Australische staat gaat vol fascistisch: ‘Lockdown voor ongevaccineerden, jullie mogen niet eens sporten’

Het is echt ongelooflijk. In de provincie Northern Territory van Australië hebben ongevaccineerden te horen gekregen dat ze verplicht in lockdown moeten. Maar let wel, het is zogenaamd voor hun eigen bescherming. Want zij zouden een grotere kans hebben om corona te krijgen en er ernstig ziek van te worden.

De premier van de provincie (of deelstaat eigenlijk) kondigde de nieuwe maatregelen die alleen voor ongevaccineerden gelden aan op televisie. “Volledig gevaccineerden mogen doorgaan zoals ze al deden,” aldus premier Michael Gunner. “Voor mensen die niet gevaccineerd zijn: lockdownregels gelden voor alle ongevaccineerden van 16 jaar en ouder. Als je niet volledig gevaccineerd bent moet je thuis blijven. Je loopt een groter risico om Covid te krijgen, ernstig ziek te worden, en zorg nodig te hebben in het ziekenhuis. Je mag je woning alleen verlaten om drie redenen.”

Drie excuses

De eerste reden is “medische zorg, waaronder Covid-testen of -vaccinatie.” De tweede reden is om essentiële middelen te halen, zoals … eten en noodzakelijke medicatie. En de derde reden is “om voor een familielid te zorgen dat niet voor zichzelf kan zorgen. Je mag niet meer dan 30 kilometer van je huis reizen als naar buiten gaat vanwege één van deze drie redenen, of verder dan de eerst mogelijke locatie om te doen wat je mag doen.” Dus als je brood wil kopen moet je dat bij de eerste de beste gelegenheid doen, niet bij je favoriete bakker.

“Als je naar het ziekenhuis moet en het ziekenhuis is meer dan dertig kilometer van je huis, oké, dat mag.”

Goh, wat vriendelijk.

“Er zijn slechts drie redenen om je woning te verlaten, niet vijf” (zoals hiervoor), aldus Gunner. Werk is niet een geldige reden om je woning te verlaten als je ongevaccineerd bent. De Chief Health Officer heeft ook besloten dat, omdat het zo belangrijk is om de bewegingsruimte van mensen te beperken, sporten niet een geldige reden is om naar buiten te gaan.”

Laat dit even heel goed op je inwerken. Ongevaccineerden die in Northern Territory wonen in Australië (de lokale hoofdstad is Darwin) mogen dus niet wandelen, fietsen, of hardlopen. Dat is verboden, dit terwijl verreweg de meeste mensen die aan Covid overlijden obees zijn.

Fascisme

Als we dit nu nog geen fascisme mogen noemen is de wereld echt knettergek geworden. Let op: het is niet eens zo dat mensen die corona gehad hebben en dus immuun zijn óók vrij mogen rondlopen. Nee, als zij daarbij niet ook nog eens gevaccineerd zijn (wat volstrekt overbodig is volgens veel experts) moeten ook zij opgesloten worden. Thuis. Binnen. Dagenlang.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat er in Australië gebeurt is walgelijk. Het is gewoon het nieuwe China. En de gemiddelde Australië staat erbij, kijkt ernaar, en pikt het. Ongekend. Hun voorouders – die in WOII streden voor ons aller vrijheid – draaien zich om in hun graf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. toetssteen

  100% eens Michael!

  1. LifeBuddy

   Als er toch mensen zijn die er niet onderuit kunnen komen om zich te laten prikken, moeten ze bij de GGD locatie, iedere prikker vragen om de QR code te laten zien.

 2. Re-al

  In Australie is de overheid volkomen geschift.
  Wat ze doen, is volledig in strijd met de Grondwet;
  en het is haatzaaien.
  Er is sowieso geen epidemie. WHO : IFR =0,15%; influenza-cijfer.

  Verder is het nu lekker zomer-weer, in Down Under.
  Djokovic komt – zonder vaccin-pas ! – weer tennissen. Djok rocks.

