Geert Wilders woedend op afbraakbeleid kabinet: ‘We geven tientallen miljarden euro’s uit aan asielzoekers in plaats van zorg’

PVV-voorman Geert Wilders heeft een duidelijk boodschap voor demissionair premier Mark Rutte: bij de PVV komen Nederlanders wél op de eerste plaats te staan. Het is volgens Wilders onbegrijpelijk dat er miljarden euro’s worden uitgegeven aan de massa-immigratie en dat de zorg op de tweede plaats staat bij het kabinet. Volgens de PVV’er moet hier snel verandering in komen. 

De laatste weken lijkt Geert Wilders voor te sorteren op mogelijke nieuwe verkiezingen: hij zet namelijk, terecht, frontaal de aanval in op VVD-leider Mark Rutte. Er wordt namelijk al te lang met belastinggeld gesmeten. Er gaan miljarden naar de asielindustrie, terwijl die miljarden euro’s goed kunnen worden gebruikt in de zorg.

Elf jaar Rutte heeft alleen maar méér afbraakbeleid in de zorg opgeleverd en volgens de PVV-leider moet dit snel worden goed gemaakt, Nederland kampt namelijk met een gigantische zorgcrisis.

In de video haalt de PVV’er stevig uit naar Rutte: “We leven in een land waar een kabinet tientallen miljarden uitgeeft aan asielzoekers en ook het hele land voor ze afstruint om ze gratis onderdak, gratis zorg en gratis woningen te geven. Niets is te veel voor ze.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit terwijl de zorg voor de Nederlanders te wensen overlaat aldus de PVV. De laatste jaren is de Nederlander zelf op de tweede plaats te komen staan en dat is een grote schande. Volgens Geert Wilders moet het kabinet snel orde op zaken stellen. Wat betekent dat men moet stoppen met miljarden euro’s uit te geven aan heilloze ondernemingen en het geld goed gaat investeren in het eigen land. De ellende in de zorg, de energie-armoede en de woningnood laten zich niet vanzelf oplossen. De boodschap van Wilders is duidelijk: stop de geldkranen voor de asielindustrie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. dumbfarmer

  wilder alweer woedend.. hij moet langzamerhand eens aan de valium ofzo.. kan niet goed zijn voor zijn hart! Maakt toch geen barst uit bij die muppetshow hoe hard je roept of dat je werkelijk met onderbouwde argumenten aan komt.. rutte zit half te slapen, die andere muppet zit wat op zijn telefoon te solitairen, en als het hun beurt is dan wordt hun riedeltje weer herhaalt, klaaaar.

  1. Steiner

   Wilders alweer woedend???Wilders plaatst gewoon een reactie op Twitter,het is steeds DDS die deze “originele” koppen verzint.

   1. Piet Paaltjens

    Bart heeft geleerd dat je bij elke tweet van Wilders WOEST, WOEDEND, LAAIEND of RAZEND in de kop moet zetten.

 2. Monty

  ”De laatste weken lijkt Geert Wilders voor te sorteren op mogelijke nieuwe verkiezingen”

  Ben benieuwd welke partijen met Wilders Nederland wil de-islamiseren.

 3. Piet Paaltjens

  “We leven in een land waar een kabinet tientallen miljarden uitgeeft aan asielzoekers”

  Ik vrees dat Bart dit gelooft.

 4. Xyz1234

  De asielzoekers zijn niet het probleem. Het zijn big media, big tech, big pharma, big finance en hun loopjongens in de huidige demissionaire regering die dit land kapot maken. En zo werkt het in veel, zo niet alle, andere landen.

  1. Piet Paaltjens

   Xyz poneert een kersverse dolkstootlegende.

   1. Xyz1234

    Dat klopt. Wij worden van binnenuit opgevreten en wijs gemaakt dat migratie, klimaatverandering en een of ander virus problemen met een enorme dreiging zijn.
    In werkelijkheid worden die thema’s opgeklopt en gedramatiseerd om een nieuwe dynamiek te creëren.

    1. Piet Paaltjens

     Xyz meent dat er geen klimaatprobleem is en corona slechts een wintergriep die je prima met een natuurlijke immuniteit kunt overwinnen.

     Er zijn geen 20.000 Nederlanders gestorven aan Corona, de ziekenhuizen liggen niet overvol en de aarde warmt helegaar niet op met natuurrampen tot gevolg.

     Echt waar hoor.

    2. Krasvast

     @Xyz: Zolang je reageert op het vuilnis blijft het stinken.

  2. Ritter

   Xyz1234

   De kosten van het asielbeleid zijn enorm en moeten door de belastingbetaler worden opgebracht.
   ==============

   ‘Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden’

   ht*ps://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

   1. Xyz1234

    U begrijpt mijn punt niet helemaal.
    Die migratie wordt aangejaagd door belanghebbenden. De migranten zelf worden misbruikt voor een geo-politieke agenda.

 5. Ritter

  En deze illegale migranten blijven komen in grote getallen omdat er hier veel te “halen” valt in de vorm van ons sociaal systeem. (gratis huizen; gratis gezondheidszorg; gratis uitkeringen; enzovoorts) En zolang dat blijft zullen ze dus blijven komen.

  O.a via Wit-Rusland.

  De Poolse grenswacht houd ze nu tegen ; ze doen het werk bij de grens wat Nederland weigert te doen. Want uiteindelijk willen ze niet in Polen blijven maar doorreizen naar Nederland of Duitsland.
  ==========

  Steeds grotere en agressievere groepen migranten uit Afrika en het Midden-Oosten proberen de afgelopen weken de Pools-Wit-Russische grens te bestormen.

  h*tps://www.youtube.com/watch?v=3FpMLTrV0qQ

 6. Ritter

  Het is een taboe om over de kosten van het asielbeleid te praten.

  Fleur van de PVV probeerde het aan de tafel van Jinek en werd door de hele tafel aangevallen.

  Praten over de kosten is dus kennelijk nog steeds taboe.
  ================

  “Fleur: “Nee, nee, nee. Er komen dit jaar 60.000 mensen ons land binnen, dat kost 34 miljard euro. Dat is 100 miljard in drie jaar tijd.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2021/11/fleur-agema-aangevallen-door-voltallige-jinek-tafel-ho-ho/

 7. JoopvdJoop

  Yep,u zag afgelopen vrijdagavond in Rotterdam wat er geoogst is bij het binnenhalen van deze asielzoekers jaren geleden.
  Het gaat nog veel meer kosten dan alleen geld.
  Gezellig winkelen/recreëren is er straks niet meer bij met deze groep.

 8. Drostemannetje

  Wilders heeft natuurlijk gelijk. Enkel, de rest wil graag Nederland op laten gaan in 1 groot Europees Rijk. Weg met Nederlandse tradities, welkom Suikerfeest en slachtpartijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.