VVD-deuger denkt respect af te dwingen met regenboogbankje, PVV-Kamerlid Harm Beertema: “Stop met hyperfocus op seksuele voorkeur!”

Een kek regenboogbankje en al het toenemende anti-homogeweld verdwijnt als een vrolijke regenboog voor de zon. Althans, zo dacht het Amsterdamse VVD66-stadscommissielid Bas van der Sande. De zelfverklaarde weldoener diende samen met zijn geliefde partner D66 een voorstel in om regenboogbankjes te plaatsen in het centrum van onze hoofdstad. Leuk voor de deugtribune en een wokeprijs gegarandeerd. Maar zo´n kleurrijk gaybankje lost het anti-homogeweld in de achterstandswijken van Amsterdam (Nieuw-West en Zuid-Oost) natuurlijk niet op.

PVV-Kamerlid en voorvechter van holebi-rechten Harm Beertema snapt helemaal niets van het doorgeslagen genderbeleid in Amsterdam. Niet alleen omdat het aantal gevallen van anti-homogeweld alleen maar is toegenomen. Des te meer omdat dergelijke symboolpolitiek helemaal niets verandert aan de onveilige situatie voor LHBTI+´ers in dit door woke aangeslagen Nederland.

“Regenboogvlaggen op politiebureaus, op overheidsgebouwen, stadhuizen. Overal regenboogzebrapaden. In Duitsland zijn er zelfs regenboogparkeerplaatsen en ministers die hand in hand lopen”, aldus Beertema. Hij vervolgt: “En maar blijven benadrukken dat LHBTI´ers gediscrimineerd en uitgesloten worden. Het tegenovergestelde is waar. Overal en bijna door iedereen in Nederland worden holebi’s inmiddels geaccepteerd en omarmt.”

Volgens Beertema heeft “bijna niemand er überhaupt problemen mee. Op een oververtegenwoordiging van een bepaalde groepering na”. De radicale islam is en blijft voor LHBTI´ers een gevaarlijk punt, aldus de PVV´er. Beertema noemt het dan ook spijtig dat juist dat onbenoemd blijft in de strijd voor meer acceptatie voor LHBTI´ers.

Beertema besluit: “Laten we eens stoppen met die hyperfocus op seksuele voorkeur en de laatste hindernis opruimen. Om te beginnen met het maken van de juiste analyse (waar komt het merendeel van het anti-homogeweld vandaan?!) en daar naar te handelen. Bij voorkeur kies ik er voor om de grenzen te sluiten voor hen die nooit zullen integreren in onze vrije open samenleving waar holebi’s dezelfde vrijheden genieten als iedereen.”

Theo Hiddema
Advocaat, FVD´er en (naar nu blijkt ook) poëet Theo Hiddema doet ook nog een duid in het zakje naar aanleiding van de berichtgeving van DDS. In de vorm van een gedichtje schrijft hij een ode aan het “arme bankje”:

Arm bankje
Nooit iets anders nagestreefd dan rust bieden –
aan gasten die even van gezeik aan hun hoofd verlost wilden zijn
Nu vergrijpen ijdele politici zich aan zijn serene aanwezigheid:
“Ook deze bank staat pal voor onze verheven strijd!”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. halo1

  Dit gedram wordt zo irritant… dat je bijna sympathie krijgt voor het standpunt van de radicale islam…

  1. Heinzs

   Dat heb ik al lang. Eten bij de Oosterse Prins en sprookjes uit Duizend en Een nacht. Bij de Libanees is het lekker eten. En de heren begroeten elkaar met een omhelzing. Dat zie je hier bij cafe Dolle Mina niet gauw gebeuren.

 2. albertliegt

  Probeer eens als homofiel stel handje in handje door Amsterdam west te lopen. Ik draag er zorg voor dat geluid en beeld verzameld worden.

  Overigens, hoeven we eigenlijk niet te doen. kijk op youtube waar inmiddels filmpjes genoeg staan hoe homofielen en joden behandeld en nageroepen worden !

 3. Word lid

  Hetero bankjes plaatsen in heel Nederland….

  1. Monty

   Mooi initiatief Lidtje maar hoe moeten heterobankjes er dan uit gaan zien?

   1. Word lid

    Gewoon normaal natuurlijk, met een groot reclamebord en een dikke pijl voor de duidelijkheid…

   2. Wally

    Ik stel voor…..
    Een houten bankje, eventueel geverfd in natuurkleuren. Klaar.

 4. Monty

  ”De radicale islam is en blijft voor LHBTI´ers een gevaarlijk punt, aldus de PVV´er.”

  Waarom niet het beestje bij zijn naam noemen.
  ‘radicale islam’ doet niks net als een wapen.

  Het zijn juist de mensen die de radicale islam belijden en wapens gebruiken.

  Benoem hen gewoon, hoe moeilijk kan dat zijn.

 5. dumbfarmer

  ze hebben zichzelf in een spagaat gemanouvreerd met hun hele gedeug..
  enerzijds heb je dat hele gedoe omtrent racisme en inclusiviteit, maar als je vervolgens probeert anti-regenboog de kop in te drukken, dan kom je vanzelf uit in een hoek waarvan iedereen al weet waar dat veelal vandaan komt. Maar! Dat mag je niet benoemen, want dat is een groepering die maar al te graag/snel/handig woke, racisme, godsdienstvrijheid en andere zaken er bij sleept.
  Dus het is gewoon het een of het andere, maar as usual durft geen enkele clown daar geen keuze te maken en rommelt iedereen vrolijk verder..

 6. HD

  De natuur lost dit soort fouten altijd zelf op, laten we hopen dat ze hier deze keer wat haast mee maakt.

  1. por favor no borres

   Nou Kenneth, die wetenschap is geen prettig vooruitzicht.
   U behoort volgens HD tot dit soort fouten.

   1. ikweetwatikwil

    Daar beweerd por favor iets wat waarschijnlijk alleen in zijn hooft speelt.

    1. por favor no borres

     Beweerd?
     Hooft?
     Schoolgeld reeds terug ontvangen?

    2. DubbelZout

     Een cursus Nederlands, dat is wat u wilt

  2. Harry Haller2

   Mensen die homoseksualiteit een fout van de natuur noemen, zitten zelf doorgaans boordevol onderdrukte homofantasieën. Waarschijnlijk is HD smoorverliefd op zijn buurman maar zijn gefrustreerde opvoeding belemmert hem om dat te uiten.

   Wees maar blij dat de natuur dit ‘soort fouten’ niet herstelt, valse nicht.

  3. Word lid

   Homoseksualiteit is tegennatuurlijk..

   1. por favor no borres

    Is een zwak/misvormd/mismaakt diertje dat door de moeder verstoten wordt natuurlijk of tegennatuurlijk?

   2. Harry Haller2

    Nee hoor, bekrompen zeloot. Homoseksualiteit komt in een enorme verscheidenheid in de natuur voort, onder alle diersoorten. Homoseksualiteit is dan ook heel, heel natuurlijk.

    1. albertliegt

     heel natuurlijk edoch afwijkend

   3. Albert Egberts

    Pijnlijk.

    1. albertliegt

     zeker , inhoudsloos gewauwel, erg pijnlijk

 7. Eppo123

  Ken heeft gelijk, we weten allemaal waar homo’s het minste worden geaccepteerd. Maar ja de merenheid van onze politici blijven maar dergelijke mensen importeren. DOM DOM DOM.

 8. Sando

  Je zou haast denken dat Rutte voorzitter is van de regenboog vlag reclame het komt je strot uit heb totaal geen respect voor dit gedonder.

  1. Docm

   Welnee, een liberaal interesseert het niet of iemand homo is of hetero; we hebben wel wat belangrijkers te doen dan daarover te miepen.

 9. sonny

  Het gaat een janboel worden, niemand weet straks nog, ofdat medebezoekers op een openbaar toilet, gefingeerd dan wel heus een andere geslachtsvoorkeur voorkeur hebben!
  Dat resulteert geheid tot onwenselijke situaties!

  1. por favor no borres

   Wenst sonny, dat mensen met een andere geslachtsvoorkeur voorkeur (persoonlijk ben ik ook meer geïnteresseerd in het andere geslacht) op hun kleding een zichtbaar kenmerk dragen om onwenselijke situaties op een openbaar toilet te voorkomen?

   Right mag natuurlijk ook deze vraag beantwoorden.

   1. sonny

    Pork favor,
    Het is simpel, vanwege implicaties!
    Leuters bij leuters en gleufdieren bij gleufdieren!
    Ondanks hevige onlustgevoelens en neigingen tot zelfdestructie (cynisch)

    1. por favor no borres

     Leuters bij leuters voorkomt onwenselijke situaties op een openbaar toilet met medebezoekers gefingeerd dan wel heus een andere geslachtsvoorkeur voorkeur hebbende !

     Nu snap ik het.

   2. sonny

    Pork favor,
    Overigens heb ik al een kenmerk op mijn kleding, namelijk de goudkkeurige speld voor bloeddonors!
    Maar deze zou eventueel van mijn oma kunnen zijn, snap je deze hint?
    Neen, de bezitter van een leuter hoort echt op het mannentoilet!

  2. right

   Sonny@
   Je bedoelt waarschijnlijk dat als voorbeeld: een hetero man op een dames wc zijn geslachtsdeel gaat etaleren en eventueel gaat/wil gebruiken waarvoor deze oorspronkelijk is bedoeld?
   Dat is inderdaad een realistische gedachte met bestaansgrond!

 10. Wally

  Mag ik voorstellen om heel dat hellegat te verven in ‘regenboogkleuren’? Dat staat zo gezellig en het lost vast alle problemen op. Ik zeg doen hoor. Zo, genoeg gelachen om die stakkers, aan het werk. Ik wel, iemand moet t doen.

 11. Onslow

  Persoonlijk prefereer ik de warme bril van een dames toilet buiten de ruimte waar de heren naast de pot staan te piesen. En je in de vloeistof staat te hannessen.

 12. Onslow

  Persoonlijk prefereer ik de warme bril van een dames toilet buiten de ruimte waar de heren naast de pot staan te piesen. En je in de vloeistof staat te hannessen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.