Hoogleraar filosofie gecanceld door translobby na kritisch boek: ‘Hoogleraarschap feitelijk tot een einde gekomen’

De Britse hoogleraar Kathleen Stock heeft de woede van de translobby over haar heen gekregen. Nadat zij in een kritisch werk van mening was dat transvrouwen niet zo maar de vrouwen wc kunnen gebruiken wordt ze haast door iedereen en alles gecanceld. Vanuit de o zo progressieve translobby kan ze rekenen op bedreigingen. 

Als hoogleraar filosofie te Sussex heeft Kathleen Stock een half jaar geleden een boek gepubliceerd waarin ze beschrijft wat de gevolgen zijn van een toenemend aantal van transgenders. Nergens in het boek laat ze doorschemeren een transfoob te zijn of het bestaan van transgenders te ontkennen, maar iedere nuance is er al één te veel voor de translobby, dat blijkt maar weer. De Telegraaf meldt dat haar boek een storm van verontwaardiging heeft veroorzaakt die mogelijk haar hoogleraarschap kost.

De translobby is woedend op Stock omdat de filosofe van mening is dat transvrouwen niet zo maar naar de vrouwen wc kunnen of naar een vrouwengevangenis:

“Ze komt daarbij tot de conclusie dat het raadzaam is om transgenders in situaties waarbij de veiligheid van vrouwen in het geding is, zoals in vrouwengevangenissen, niet op basis van hun gewenste identiteit als man of vrouw, maar op basis van hun oorspronkelijke geslacht te beschouwen.”

En nu zijn de mondige progressieve studenten van de Universiteit van Sussex woedend op de hoogleraar. Tot op heden wordt de filosofe in bescherming genomen door de leiding van de universiteit maar de eigen universiteitsvakbond steunt de protesten tegen haar hoogleraarschap. De afrekencultuur – ‘cancel culture’ – tiert welig op de academie, dat blijkt maar weer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is niet de eerste keer dat iemand die een kritische noot kraakt over het transvraagstuk een stormvloed aan kritiek over zich heen krijgt. De oerfeministe J.K. Rowling is door haar progressieve millennial-achterban verketterd nadat ook zij kritiek had geuit. De zelfverklaarde solidariteitsstrijders blijken vaak genoeg de meest intolerante te zijn van de gehele samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Docm

  “De translobby is woedend op Stock omdat de filosofe van mening is dat transvrouwen niet zo maar naar de vrouwen wc kunnen of naar een vrouwengevangenis”

  Dat gewone vrouwen er zo over denken kan ik mij (gewone man) wel voorstellen.

 2. albertliegt

  je bent een vrouwtje of je gedraagt je als een vrouwtje dan sta je niet boven een pisbak.

  zo simpel allemaal

  1. Docm

   Een man staat ook niet altijd boven een pisbak.

   1. albertliegt

    wil je het niet begrijpen of ben je te dom om het te begrijpen ?

    1. Brenda Welsh

     Mag een transgender vrouw wèl achter het aanrecht? Dat is nog onduidelijk.

     1. albertliegt

      jij bent dus te dom om het te begrijpen !

     2. ElGuapo

      Vraag je dit voor de puppetmaster die niet weet of ie een jurk of een broek aan moet trekken?
      Zo niet dan is het gewoon een domme vraag.

   2. ElGuapo

    Soms moet je ook gewoon zitten.

  2. sonny

   Albeeert,
   Ik ben hetero maar ga in specifieke situaties doen alsof ik een transgender ben, wat een lol zal ik krijgen!
   Alsook een paar weekjes bajes, lijkt me fantastisch, van al die vrouwtjes aldaar lusten altijd een paar pap!
   Snap je het of ben je te dom, haha!

 3. Emma Louise

  Geef transvrouwen de tijd en ruimte die zij nodig hebben in dit doorontwikkelde liberale tijdsgewricht.

  1. albertliegt

   staat dat getatoeëerd op hun voorhoofd ? “transvrouwen ”
   ze moeten natuurlijk wel een beetje herkenbaar zijn.

  2. Wally

   Nee. Zij moeten mij de ruimte maar geven, ik zeik niet aldoor aan hun kop en zij tegen mij wel. Ik heb totaal geen interesse in hun idioterie, die tegen alle biologisch bepaalde waarden ingaat en waar ze iedereen maar mee blijven lastig vallen.

 4. J. Punt

  Tansgenders vervullen een belangrijke rol in de gevangenis. Als Sloofje en eigendom van geharde bajesklanten die verlegen zitten om…..

  u weet wel…

 5. Wally

  Heerlijk om te lezen. Dit is toch fantastisch? Die dwazen, ja het zijn dwazen, kletsen zichzelf volledig vast met hun losgeslagen en verstikkende denken. Prachtig juist, goed om te zien hoe ze werkelijk zijn, vele malen erger dan alles en iedereen die ze veroordelen uit naam van hun eigen domheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.