Duitse vaccinatieplicht laat nog even op zich wachten: doel om maatregel in maart in te voeren lijkt niet meer te lukken

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wilde het liefst zo snel mogelijk een Duitse vaccinatieplicht invoeren, maar zijn plan gaat hoe dan ook vertraging oplopen. De SPD’er had gehoopt dit uiterlijk in maart te realiseren, maar zijn plannen moeten nu toch worden aangepast. Ook andere Europese landen maken steeds meer werk van een vaccinatieplicht. 

De net aangetreden Duitse bondskanselier Olaf Scholz is een groot voorstander van een vaccinatieplicht. Via een vaccinatieplicht hoopt hij te zorgen dat meer Duitsers zich laten vaccineren. Maar er is een nieuwe regelgeving nodig om dit plan te realiseren, en het realiseren van de plannen lijkt nu al vertraging op te lopen, dat meldt BNR Nieuwsradio.

De Dagelijkse Standaard

Doordat de Bondsraad, een Duits orgaan met vertegenwoordigers van de deelstaten, zich nog wil uitspreken over de kwestie loopt de nieuwe maatregel nu al vertraging op. Op z’n vroegst gaat Duitsland dus pas een vaccinatieplicht kennen in april – al is nog maar de vraag of de wetgeving dan meteen geldig is of pas enkele maanden later. Toch lijkt de coalitie overtuigd te zijn van dit plan, een vaccinatieplicht is de manier om de crisis te komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Buurland Oostenrijk gaat vanaf februari werken met een vaccinatieplicht. De grote vraag is welke landen er snel zullen volgen. Als Duitsland eenmaal overstag is, moet men niet raar gaan opkijken dat het debat ook, opnieuw, gevoerd gaat worden in België en Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. RvdBe

  Haast haast haast!!
  Het virus dooft uit!!!
  Opschieten met dat circus anders gelooft helemaal geen hond meer in die prikverplichting,

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, ze wachten het stemmen af in [nedere]land, want iedereen gaat Rechts stemmen I.P.V. op die extreem sLinkse Pfas gedrochten. Het kabinet zal snel vallen!!!

   1. Nostradamus

    Steeds meer wordt duidelijk dat de vaccinaties meer schade doen dan onze gezondheid beschermen. Daarom de haast met verplichting want als straks iedereen door heeft dat de vaccinaties bijna niets doen dan breekt de pleuris uit.

    Kijk en lees!
    h**ps://rumble.com/vqx3kb-the-pfizer-inoculations-do-more-harm-than-good.html
    h**ps://doctors4covidethics.org/on-covid-vaccines-why-they-cannot-work-and-irrefutable-evidence-of-their-causative-role-in-deaths-after-vaccination/
    h**ps://gettr.com/post/pn493naabd

    1. toetssteen

     Yep, volgens de cijfers is nu 2/3 gevaccineerd als het gaat om besmettingen en opnames. Gaat nog wat worden.
     Te lezen op “alle cijfers’.

 2. Ali Yas

  Op dit moment is er nog geen land met een vaccinatieplicht. Het zou wel bijzonder ironisch zijn als uitgerekend Duitsland en Oostenrijk de eerste waren, maar het lijkt mij wel veilig te veronderstellen dat zij *niet* de eersten zullen zijn en, sterker nog, dat dat feest helemaal niet doorgaat.

  Waarom niet? Omdat het veel te ver gaat. Mensen dwingen mee te doen aan een medisch experiment is immoreel, vooral als de risico’s daarvan groter zijn dan de risico’s waartegen het zou moeten beschermen. Bovendien is het niet verstandig een groot deel van de bevolking in de hoek te drijven. Een kat in nood maakt rare sprongen en miljoenen katten in nood… Enfin, do the math. Nee, het zal bij dreigen blijven.

  1. leukeditter

   en maar zeggen lijkt totaal niet op vooroorlogse tijd,,nou het is hetzelfde wat er nu gebeurt 100%

  2. Bart Reijmerink

   In Italië is er sinds deze week een vaccinatieplicht voor 50-plussers.

   1. RvdBe

    Dat is de slimme manier, vaccinatieplicht groepsgewijs doorvoeren, wetende dat het volk toch niet opstaat voor die ene groep en hoopt dat zei zelf niet hoeven…….op het einde van het liedje hebben ze iedereeen waar ze ze hebben willen.

    1. StanleyC

     Gooi een kikker in kokend water en hij springt eruit, breng het water met kikker langzaam aan de kook en hij zal niet verzetten.

  3. Gregorius van Dubbeldam

   “Het zou wel bijzonder ironisch zijn als uitgerekend Duitsland en Oostenrijk de eerste waren”

   Kan Ali Yas uitleggen wat daar ironisch aan is?