  1. leukeditter

   ze maken er een politiek spelletje van omdat het djokovic is..smerige laffe australiers.. het is gvd net of hij ebola en de tyfus meeneemt.. tennis!!! 25 meter van elkaar en in eigen bubble.. afschieten die australiers die zo denken..walgelijk

  2. september

   Djokovic gaat nog wel in beroep tegen zijn schorsing uitslag Maandag.Had hij zich maar moeten laten vaccineren.En de reactie van Leukeditter hier volkomen idioot

   1. Marcoweer

    De jouwe is nog veel idioter. Jij werkt mee om gezonde mensen zich te laten vaccineren tegen niks. Jij werkt er aan mee dat gevaccineerde en ongevaccineerden elkaar gaan haten. Jij bent een in en in slecht mens,gewetensloos, onbetrouwbaar en waarschijnlijk schep je veel genot als een ander ellende heeft. Dat laatste vul ik zelf in maar dat is omdat ik moet kosten van figuren zoals jij.

    1. Nostradamus

     De volidioten weten het verschil niet tussen Relative Risk Reduction en Absolute Risk Reduction. De vaccinazi’s denken dat ze met vaccinaties 95% beschermd zijn terwijl ze voor zeker maar 0,84% beschermd zijn. De arme drommels. Ik heb medelijden met ze… HAHAHA, NIET! Laat vaccinazi’s nog maar een paar vaccinaties nemen. Boosteren die vaccinazi’s!

    2. september

     Je kan mij de pot op Marcoweer domme idioot die je bent

     1. Marcoweer

      Idd ik zie jouw naam en moet spontaan schijten.

     2. Woordkunst

      Donder een eind op en kruip terug in dubbeldom’s kont, laffe worm die je er bent….

  3. Monty

   ”In Australie is de overheid volkomen geschift.
   Wat ze doen, is volledig in strijd met de Grondwet;”

   Daarintegen weten ze wel weer hoe je met migranten om moet gaan.

   1. Re-al

    Sept : Djokovic is niet geschorst; hij gaat daar tennissen.

    Monty : Klopt; zo houd je de Grondwet overeind: grenzen dicht.
    BTW : Crocodile Dundee weet hoe je met zeikerdjes om moet gaan.

    1. september

     Zijn aanvraag voor een visum is afgewezen en hij is daar tegen in beroep gegaan en Maandag hoort hij of toch nog mag blijven of niet.

  4. Antihedo

   “Er is sowieso geen epidemie. WHO : IFR =0,15%; influenza-cijfer”. Wat heeft de pandemie met de IFR te maken? De pandemie gaat over hoeveel mensen besmet zijn. Niet over hoeveel er dood aan gaan. Wel je huiswerk doen.

   1. Re-al

    Anitihedo : “positief getest” / “besmet” is NIET ziek. Hier : 99,8% wordt niet ziek.
    Ook als er bijna niemand ziek wordt, is er geen pandemie / epidemie.

    Overigens: een ‘pandemie’ gaat wel over IFR.
    Als er , gemiddeld en wereldwijd, weingen overlijden, is er weinig aan de hand.

    1. Krasvast

     “weinig overlijdens”

     Onjuist, er is nu meer oversterfte, veel meer zelfs. Merkwaardig genoeg zien we het volgende:

     1:1000 doden door cojona = hele land plat
     1:1000 doden door vaccinatie = geen onderzoek en juist meer prikken

     1. Re-al

      @Krasvast :

      Wereldwijd : weinig overlijdens aan ongedefinieerde “covid”: 0,15%.
      Nu i.i.g. Nederland : grote over-sterfte door experimentele “vaccins”.

 3. janrama

  Roddelpraat.
  Fantiek FvD lid en eigenaar van DDS heeft na de eerste vaccinaties nu ook uit voorzorg (reizen) de booster prik genomen.

  1. Kokkie_2

   Wiens Turks brood men eet, wiens woord men preekt.

  2. Xyz1234

   Fantiek?

  3. leukeditter

   en hugo de jonge mogen ze van mij helemaal uit elkaar trekken…hij zei vanmiddag dat de FVD bedreigingen uitlokt tegen hun partij…en dat durft de grootste crimineel van west europa te zeggen???? wat een viezerik

 4. Kokkie_2

  “fascistische lockdown”

  Doordat Michael alles en iedereen met een andere mening over Corona, hier de toevoeging “fascistisch” geeft, heeft dit geen enkel waarde meer.

  1. Nostradamus

   Je hebt gelijk. Het is niet fascistisch maar erger, het is racistisch!

