Geert Wilders haalt stevig uit naar kabinet: ’60 miljard euro reserveren voor klimaat en 1000 euro afpakken van gepensioneerden. Onbeschoft en onnodig.’

PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over enkele nieuwe kabinetsplannen. Het nieuwe kabinet wil 60 miljard euro reserveren voor het klimaat en de stikstofproblematiek, maar gaat tegelijkertijd drie miljard euro bezuinigen per jaar op de AOW. Wat zo’n 1000 euro per gepensioneerde is. Hartstikke onbeschoft, aldus de PVV-politicus. 

Het net geïnstalleerde kabinet heeft grootse plannen, met even grote gevolgen. Het kabinet wil de AOW ontkoppelen van het minimumloon, wat gaat betekenen dat gepensioneerden er in Nederland op achteruit gaan. De zogeheten AOW-maatregel kan op flink wat kritiek rekenen in de Tweede Kamer. 

PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over de keuzes die het kabinet maakt. Er worden miljarden euro’s apart gezet voor de klimaatproblematiek, maar mensen die hun leven lang hard hebben gewerkt voor hun pensioen worden opnieuw hard benadeeld door het kabinet Rutte.

Op sociale media uit Wilders nog maar eens zijn ongenoegen over het nieuwe kabinet. Wilders wijst men op de kromme keuzes van het kabinet, en indirect ook op de beloftes die sommige partijen opnieuw breken. Met name de VVD en het CDA zijn compleet naar links geschoven wat betreft het klimaatvraagstuk. En met alle gevolgen van dien. Er worden miljarden gereserveerd en ergens moet dat geld vandaan komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Welnu, een van de potjes waar men van gaat snoepen blijkt dus de AOW te zijn. Het zal je maar overkomen: jarenlang hard gewerkt voor je pensioen en plotsklaps krijg je te horen dat je AOW nog minder is/wordt dan beloofd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Averroes

  Je belandt met Rutte aan de macht dan wel in de armoede, zijnde bejaard.
  Maar je houdt je, als je het kan betalen, wel warm met Groene Deug Stroom.
  En drie kee per jaar de gratis experimentele medicatie.

  1. Heineken

   Vergeet de voedselbank niet.

 2. Baco

  Die €60.000.000.000 moet toch ergens van betaald worden, ze vinden mensen niet zo belangrijk

  1. Augustus

   Die 60 miljard gaat naar bedrijven waar de ministers en gezanten zelf belangen bij hebben. Daarom zijn er zo veel politici, die geen ene sociale vezel hebben, die heel erg enthousiast worden van klimaatbeleid. Dat betekend dat zij meer en meer geld kunnen doorspelen aan bedrijven, waarvan zij nevenbaantjes en gunsten van meepikken.

 3. JFU

  De volgende stap is de verplichte zelfdoding pil.
  Zijn ze van die nutteloze oudjes af….en kunnen de gelukzoekers in hun huizen.
  2 problemen opgelost….toch?

  1. Heineken

   Het kan nog erger hoor!! Wat te denken van stapelbedden in een zeer slecht ventilerende bejaarden tehuis. Los je in één klap het woning probleem op. Ja want die oudjes wonen veel te lang zelfstandig. Minimale zorg zodat ze wegrotten in hun eigen uitwerpselen. Weiger familie bezoeken. Des te eerder sterven ze van eenzaamheid. En elke dag de TV aan met beelden van toespraken gehouden door Rutte en de Jonge zodat ze van angst alles laten lopen, des te eerder drogen ze uit, dat scheelt ook weer AOW en pensioengeld.
   Zo zie je !!we zijn een echte verzorgingsstaat wij denken nog aan onze oudjes.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “Wat te denken van stapelbedden in een zeer slecht ventilerende bejaarden tehuis. ”

    In welk bejaardentehuis is dat het geval?

    1. HenC

     Gregorius, wanneer je voor jezelf ironische antwoorden toestaat, moet je anderen ook een ironische opmerking toestaan.
     Overigens stelt Heineken nergens dat die stapelbedden in het slecht geventileerde bejaarden tehuis al bestaan. Het stelt alleen dat het nog erger kan…

     1. Gregorius van Dubbeldam

      In dat geval trek ik mijn woorden terug.

 4. Krasvast

  Zestig miljard is nog maar het begin voor koning Jette. Kennelijk is dit wat Nederland wil.

  Succes ermee!

 5. tata

  Dit kabinet bestaat voornamelijk uit tuig van de richel. Ik wil een uitzondering maken voor Ernst Kuipers -for the time being-.

  1. Krasvast

   “Ernst Kuipers -for the time being-”

   Maak je geen illusies! Van te voren is overeengekomen dat Kuipers alleen het WEF-liedje zingt. Wellicht zingt hij zelfs nog iets harder vanwege de geldingsdrang.

   1. Heineken

    Die gast heeft zich in twee jaar tijd aardig te weten te profileren.
    Want twee jaar geleden kende niemand deze griezel.
    En nu ineens minister. Dat is de beloning als je je collega’s afzeikt bij de staats TV.

