Geert Wilders reageert fel op ‘dreigement’ kabinet: ‘Ze hebben zelf de zorg kapotgemaakt, daar hoor je ze niet over’

Het demissionaire kabinet kwam gisteravond met een boodschap: Nederlanders moeten zich beter aan de coronamaatregelen houden, zo niet dan volgen er mogelijk extra maatregelen. PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over dit verkapte dreigement. Het kabinet heeft zelf jarenlang de zorg uitgekleed én heeft zelf gekozen voor een niet werkende coronapas. Nu krijgt de Nederlander ineens de schuld, onbegrijpelijk aldus de PVV’er.

Mark Rutte en Hugo de Jonge maken zich zorgen, het besmettingscijfer blijft namelijk rap stijgen. Vandaar dat ze Nederlanders waarschuwen, men moet zich beter aan de geldende coronamaatregelen houden anders volgen er nog méér maatregelen. Het demissionaire kabinet dreigt hiermee met nog méér dwingelandij.

Wat typisch is voor de kabinetten Rutte, aldus PVV-voorman Geert Wilders. In een vinnige reactie op de oproep van Rutte haalt de PVV-leider hard uit naar het kabinet. Zo stelt Wilders dat men in Den Haag enorm goed is in dreigen, zeker als het gaat om zaken waar de bevolking geen blaam treft.

De PVV, met de zorgkoningin Fleur Agema in de gelederen, spreekt al langer over een zorgcrisis in Nederland. Veel problemen waar ziekenhuizen nu mee te kampen hebben komt door het jarenlange afbraakbeleid van de kabinetten Rutte. Elf jaar Rutte heeft de zorg weinig goed gedaan, ondertussen probeert men dit gegeven weg te poetsen door te wijzen op het gedrag van de bevolking.

Terwijl het volk in feite niks verkeerd doet, sterker nog: een groot gedeelte heeft zich tot op heden keurig gehouden aan de regels. Maar onder meer de coronapas blijkt een draak van een maatregel te zijn, die tot overmaat van ramp niet doet wat het moet doen: het besmettingscijfer laag houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het coronabeleid van het kabinet heeft zwaar gefaald, maar ‘Den Haag’ probeert nu de Nederlander de schuld te geven. Totaal ongeloofwaardig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Trithing

  Klopt dat je ze daar niet over hoort, dat doet de gezond weldenkende mens wel voor ze.

 2. por favor no borres

  Geert Wilders reageert fel op ‘dreigement’ kabinet: ‘Ze hebben zelf de zorg kapotgemaakt, daar hoor je ze niet over’

  Exact!
  Zouden ze dat toegeven, waren de problemen nu minder groot, zo niet vrijwel opgelost.

  PS
  Regering: Doe ook eens een “Het Spijt Mij” persco.
  Schijnt reinigend te werken.

  1. Trithing

   Ik be3n het nooit met je eens maar hier sla je de spijker op z’n kop, alleen met “het spijt me” kom je er niet ze moeten gewoon opmieteren… oh wacht zijn zijn al ontslagen…

  2. Cranehammer68

   Gaan ze nooit doen toegeven daar zorgen ze wel voor dat ze ook later niet strafrechtelijk vervolgd kunnen worden daarom zijn ze nog steeds demissionair

 3. Piet Paaltjens

  Wilders liegt. De afgelopen jaren is er structureel meer geld naar de zorg gegaan. De herhaalde bewering dat de zorg ‘kapot gemaakt zou zijn’ is een platte leugen.

  1. por favor no borres

   Heeft u de verslagen van de 2e kamer nagelezen hoe vaak Wilders tijdens die bezuinigingen op de medische zorg heeft geprotesteerd?
   Aan een hand met 5 vingers heeft u al genoeg.

   1. Piet Paaltjens

    Wilders maakt dit nummer al heel lang en wordt net zo vaak met feiten tegengesproken. Dat maakt voor leugenaars van zijn soort helemaal niks uit, hij herhaalt ze gewoon.

    1. september

     Het is en blijft Geert Wilders en die Magyar moet zelf opdonderen met weer een idiote reactie. Wordt met de dag gekker ,die debiel.

     1. Piepertje

      Debiel? Daar is je moeder toch mee in bed gedoken? Appeltje, valt niet ver van de boom, zo te lezen.

     2. LifeBuddy

      In september is Mona keizer door een stel sLinkse idiote debielen met een Niets ontziende kronkel, naar huis gestuurd en moest snel bij de partij opdonderen. Hoe zou het met haar zijn?!!!

     3. Human Beast

      Flikker zelf op minkukel.
      Nobody sept😂

  2. Magyar

   Leugenaar, en tyfstraal op met je linkjes die trachten je leugens te bevestigen smerige psychopaat.

   1. Piet Paaltjens

    Kijk eens aan, de oude adel doet een duit in het zakje.

    1. Magyar

     Ga is dead smeerlap!

    2. Piet Paaltjens

     Ik bedoel uiteraard de Hongaarse oude adel.

     😂

  3. Cranehammer68

   Per week komen er minimaal 500 tot 600 zorgvragers binnen karhengst en hun NATOG familie die hier al zit zijn ook oververtegenwoordigd in de zorgvraag dus klopt dat er structureel meer geld naar zorg gaat, alleen stijgt de zorgvraag exponentieel ten nadele van echte Hollanders die niet op hun knieën naar het oosten gaan

   1. Magyar

    Hear hear…..

  4. dinaro

   Piet Paal@ dat is een aperte leugen van jou!
   Geloof jij die Rutte en Co maar…
   Blinde vink

  5. siemoon

   beste piet. als er meer geld naar de zorg is gegaan is het verdeeld onder bestuursleden of managers of graaiers. afkomstig uit de politiek die daar gebruik van maken .in ieder geval niet naar werkkrachten. bij een stemming over loonsverhoging rennen ze de 2kamer uit. dat is niet gelogen. uitholling politie- leger- zorg is een feit.

  6. Trithing

   Nee hoor pietje, dat geld is niet naar de zorg gegaan, wel naar de farmaceuten, je bent natuurlijk een enorme achterlijk debiel, personeel ontslagen, ic’s afgeschaald, ziekenhuizen failliet, dus diegene die liegt dat ben jij natuurlijk…

  7. Trithing

   Nee pietje, de zorg is afgeschaald, is geprivatiseerd, mensen zijn ontslagen, de farmaceuten verdienen miljarden, en jij zegt met droge ogen dat het geld naar de juiste zorg gaat…

   1. Piet Paaltjens

    Of het extra geld naar de ‘juiste zorg’ is gegaan lijkt me een kwestie van beoordeling. Ik wees er op dat de afgelopen jaren er structureel meer geld naar de zorg is gegaan.

 4. Mar

  Als gedoogpartner van het VVD-CDA kabinet stond Wilders met zijn PVV aan de wieg van de ingezette bezuinigingen in de zorg.

  1. por favor no borres

   Daar heeft Wilders geen actieve herinneringen aan.

  2. Peter den Bekker

   En ging daarmee niet akkoord. Daardoor heeft de PVV de gedoogsteun ingetrokken. Al verschillende keren aangegeven door ex-CDA-politici. Dat had je toch allang moeten weten.

   1. Meriadoc Brandebok

    De PVV is wel akkoord gegaan met de bezuinigingen uit het gedoog- en regeringsakkoord. Onder rechtse partijen heerste destijds de consensus dat men moest gaan bezuinigen. Wilders heeft de bezuinigingen waarmee hij akkoord ging later gebruikt tegen de VVD.

   2. Meriadoc Brandebok

    De oorzaak daarvan was overigens gelegen in het feit dat het vierde kabinet Balkenende het over bezuinigingen niet eens kon worden. Wouter Bos met zijn PvdA hadden dat vakkundig gesaboteerd. De noodzaak tot bezuinigen werd derhalve vooruitgeschoven. De VVD kon het CDA dat verwijten (ook al had Balkenende er geen schuld aan). Toen Rutte aantrad moest hij miljarden bezuinigen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Wilders steunde dat met hart en ziel, op voorwaarde dat hij anti-islam-stokpaardjes mocht berijden. Opmerkelijk dat men de naam van Wilders nooit verbonden heeft met de gigantische bezuinigingen 2010-2012.

   3. LifeBuddy

    100%++++++++++++++++

  3. Monty

   En niet alleen de zorg maar ook defensie is toen kapot bezuinigd.
   Eerst maar wachten op een dreiging en ons dan maar afvragen waarom onze defensie er zo beroerd voorstaat.

   Met dank aan Rutte, gesteund door Wilders.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat klopt, Wilders hield Hans Hillen hoogstpersoonlijk overeind. As Geert Hillen ten val had gebracht waren die bezuinigingen op Defensie ook vroegtijdig gesneuveld.

   2. Trithing

    Maar het gaat hier over de zorg niet over defensie, wij weten natuurlijk allemaal dat monty altijd iets zoekt om Wilders belachelijk te maken maar hier gaat het over de zorg, oh wacht monty heeft natuurlijk helemaal geen mening, mening loos en een rubberen ruggetje

 5. Nostradamus

  Préciés Géért, fóut óp fóut óp fóut van hét clównskabinét.

  Naast dat dé zórg niét ópgéschaald wórdt vóérén zé préciés dé vérkéérdé maatrégélén dóór. Dé córónapas én dé dréigéndé 2G maatrégél zórgén namélijk juist vóór één tóénéménd aantal bésméttingén. Jóngérén zóékén massaal bésmétté jóngérén óp óm óók bésmét té wórdén, óm hét gróéné ‘génézén’ vinkjé té bémachtigén. én dié jóngérén bésméttén wéér dé kwétsbaré ‘Bruls’ typés.

