omtzigt koc

Ayfer Koç maakt zich enorme zorgen: 'De grote machtige staat zorgt steeds beter voor eigen belangen'

Politieknov 05 2021, 10:30
De vrouw van Pieter Omtzigt, Ayfer Koç, maakt zich erg veel zorgen over het feit dat het Rijk meer en meer miljoenen uitgeeft aan juridisch advies. Want, stelt ze op Twitter, feitelijk komt dit erop neer dat de grote machtige staat steeds beter voor zijn eigen belangen zorgt, en niet voor die van de gewone, kleine burger. Sterker nog, die wordt steeds verder de verdrukking in geholpen.
Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat Vadertje Staat steeds meer geld uitgeeft aan advocaten en andersoortige juridische adviseurs. "Zo ging er vorig jaar 33 miljoen naar de landsadvocaat," aldus het NPO-programma. "In 2016 was dat nog bijna 23 miljoen." Dat komt dus neer op een stijging van ongeveer 44 procent.
Dat extreem noemen is een understatement van jewelste.
De vrouw van Pieter Omtzigt, Ayfer Koç, maakt duidelijk op Twitter dat ze dit een bijzonder problematische ontwikkeling vindt. De grote machtige staat zorgt steeds beter voor eigen belangen t.k.v. de kleine burger. Een zorgelijke ontwikkeling," schrijft ze daar.
https://twitter.com/Ayfer_Koc/status/1456492505294426136
En gelijk heeft ze. Want "ook de externe huur van andere advocaten en juristen groeide vorig jaar fors," legt EenVandaag ook nog even uit. "Schommelden van 2014 tot 2018 de uitgaven aan externe inhuur van juridisch advies tussen de 9 en 14 miljoen euro; in 2020 deden alle ministeries samen voor bijna 30 miljoen euro een beroep op juristen van buitenaf."
Met andere woorden, de bedragen die hiermee gemoeid zijn, zijn werkelijk episch. De staat geeft steeds meer uit, gaat steeds verder, maakt steeds meer gebruik van juridische hulp... en dan niet om de burger zo goed mogelijk te helpen, maar om de eigen positie te beschermen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten