Gideon van Meijeren (FVD) wil onafhankelijk onderzoek naar ritueel sadistisch kindermisbruik: ‘Het komt echt voor in Nederland’

Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar ritueel sadistisch kindermisbruik. Want, stelt hij, het onderzoek dat geleid wordt door Jan Hendriks is dat niet; het is afhankelijk van Justitie, terwijl slachtoffers van dit soort vreselijk misbruik juist met een beschuldigende vinger wijzen naar datzelfde ministerie. 

Argos

Vorig jaar kwam Argos van de NPO (radio) met een grootschalig onderzoek naar sadistisch kindermisbruik in Nederland. Toen het onderzoek begon – dat eigenlijk eerst gewoon over “kindermisbruik” ging – dachten de radiomakers dat dit soort verhalen onzin waren. Maar een jaar kwam het programma tot de conclusie dat de verhalen wel degelijk geloofwaardig zijn. In de maanden erna werden er door de Tweede Kamer Kamervragen over gesteld aan de minister van Justitie… wat uiteindelijk resulteerde in een motie waarin een onderzoek geëist wordt naar deze materie. Want, stelt de motie, het is niet de vraag of dit soort misbruik plaatsvindt; dat wordt beschouwd als een feit. Nu moet er gekeken worden naar op welke schaal het gebeurt, en wie er bij betrokken zijn.

En ja, als we het hebben over sadistisch of satanisch kindermisbruik dan bedoelen we dat ook echt. Het gaat onder meer over enge rituelen bij kaarslicht, het martelen van kinderen, en zelfs van het ritueel offeren van baby’s. “We krijgen van slachtoffers en familieleden veel signalen dat het een groot probleem is,” zei PvdA-Kamerlid Attje Kuiken vorig jaar dan ook toen ze haar motie indiende. “Soms met gruwelijke details, dit kunnen we niet negeren.”

Gideon van Meijeren

Die commissie is uiteindelijk inderdaad aangesteld. Voorzitter is UvA’er Jan Hendriks. Die is aangewezen door minister Ferd Grapperhaus. Alleen zijn daar een aantal problemen mee, aldus Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren bij Café Weltschmerz.

Het onderzoek is namelijk niet onafhankelijk (genoeg). Feit is dat er door meer dan een handvol (mogelijke) slachtoffers van dit soort vreselijk misbruik óók gewezen wordt door mensen die bij het ministerie van Justitie / het OM werkten of zelfs nog steeds werken. Daarom zou dit onderzoek, aldus Van Meijeren, écht helemaal onafhankelijk moeten zijn. Justitie zou er niets over te zeggen moeten hebben, juist om ervoor te zorgen dat de waarheid eindelijk boven kan komen.

Onafhankelijk?

Hoewel de commissie door het kabinet “onafhankelijk” wordt genoemd is Van Meijeren het daar dus niet mee eens. En dat is niet zo gek. Want een grote groep van GGZ-behandelaren denkt daar net zo over. Zij hebben zelfs een brandbrief gestuurd naar de Kamer waarin ze stellen dat de commissie niet onafhankelijk ís. De reden die zij noemen is dat het onderzoek plaatsvindt binnen justitie, dat de voorzitter is benoemd door de minister, en het eerste lid ook.

“Dit terwijl heel veel van die slachtoffers juist in hun beschuldigingen aangeven dat er ook hooggeplaatste ambtenaren van dat ministerie van Justitie bij betrokken zijn,” zegt Van Meijeren. “Dus het is krankzinnig dat dan in een onderzoek naar vermeend misbruik onder meer binnen de ambtelijke top van het ministerie van Justitie, dat dat onderzocht wordt dóór het ministerie van Justitie.

Daar komt nog eens bij dat de commissie niet aan waarheidsvinding doet. Zoals Hendriks zelf zei eerder dit jaar: “Wij doen niet aan waarheidsvinding, maar we willen de zaak wel goed van alle kanten beschrijven en proberen met oplossingen te komen. Hoe kan het beter, voor slachtoffers, melders, politie, therapeuten, en zijn verbeteringen überhaupt mogelijk?”

Motie

Om er zorg voor te dragen dat deze hele boel alsnog goed wordt uitgezocht gaat Van Meijeren dan ook een motie indienen om de commissie Hendriks te ontbinden. Vervolgens wil hij dat de Tweede Kamer deze vreselijke misdaden op een andere manier laat onderzoeken. Dat kan door middel van een parlementaire enquete, maar ook op andere manieren die misschien wat kleinschaliger zijn, maar daarom niet minder effectief.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We gaan binnenkort zien of hij hiervoor de handen op elkaar krijgt in de Kamer – of dat die het toch wel prima vinden dat mogelijke slachtoffers van dit sadistisch kindermisbruik volgens experts van de GGZ niet vrijuit kunnen spreken vanwege de betrokkenheid van Justitie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Albert Egberts

  Er is nooit enig bewijs gevonden van ritueel satanisch kindermisbruik. Dat maakt het lijden van mensen met een dissociatie persoonlijkheidsstoornis, die deze verhalen veelal opdissen, niet minder, maar het heeft meer met psychiatrie dan met feitelijke criminaliteit te maken.
  Dat mensen als Gideon van Meijeren op deze mestkar springen verbaast niet, maar dat zal aan de feiten weinig veranderen.

  Een mooi overzichtsartikel over dit onderwerp vind je hier:

  ht*ps://www.groene.nl/artikel/babylijkjes-en-andere-gruwelen

  1. Albert Egberts

   Zie ook: h**ps://psycho-trauma.nl/wp-content/uploads/2015/11/EMDR12_Research_Hoe_omgaan_met_verhalen_over_satanisch_en_ritueel_misbruik.pdf

   1. hans-e-pans

    Dat men, de elite, denkt dat het in Nederland niet voorkomt is niet zo raar, want er is natuurlijk nooit echt onderzoek naar gedaan.

    Maarja als Justitie een onderzoekscommissie gaat samenstellen die ook nog eens door een hoge pief van Justitie zal worden geleid dan zal het wel iets worden zoals “wij van WC-eend adviseren WC-end”.

    Het lijkt me verstandig dat we in Nederland vooral niet denken dat dit soort praktijken in Nederland niet voor zullen komen, in andere landen gebeurt dat natuurlijk wel.

  2. Vanduinen

   De Groene is hier zeer duidelijk in.

  3. usb3.0

   Ja tamil is er als de kippetjes bij om het te ontkrachten.

 2. Harry Haller2

  Satanisch misbruik van kinderen bestaat wel degelijk. Vanuit een zeer nabije en volstrekt onverdachte bron heb ik meermalen verhalen gehoord en verwerkingstekeningen gezien die hard to believe zijn maar absoluut overtuigend, alleen al door de vloed van details.

  Dat veel mensen de verhalen niet kunnen geloven, begrijp ik. Het is ook nauwelijks te geloven.

  1. Albert Egberts

   Kindermisbruik bestaat in elk geval en sinds Dutroux en Robert M. weten dat dit soms ook op grotere schaal gebeurt.
   Ik stel op grond van de twee bronnen die ik hier opvoerde slechts dat er nooit enig feitelijk forensisch bewijs is gevonden van ritueel satanisch misbruik.

   Ik adviseer je de twee links die ik presenteerde te lezen.

   1. Harry Haller2

    Waar ik het over heb is ritueel misbruik door hogere echelons in de katholieke kerk/vaticaan. Forensisch bewijs zal in dat gesloten bolwerk ook niet snel gevonden worden.

    1. Vanduinen

     Verhalen over (kalk)putten nabij vm kloosters op de Veluwe deden al lang geleden de ronde. Of dat over die eerzame zusters gezegd mag worden die een scheve schaats gereden zouden hebben kan ook sensatie zijn.

