Burgemeester Urk handhaaft niet op QR-codes: ‘wat is het doel van de regel?’

De burgemeester van Urk, Cees van den Bos, heeft kenbaar gemaakt dat hij niet actief laat controleren op het naleven van de coronapasregels in de horeca. De SGP-burgmeester geeft in een interview aan dat het weinig zin heeft omdat de vaccinatiegraad toch laag is. Liever focust hij zich op het aantal besmettingen in zijn gemeente, wat nog steeds vrij laag is. 

Cees van den Bos, de burgemeester van Urk, heeft duidelijk gemaakt niet zo maar klakkeloos de Haagse regels na te leven. Liever kijkt hij naar de “couleur locale” om vervolgens te bepalen wat het beste is voor zijn gemeente. Het heeft volgens Van den Bos weinig zin om hard te gaan handhaven op een maatregel die draait om het wel of niet gevaccineerd te zijn in een gemeente waar vrij weinig mensen zijn gevaccineerd.

In een interview met het AD stelt hij dat iedere regio anders is én dus om een andere aanpak vraagt:

“Iedere gemeente heeft zijn specifieke kenmerken. Ik heb wel een bepaalde basislijn. In het geval van corona is dat: minder besmettingen, minder ziekenhuisopnamen. Ik probeer rekening te houden met de couleur locale. Ik zou geen goede burgemeester zijn als ik dat niet zou doen. Het is niet hardvochtig de regels uitvoeren.”

Omdat de vaccinatiegraad op Urk heel laag ligt, is het volgens de burgemeester vanzelfsprekend dat weinig mensen een coronapas hebben. Gelukkig ziet hij wel dat mensen op andere manieren hun eigen verantwoordelijkheid nemen:

“Nee, dat is inherent daaraan. Als handhaver van de orde vraag ik me af: wat is het doel van de regel? Urk zit heel laag in besmettingen, dus nemen ze toch op een bepaalde manier hun verantwoordelijkheid. Dat is van cruciaal belang voor hoe hard en of je gaat ingrijpen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van den Bos is van mening dat zo lang het goed gaat met het besmettingscijfer er nog geen reden is om onnodig hard de coronapasregels te handhaven. Waarmee hij zich afzet van de landelijke lijn. Hij is van mening dat men beter kan kijken naar lokale omstandigheden dan klakkeloos de Haagse lijn te volgen. De SGP-burgemeester is, met deze houding en maatwerk, een doorn in het oog van de Haagse bestuurders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. leukeditter

  tja terecht urkers, al maanden geen besmettinkje , geen opnames geen doden.. stoppen met die onzin goed gedaan

 2. usb3.0

  Goed zo..

 3. sonny

  Lagere overheden hebben recht op afwijkende besluitsvorming, deze kan/moet aangepast worden aan de plaatselijke, feitelijke omstandigheden!
  In een dictatuur ligt dat natuurlijk anders?!?!

 4. vlekkenoplosser

  De weerstand tegen de Haagse idioterie neemt gelukkig toe. De minister van propaganda die gelukkig meer verstand heeft van frikandellen wordt uit alle hoeken getrakteerd op forse kritiek op zijn uitsluitingsbeleid.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=A9wavgI86Ec

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=TXFBpDYoGyQ

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1751085929/i-jsland-stopt-met-moderna-prik-vanwege-bijwerkingen

  h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5251377/recordaantal-besmettingen-israel-koploper-vaccineren-wat-gaat-mis

  STOP MET DEZE IDIOTERIE VAN UITSLUITINGEN EN DISCRMINATIE VAN ONGEVACCINEERDE !!!

  Straks ook invoering bij een uitbraak van influenza noodzakelijk aldus de GG&GD in het journaal. Vecht voor uw grondrechten en vrijheden. De bezetter is dit keer een interne bestuurslaag !

  1. por favor no borres

   h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5251377/recordaantal-besmettingen-israel-koploper-vaccineren-wat-gaat-mis

   Gelukkig heeft de poepvlekkenverspreider het artikel niet gelezen of begrepen.

   ” Vanwege de succesvolle vaccinatiecampagne werden vanaf mei tot en met juni niet meer dan drie coronadoden per dag geregistreerd. Inmiddels zijn dat er ongeveer 25 per dag. Maar dat zijn er een stuk minder dan tijdens de vorige golf in januari. Toen waren dat nog ruim 60 doden per dag.”

