Het massaal buitensluiten is begonnen: ‘Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden naar de VS vliegen’

Vanaf 8 november kom je alleen nog maar de Verenigde Staten binnen als je volledig bent gevaccineerd. Wie op vakantie naar Amerika wil of voor werk naar het land moet afreizen moet vanaf die datum gevaccineerd zijn om binnen te komen, daarnaast moet je voor je vlucht een negatieve coronatest kunnen laten zien. Wat de vraag doet rijzen waarom ongevaccineerden dan alsnog worden buitengesloten. 

Iedereen die geen Amerikaans staatsburger is of geen Amerikaanse verblijfsvergunning heeft moet vanaf 8 november gevaccineerd zijn om het land binnen te komen. De enige uitzonderingen zijn minderjarigen en mensen die om medische redenen niet ingeënt kunnen worden, dat meldt NU.nl.

Al langer hing de vraag in de lucht welk, groot, land als eerste de grenzen zou gaan sluiten voor ongevaccineerde buitenlanders. Welnu, het o zo vrije Amerika lijkt het voortouw te nemen. Het Witte Huis heeft vannacht bekend gemaakt dat er strengere inreisregels gaan gelden. Luchtvaartmaatschappijen worden geacht deze regels te gaan naleven en dus streng te gaan controleren op personen hun vaccinatiestatus.

Naast het feit dat je vanaf 8 november gevaccineerd moet zijn om naar de Verenigde Staten te gaan moet je ook een geldige negatieve coronatest kunnen laten zien. Wat nogal opmerkelijk te noemen is, want als je niet gevaccineerd bent en een negatieve test kan laten zien laat je toch ook zien geen gevaar te vormen voor je medepassagiers?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Daar denkt het Witte Huis klaarblijkelijk anders over. Net als in andere Westerse landen wordt de vaccinatiedrang alsmaar groter. Wie om wat voor reden dan ook niet gevaccineerd is wordt qua bewegingsvrijheid steeds meer belemmerd. Zelfs het o zo vrije Amerika gaat mee in deze gekte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Jack Flash

  Het land van de onbegrensde mogelijkheden.
  Whoehaha!

 2. Nostradamus

  Jammer voor ze. Ik wilde er naartoe om ziljarden te investeren. 😂🤣😂🤣

 3. Monty

  Rutte en de Jonge hebben schijnbaar grote invloed op Biden.

 4. Xyz1234

  Fake news. Het coronapaspoort is een complottheorie!

  Of heeft de waarheid deze stelling intussen ingehaald?

 5. september

  Ik was toch niet van plan naar het buitenland te gaan voor volgend jaar zomer

 6. Albert Egberts

  De touwtjes worden aangehaald, en terecht. Het kan niet langer zo zijn dat gevaccineerden moeten opdraaien voor de ellende die ongevaccineerden veroorzaken.

  1. Xyz1234

   Sadistische, post-modernistische Engbert wordt zelfs een beetje vochtig in zijn broekje door deze machtsuiting van zijn idolen. Keer op keer toont hij met zijn verknipte reacties zijn zieke geestelijke gesteldheid aan.

  2. Krasvast

   @Xyz: Negeren, 100% succes verzekerd.

 7. Xyz1234

  Waren het de democraten niet die Trump denoniseerden toen hij aan het begin van de crisis inkomende vluchten aan banden wilde leggen? Mensen vergeten snel.

  1. Vanduinen

   Trump heeft het in het begin afgedaan als een griepje.

   1. Monty

    Mensen vergeten snel.

   2. leukeditter

    ja/ klopt dat niet dan?? ifr onder de griep dus precies gelijk gehad, ik ken er 2 die aan griepvirus zijn overleden in een jaar tijd , maar coronadoden heb ik in de ganse verte nog niet van gehoord , zelfs geen flinke zieke

   3. Woordkunst

    Niet relevant, Trump wilde wel degelijk vliegverkeer uit Corona-brandhaarden tijdelijk weren.
    Hem werd toen van alles en nog wat verweten, tevens waren er menig politici in Amerika die toen de vaccins eenmaal beschikbaar werden er nooit en te nimmer aan zouden beginnen want het kwam van Trump en Trump kan/ kon geen goed doen.
    Een instelling die door de zgn “onafhankelijke” MSM zonder boe of bah werd overgenomen.