   1. Baco

    Pipo vraagt graag naar de bekende weg…

   2. Nikita

    Blok 11 in auschwitz de inwoners van toen, vooral vrouwen kunnen er over mee praten. Verder kun je van mij de klere krijgen vuile hond ZE MOETEN JOUW ,JOU, WATHEVER OPHANGEN AAN DE HOOGSTE VIEZE RAT.

    1. Pauline Kummer

     U hebt een bijzondere fascinatie voor deze marteling. Verder alles goed?

     1. september

      Het is een van de geweldadigste reacties hier,maar alleen maar Grootspraak ,zoals er meer hier hebben.

  4. Baco

   Nou dat is natuurlijk niet waar want de prikfascisten koppelen de prik aan een QR, dit betekent dat men zonder QR buitengesloten zal worden, dus is er vaccinatiedwang..
   h**ps://www.facebook.com/marcelhuberts0/videos/307582907973440

  5. StanleyC

   Dit is een interessante kijk op de situatie, en realistisch gezien de stroperigheid van onze besluitvorming

 3. Fax uit Darmstad

  Ze moeten het in NL ook verplichten.

  1. Baco

   Jij moet natuurlijk oprotten…

 4. september

  De kans dat het in Nederland verplicht wordt ,is op dit moment erg Klein.

  1. Fax uit Darmstad

   Dat is dan jammer

   1. Robert75

    En waarom? Iets wat overduidelijk niet werkt. Integendeel zelfs. Hoe meer vaccinaties je zet hoe meer besmettingen je krijgt. We hebben nu drie prikken gehad hier en er zijn nog nooit zoveel besmettingen geweest als nu. En maar denken dat prikken de oplossing is. Het lijkt mij eerder de oorzaak van toenemende besmettingen.

    Buiten dat om is de kans dat er in Duitsland sowieso een vaccinatieplicht komt heleaal niet zo groot. In de deelstaat Thuringen hebben ze bv de corolatie tussen vaccinatiegraad en oversterfte onderzocht. En wat blijkt. Daar waar de vaccinatiegraad hoger is daar is ook meer oversterfte.

    Dus het zou heel erg dom zijn om vaccineren te verplichten.

    1. Fax uit Darmstad

     Bij een verplichting kun je schade claimen, dat kan nu niet.

     1. Robert75

      Jaja dus eigenlijk moet eerst iedereen geprikt worden en dan moeten er nog meer mensen dood gaan om dan schade te kunnen claimen. Ik zeg niet doen, dan zijn de verandwoordelijken degene die het beleid hebben gemaakt. Die kunnen opzouten. Alles donderd in elkaar. Niet alleen het gezag maar ook de wetenschao, bigpharma want niemand die ze nog geloofd. De prikfascisten zullen hun eigen graf gaven en dat is eigenlijk veel mooier als een schadeclaim. Want je nabestaanden die er aan zijn overleden zullen er niet door terug komen hoor.

     2. Fax uit Darmstad

      Je kunt ook weigeren.
      Kijken hoeveel hun rug rechthouden.

     3. Baco

      Als het niet verplicht wordt is het ook geen weigeren

    2. Gregorius van Dubbeldam

     “We hebben nu drie prikken gehad hier en er zijn nog nooit zoveel besmettingen geweest als nu.”

     Vaccinaties voorkomen geen besmettingen maar wel het ziek worden.

     1. Robert75

      Zo hee je wordt ziek .Nee je stopt met ademen.

    3. Gregorius van Dubbeldam

     “ In de deelstaat Thuringen hebben ze bv de corolatie tussen vaccinatiegraad en oversterfte onderzocht. En wat blijkt. Daar waar de vaccinatiegraad hoger is daar is ook meer oversterfte.”

     Interessant.

     Heb je ook een bron?

     1. Robert75

      twitter.com/GeurtHuijgen/status/1479190204254674944

      ninefornews.nl/duitse-onderzoekers-zien-verband-tussen-oversterfte-en-vaccinatiegraad-pittige-conclusie/

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “NineForNews, WorldUnity en Niburu noemen zichzelf alternatieve media die mensen wakker willen maken. Je vindt er zogenaamd het échte nieuws, dat mainstream media verzwijgen. Wie zijn de mensen achter het nepnieuws? ‘Het heeft niets te maken met klokkenluiden, maar met labiele mensen leegschudden onder het mom van donaties.’

      Het Nederlandse NineForNews profileert zich als ‘platform voor alternatief nieuws’ dat verhalen brengt die mainstream media laten liggen. Met die doelstelling is weinig mis. ‘Integendeel,’ zegt nepnieuwsdeskundige Peter Burger van Universiteit Leiden. ‘Die kritische inslag, de scepsis over verhalen van mainstream media, juich ik toe.’

