Verdachte opgepakt die betrokken was bij vechtpartijen op Mallorca, waarbij ook Carlo (27) overleed

De politie heeft een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadige rel-avond waarbij als absoluut dieptepunt de 27-jarige Carlo Heuvelman om het leven kwam. Tijdens de geweldexplosie op het Spaanse eiland Mallorca werden naar verluid meerdere jongeren mishandeld en geïntimideerd door een groepje agressieve Nederlandse feestvierders uit het Gooi.

Opvallend genoeg wordt de gearresteerde verdachte Sanil Boughlalah (19), die woensdagochtend door de opsporingsautoriteiten van zijn bed werd gelicht, (vooralsnog) niet verdacht van betrokkenheid bij de moord op Heuvelman. Maar dat de verdachte als een van de ´prominente verdachten´ is opgepakt in deze zaak lijkt echter geen toeval. Boughlalah zou diezelfde avond betrokken zijn geweest bij twee andere ernstige geweldsdelicten in de Spaanse badplaats El Arenal. Daarbij werden meerdere vakantiegangers het slachtoffer van het agressieve vriendengroepje -ook wel de ´Gooische Kopschopkakkers´ genoemd- waar Boughlalah die beruchte avond mee uit was.

De identiteit van de opgepakte verdachte lekte al snel uit, mede omdat de vader van de Nederlands-Marokkaanse Boughlalah tegenover de media de arrestatie van zijn zoon heeft bevestigd. Volgens diezelfde vader wist hij ¨van niks, zoals de andere ouders ook van niks wisten¨.

De officiële lezing van het Openbaar Ministerie luidt als volgt:

“De man wordt er van verdacht dat hij bij twee verschillende geweldsincidenten in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca twee slachtoffers – niet het dodelijke slachtoffer – op en tegen het hoofd heeft geschopt. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van tweemaal poging doodslag.”

Om bovenstaande nog even kort en bondig samen te vatten:

Sanil Boughlalah is woensdagochtend gearresteerd omdat hij wordt verdacht van twee zeer gewelddadige uitspattingen (lees: kopschoppen) op dezelfde avond als de zinloze moord op Carlo Heuvelman, waarbij ook het groepje vrienden van Boughlalah aanwezig was. Boughlalah zou dan ook de agressor zijn op uitgelekte videobeelden van die avond, maar is (vooralsnog) niet de verdachte agressieveling die wordt gezocht voor de dood van Heuvelman.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Branzino

  Misschien vindt de redactie het ook nog de moeite waard om te vermelden, dat volgens de politie de man die op de verspreide video wordt geschopt en blijft liggen, niet de overleden Carlo Heuvelman is. Daarmee krijgt deze video toch wel een heel andere status, lijkt me.

  Verder vraag ik me af, wat het nut is van het volledig benoemen van de naam van aangehouden verdachte. Het is in ons land nog altijd goed gebruik om daarmee te wachten tot een verdachte schuldig bevonden is of zelfs helemaal nooit te benoemen. Mensen die een verdachte niet kennen hebben niets aan die info. Voor mensen die een verdachte wel kennen is de naam niet nodig.

  1. tata

   Inmiddels wordt Sanil ook verdacht van poging tot doodslag op Carlo Heuvelman.

 2. hans-e-pans

  Glas, plas, was.

  1. Branzino

   @hans-e-pans
   Leg eens uit, want deze reactie is te ingewikkeld voor mij.

   1. ElGuapo

    Je druk maken over een video en de naam van een dader en niet over een slachtoffer laat weer zien dat al je regelmatig gebruikte dure woordjes niet verhullen wat een waardeloos stuk vuil je bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.