EU bemoeit zich met hypotheekaftrek Nederland: om in aanmerking te komen voor coronasteun is hervorming nodig

Nederland is het enige land wat nog geen aanspraak heeft gemaakt op het Europese coronafonds. Dit is niet omdat Nederland het geld niet nodig zou hebben maar om het simpele feit dat de EU eist dat het kabinet de regels voor huisbezitters ernstig gaat hervormen. De bemoeizucht van de EU speelt weer eens parten.

Terwijl economisch zwakke, en soms uiterst dubieuze, lidstaten al wél de miljarden uit het coronafonds hebben binnen geharkt is Nederland het enige lidstaat wat nog geen aanspraak op het fonds heeft gemaakt. De Europese Commissie eist in ruil voor de zes miljard euro, waar we recht op hebben, bepaalde hervormingen. Het afbouwen van de hypotheekrente is een van de wensen van de EU, aldus de Telegraaf. En zo lang daar geen Nederlandse plannen voor liggen, kunnen we fluiten naar die miljarden euro’s.

CDA-minister Wopke Hoekstra heeft nu voor het eerst duidelijk gemaakt waarom Nederland nog geen aanspraak heeft gemaakt; hij erkent schoorvoetend dat Nederland enkele stappen moet gaan ondernemen voordat we het geld kunnen innen: “Stappen in deze categorie zullen naar verwachting nodig zijn om een positieve beoordeling van het Nederlandse plan te krijgen van de Commissie”

De VVD heeft in het verleden meermaals campagne gevoerd met de slogan dat de ‘hypotheekaftrek staat als een huis’, maar daar kan dus verandering in gaan komen. Provincies en gemeenten hebben al aan de bel getrokken, want zij kunnen deze subsidie goed gebruiken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Rutte en consorten hebben lang de poot stijf gehouden wat betreft de invoering van het coronafonds. Uiteindelijk zijn ze overstag gegaan, maar nu blijkt dat onze Haagse bestuurders zichzelf in de vingers hebben gesneden. De incompetentie vanuit Den Haag was weer groot gedurende de coronacrisis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. RvdBe

  De ultieme sigaar uit eigen doos, je eigen blauw betalen om de zuidelijke parasitaire staten te onderhouden, vervolgens kun je daar een klein deel van terug krijgen mits je de belastingbetaler die de eu betalingen mogelijk maken uitkleed.
  NEXIT!!!

  1. Nostradamus

   Gaat niet gebeuren. Nederland gaat bedanken voor de corona steun. De elitairen worden namelijk te zwaar geraakt indien de hypotheekaftrek afgebouwd wordt.

   1. LifeBuddy

    ”De elitairen worden namelijk zwaar geraakt” Om aan de macht te blijven heeft de VVD brussel ingeschakeld, zodat de schuld bij iemand anders ligt. Maar ja, het volk heeft dat niet door?

  2. LifeBuddy

   HaHaHaHa, de arische slinkse met een VVD kronkel in de kop, krijgen nu wel een groot kanibale soepdeksel op de kop. En de weg duurt niet lang, want we zijn zo bij het pensioen aangeland.

 2. HD

  Laten we hopen dat de kiezer dit hard in de portemonnee zal treffen, misschien dat er dan in het stemhokje iets meer nagedacht zal worden.
  Één geluk, voetbal en pils blijven beschikbaar.

  1. Heinzs

   Zo is dat, de portemonnee is dik genoeg. VPB voetbal, pils en braadworst. Ik zal het niet tegenspreken.

 3. Pauline Kummer

  “Terwijl economisch zwakke, en soms uiterst dubieuze, lidstaten al wél de miljarden uit het coronafonds hebben binnen geharkt” En uitgerekend dat een paar van die leiders van die lidstaten HELDEN worden genoemd over wie geen kwaad woord gezegd mag worden.

  1. Woordkunst

   Het een sluit het anderniet uit dwaas!

