Sportscholencollectief stapt naar de rechter om sluiting terug te draaien: ‘Sporten is essentieel voor de lichamelijke en mentale gezondheid’

Honderd sportscholen in Nederland hebben de handen ineen geslagen en stappen naar de rechter. Via de rechter willen zij proberen de heropening van sportscholen mogelijk te maken. Sporten is namelijk essentieel als het gaat om de fysieke en mentale weerbaarheid te verhogen, iets wat in deze tijd juist belangrijk is. Het recht op gezondheid komt in het geding door de lockdown, aldus de sportscholen.

“Wij vinden allemaal dat sport essentieel is. Essentieel voor de lichamelijke en mentale gezondheid en essentieel bij het bestrijden van de pandemie”, laten de sportscholen weten in een gezamenlijk statement. Op 22 december werd een motie aangenomen om te onderzoeken welke voorwaarden er nodig zijn om sporten als essentieel te laten bestempelen.

De sportscholen in kwestie vonden dat een goede zaak maar stellen nog een extra eis: sporten moet mogelijk zijn zonder QR-code. Om dit voor elkaar te krijgen spannen ze dus een rechtszaak aan, dat meldt Hart van Nederland.

De grote vraag is natuurlijk of de rechtszaak een kans maakt. De sportsector kan wel hoop putten uit nieuws uit België. Daar stapte de cultuursector naar de rechter nadat zij de deuren moesten sluiten. De rechter vond de sluiting disproportioneel en nu mogen zij de deuren weer openen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De sportsector kaart een terecht punt aan: sporten is belangrijk voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Een rondje wandelen, zoals Hugo de Jonge meermaals voorstelde om te doen tijdens een lockdown, is natuurlijk niet hetzelfde als bewust bezig zijn met sporten op een sportlocatie. Het is nu te hopen dat de rechter ook inziet dat sporten een positieve bijdrage levert aan de fysieke en mentale weerbaarheid van mensen.

Zodat zou de sluiting van de sportsector mogelijk ongedaan gemaakt wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Mar

  Sporten wordt aangeraden maar als iemand met een beenamputatie vraagt om een sportprothese, zodat die zijn/haar favoriete sport kan beoefenen, krijgt die nul op het rekest bij de verzekeringsmaatschappij en gemeente.
  “U kunt een andere sport kiezen zoals zwemmen bijvoorbeeld”

 2. Docm

  Als de overheid zegt dat essentiële zaken open kunnen blijven, dan is iedereen graag essentieel. Sporten is belangrijk, maar je kunt ook gewoon buiten gaan fietsen of hardlopen. Ik zie in de sportclub vaak mensen wandelen op zo’n bandmachine, dat kan toch ook buiten?

 3. Marcoweer

  Ze kunnen ook de handen ineen slaan en allemaal gewoon open gaan en zo een voorbeeld voor andere ondernemers zijn schijt te hebben aan de regels. Of ze je nu kapot maken met boetes en gedwongen sluiting of je met rare maatregelen zonder inkomen zetten de uitkomst blijft gelijk. Vroeg of laat gaan de deuren toch wel voor altijd dicht. Beter strijdend ten onder dan jankend.

 4. Baco

  Sportscholen zijn hypocriet, ze sluiten mensen buiten die geen QR hebben, dus dit gaat helemaal niet om gezondheid maar om de centen, als ze echt een statement willen maken moeten ze zich hard maken voor iedereen.

 5. Mistgabel

  Kabinet houdt rekening met drie extra boosterrondes

  h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5277602/hugo-de-jonge-drie-boosters-boosterprik-vaccinatie-corona-covid

  Weer gelijk.
  Prikkie, prikkie, prikkie en nog een prikkie, prikkie en nog een prikkie, prikkie, prikkie, prikkie.

  Uiteindelijk een soort zombie🤪
  Voor wat?

  1. Baco

   We gaan naar een tijd dat men er zelfs een betaalde dag vrij voor krijgt…

   1. Pauline Kummer

    U heeft die prik toch ook al binnen zoals iedereen die hier commentaar levert.

    1. Baco

     Vissen naar medisch geheime gegevens van mensen is absoluut onethisch en zeer asociaal

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Baco is gevaccineerd, daarover versprak hij zich hier al eerder, maar probeert hier de ongevaccineerde antivaxer uit te hangen.
      Een gênante vertoning.

     2. Baco

      Nee hoor pipo, je zuigt dit letterlijk uit je duim.
      Pipo debieltjesdam is zo’n asociale onethisch flikker die gist naar mensen hun medisch geheime gegevens…

     3. Gregorius van Dubbeldam

      Ik snap de boosheid van baco, hij viel door de mand.
      Ik erger me aan zijn leugenachtige spelletje.

     4. Baco

      Nee hoor ook dat deed baco niet, we blijven wel zien dat Pipo links of rechtsom probeert om als asociale onethische hond medisch geheime gegevens los te krijgen.
      Wat we wel weten is dat Pipo sëx met kindertjes aandoenlijk vindt en misbruik van jonge kinderen in zijn gedachte legaal vindt, zijn geestesziekte gedachte rechtvaardigt door het geaardheid te noemen….

     5. Gregorius van Dubbeldam

      Baco is ontmaskerd als leugenaar en begint weer over zijn favoriete onderwerp: misbruik van kleine kinderen.

      Wat is het toch een deerniswekkend persoon.

  2. Nikita

   Ik zit met steigende verbazing te kijken in voor land jullie wonen .SUCCES ER MEE

   1. leukeditter

    baudet ziet het als 1 van de weinigen..het gaat kapot hier door de linkse straatrovers

  3. Aai

   Voor wat..? Om niet te eindigen zoals Robin Fransman bijvoorbeeld..

   1. september

    Die was bewust ongevaccineerd enlevo nu niet meer.

   2. Mistgabel

    Dus voor een enkel persoontje die je toevallig kunt gebruiken neem je al die prikken?
    Meer redenen kun je niet verzinnen?

    Manmanman, neem ze alsjeblieft.

 6. Mistgabel

  Gommers is hot…

 7. leukeditter

  Binnen een jaar zijn wereldwijd nieuwe vaccins tegen Covid nodig, zeggen wetenschappers,” luidt de kop van een recent artikel in de Britse Guardian.
  Het artikel is gebaseerd op een enquête onder pro-vaccin wetenschappers in bijna dertig landen over de hele wereld. Twee derde van deze wetenschappers denkt dat het tijdsbestek waarbinnen je een nieuwe prik nodig hebt minder dan negen maanden is, schrijft Vasko Kohlmayer.

  “De grimmige prognose van een jaar of minder kwam van twee derde van de respondenten, volgens de People’s Vaccine Alliance, een coalitie van organisaties waaronder Amnesty International, Oxfam en UNAIDS, die de enquête hield onder 77 wetenschappers uit 28 landen”, schrijft de Guardian.

  Het verslag van de Guardian is belangrijk omdat het indirect de waarheid onthult over het huidige Covid-19 vaccinproces. Hier is de verborgen boodschap: de vaccins, die dagelijks in miljoenen doses worden toegediend, bieden geen adequate bescherming tegen Covid-19.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   stichting-jas.nl/2021/04/de-grote-vaccinzwendel-zelfs_4.html

 8. 56RdK

  Gut, was ons volk in de jaren 40-45 dan toch meer mans?
  Toen sportscholen, geen TV, radio of sociale media, geen vrijheid, op het end geen eten meer.
  Menigeen (die niet joods, homo, communist of verzetstrijder was) is er zonder noemenswaardige psychische kleerscheuren doorheen gekomen.

  Nu raken zelfs mannen bijkans ongesteld als ze al één dag verplicht binnen moeten blijven, terwijl er de beschikking is over met etenswaar gevulde koelkasten, sociale media, TV, radio, pc.

  Ach, dit wetende verdient zo’n volk dus gewoon zo’n kabinet Rutte ….

 9. Bes Tolen

  56. Nee hoor, de oorlog heeft onnoemelijk veel slachtoffers gemaakt. Er waren wel drie hongerwinters en alleen al die hebben een paar honderdduizend slachtoffers gemaakt waarvan een groot aantal doden. [Heel wat gezinnen in het westen stuurden hun kinderen in de laatste hongerwinter naar noord en oost Nederland. Dat scheelde nog.) Onnoemelijk veel mensen zijn beschadigd in de Tweede Wereldoorlog. Ook kinderen met levenslang problemen. Ook zijn er na de oorlog tot en met heden (juist die in de oorlog zijn geboren!) mensen vroegtijdig overleden door de schade, die ze hebben opgelopen. Ook jarenlang na de oorlog veel gezondheidsproblemen waaronder veel doden. Ook wat geboorten betreft (niet geregistreerd trouwens).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.