   “Volgens immunoloog Ger Rijkers zijn er twee redenen die ertoe leiden dat de coronacijfers toch weer hard oplopen. “Israël was inderdaad snel met vaccineren, maar vooral de Israëliërs zijn ingeënt”, zegt Rijkers. “Palestijnen vallen niet onder dezelfde gezondheidszorg en zijn nauwelijks gevaccineerd. ”

   “En die deltavariant is volgens de immunoloog het tweede probleem: ”De vaccins zijn ontwikkeld voor het oorspronkelijke virus en niet voor varianten daarop. We mogen in onze handjes knijpen dat de antistoffen van de huidige vaccins nog redelijk goed werken tegen de deltavariant. Maar die bescherming is minder dan tegen het oorspronkelijke virus.” “

   1. vlekkenoplosser

    domme sukkel , ziekenhuizen vol en de derde prik erin jassen

    een dood lopende weg !

   2. Albert Egberts

    “ ” Vanwege de succesvolle vaccinatiecampagne werden vanaf mei tot en met juni niet meer dan drie coronadoden per dag geregistreerd. Inmiddels zijn dat er ongeveer 25 per dag. ”

    Om die reden is de beleidslijn van deze burgemeester ook niet slim. Straks wordt hij verantwoordelijk gehouden voor een besmettingsgolf.

    1. vlekkenoplosser

     domme strónt vlé®k toch met zijn domme gewauwel

     Als de vaccinatiegraad zo laag is en het aantal besmettingen zo laag is betekent dit dat vaccinatie geen invloed heeft op het aantal besmettingen strónt vlé®k

     h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5251377/recordaantal-besmettingen-israel-koploper-vaccineren-wat-gaat-mis

     Je bent een minderwaardig drammensch een vaccinatiefascist domme jongen !

    2. usb3.0

     Maar tamil jij hebt een leeg nutteloos leventje volledig afgesloten van de werkelijkheid bovendien ben je ook een onnozele

   3. Tommy76

    De zogenaamde ‘Palestijnse gebieden’ vallen niet onder de cijfers van Israël.

    De Arabieren die in Israël wonen zijn gewoon Israeliers. Die maken zo’n 20% van de bevolking uit.

    Die man weet niet waar hij het over heeft.

    Feit blijft dat het vaccin na 3 maanden niet meer beschermd tegen besmettingen en na zo’n 6 maanden niet meer tegen ernstig ziek worden.

    Het vaccin biedt maximaal 75% bescherming tegen besmet worden en na 3 maanden 0%.

    Als je gevaccineerden dus niet test dan besmetten zij elkaar waardoor alsnog de zwakken en ouderen sterven.

    Na 6 maanden moeten de Israeliers zich opnieuw laten prikken anders vervalt hun coronapas.

    Jongeren en gezonde mensen komen nauwelijks in het ziekenhuis terecht.
    Bescherm dus de ouderen en zwakkeren en laat de rest zo verl mogelijk natuurlijke immuniteit oplopen.

    Dat de cijfers volgens de immunoloog lager zijn klopt ook niet. Als je kijkt naar de vorige ZOMERPERIODE dan zijn er veel meer besmettingen en meer sterfgevallen! Die man liegt alles aan elkaar!

    h*tps//www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/

    Nu zitten we op een trein waar we nooit meer vanaf komen. Plus vaccineren met een niet volledig uitgetest vaccin levert risico’s op.
    Nu al sterven er gezonde mensen direct aan het vaccin.

    1. Albert Egberts

     “Feit blijft dat het vaccin na 3 maanden niet meer beschermd tegen besmettingen en na zo’n 6 maanden niet meer tegen ernstig ziek worden.”

     Dit ‘feit’ zou ik dan wel graag onderbouwd zien. Volgens mii slaat het helemaal nergens op.

     1. vlekkenoplosser

      waarom gaat de derde spuit er dan in strónt vlé®k ?
      waarom staan spuit 4 & 5 dan in de rijksbegroting 2022 strónt vlé®k

      je selectieve gewauwel slaat inderdaad nergens op strónt vlé®k domme jongen

      de feiten zijn keihard strónt vlé®k dus daar is je onderbouwing miesgasser

     2. Tommy76

      @Albert,

      Ik raad je aan om af en toe eens andere websites te bezoeken. Op bijvoorbeeld Maurice.nl worden verwijzingen geplaatst naar peer-reviewed artikelen die een ander beeld laten zien dan wat de media ons voorschoteld.

      Zomaar een gepubliceerde studie:

      h*tps://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2114114?query=featured_home

      In deze studie werkt het vaccin nog 22,5% tegen besmettingen na 5 maanden.

      Nature.com plaatst ook veel studies. Ook laatst in de Lancelet stond een mooi artikel. Echter onze media nam hieruit enkel het stukje over over de alfa variant en niet de delta variant.

      Onze media roept vaak maar wat hetgeen niet overeenkomt met de peer-reviewed onderzoeken.

      Check af en toe maurice.nl … Hier staan nuttige links naar gepubliceerde, peer reviewed artikelen. Staan vaak ook in de comments.

     3. Tommy76

      @Albert:

      Dit is al een wat ouder artikel. Intussen is de bescherming tegen besmetting nog verder afgenomen:

      h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5243039/besmettelijk-na-vaccinatie-testen-corona-coronabewijs-vaccin

      Ik citeer: “ De arts-microbioloog noemt dit ‘een potentiële stille motor van uitbraken’, omdat gevaccineerden zo onbewust het coronavirus oplopen en doorgeven. Daarmee bevestigt de arts-microbioloog berichtgeving in de Volkskrant.”

      En dit is dus het risico van de coronapas! Er wordt schijnveiligheid gecreëerd.

      Jammer genoeg is de media gestopt met het publiceren van dit soort artikelen.

      Gelukkig kun je deze dus nog wel terugvinden in de medische media.

     4. usb3.0

      Dat het vaccin wél zou werken is ook niet bekend

   4. september

    De poepvlekkenverspreider veranderd toch nooit.en wat er in Israel gebeurt,het zij zo,is ver weg,ze doen maar.Laten we het maar bij Nederland houden.

    1. vlekkenoplosser

     de holtor van de strónt vlé®k denkt dat het scenario in Israel anders verloopt dan in Europa. De holtor heeft het I.Q van een amoebe.

 5. marcel_2011

  Op Urk overheerst het gezonde verstand nog. Wordt wakker rest van Nederland!!!

 6. Albert Egberts

  “ Van den Bos is van mening dat zo lang het goed gaat met het besmettingscijfer er nog geen reden is om onnodig hard de coronapasregels te handhaven.”

  Dat lijkt me niet slim. De vaccinatiegraad op Urk is laag en dat lijkt me een reden om juist wel stevig te handhaven.

  1. vlekkenoplosser

   domme strónt vlé®k toch met zijn domme gewauwel

   Als de vaccinatiegraad zo laag is en het aantal besmettingen zo laag is betekent dit dat vaccinatie geen invloed heeft op het aantal besmettingen strónt vlé®k

   h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5251377/recordaantal-besmettingen-israel-koploper-vaccineren-wat-gaat-mis

   Je bent een minderwaardig drammensch een vaccinatiefascist domme jongen !

   1. por favor no borres

    h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5251377/recordaantal-besmettingen-israel-koploper-vaccineren-wat-gaat-mis

    Hopeloze poepvlekkenverspreider, lees eerst zelf eens dat artikel.

    1. vlekkenoplosser

     domme sukkel , ziekenhuizen vol en de derde prik erin jassen

     een dood lopende weg !

     ga patat bakken domme hufter

     1. Mikse

      Wanneer u klaar bent met schelden: Daarvoor zijn twee redenen voor. De eerste de snelle mutaties van het virus waardoor er steeds een nieuwe aanpak nodig is. De tweede reden is dat er twee bevolkingsgroepen zijn die alle regels totaal naast zich neerleggen. In de eerste plaats zijn dat de ultra-orthodoxe joden, die doen waar ze zin in hebben. De andere groep is de Arabische bevolking, die ook een erg grote besmettingsgraad heeft. Zij hebben een eigen gezondheidszorg.

     2. vlekkenoplosser

      dom gelúl , verdiep je eerst een de materie flapdrol

      groeten aan je broer

     3. september

      De S.V veranderd toch nooit en iedereen hier,we nemen er maar kennis van

     4. Mikse

      @vlekkenoplosser, qua koppigheid past u goed bij ons orthodoxen. Geen ontheiliging van de Sabbath door toedoen van prikken. Voor de rest maakt het niets uit voor wat u wel of niet gelooft. Wij houden ons aan de Tenach, wat u het O.T noemt. Mijn broer maakt het goed. Groeten terug. Hij wil u wel helpen als u ergens mee zit.

     5. vlekkenoplosser

      nee hoor , een verknipte pijpenkrul kan mij niet helpen als ik al ergens mee geholpen wil worden

  2. september

   Dat blijft gewoon zo,iedereen moet er maar gewoon wegblijven,heeft niemand last van die ongevaccineerde daar

  3. siemoon

   Albert Egberts als je lef hebt ga jij in urk stevig handhaven , dan vlieg je , waarheen? in de haven. met dikke ogen. mvg urk

  4. Human Beast

   Nee druiloor, besmettingen nagenoeg 0 , zero, zero.
   Je zwetst weer uit jouw holle kop.

