geen uitkering.

     3. Emile Takma

      De Belastingdienst noemt het wel degelijk een uitkering, Haller, maar ik vind dat elke uitkeringsgerechtigde daar volledig recht op heeft.

      De suggestie van Cootje dat mensen met een andere uitkering dan de AOW dar geen recht op hebben is debiel gezwatel

      ht*ps://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/pensioen_en_andere_uitkeringen/wanneer_bereikt_u_de_aow_leeftijd/wanneer_bereikt_u_de_aow_leeftijd

     4. Harry Haller2

      De uitkerende instantie SVB: ht*ps://www.svb.nl/nl/aow/storyline-aow-in-het-kort

      “AOW in het kort. Als u in Nederland woont of werkt dan krijgt u meestal AOW. AOW is het basispensioen van de overheid.”

    2. Cootje

     Volgens mij heeft een ieder die in Nederland zijn arbeid heeft verricht recht op die bewuste uitkering , al betaal ik hem gewoon jaarlijks aan onze verrote BV om jou uitkering te kunnen bekostigen

     1. Emile Takma

      Mensen die een WW- of WAO-uitkering ontvangen hebben daar net zoveel recht op Cootje.

     2. usb3.0

      Die mensen tamil! hebben daarvoor gewerkt, daar gelaten dat de eu inmiddels ons land zo ver op de knieën heeft dat als een Pool hier 1dag werkt deze zelfde Pool recht heeft op WW terwijl Nederlanders minstens 26 weken moeten werken voor een WW
      Dus het gelül over net zoveel recht moet je even voor je houden, kansparels die hier nog nooit een slag in hun leven gewerkt hebben krijgen volledige uitkering zodra dit mogelijk is, dus van de belastingcenten waar WIJ voor gewerkt hebben geeft de eu zo weg.
      Nou weet iedereen dat jij een enorme eurofiele staatsmongool bent die dit prima vintd natuurlijk

     3. Harry Haller2

      De AOW is technisch gezien een sociale verzekering, vallend onder de volksverzekeringen. Alle de andere uitkeringen vallen onder de sociale voorzieningen.

      Dat de Belastindienst het een uitkering noemt, duidt op kortzichtig vastlopen in het eigen jargon.

      De AOW is GEEN uitkering, maar een basispensioen van de overheid.

     4. Cootje

      Ik krijg dat pool voorbeeld niet geplaatst en deze vallen ook niet in een re-integratie project dus fraudegevoelig

     5. Emile Takma

      “Die mensen tamil! hebben daarvoor gewerkt”

      Als je niet gewerkt hebt, om welke reden dan ook, ontvang je onverminderd een AOW-uitkering.

      Er heersen hier veel misverstanden over de AOW.

     6. Vrijedenkert

      AOW een uitkering of een vorm van pensioen noemen, er recht op hebben of niet maakt allemaal niks uit!
      In de toekomst zullen alle uitkeringen en AOW gaan verdwijnen door o.a. massa-immigratie omdat het dan niet meer is op te brengen…

     7. Fijnproever

      Het mooie hiervan is @Cootje, dat gezinshereniging zich uitbetaalt voor alle jaren dat je alleen maar aanwezig bent met echtgenote.

    3. usb3.0

     “Leg ik, ben ik, beschouw ik, mooier kan ik”

     En wat tamil vindt, vind iedereen echt heeeel belangrijk. NOT
     Het gegeven blijft dat tamil een empathisch inlevingsvermogen heeft van een 3 jarige vandaar ook zijn pedöseksueel ziekte voor jonge kinderen die tamil geaardheid noemt en dit legaal vindt.

    4. Xyz1234

     Er zijn ook mensen met een zeer hoog IQ die op het gebied van taal slecht presteren. Dus het is niet al te slim om iedereen die taalkundig wat minder goed uit de verf komt als dom te beschouwen.

     1. Emile Takma

      In dat geval is er sprake van dyslexie. Daar is hier geen sprake van.

     2. usb3.0

      tamil denkt echt dat mensen met een hoog IQ automatisch aan dyslectie leiden, nou dan ben jè echt gewoon dom natuurlijk

     3. Harry Haller2

      Cootje is slimmer en intelligenter dan Takma, en dat kan deze natuurlijk niet hebben.

      Vandaar de afgunst en het afbranden. Takma is een onbeholpen, maar ook minderwaardig mens.

     4. usb3.0

      Vele hier hebben levenswijsheid dat ontbeert tamil volledig, het empathisch inlevingsvermogen van tamil is gelijk aan een 3 jarige, nou heeft tamil iets met zeer jonge kinderen en daarmee bevestigd tamil zelf al wat ik bedoel

     5. Emile Takma

      “denkt echt dat mensen met een hoog IQ automatisch aan dyslectie leiden”

      dyslexie
      lijden

      Nee dat denk ik niet maar als ze ondanks hun hoge IQ en opleiding toch nog veel taalfouten blijven maken zal dyslexie daarvan vaak de oorzaak zijn.