 4. 3wiem

  Om een fractie terug te krijgen van wat we hebben moeten bijdragen aan de EU-Coronapot moeten we eerst een aantal zaken afschaffen die belangrijke onderdelen zijn van onze samenleving die zo gezond is dat we ons huishoudboekje als een van de weinigen op orde hebben. En waardoor de EU via onze garantstelling geld kan lenen om uit te delen aan landen die hun financiën niet op orde krijgen. Hoe krom wil je het hebben…

 5. maraton

  Dit had veel eerder in NL moeten gebeuren.
  Maar VVD en CDA hebben dit steeds verhinderd, met het gevolg dat niemand meer een huis kan kopen en sommige gelukkigen tegen elkaar op bieden bij de voordeur.
  Hier wordt vaak de coronapas opgevoerd als discriminerend voor NL.
  Maar het feit dat huizenbezitters steeds rijker worden,zeker nu de inflatie weer op loopt, in vergelijking met huurders die elke inflatie terug zien in hun huur, is een zeker zo’n grote splijtzwam.
  De miliarden die door afschaffing van de hyp.rente vrij komen moeten natuurlijk in sociale nieuwbouw gestoken worden.
  Voor de goede orde;Ik heb een koophuis.

  1. halo1

   Daar is voldoende op gewezen destijds: koop.. huur niet! Nu is het te laat. De rampzalige (door links doorgedramde) “immigratie” is trouwens de echte boosdoener voor het gebrek aan huizen en ruimte…

  2. ikweetwatikwil

   Gelukkig, ik zit in een huur appartement. 😉

 6. Peter den Bekker

  Nieuwe slogan, niet alleen van de Belastingdienst maar voor de hele arrogante en liegende bende: Makkelijker zullen we het niet maken, alleen slechter.
  Degene die nu nog stemt op die bende is rijp voor psychische zorg. Oh nee, die is ook al overbelast.
  Ik ben nu zeker overtuigd: NEXIT!

 7. dumbfarmer

  momentje…..
  Wij zijn netto (groot)betaler aan heel dat achterlijke plan. Dus.. laten wij dan gewoon die betaling daar aan ook opschorten!
  Hebben we die hele achterlijke EU niet nodig, want dan houden we effectief meer geld over dan dat we terug zouden krijgen!

  1. Bunky01

   Dat lijkt me nu een steengoed plan. Betaling opschorten totdat deze boevenbende in Brussel hun eigen zaken eens flink saneren.

  2. RvdBe

   Het probleem is dat Rutte en co geen Nederlanders zijn maar Europeanen en zij dus voor de eu zullen kiezen.

 8. Patt

  Natuurlijk ze hebben geld nodig voor al die milieu maatregelen en dat moet ergens vandaan komen. Dus hypotheek aftrek afschaffen. Rekening rijden. BTW omhoog niet duurzaam eten. En de domme Nederlander stemt gewoon weer op het kartel.

 9. Bes Tolen

  Het beste lijkt me, dat op de duur de eigen woning helemaal buiten de inkomstenbelasting blijft. Geen box 1 en geen box 3. Lekker alles vrij. Alles privé.
  Veel belastingplichtigen zullen met de lage rente na weinig jaren per saldo bij gestegen eigen woning forfait geen eigenlijk aftreksaldo meer hebben.
  Nota bene. Het is wel zo, dat veel ondernemers hun eigen woning met een hypothecaire lening belasten en het ontvangen geld gebruiken in de eigen onderneming. Uiteraard veelal voor investeringen. Ook lenen particulieren wel, box 3, voor privé aanschaffingen waaronder onroerend goed. Dat allerlei bedrijven en instellingen hypothecaire leningen hebben, wordt ook vaak vergeten.

  Het Nederlandse stelsel was vroeger altijd goed. Banken verloren maar heel weinig geld op hypothecaire leningen. Verdienden op de opslag. Nu zijn we afhankelijk van de EU en de Verenigde Staten.

 10. CZ

  Logisch want ja het moet toch ergens vandaan komen en de eu is slechts een afleiding, maar ratten zijn het

 11. Piet Paaltjens

  De link naar het onderzoek van Follow the Money werkt niet dus ik kan niet checken of deze bewering ergens op slaat. Ik heb met Bart niet de ervaring dat dit meestal het geval is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.