      Het resultaat niet. De site brengt ‘de meest waanzinnige verhalen als waarheid’, zegt Burger. Hij ziet een grote markt voor samenzweringen, mysteries en alternatieve gezondheidsmiddelen. NineForNews verdient naar eigen zeggen 10.000 euro per maand en zou een miljoen unieke bezoekers per maand trekken.”
      revu.nl/artikel/2933/wie-zijn-de-mensen-achter-het-nepartikel-in-nederland

 5. De witte roos

  De demos in geheel Duitsland lijken effectief te zijn. De politie kan het niet meer aan en Scholzi wordt bang. Nog even doorzetten tegen dit linkse regime oosterburen en Duitsland valt en dan valt heel Europa.

 6. Robert75

  Fax uit Darmstad 4 minuten geleden
  Je kunt ook weigeren.
  Kijken hoeveel hun rug rechthouden.

  ———————————————

  Ze kunnen het je niet verplichten. Ze kunnen die spuit niet onder dwang bij je erin steken hoor. Het enige wat ze dan zouden kunnen is ongevaccineerden uit de samenleving stoten, zoals ze bv in Australie dan. Maar dat weerhoudt mensen er niet van hoor.

  1. Fax uit Darmstad

   Gelukkig woon ik dan niet in Italië, maar in een fijn land.

 7. Evil Zorro

  In België – net als de rest van Europa – zullen ze het proberen verplicht maken. Met de nadruk op ‘proberen’, want deze zal zich niet zonder slag of stoot onderwerpen.

 8. roodkapjelusttaart

  Satan wil Gods Tempel vernietigen, via mRNA-boosters in onze DNA-strengen,
  mensen red uw ziel van deze waanzinnige.

  1. Fax uit Darmstad

   Laat eksteroog het maar niet horen.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Uiteraard heeft roodkapjelusttaart ze allemaal nog op een rijtje.

   🙄

   1. Baco

    In tegenstelling tot jou wel

 9. Adriaen van Bergen

  Een experimenteel, dna veranderend serum, dat alleen voor nood is goedgekeurd (welke nood?), verplicht stellen.
  De natte droom van Mengele.

  1. Baco

   En Pipo de jonge en debieltjesdam

   1. Dubblecheck

    En Dubbeldom?
    Die ontkend(t), of negeert alles wat niet in zijn straatje past, in alle toonaarden.
    De komplotdenker.

    1. Baco

     Inderdaad

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Nee, het vaccin verandert het DNA niet, dat is een fabeltje.

   erfelijkheid.nl/etalage/vaccins-tegen-corona

  3. Re-al

   @A.v.B. : Juist .
   Er zijn veel wetenschappers, die waarschuwen tegen
   werking op het DNA, door deze experimentele mRNA-injekties.

   1. Branzino

    @Re-al
    “Er zijn veel wetenschappers, die waarschuwen tegen
    werking op het DNA, door deze experimentele mRNA-injekties.”

    Veel wetenschappers dus. Ik neem aan ook de virologen en epidemiologen onder hen. Ik zal niet overvragen, maar noem er eens drie. Dat lukt vast en maakt mij weer een stukje wijzer.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Op dit soort concrete vragen krijg je hier nooit antwoord, Branzino.

     1. Branzino

      @Gregorius van Dubbeldam
      “Op dit soort concrete vragen krijg je hier nooit antwoord”

      Weet ik, maar heel misschien realiseren de aangesprokenen, er zijn er hier meer met dergelijk gedrag, zich dat ze onzin schrijven.
      En het lijkt me ook nuttig als mensen als Re-al e.a. beseffen, dat er mensen zijn die loze beweringen proberen te verifiëren.

 10. Re-al

  Vaccineren kan nooit verplicht worden.
  Dat zou in strijd zijn met alle regels, wetten en Grondrechten.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Een vaccinatieplicht is niet in strijd met de Grondwet, dat is door het Europees Hof vastgesteld en blijkt ook uit de tekst van de Grondwet zelf.

   Dat laat onverlet dat je een vaccinatieplicht alleen in uiterste noodzaak moet invoeren.

 11. RvdBe

  Saved by the bell, er is een nieuwe variant verzonnen eeeuh ontdekt in Cyprus het alles verwoestende deltacronvirus, omdat nog lang niet bekend is wat dit virus allemaal veroorzaakt, zullen lockdowns en boosters nodig zijn om ons te beschermen….

 12. Robert75

  Gregorius van Dubbeldam 3 uur geleden

  ——————————

  Ja heel leuk je copy/paste verhaaltje. Maar op die links van mij staan gewoon filmpjes va Ute Bergner, de Opdrachtgeefster van dit onderzoek de Thuringer Landtag te informeren over haar bevindingen hoor. Daar is niks nep aan hoor. Maar ik begrijp dat de uitkomst voor jouw als vax drammer niet zo lekker uitkomt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.