 8. Mar

  Man, Amerika heeft minstens een jaar sowieso op slot gezeten voor buitenlanders uit Europa. Omgekeerd idem dito.

  Zoon en schoondochter konden niet naar ons toe en wij konden niet naar hen toe.

  Dit is al een verbetering van de situatie.

  Trouwens, Amerika is echt niet het enige land dat de grenzen had dichtgegooid en is nu ook niet het enige land dat alleen gevaccineerden toelaat.

  Schei toch uit met dat gedram en gejank. Jullie zorgen net zo hard voor een tweedeling in de maatschappij met al dat gestook en overdrijving.

  Mensen maken een keuze en daar zitten veelal consequenties aan vast. Vrijheid blijheid is de jaren ’60 met hippies en provo’s. Je weet wel, die linkse zooi.

 9. Krasvast

  Het meest opvallend is dat men niet door schijnt te hebben in welke val men loopt. Dit stopt namelijk niet (vanzelf) en zal ervoor zorgen dat er nieuwe restricties zullen komen voor degene die denken dat de code tijdelijk is. De geschiedenis heeft ons geleerd dat we niets hebben geleerd.

 10. Mar

  Vergat ik nog, voor je naar Amerika reisde/reist moet je al jaren eerst een ESTA (Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen) aanvragen. Zonder die toestemming kom je niet eens voorbij de douane.

  Omgekeerd konden/kunnen Amerikanen zonder extra gedoe naar Nederland/EU reizen.

 11. Vanduinen

  Het beleid dat de voormalige president Trump heeft gevoerd met zijn Covid aanpak werkt zich uit.
  Het virus heerst hardnekkig, de overheid krijgt er geen vat op. Daarom valt dit besluit toe te juichen. Minder drukte in de vliegtuigen.

  1. Smek

   En zo is het.

 12. RieninSpain

  Heb jarenlang voor Amerikaanse bedrijven gewerkt. Tot eind jaren 70 kwam je zonder ‘pokkenbriefje’ de VS niet binnen.

 13. Mar

  Zoon is 6 jaar terug naar Amerika geëmigreerd en naast allerlei administratieve toestanden en een gesprek moest hij ook een lijst tonen van alle vaccinaties die hij van kind af had gehad tonen.
  Voor verschillende (kinder)ziektes moest hij toch nog weer een cocktailvaccinatie halen, terwijl hij alle vaccinaties had gehad.

 14. Hendrik_Groen

  Vergeet niet dat al die zogenaamde niet gevaccineerde gewoon gevaccineerd zijn en een QR code hebben. Alleen zeggen ze dat niet anders hebben ze niets meer te zeiken. Zou me ook niets verbazen als Baudet en Engel ook gewoon gevaccineerd zijn.

  1. Woordkunst

   Hendrik Oen,

   Ik kan je verzekeren dat ik geen huidige vaccinaties heb genomen en zolang dit gekkenhuis aanhoud gaan die er ook niet komen ook.

   Dus bewaar je projecties en ziekelijk “gezeik” maar voor je eigen kring okay?

   1. Hendrik_Groen

    Opgewonden standje.

    1. Woordkunst

     Niks opgewonden aan, mensen als jij hebben een misselijke gewoonte om anderen woorden in de mond te leggen.

     Vandaar dit “standje” voor jou

 15. leukeditter

  prachtig dat nieuwe bericht uit duitsland :GEEEEN OVERSTERFTE IN DUITSLAND 2020

 16. leukeditter

  Het CBS publiceert jaarlijks een overzicht van de sterftecijfers per griepseizoen. Die laten goed zien hoe de COVID-19-periode zich verhoudt tot een griepseizoen. Om ook rekening te kunnen houden met ondersterfte loopt de periode van week 40 van het ene jaar tot en met week 39 van het volgende jaar.
  In de vier laatste seizoenen lag het sterftecijfer tussen 150.000 en 160.000. We vergelijken het seizoen 2019-2020 (hierna: 2020) met 2017-2018 (hierna: 2018). In 2018 hadden we een zware griepgolf.