 7. Tommy76

  Voor die personen die het geen probleem vinden om iedere 6 maanden een booster te ontvangen het volgende filmpje van onze held Hugo de Jonge.

  Luister de eerste minuut aandachtig en merk op wat hij zegt over het risico van meerdere vaccinaties. Wat hij hier zegt is 100% waar maar nu heeft niemand het er nog over.

  h*tps://m.youtube.com/watch?v=28_VERrAG4I&feature=youtu.be

  Bijkomend: kinderen en gezonde mensen ondervinden nagenoeg geen problemen van Covid19.

 8. Nederland is naar de kloten

  Echt respect voor burgemeester Cees van den Bos uit Urk.

  Een man met hard voor zijn gemeenschap, die ziet wat voor effecten die die belachelijke maatregelen hebben op de gemeente en de samenleving.

  Ik hoop dat meerdere gemeenten en steden zullen gaan volgen.

  QR pas is en blijft discriminatie en zorgt voor een tweedeling in de maatschappij.

  1. usb3.0

   “QR pas is en blijft discriminatie en zorgt voor een tweedeling in de maatschappij.”

   Klopt veroorzaakt door alle gevaccineerden die spreken zoals tamil.. dat is een klein zielig groepje..

  2. Albert Egberts

   hart

   1. usb3.0

    Wat een onnozel zielig en vooral leeg mannetje is tamil toch…

   2. Fouwels

    @USB:: Natuurlijk, het is immers een lekkende etterpuist.

 9. Tommy76

  Een mooi voorbeeld hoe gruwelijk het mis kan gaan om een gehele populatie te vaccineren met een zogenaamd leaky vaccin zoals nu het geval is met het Covid19 vaccin:

  h*tps://www.pbs.org/newshour/science/tthis-chicken-vaccine-makes-virus-dangerous

  Een virus zal altijd proberen te overleven en bij massale vaccinatie zal het zich dus ‘aanpassen’ om door de vaccinatie heen te breken om zodoende te overleven.
  Zeker bij het covid19 vaccin is dit risico zeer groot want het vaccin beschermt niet tegen besmettingen. Het virus kan dus aanwezig zijn bij gevaccineerden en zich ‘rustig’ aanpassen om door het vaccin heen te breken.

  Wat er dan kan ontstaan is een virus dat immuun is tegen vaccinatie met alle gevolgen van dien.

  In het meest extreme geval prikken we onszelf naar de verdoemenis.

  Heel veel wetenschappers waarschuwen hier voor. Deze wetenschappers worden monddood gemaakt en van de diverse media afgesloten.

  Onbegrijpelijk! Zo ga je niet met elkaar om in het publieke debat en in een democratie.

 10. marcel_2011

  Is wat we zien in Isreal al niet erg genoeg om massaal het zgn. vaccin af te wijzen. Wetenschappers zeggen dat er niks gaat boven je eigen goed functionerend immuunsysteem.

  1. vlekkenoplosser

   quote
   Wetenschappers zeggen dat er niks gaat boven je eigen goed functionerend immuunsysteem.
   end

   CORRECT , geheel correct

   big pharma zweert bij het vaccin , daar komen de centen immers binnen. Aandeel houders zijn ministers en andere elite.

 11. Fouwels

  Goede vraag van de burgemeester.

 12. Rieks

  Als het mag in Urk, en in Amsterdam natuurlijk, waar blijven de andere gemeenten dan? Laat de regering maar eens geconfronteerd worden met hun willekeurige beleid van gedogen.

  1. vlekkenoplosser

   In Amsterdam wordt op grote schaal gehoor gegeven aan het opgelegde fascisme. Heb al behoorlijk wat zaakjes van me lijst geschrapt waar ik nooit meer kom.

   Een deel van de horeca is zo dom om gehoor te geven aan de uitsluiting.

   Mordechai Krispijn
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=TXFBpDYoGyQ
   prins pils verkleedt als koning
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=A9wavgI86Ec

   1. Vit

    Heb je het al een beetje benauwd dom element?

    1. vlekkenoplosser

     nee , totaal niet , heb geen reden voor benauwdheid , ben ongevaccineerd domme jongen

     domme elementen laten zich plat spuiten en krijgen het benauwd hork !
     Dank je voor je inhoudloze gelúl sukkeltje.

     1. Brenda Welsh

      De gevaccineerden knappen het voor u op. De kwartiermakers met verantwoordelijkheids besef.

     2. Vit

      Kalm maar, je komt vanzelf aan de beurt.