      In het geval van Gerrit is dyslexie niet de oorzaak van zijn schabouwelijke Nederlands, dat is het gevolg van onvermogen dan wel lamlendigheid om zich de taalregels van de basisschool eigen te maken.

     6. usb3.0

      “ In dat geval is er sprake van dyslexie”

      tamil was er stellig van overtuigd maar zwakt zijn uitspraak begrijpelijkerwijs natuurlijk af en begint vervolgens over de vorm, bij gebrek aan echte argumenten logisch want dat doen moralistische idioten nu eenmaal

   3. Janna47

    Ik heb ook geen gevoel bij zo’n medaille hoor, niet echt Nederlands dus…

   4. John2003

    Dat ze net zo slecht het Nederlands beheerst als sommige mafkezen hier komt mede omdat ze sinds 2016 eigenlijk grotendeels in de VS woont .
    Nederland is gewoon een gereedschapje om grotere welvaart bereiken.
    Met dat doel is niks mis , maar ze is net zo min een vluchteling als jij en ik maar gewoon gelukszoeker.
    Het “trots” zijn op de prestaties van Hassan is gewoon een hype van deugend Nederland de NOS slaven voorop, want naast een kleurtje een ideaal boegbeeld voor succesvolle “integratie”. Denk dat Hassan geregeld in een deuk ligt om die domme Ollanders .

  3. Cootje

   Jij bent aardig onderlegt maar je doet er niets mee wat je geleerd hebt , je houd je hand op voor een uitkering , en met 35/45 jaar al bij de deur te lopen is een aan schande . 7 dagen x 14 uur op dit forum aanwezig commentaar geven op anders denkende die voor jou de kost moeten verdienen

  4. Xyz1234

   Overigens gaat ze nog regelmatig naar haar geboorteland Ethiopië. Dus waar ze voor gevlucht is zou u eens moeten uitleggen.

   1. Echtepleb

    Voor de armoede?.. Maar omdat ze goed heeft gepresteerd moeten we er nu weer wel 100.000 binnenlaten vind je niet? Misschien zit er ook nog wel een goede schaatser bij.

    1. Cootje

     ++++++++=

    2. usb3.0

     Of een kogelkopper, speervanger of discushapper

   2. JoopvdJoop

    Zoals zovelen van dat soort,zielig verhaaltje tegen zo’n linkse naïeveling en hoppa verblijfsvergunning.
    Die trappen er met boter en suiker in.
    Ik ben benieuwd wat ze over 10 jaar doet?
    Uitkering en riant wonen in haar geboorteland?

    1. EvertB

     Met een gouden Olympische medaille op de 5k, en misschien ook op de 1.500m en 10k, kan Hassan hogere startgelden vragen bij bijvoorbeeld demonstraties na de OS. Dat is haar zeer gegund en met die extra beloningen kan zij onder andere haar familie in Ethiopië ondersteunen.

   3. EvertB

    Sifan Hassans moeder stuurde haar vanuit Ethiopië naar Nederland om een bestaan op te bouwen. Na een ongelukkige periode in Noord-Nederland is dat gelukt nadat zij bij het hardlopen op professionele wijze op Papendal Arnhem kon worden begeleid.

    1. Harry Haller2

     Ze is dus een gelukzoekster. Ik dacht dat ons land alleen openstond voor echte vluchtelingen.

     1. EvertB

      Het ‘fijne’ is nooit helemaal duidelijk geworden, zo had ik begrepen. Ik bezie haar, in die minima, als een economische vluchteling

     2. EvertB

      “in die minima” = in die minimale informatievoorziening

     3. John2003

      Zou je denken? Was dat maar maar . Wij zijn de gekke Henkie van Europa.
      Er zijn gelukkig nog landen in Europa waar men niet aan deze waanzin meedoet .

     4. Fijnproever

      @Harry Haller2 welk is uw land eigenlijk? Het land waar u geboren bent of verblijft. Een gastland dus. Voor de opbouw van een AOW pensioen, uitkering, kan dat van belang zijn.

   4. trutje

    Ik las op Wikipedia dat ze als 14 jarige door haar moeder op het vliegtuig is gezet naar Nederland het hoe en wat vertelt ze niet. Trouwens Jesse Klaver vertelde voor het EK voetbal dat Nederland nooit kampioen kan worden als het elftal alleen uit blanken zou bestaan nou het resultaat hebben we gezien. Daar hoor je die Lucassen niet over.

  5. Joko

   Goede reactie!