    2. Albert Egberts

     Dat er op grote schaal sprake was van kindermisbruik binnen de Katholieke kerk staat vast en is ook via grondige onderzoeken aan het licht gebracht. Dit misbruik, dat ik grotendeels toeschrijf aan het celibaat en de verwrongen puriteinse moraal, kun je echter niet satanisch ritueel noemen. Uit al die grootschalige onderzoeken kwam daarbij, naar mijn weten, niets aan het licht.

     1. Harry Haller2

      Dat om ritueel misbruik ging blijkt o.a. dat de betrokkene (hij was toen 7 jaar) ondersteboven aan een kruis gebonden werd in een cirkel van zo’n 20 mannen.

     2. Albert Egberts

      Op welke casus doelt Haller precies?

     3. vlekkenoplosser

      QUOTE naar mijn weten . END

      naar het weten van de strónt vlé®k is seks met kinderen ook geoorloofd. Aandoenlijk vindt de strónt vlé®k dat !

      De strónt vlé®k is weer eens niet ingelezen. Ik adviseer google of duckduck strónt vlé®k. Vele verslagen van de slachtoffers te vinden strónt vlé®k .

      je bent een ongekende hork wím

   2. september

    In de katholieke kerk komt of kwam het veel voor,dat is ondertussen wel Bekend en of het ritueel misbruik is,dat moet maar eens bewezen worden

  2. usb3.0

   Als er gedacht wordt dat dit alleen voorkomt binnen kerken dan ben je naïef natuurlijk, sterker nog, er worden op jaarbasis 50.000.000 kindertjes sadistisch geofferd middels abortus, dit is een satanisch ritueel, gezien de manieren waarop dit gebeurt…

 3. Rieks

  “hooggeplaatste ambtenaren, satanisch kindermisbruik” Ja hoor, we hebben weer wat waar we een aantal jaren mee verder kunnen, welles nietes. Maar feiten, ho maar. Nog even en de naam van Rutte wordt er ook bijgesleept.

  1. KippiX

   https://www.vpro.nl/argos/media/afleveringen/2020/uitzending-27-juni-ritueel-misbruik.html#89168512-65c6-4831-b5e3-8e6e1c10fbb4

   Dit even luisteren aub. Dit radioverslag, nota bene op de NPO, laat je meerdere voorbeelden van feiten horen. Ook kun je nog een videotoelichting van de onderzoeksjournalist bekijken.
   Daarna pas wegwuiven…

   1. Rieks

    Dank voor de info, zal het, ondanks scepsis, beluisteren.

   2. Albert Egberts

    Ook uit deze uitzendingen kwam geen enkel hard (en zelfs geen zacht) bewijs naar voren. Volgens mij hebben ze bij Argos veel twijfels over het web waarin ze zich lieten meezuigen.

 4. Monty

  ”Vervolgens wil hij dat de Tweede Kamer deze vreselijke misdaden op een andere manier laat onderzoeken”

  Het Renaissance instituut van FvD zou dit toch wel boven water kunnen krijgen lijkt mij.

 5. marcel_2011

  Zou me niet verbazen Rieks dat Rutte er bij gesleept wordt.

 6. Jan de Haas

  Voor alle kritische noten aan het adres van van Meijeren …… In basis wil hij dat een kamermotie die door alle leden is gesteund correct wordt uitgevoerd. Dat hier discussie over is, is überhaupt “raar” te noemen. Hij heeft gewoon gelijk en de arrogante ministers en staatssecretarissen dienen gewoon hun werk fatsoenlijk te doen!

  1. Albert Egberts

   De Kamermotie wordt correct uitgevoerd, maar niet precies zoals Gideon dat wil. Zijn motie zal slechts de steun van het FvD krijgen.

 7. Winfrida

  jorisdemmink.nl

  Er moet wel enig bewijs zijn.

  1. usb3.0

   Tuurlijk is er bewijs, neem maar van mij aan dat de mens die geen strobreed in de weg wordt gelegd er rare neigingen op na houdt… kijk maar naar tamil…

 8. DubbelZout

  Poepmans is dan ook een fervent aanhanger van überwappies zoals Micha Kat en Huig Plug

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.