 6. Gregorius van Dubbeldam

  ‘60 miljard euro reserveren voor klimaat en 1000 euro afpakken van gepensioneerden’

  Rechts-populistische demagogie heeft ook iets aandoenlijks.

  1. Baco

   Echt jonge wat ben jij toch een smerige klootzak

   1. Mr.blauw.sky

    Je bloeddruk…

  2. leukeditter

   je zou zeker liever 600 miljard reserveren voor klimaat zeker ouwe gek??
   we zouden in 2010 al weggevaagdt zijn , riepen de zogenaamde wetenschappers in 1980.. ozongat.. zure regen.. orkanen .. water 20 meter hoger enzzzzzzzzzzzzzzz
   en wat is er gebeurt???? juist helemaaaal nikss. wat gaat die 60 miljard opleveren?? juist helemaal niksss.. maar hou vol dubbelsuf je komt er wel

  3. HenC

   Die 60 miljard euro reserveren betekent nog niet dat het uitgegeven wordt als je Rutte kent. Overigens is dat een uitgave voor de toekomst en wordt betaald in de toekomst. Dat er nu van de gepensioneerden en AOWers geld wordt weggehaald is al heel lang duidelijk. Rutte is sluw. Hij weet dat hij hulp nodig heeft van andere partijen in de eerste kamer. Die kunnen deze 1000 euro voor de AOWers krijgen als wisselgeld wanneer ze andere plannen van hem steunen. Vooral nu Covid-19 aan het uitdoven is heeft hij hulp van andere partijen nodig voor 2G, 3G, of welke vorm dat ze nu weer bedenken, om het volk administratief in de gaten te houden. Met de angst voor Corona lukt dit niet meer nu nog maar 50% zich laat vaccineren of boosteren.
   Overigens houd ik meer van die aandoenlijke demagogie dan van de gevaarlijke mensonterende demogogische angstcultuur die de vaccinatie demagogie over ons heeft uitgestrooid samen met influencers en Gregorius Dubbeldam.

  4. Heineken

   Mag ik je eraan herinneren dat het opkrikken van de pensioenleeftijd uit de linkse PVDA koker kwam. Het grote toneelstuk tussen Agnes Jongerius namens het PVDA als voorzitter van het FNV. En Jette Kleinsma namens de PVDA als staatssecretaris van Sociale zaken. Dacht dat links wat socialer zou zijn dan rechts. Hoe kan een mens zich vergissen. Partij van de afbraak. In de tweede kamer zijn het allemaal mensen met een agenda van vriendjes en belanghebbende anders zouden ze er niet zitten. Dus vingertje naar rechts wijzen slaat nergens op.

 7. Re-al

  Er is sowieso geen “klimaat-crisis”.
  Wetenschappelijk is die ‘linkse’ hetze al lang weerlegd.

  Er zijn wel milieu-vraagstukken,
  maar die zijn oplosbaar.
  En stoppen met bossen kappen.
  De energie-oplossing : kernernergie.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “ Er is sowieso geen “klimaat-crisis”.
   Wetenschappelijk is die ‘linkse’ hetze al lang weerlegd.”

   En de Holocaust was ook een hoax.

   😡

   1. Re-al

    GVD : dat laatste : jij zegt dat. Pas je op voor het CIDI ?
    Als ambtenaar, blijf je maar mislukken.

    Verder : er is geen wetenschappelijk bewijs voor een “klimaat-crisis”; maar wel de wetenschappelijke weerlegging van dat verhaal.

   2. Baco

    Pipo denkt dat de holocaust een hoax is, het moet niet gekker worden

    1. Mikse

     Begeef je niet op glad ijs.

   3. HenC

    Gregorius van Bubbeldam vergelijkingen met de Holocaust mogen niet van deugers, zoals jij zegt te zijn. Ik snap niet dat het CiDi hier niet tegen protesteert.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Was je ontgaan dat ik de opmerking ironisch bedoelde? Uiteraard is de Holocaust geen hoax. Ik had ook de platte aarde als voorbeeld kunnen noemen.

     1. HenC

      doe dat dan, maar vervuil een debat niet door je eigen normen te overtreden.

  2. Heineken

   Je hebt gelijk Re-al.
   Was het maar zo simpel als wij denken.
   Maar daar verdienen te weinig bedrijven en belanghebbende aan.
   Het klimaat probleem is er om aan te verdienen.
   Waarom allemaal Vegan!!! Blijkt dat als we vegan worden er regenwoud gekapt moet worden, om daar er sojavelden voor aan te leggen.
   Omdat de vraag naar Soja groot is. Dus weer een stukje long van de aarde verrot gemaakt omdat er mensen zijn die winst boven klimaat willen maken.

 8. Bunky01

  Ja hoor wij leveren wel weer in. Die oudjes slikken toch alles wel, die gaan de straat toch niet meer op. En staken kunnen ze ook niet. Dus wat maakt het uit. Driedubbel overhaalde klootzakken. Zakkenvullers, incompetente idioten.

 9. Monty

  ””Dit kabinet Rutte 4 had er nooit mogen komen en moet zsm weer weg.”

  Dan had Wilders veel beter campagne moeten voeren voor de verkiezingen.
  Hij heeft veel te weinig mensen weten te overtuigen met zijn verkiezingsprogramma.

  Net als 5 jaar geleden heeft hij zijn achterban weer in de kou laten staan.

  1. Baco

   Nee eikel, Nederland had anders moeten kiezen, nu krijgt het wat het gestemd heeft, succes ermee…

   1. Mr.blauw.sky

    “nu krijgt het wat het gestemd heeft, succes ermee…”

    Mooi dat je dát gewoon wlt toegeven. Dat is in ieder geval winst!

   2. Gregorius van Dubbeldam

    “ Nee eikel, Nederland had anders moeten kiezen,”

    Je beweerde net nog dat de voor jou ongunstige uitslag het gevolg is van fraude met poststemmen.

    🤓

    1. Baco

     Dat klopt, en Nederland krijgt precies wat ze hebben gestemd

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Hilarisch.

     2. Baco

      Of denkt iedereen nou echt dat het Nederlandse volk zo verschrikkelijk dom is…

 10. Pieter48

  De Franse koningen en hun gevolg waren ook zo begaan met het gepeupel. Het kon niet gek genoeg in het giga paleis Versailles . Het gepeupel was straatarm en leed honger. Ondanks dat alles werden de belastingen steeds hoger. In Ons land heeft de overheid de zelfde trekjes . Gelukkig kan het gepeupel en de de bejaarden zonder pensioen altijd nog naar de voedsel bank. Het Franse gepeupel heeft zich na jaren van uitbuiting op een passende manier ontdaan van deze koninklijke rupsjes nooit genoeg.

 11. Adriaen van Bergen

  De kans dat stemmachines de verkiezingsuitslag hebben bepaald, acht ik zeer groot.

  1. Baco

   Of per post stemmen

   1. Krasvast

    “Of per post stemmen”

    2.4 miljoen = 36 zetels

    1. Mr.blauw.sky

     Tuurlijk joh..

  2. Monty

   ”acht ik zeer groot”

   Geen enkele partij die dit heeft geopperd.
   Waarom aan de uitslag twijfel als zelf partijleiders dit niet doen.

   1. Baco

    Het is verontrustend dat monty in deze tijd zo naïef is dat monty echt denkt dateer niets gebeurt

    1. Mr.blauw.sky

     Het is verontrustend dat busje geen vertrouwen heeft in het oordeel van de politieke leider(s) van zijn voorkeurspartij..

     1. Baco

      Loser blauw sky heeft geen idee

     2. Mr.blauw.sky

      Maar Busje weet niet meer wie hij moet geloven: zijn politieke helden of iedereen hier die denkt dat de verkiezingen gestolen zijn..

     3. Baco

      Dat maakt niet uit jij blijft voor altijd de verliezer van de dag

     4. Mr.blauw.sky

      Je antwoord verraadt alles …

     5. Baco

      Nee hoor blauw sky dat doet het natuurlijk, je domheid is wel schrikbarend zichtbaar

    2. Monty

     Als geen enkele partijleider hier aan twijfeld waarom zouden wij dat dan wel moeten doen usbtje? Zelf Baudet was tevreden.
     En was het niet usbtje zelf die de PVV als grote winnaar zag met je geweldig rekenen kunst.

     PVV + FvD + Ja21 samen 28 zetels.
     Rutte liegt zag dit toch als een overwinning.
     Of heb je daar geen actieve herinnering meer van vlekkenoplosser?

     1. Baco

      Het feit dat de d666 wint klopt niet, dat Nederland wederom een pathologische leugenaar de grootste maakt komt natuurlijk door fraude al dan niet met de poststemmen

     2. Mr.blauw.sky

      Tuurlijk…

     3. Baco

      Yep blauw sky

  3. Gregorius van Dubbeldam

   Kan Adriaen die wonderlijke bewering een ietsje pietsje onderbouwen of moeten we het met zijn gevoel aan zijn water doen?

   1. september

    Er zijn altijd die blijven beweren dat er gefraudeerd is Met de verkiezingen en dat is gewoon niet waar.En die stemmachines zijn gewoon goed.

    1. Baco

     Er zijn altijd van die hele lüllige typetjes als september die denken dat het allemaal wel ok is…

   2. Gregorius van Dubbeldam

    Ik verwachtte ook geen reactie van Adriaen. Hij zoog zijn bewering uit zijn duim.

    1. Baco

     Pipo is een beetje grootheid waanzinnig

 12. Ali Yas

  Zestig miljard is ruim 3000 euro per Nederlander, inclusief pensionado’s. Hoeveel mensen hebben dat liggen? Wie heeft hiervoor gestemd?

 13. