ChristenUnie-leider Segers laat conceptversie coalitie-akkoord in trein slingeren: Plannen voor woningnood, CO2-reductie en migratie uitgelekt

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft een conceptversie voor het aanstaande coalitie-akkoord in de trein laten slingeren. Een treinreiziger vond de stukken in een treincoupé en overhandigde ze aan de pers. Een gigantische blunder van Segers, want opnieuw is er nu vertrouwelijke informatie uitgelekt. Hieronder lees je welke plannen de VVD en het CDA in september hebben opgesteld.

De Volkskrant, dat in het bezit is van de gevonden notities, publiceert vandaag al een aantal van de gelekte plannen van de VVD en het CDA. De conceptversie van het coalitieakkoord werd in september opgesteld door Mark Harbers (VVD) en Jaco Geurts (CDA). D66 was destijds nog niet aangeschoven bij de onderhandelingen.

De coalitieplannen van VVD en CDA

Uit het rondslingerende coalitie-akkoord blijkt dat de VVD en het CDA de aanpak van de woningnood nu zien als een speerpunt. Er zou bijvoorbeeld worden overwogen om de verhuurdersheffing af te schaffen. Ook pandjesbazen die hun gebouwen leeg laten zouden een taks moeten gaan betalen over de huurinkomsten. Over een plan voor nog meer woningbouw heeft de Volkskrant het niet. Onduidelijk is of daar iets over staat vermeld in de gevonden stukken.

Verder wordt er door VVD en CDA gepleit voor verdergaande CO2-reductie. Die zou met 55 procent omlaag moeten in 2030. Om dat doel te kunnen halen zouden bedrijven CO2-heffing moeten gaan betalen. Deze passage uit de kladversie van het coalitie-akkoord is vermoedelijk opgesteld met de hoop dat D66 later weer zou aanschuiven aan de onderhandelingstafel. Dat laatste gebeurde ook.

´Migratieparagraaf´

Uit berichtgeving van de Volkskrant blijkt verder dat migranten welkom blijven in Nederland. Daarom zou de norm voor kwetsbare vluchtelingen verder omhoog moeten. Momenteel gaat dat om zo´n 500 mensen per jaar. Hoeveel dat er volgens de VVD en het CDA moeten worden is nog een discussiepunt. Maar met de terugkeer van D66 aan de onderhandelingstafel, zal dat aantal wel flink omhoog worden geschroefd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De vraag is nu of Segers echt zo slordig was om de gevoelige stukken in de trein te laten liggen. Of heeft hij er misschien een belang bij dat de conceptplannen van de VVD en het CDA nu op straat liggen? In de politiek gebeuren dingen vaak niet zomaar, het maakt deze ´blunder´ van Segers uiterst opmerkelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. JohanDijk

  Yess.. nog meer prijsstijgingen door CO2.. lekker bovenop de inflatie. Tegenwoordig kan je al met basisschool economie kennis in het kabinet komen.

  1. Heineken

   Met aftrekken en wortel trekken totdat je een breuk hebt kom je ook een eind😂🤣

   1. Heineken

    Daarom moeten ze ook hard huilen in de rijke wijken als ze klaar komen!!
    Geven ze wat weg uit eigen zak.

 2. por favor no borres

  ChristenUnie-Farizeeër Segers laat “per ongeluk” conceptversie coalitie-akkoord in trein slingeren:

  1. Harry Haller2

   Interventie van Godt.

  2. Heineken

   Je bedoeld Farisegers

 3. Florissa

  Ja dat is de oplossing van die klunzen,meer huizen bouwen voor de buhne,en via de achterdeur elke week 500 Afrikanen binnenlaten ,waarvan er niet een minister er een van mee naar zijn eigen kasteel neemt .
  Ze zijn gekozen door het volk,maar doen er werkelijk geen moer voor.

 4. StemPzeweg

  Het is belangrijk om zoveel mogelijk migranten hier naartoe te halen want alleen zo kunnen we het leven van mensen helpen

  1. Borreby Duytsch

   Pffrt😄!!!
   Zo hee! Jouw opmerking komt totaal niet geforceerd over, zeg!
   🤣

  2. Harry Haller2

   En wat doe je met die andere honderden miljoenen mensen die ook geholpen moeten worden, achterlijk idiootje?

   1. Magyar

    Die trappen we bij Branzino naar binnen, die is nogal gek op dat schorem.

    1. Woordkunst

     Ik zeg doen, een paar dagen later zwemmen ze gillend met bloedende oren terug naar waar ze vandaan kwamen…

  3. Docm

   CBS meldt: “Het gemiddeld kindertal per vrouw was 1,57 in 2019. Dat is onder het niveau waarop de bevolking zichzelf op den duur kan vervangen (ca. 2,1 kinderen per vrouw)”

   Dat is toch wel een relevant statistisch feitje. Is in Duitsland ook zo. Zonder voldoende immigratie gaat het inderdaad niet. Want als de bevolking zich op den duur niet kan vervangen dan gaan wij uitsterven.

   1. Woordkunst

    Grote onzin, als de bejaardenberg wegvalt dan wordt de bevolking juist weer stabiel.
    Feit is dat sommige mensen wel garen spinnen van heel deze zieligheids-industrie
    Wat ook wil helpen is als de overheid hun eigen volk eens wat meer zou ontzien, het leven hier mag wel wat goedkoper…

 5. waterman

  Wie gelooft Seegers nog?? Net zo’n grote leugenaar als Rutte. Een grote smerige misdadigersbende bij elkaar. Deze leugenaars hebben Nederland vernietigd. In de Middeleeuwen wisten ze wel raad met dergelijke volksverraders. En ter verdere informatie, Rutte is alleen demissionair als het hem goed uitkomt, DE GLUIPERT.!!!

  1. JohanDijk

   Haha ja goeie wie gelooft hem nou…… alle gelovigen….gaat lekker heilig naar de kerk….direct naar de hel

 6. HD

  De meerderheid wil dit maar al te graag, dus zwijg en lekker betalen.
  Je kan altijd naar de voedselbank.

 7. palko

  De Christen Unie is één van de meest schurftige partijen in Nederland. Ik kan me niet voorstellen dat er fatsoenlijke, beschaafde en welopgevoede Nederlanders zijn die op deze louche partij stemmen. Die maar één ding willen: Heel Afrika als politiek ‘vluchteling’ in ons al veel te volle en druk bevolkte landje opnemen. Terwijl zelfs een klein kind weet dat ons minilandje vele malen leefbaarder zou zijn als er weer maximaal 15 miljoen burgers in het overbevolkte landje aan de Noordzee zouden wonen.

 8. Bes Tolen

  Misschien niet mooi maar wel goed, dat Segers die stukken in de trein liet liggen. Het blijkt m.i. dat VVD en CDA de kluit belazeren met asielzoekers. Ik noem dat tuig. Het zal wel voortspruiten uit de grootste ramp voor de westerse wereld, het christendom van Rome.

  1. Woordkunst

   Als dat het geval zou zijn, waarom zitten er dan zo weinig christenen tussen?
   We hebben al een overschot aan muflims, dus waarom zoveel van die?

 9. Sjipke

  Natuurlijk is de heer Zeges niet zo naïef als dat hij het nu wil doen voorkomen. Het is toch de beste manier om later te kunnen aantonen op welke punten de mede coalitie genoten hebben moeten schuiven in zijn richting!!

  Was het A-viertje van Ollongren wel per ongeluk ???
  Het regelmatig lekken van stellingen voor de corona persconferenties wel per ongeluk ??
  en ga zomaar door het is gewoon onderdeel van het ( vuile) politieke spel dat er gespeelt wordt!

 10. Cranehammer68

  500 vluchtelingen per jaar? 5000 kansparels per week eruit schoppen met zinvol geweld, en wat niet terug nemen alle banktegoeden bevriezen en alle uitkeringen stoppen en vliegmaatschappijen de toegang tot Europa ontzeggen

 11. Piet Paaltjens

  “De vraag is nu of Segers echt zo slordig was om de gevoelige stukken in de trein te laten liggen. Of heeft hij er misschien een belang bij dat de conceptplannen van de VVD en het CDA nu op straat liggen? ”

  Kenneth speculeert er een beetje op los. Komt dom over.

 12. dumbfarmer

  hee! hij geeft in ieder geval wel een goed voorbeeld en gaat met het OV naar zijn werk!!
  Dus hij is niet 1 van die jankers dat hun (te) grote auto (waar 1 persoon in zit, hoezo carpoolen) niet in de parkeergarage past…

 13. Bes Tolen

  We worden als Nederlanders aan alle kanten bezwendeld, lijkt me zo toe. D66 is een partij, die geïnfiltreerd lijkt door lieden met bedoelingen, die de deepstate van Amerika goed uit komen. En de grens tussen Polen en Wit Rusland was eerder heel gemakkelijk te passeren dus moet eerst worden vastgesteld waarom nu niet meer. Het kan dus zijn dat eerder landverhuizers gemakkelijk naar het westen konden komen en nu niet meer. Dat niet meer heeft dan een nieuwe politieke reden en daar ligt de bedoeling om Wit Rusland te laten aansluiten bij het westen voor de hand.

 14. Bes Tolen

  Woordkunst. De huidige paus ziet Mohammed als de laatste profeet en nog wel zo belangrijk, zo niet belangrijker dan Jezus. De paus vindt het om deze reden ook niet erg dat een christenvrouw trouwt met een moslim, wel een man dus. Rome’s streven is gericht op integratie van de twee godsdiensten. Het verklaart ook veel omtrent de Joego Slavische oorlogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.