  In 2020 overleden 160.500 mensen. Het sterftecijfers was in 2018 153.400. De toename van 7.100 overlijdensgevallen kan pas beoordeeld worden als eerst gekeken worden naar de verandering van de bevolkingssamenstelling in die twee jaar.
  Door drie leeftijdsgroepen te vergelijken, krijgen we een scherper beeld van de verschillen.
  – Onder de 65 jaar is het sterftecijfer ongeveer gelijk: plusminus 21.000 van de 14 miljoen mensen overleden.
  – Ongeveer 2,5 miljoen inwoners zijn tussen de 65 en 79 jaar oud. In die leeftijdsgroep overleden tussen de 45.000 en 50.000 mensen. In 2020 waren dat er 3.200 meer dan in 2018.
  – Boven de 80 jaar zijn er ongeveer 800.000 mensen. Daarvan overleden er meer dan 90.000. Ten opzichte van 2018 zijn dat er 4.300 meer.

  Zo op het eerste gezicht lijkt het dat er een toename is van 7.500 overlijdens. Maar als je inzoomt op de drie verschillende leeftijdsgroepen, ontstaat een heel ander beeld.

  De leeftijdsklasse boven de 80 is in twee jaar gegroeid met maar liefst 45.000 personen (stijging van ruim zes procent). En als je die groei in de berekening meeneemt dan is er relatief gezien zelfs sprake van een kleine daling ten opzichte van 2018.

  In de groep 65-79 nam het aantal inwoners toe met ongeveer vijf procent. Als je die groei meeneemt in de berekening dan is de toename van het aantal sterfgevallen nog ongeveer 1.000.

  De groep onder de 65 is met een half procent het minst hard gestegen. De relatieve sterfte in die groep ten opzichte van 2018 is licht gedaald.
  Als we de relatieve sterfte in de drie leeftijdsgroepen bij elkaar optellen, dan komen we op ongeveer nul uit.

  1. leukeditter

   dus Baudet heeft zoals altijd weer gelijk

  2. Branzino

   @leukeditter
   En wat wil je met dit rekenwerk laten zien? Oversterfte is een theoretisch begrip. Maar de in de praktijk vastgestelde corona-doden verdwijnen toch niet na deze berekeningen? Zonder corona waren er dus veel minder doden geweest, zou je kunnen concluderen. Baudet presenteerde een tijd geleden een rekensom, waarmee hij dacht aan te kunnen tonen, dat de oversterfte in het ene jaar gecompenseerd wordt met de ondersterfte in andere jaren. Ik zou mij als nabestaande niet laten overtuigen door dergelijk gecijfer, nog afgezien van de rekenfout die hij maakte.

   Maar naast deze niet zoveel betekenende cijfers vergeet je de moeite die het de samenleving heeft gekost om het aantal corona-doden te beperken tot de nu geldende aantallen. Er zijn sommetjes die aannemelijk maken dat zonder maatregelen het aantal doden vele malen hoger zou zijn geweest, misschien wel tot 135.000 in de eerste 1,5 jaar van de pandemie.

   1. leukeditter

    tja voor griep zijn er ook maatregelen : een prik zelfs!! toch net zoveel doden als corona

    1. Branzino

     @leukeditter
     “voor griep zijn er ook maatregelen : een prik zelfs”

     Inderdaad, je bent scherp vandaag. Maar die prik is alleen voor een selecte groep kwetsbaren, waardoor de vaccinatiegraad rond de 20% is. Bovendien is dat de enige maatregel en die kan ook nog eens geheel vrijwillig genomen worden. Het aantal corona-doden verschilt daarom gelukkig niet zo extreem met het aantal griep-doden. Voor de effecten in de ziekenhuizen geldt hetzelfde: het was tot nu te doen, zij het met heel veel moeite.
     Dit alles maakt griep onvergelijkbaar met corona, lijkt me.

 17. Smek

  Dat is een goede regeling moeten ze hier in Nederland ook maar gelijk invoeren.

 18. RvdBe

  Over pakweg 3 jaar kiest Amerika weer voor vrijheid en wordt die onzin weer afgeschaft.

  1. Mr.blauw.sky

   Inderdaad, maar gelukkig niet onder Trump of Biden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.