  Maar dat is préciés dé bédóéling van Big Phárma sókpóppétjé Clówntjé Clustérf*ck én déspôôt Pinókkió. Want zij willén naar dé tótalé cóntrólé, iédéréén vérplicht twéé maal pér jaar vérgif inspuitén.

  1. Monty

   He Nostradamus waarom durft Wilders het woord ‘genocide’ niet in de mond te nemen.

   Dat is wat er toch volgens jou in ons land gebeurt.

  2. Piet Paaltjens

   Nostradamus tobt met één van de nare bijwerkingen van het Corona-vaccin, het Accent Aigu Syndroom, ook wel bekend als de AAS-psychose.

   1. september

    Van dat syndroom heb Ik nooit gehoor dat dat een bijwerking van dat vaccin is.Maar verder Geeft hij weer een idiote reactie Met dit ,, allemaal boven al zijn woorden

    1. Piet Paaltjens

     Het was een grapje, september.

 6. Branzino

  Het lijkt erop, dat Wilders toch niet helemaal doorheeft hoe het werkt. De zorg heeft een probleem en dat erkent hij. Dat is in ieder geval goed. Maar het lijkt me niet logisch, dat je een zorgsector zo inricht, dat het elke denkbare ramp kan opvangen. En een coronacrisis had niemand voor ogen. Dat kun je een overheid verwijten, maar dat is dan een serieus punt van discussie. Ik denk niet, dat het parlement en de kiezers zo maar akkoord waren gegaan met een miljardeninvestering in de zorgsector om iets wat misschien wel nooit gebeurt het hoofd te kunnen bieden. Een parlementaire enquête zal misschien inzicht geven voor toekomstige vergelijkbare beslissingen.

  Maar Wilders maakt een andere fout en die getuigt van een gebrek aan inzicht. Die zorgsector zorgt er niet voor, dat het aantal besmettingen omlaag gaat en de pandemie bestreden wordt. Het lost alleen de catastrofale effecten op de gezondheid van teveel mensen vaak op.
  De corona-pandemie wordt alleen bestreden door passende maatregelen en gedrag van mensen. De capaciteit van de zorgsector staat daar helemaal los van, al is dat wel net zo belangrijk voor het herstel van de schade die dankzij menselijk gedrag en ondanks getroffen maatregelen toch nog aangericht wordt.

  1. por favor no borres

   Laten wij ons vooral eens afvragen waarom er een tekort aan verplegend personeel is.

   msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/zorgen-over-toenemende-agressie-tegen-ziekenhuispersoneel/
   nos.nl/liveblog/2406726-weer-meer-geweld-in-ziekenhuizen-door-coronalontje-franse-premier-test-positief

   Komt een vrouw bij de verloskundige.
   De verloskundige adviseert dat zwangere vrouwen zich laten vaccineren .
   De zwangere vrouw sputtert: “Op facebook zegt Doutze iets anders.”
   “Indien u meer vertrouwen heeft in haar kennis en kundigheid, dan moet u zich maar bij haar vervoegen voor uw bevalling” was de enige juiste reactie.

   1. Branzino

    @por favor no borres

    Dit advies is wat concreter dan op een andere reactie te geven was. Daar werd gemeld, dat iemand bij de dokter weigerde een vaccinatie te nemen, omdat op Facebook heel vaak te lezen hoe gevaarlijk dit was. Maar op Facebook kun je geen consulten afspreken, helaas. En van artsen las hij/zij alleen maar risico-ontkennende adviezen, die hij/zij dus niet geloofde.

  2. Piet Paaltjens

   De zorguitgaven zijn de afgelopen jaren structureel toegenomen met een extra miljarden-investering in de ouderenzorg.
   Branzino heeft gelijk dat niemand er vijf jaar geleden vanuit ging dat er een pandemie van deze omvang zou ontstaan waar je met de zorguitgaven op had moeten anticiperen. Nochtans is er door de overheid in 2020 wel rap gereageerd op de pandemie met miljarden extra geld voor de zorg.

   Het verwijt van Wilders slaat helemaal nergens op.

   ht*ps://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2022/corona-stuwt-zorguitgaven-naar-116-miljard-euro

 7. andergeluid

  U kunt allemaal gratis naar het theater kijken zonder QR code
  gewoon elke dag live naar de tweede kamer kijken en het nieuws goed volgen op tv.

 8. Kharm

  Een paar euro´s minder naar het buitenland ,
  Een paar euro´s minder naar de vriendjes van het COA.
  Een paar Euro´s minder naar de EU .
  De EU is goed alleen voor de rijke vriendjes onder elkaar.
  De Engelsen hebben al afscheid genomen , de Polen en Hongaren hebben hun eigen regels hoger in het vaandel dan de EU normen en waarden .
  Het wachten is op NLexit .
  Je kunt andere landen steunen , maar het is niet de bedoeling dat ze volledig op gaan leunen

  1. siemoon

   geen euro niks een paar euro. als je wil leunen koop een kruk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.