  2. Baco

   Andere mening over corona? feitelijkheden over corjona bedoeld kokki,

  3. RvdBe

   Het woord fascistisch had allang zijn waarde verloren door het veelvuldig gebruik van links tegen rechts.

 5. ikweetwatikwil

  Het is te griezelig voor woorden. Hier waar ik woon gebeurd dat in het klein. Buurvrouw niet gevaccineerd, andere buren willen haar verplichten om thuis te blijven. Gelukkig trekt ze zich daar niets van aan en kunnen we nog gezellig een babbel maken. Wat de rest niet zo leuk vindt. Wat leven we in een leuk wereltje op het ogenblik. Bah.

 6. Nostradamus

  “Maar let wel, het is zogenaamd voor hun eigen bescherming”

  Ergens klopt dat wel. Als straks alle gevaccineerden omvallen door myocarditis zijn de ongevaccineerden veilig!

  1. Nostradamus

   Maar sport en een goede gezondheid zijn juist de elementen waar we Corona mee kunnen verslaan. Het zijn dus verkapte moordenáárs die dit juist voor ongevaccineerden onmogelijk gaan maken, en hun wellicht de obese hoek induwen zodat ook zij beter een vaccin kunnen nemen. Zoek Robert Malone eens op i.c.m. myocarditis.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Robert Malone is een oplichter, maar dat zal Nostradamus in zijn wappie-bubble wellicht niet weten.

    theatlantic.com/science/archive/2021/08/robert-malone-vaccine-inventor-vaccine-skeptic/619734/

    1. Re-al

     G.V.D. : Robert Malone is [mede] uitvinder van de mRNA-techniek,
     en een wereldwijd gerespecteerd wetenschapper.
     En waarschuwt nu al zo’n 2 jaar tegen de gevaren van de huidige –
     nooit goedgekeurde ! – “vaccins” en de dwang-maatregelen. Hij geeft zeer interessante en belangrijke interviews.

     Helaas moet ik ze meedelen, dat je niet vreselijk je best doet, dat
     je faalt, en als ambtenaar tekort schiet; je promotie zit er vast niet meer in.
     Jammer voor je, G.V.D.

     1. Nikita

      Het advies buraeu waar deze kwakzalver voor werkte heeftdt hem er ook uigetrapdtd, daarna was zijn vrouw ook zo verstandig om hem eruit te trappen, en zijn dochters moeten hem ook al niet meer, kortom het is een zielig stukje mens .

     2. Gregorius van Dubbeldam

      Lees nou even de link, Re-al. Je komt dom over.

     3. Krasvast

      @Re-al: Negeren is de beste optie, je speelt zijn spelletje.

    2. Fax uit Darmstad

     Engbek,

     Leer zelf eens lezen: “De studies van Malone zijn inderdaad de eerste twee referenties in het artikel”
     “Ik heb letterlijk mRNA-technologie uitgevonden toen ik 28 was”, zegt Malone, die nu 61 is. Als dat waar is – of, meer ter zake, als Malone gelooft dat het waar is – dan zou je verwachten dat hij een heel andere boodschap verdedigt in zijn media-optredens.
     Hoezo, komt het niet uit als je de waarheid vertelt?
     Wat zou zo’n Belg nou beter weten of moet hij het eerst aan z’n baas vragen.

   2. toetssteen

    @Nostradamus
    Neuroloog Jan Hommel zegt hetzelfde.

  2. RvdBe

   Als alle gevaccineerden omvallen, houden de overheden het verkeerde volk over: degene die zich niet laten ringeloren, zo vallen ze in hun eigen mes😁

   1. Marcoweer

    Denk je eçht dat met de automatisering de jongens van het grote geld zoveel gevaccineerden nodig hebben om bedient te worden?

   2. Nostradamus

    Als het goed is zijn die ‘overheden’ zelf ook gevaccineerd. 😁😁

 7. Adriaen van Bergen

  Hier mag zowat niemand sporten, vergeet dat niet.
  Verder is nu wel duidelijk dat juist de gevaccineerden risico lopen omdat hun immuunsysteem hapert. Elk griepje wordt een straf voor hen.
  Hoe meer prikken hoe erger de haperingen.
  je T-cellen, die ook o.a. kanker bestrijden verdwijnen erdoor.
  Die zgn. boosters zijn meer van hetzelfde, want die gaan nog steeds het eerste virus te lijf, niet de mutanten.

 8. RvdBe

  Het is een bezopen toestand, Nederland in lockdown en de besmettingen lopen even hard op als landen die niet in lockdown zijn.
  Hiermee is bewezen dat de besmettingen dus niet uit de niet essentiële winkels, sportscholen, horeca, buitensporten en scholen komen, en dat allemaal om een snotneus, een rauwe keel, en wat obese coronapatienten.
  De wereld is niet geschift, de mensen die er leven grotendeels wel.

  1. toetssteen

   De meeste besmettingen worden gevonden bij jongeren. Op ‘alle cijfers’ is te vinden dat zo’ n 60% besmet raakt in de kamer. U kunt dus eigenlijk concluderen dat het gros van de besmettingen wordt opgelopen door jongelui. En laat dat nu de groep zijn die zelden in het ziekenhuis belandt.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    En laat dat nu de groep zijn die de meeste besmettingen veroorzaakt.

    1. toetssteen

     Mijn zoon, diens vrouw en ik hebben alle drie ondanks vaccinatie de omikron gehad. niet veel aan de hand heur, dagje rare strot en twee dagen niet ruiken en geen smaak. Van de GGD mogen we nu in geen 6 maanden een boost halen. ….., want indien wel, zou dat kunnen leiden tot heftige reacties. Lees het vormen van bloedproppen.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “ Lees het vormen van bloedproppen.”

      Wat een dom gewauwel.

     2. september

      In de brief voor de oproep van de booster stond dat je 6 maanden moest wachten ,maar dat is ondertussen 3 maanden geworden.Nadat je Corona had gehad.

    2. Krasvast

     @Toets: Negeren is de beste optie, je speelt zijn spelletje.

     1. toetssteen

      @Krasvast
      U hebt gelijk. Ik zou beter moete weten. Deze persoon met tig aliassen is niet uit op een discussie.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      Ik ondersteun het pleidooi van Krasvast van harte. Als je inhoudelijk weinig hebt te melden is negeren echt het beste.

     3. Krasvast

      @Toets: Bovendien tref je hem het aller hardst als je zijn schommel niet meer duwt.

    3. leukeditter

     laat dat nou net niet waar zijn dom wrak.. in europa zijn inmiddels 2 van de 3 besmettingen gevaccineerdt… en oplopend

     1. Baco

      Met name diegene met een medisch discriminerende QR zijn het probleem, sterker nog, Nederland is op slot, mensen met een QR in de grensgebieden gaan in Duitsland of België, sporten, uit eten, winkelen, noem het maar op, dit komt omdat deze mensen allemaal een QR hebben, dus de dwaling over ongevaccineerden kunnen we direct in prullenbak mieteren

   2. Adriaen van Bergen

    Positieve testgevallen in plaats van besmettingen zal je bedoelen.
    Kinderen hebben 1000 x meer last van de prik, dan van het virus.
    Gezonde mensen ook.

 9. Gregorius van Dubbeldam

  Weet je wat vol fascistisch is? Een kleine minderheid van bezopen ongevaccineerden die een hele samenleving plat legt, de zorg verlamt en vele zieken en doden veroorzaakt.

  1. Xyz1234

   U kunt de ongevaccineerden best haten Dubbeldam. We weten intussen hoeveel haat u in zich meedraagt. Maar de definitie van fascisme veranderen, en dan op deze volslagen belachelijke manier, is natuurlijk hilarisch.
   Kijk, als u niet weet wat fascisme is, blijf dan gewoon uit de discussie. U doet vooral uzelf enorm tekort met deze domme uitspraken.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Ik haat ongevaccineerden niet, Xyz, het zijn deerniswekkende dwazen, maar vind het wel problematisch dat ze onze samenleving plat leggen, ziekte en dood veroorzaken en ons zorgsysteem verlammen.