  6. RieninSpain

   voor Nederland dat en niet die

  7. John2003

   “Vluchteling” ?? Hahaha ..misschien even het woordenboek erbij pakken en daarna even “Kenia” opzoeken op wikipedia. Deugend Nederland nakakelen dat Hassan een “vluchteling” zou zijn : vrees dat de media u met succes gehersenspoeld heeft.

  8. Flengan

   “We zijn”

   Hahahaha!

   🙂

 2. Cootje

  Had van mij niet gehoeven dat ze voor Nederland uitkwam ,wel een top atlete maar uitvergroten dat ze een migrant is is terecht en haar vergelijke met Fanny Blankers-Koen is totaal een brug te ver dat was een Nederlandse atleten , dat ze onder de Nederlandse vlag presteerde kan ik niet warm of koud van worden , maar het is wel een top atleten .

  1. EvertB

   Fanny was ook écht wel een fenomeen, hè, Cootje. Wat hebben we daar van genoten en genieten we er nog steeds van.
   Zou misschien wel leuk zijn als Sifan na de OS Den Haag bezoekt. Dan heb je haar en Fanny, twee Olympische winnaressen, gezien. Er zijn maar weinigen die dat kunnen navertellen.

   1. Cootje

    Ze staat er dan wel gekleurd op , maar ik loop niet warm voor deze nep Nederlandse , is wel een top atlete

  2. John2003

   Misschien schrijft ze wel beter Nederlands dan jij . Overigens denk ik , voorzover ik het begrijp , dat ik het met je eens ben.

 3. Cootje

  Die Emile schrijft dat hij een zinloos bestaan lijd , hij mag leven zo als hij dat wilt , maar mensen de maat nemen die voor zijn uitkering moeten zorgen is een schoffering voor de publieke opinie , een beetje het zelfde als milieu defensie , geen bijdragen leveren en de eenzijdige bijdragen die een ander moet slikken , maar het schrikbarendste is dat hij zich verraden op 1 augustus dat hij blij was dat hij een paar weken geleden zijn tweede inenting kreeg , dan ben je 35/45 jaar en al afgeschreven door de maatschappij fysiek niets meer kunnen brengen en met die leeftijd je hand moeten ophouden .

  1. Mr.blauw.sky

   “” schrijft dat hij een zinloos bestaan lijd “”

   Dat komt van de nep – EmiIle vandaan, cootjje!

  2. Mr.blauw.sky

   “” schrijft dat hij een zinloos bestaan lijd “”

   Dat komt van de nep – EmiIle vandaan, cootjje!

   1. Cootje

    Dat had ik niet gezien , maar 7 dagen x 14/15 uur hier op dit forum aanwezig met de leeftijd van 35/45 , is het toch wel een zinloos bestaan . Dus dat is gewoon geloofwaardig , of het is een wrak en dat is op die leeftijd ook een zinloos bestaan .

    1. usb3.0

     Precies Cootje dat doet tamil en EmiIe bevestigd dit

 4. Drostemannetje

  Van de 100 die hier binnen komen wandelen zullen er misschien hooguit 5 een verrijking van ons land zijn. In het geval van Hassan is dat 1 op de 10.000 misschien? De rest trekt Nederland alleen maar naar beneden. Het is zo als het is.

 5. John2003

  Ik gun Hassan van harte haar medailles, maar mag ik vragen wat dat met Nederland te maken heeft ?
  Omdat men kennelijk herkomst niet meer belangrijk vindt , laten we ophouden met “landen”klassementen en “landen”representaties.
  Vroeger mocht je trots zijn op je vaderland, waar immers je roots liggen. Mag niet meer : verboten!
  Een Keniase juffrouw wint veel en heel deugend Nederland gaat uit de bol . De NOS slaven voorop. Wat een treurigheid.

  1. Cootje

   +++++++++

 6. Eppo123

  Linkse sukkel

 7. Eppo123

  Die mevrouw had haar nationaliteit moeten behouden. Een keer positief nieuws over Afrika kan ook geen kwaad.

 8. Emma Louise

  Wat een geweldig mooie prestatie van Sifan Hassan. Ik hoop dat deze Nederlandse atlete nog een gouden medaille wint.

  1. september

   Ze zou er zelf nog 2 kunnen winnen 1500m en 10000 meter .hopelijk

  2. John2003

   “Nederlandse ? Omdat ze in NL staat ingeschreven ? Ze is Keniaanse..in 2013 naar Nederland gestuurd door haar familie, maar woont sinds 5 jaar (2016) grotendeels in de VS en spreekt amper Nederlands.
   U wordt graag voor de gek gehouden. Dat is helder.

 9. 56RdK

  Die Lucassen is een totaal, maar dan ook totaal geschift. Een volslagen idioot!
  En dat geeft dan onder andere les aan onze kinderen, onvoorstelbaar!!

  1. Emile Takma

   Nee, Lucassen is een internationaal gewaardeerde wetenschapper.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.