     3. vlekkenoplosser

      laat je lekker volspuiten idioot
      h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5251377/recordaantal-besmettingen-israel-koploper-vaccineren-wat-gaat-mis

      prikje 4&5 staan al in de rijksbegroting dus zijn wederom volledig gratis voor het domme volgvolk.

     4. Vit

      Zo gaat ie wel weer voor vandaag.

      Groetjes

     5. vlekkenoplosser

      uiteraard , de waarheid is hard vaccinatieslaaf !

     6. Albert Egberts

      De kans dat ongevaccineerden vroeger of later besmet zullen worden door het coronavirus is inderdaad heel groot. De dwazen vertrouwen erop ze beschermd zijn door hun natuurlijk immuunsysteem. Feit is echter dat meer dan 90% van de coronapatienten die nu naar adem liggen te happen op de schaarse IC-bedden ongevaccineerden betreft. Je zou kunnen zeggen dat dit hun eigen stupide keus was maar ze blokkeren met hun onverantwoordelijke gedrag wel wekenlang IC-bedden voor hart- en kankerpatienten.
      Een schandelijke situatie.

 13. Emma Louise

  Ondertussen in de biblebelt:
  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Staphorst is met 173 procent explosief gestegen. Daarmee heeft Staphorst de dubieuze eer koploper in de besmettingshaarden te zijn.

  h₹tps://www.telegraaf.nl/nieuws/964473432/aantal-coronagevallen-stijgt-snel-vooral-in-de-biblebelt

  1. vlekkenoplosser

   niet zo selectief quoten strónt vlé®k !!

   quote
   De meeste positieve tests zijn zoals gebruikelijk in de grote steden. Amsterdam noteerde in de laatste zeven dagen 710 positieve tests onder de inwoners, tegen 525 de week ervoor. In Rotterdam steeg het aantal positieve tests van 623 naar 707, in Den Haag van 531 naar 540 en in Utrecht van 237 naar 282.
   end

   1. Brenda Welsh

    Het is u gegund, u bent een uistekend volger van het Covid19 nieuws.

   2. Vit

    Krijg je het al een beetje benauwd dom element?

  2. Brenda Welsh

   In Ermelo e.o. is er ook eexplosie gevaar. Eigenlijk loopt de hele West Veluwe gevaar voor uitbraak.

   1. Albert Egberts

    Je kunt ook rekenen op een virusuitbraak in URK.

    1. Albert Egberts

     op Urk.

    2. EvertB

     Experts bepleiten inmiddels de herintroductie van effectieve coronavoorzorgsmaatregelen in de biblebelt, anderhalve meter afstand houden en handjes wassen.

     1. vlekkenoplosser

      wat was daar effectief aan evert bijgoochem
      zie graag je onderzoek verschijnen over de 1,5 meter
      je domme simplistische aannames hebben geen enkele meerwaarde

     2. Albert Egberts

      De besmettingscijfers lopen inmiddels weer stevig op. Als de ingezette trend doorzet zitten we nog maanden aan de coronapas vast en zijn verdere maatregelen niet uitgesloten.

     3. Albert Egberts

      erkend

     4. usb3.0

      tamil je bent dom, het is oktober en in oktober is er meestal een griepgolfje in Nederland.
      Verder zien we dat tamil totaal niet ingaat over het feit dat tamil zelf ook een verspreider van griep, in zijn ogen corona, is..

     5. Albert Egberts

      “het is oktober en in oktober is er meestal een griepgolfje in Nederland.”

      Zeker, maar de nu oplopende besmettingscijfers betreffen welzeker positieve testen op Corona.

     6. usb3.0

      “besmettingcijfers?”

      Op basis waarvan zijn die cijfers? met wat voor test worden deze cijfers bepaald? er is geen pandemie meer dus op basis waarvan wordt beleid ook alweer gemaakt?

     7. Albert Egberts

      De Corona-testen worden afgenomen door de GGD.

     8. EvertB

      Vlekkenwrijver blijft ontkennen wat wetenschappelijk en in de praktijk glashard bewezen is. Misschien helpen onderstaande korte informatiefilmpjes op lagere schoolniveau nog:

      h!tps://schooltv.nl/video/waarom-werkt-zeep-tegen-virussen-vaak-je-handen-wassen-helpt-tegen-corona/

      h!tps://schooltv.nl/video/wat-kunnen-we-samen-doen-even-de-handen-thuis/#q=Anderhalve%20meter%20

     9. Fouwels

      schooltv

      🙂

  3. Docm

   Die gereformeerden zijn net moslims.

   1. vlekkenoplosser

    maar dan anders of hakken ze in Urk ook handjes af en lopen de vrouwen 5 meter achter de man ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.