    1. Xyz1234

     U haat ze wel degelijk. U verspreid leugens over mensen die niet gevaccineerd zijn en u scheert alle ongevaccineerde mensen over 1 kam, terwijl u weet dat alleen heel kwetsbare mensen gevaar lopen, zowel binnen de groep gevaccineerden als ongevaccineerden.
     Dit doet u bewust en dat heeft te maken met uw kwade inborst en uw haat tegen deze mensen.
     Het hadden overigens ook heel goed andere mensen kunnen zijn, want uiteindelijk komt deze haat voort uit uw persoonlijke frustraties, zoals dat altijd het geval is bij haatdragende personen. In die zin komt deze crisis u zeer goed uit, want nu heeft u het gevoel iemand te zijn en denkt anderen, ten onrechte, te kunnen demoniseren. Het bewijst maar weer hoeveel geestelijke problemen u heeft. Ik wens u nogmaals veel succes om hieruit te komen. Voor uzelf en uw omgeving.

     1. Baco

      “U haat ze wel degelijk”

      Klopt en dit is echt een understatement

     2. Gregorius van Dubbeldam

      verspreidt

  2. Krasvast

   Negeren is beter Xyz, je speelt zijn spelletje en hij geniet alleen maar van je!

  3. Baco

   Nee hoor Pipo, dat kan niet Pipo, wat wel feitelijk is vastgesteld is dat sinds de invoering van de medisch discriminerende QR code het land op slot moet, omdat gevaccineerden met een QR ervoor zorgen dat de zorg “overbelast” raakt dat komt omdat de QR fetisjisten als Pipo zich niet aan de opgelegde regels houden.
   Alles wat Pipo zegt komt door gevaccineerden en Pipo kan dit niet verdragen…

 10. MM

  Die laatste zin….. spot-on!

 11. Uwehetgeweten

  De groep ongevaccineerde word met de dag kleiner ze zijn toch stiekem gevaccineerd of aannemelijker, ze zijn herstelt van covid dus beter beschermd als de meeste gevaccineerde.
  De groep is nu al dermate klein dat ze exacte cijfers niet durven geven, ze roepen nu al ruim en half jaar het ongeveer het zelfde aantal.
  Daarbij de ongevaccineerte zijn over het algemeen dorps gebonden.
  M.a.w. deze groep wordt nu maar als zondebok aangewezen lekker makkelijk een niets zeggende mee schreeuw term.
  De verspreiding is nu hoofd zakelijk vacs VS vacs.

  1. toetssteen

   @Uwe
   Oordelend naar de cijfers op ‘alle cijfers’ hebt u volkomen gelijk. Op het moment is in het ziekenhuis 11,26% niet gevaccineerd en 34,2 % wel…..

 12. Ali Yas

  Er zijn aanwijzingen dat viermaal geprikten een zwakker immuunsysteem hebben dan mensen die nul keer zijn geprikt. Op medische gronden zou je juist de veelvuldig behandelde mensen moeten aanraden zich af te zonderen van de boze buitenwereld.

  Maar het gaat blijkbaar niet om medische gronden, anders zouden mensen die de ziekte hebben doorgemaakt de meeste vrijheden moeten krijgen. Het gaat om de politieke betekenis van het niet door de pomp gaan voor een autoritair bewind. De communisten wisten altijd wel raad met zulke lui, en meneer Gunner (what’s in a name?) is goed op dezelfde weg.

  1. Krasvast

   @Ali: “Er zijn aanwijzingen dat viermaal geprikten een zwakker immuunsysteem hebben dan mensen die nul keer zijn geprikt.”

   Maar dat is ook logisch, het mRNA-vaccin grijpt in op de afweer van de cellen, dat behoort een immuunsysteem te activeren.

  2. september

   Hier zijn Tot nu toe 3 keer geprikt.En de vierde keer zou pas over een half jaar zijn,en dat is midden in de zomer en dan heb je heel weinig besmettingen dus mischien niet meer nodig.

   1. Marcoweer

    Debieltje weet het ook weer.

 13. Baco

  Niet alleen Australië denkt zo, heel veel prikfascisten en QR debielen vinden dat mensen net als een periode in de vorige eeuw, opgesloten moeten worden

  1. Marcoweer

   Ja en hoe goed kunnen we de mensen indelen die dit toejuichen. Ze doen dit waarschijnlijk nog met de beste bedoelingen ook

   1. Baco

    Tja we mogen het vooral niet vergelijken!

    1. Marcoweer

     Maar een gedeelte van de mensen weet precies wat ik bedoel. Altijd maar een klein gedeelte maar wie weet heeft een groot gedeelte daarvan ruggegraat en is bereid opofferingen te doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.