Screenshot 2021 06 29 at 013607

Fleur Agema (PVV) schoffelt invoering QR-code voor Sinterklaasfeest Utrecht onderuit: "De grip op de werkelijkheid is helemaal zoek!"

Politiekokt 05 2021, 14:00
De intocht van Sinterklaas dit jaar in Utrecht gaat door, maar met enkele opmerkelijke aanpassingen. Wie naar het Sinterklaasfeest wil op het Domplein, moet zijn of haar QR-code laten zien. Terwijl het feest in de buitenlucht plaatsvindt. "De grip op de werkelijkheid is helemaal zoek!", aldus PVV-politica Fleur Agema.
Speciaal voor de intocht van Sinterklaas in Utrecht wordt het Domplein afgesloten. Ouders die met hun kinderen naar het feest willen worden verplicht hun coronatoegangsbewijs te laten zien, terwijl het feest in de buitenlucht plaatsvindt.
De organisatie laat aan de Telegraaf weten op deze manier iedereen te willen bedienen: "Met deze opzet kunnen we mensen die wel en niet gevaccineerd zijn, bedienen".
PVV-Kamerlid Fleur Agema reageert fel op dit nieuws. Terwijl 82% van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd is, en ook de risicogroepen vrijwel geheel gevaccineerd zijn, komt men met uitgerekend bij een evenement in de buitenlucht, waar de besmettingskans al veel lager ligt, opdraven met een coronatoegangsbewijs. Onbegrijpelijke actie van de organisatie, aldus de PVV-politica.
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1445343236298612738?ref_src=twsrc%5Etfw
De organisatie zegt niemand te willen buitensluiten, ook willen ze er voor zorgen dat niet alleen de gegoede klassen naar het feest komen, maar ondertussen stoten ze juist mensen van zich af door de coronapas te verplichten voor dit kinderfeest. Terwijl men het evenement nota bene in de buitenlucht houdt. Wat vele malen veiliger is dan binnen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ditmaal zijn het niet eens ridicule kabinetsregels waar bedrijven noodgedwongen zich aan moeten houden. Dit is helaas de keuze - en in dit geval: een onbegrijpelijke - van de organisatie zelf. Ze willen niemand buitensluiten, maar ondertussen wordt een groep die niet wil meedoen aan de QR-gekte dus wél buitengesloten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten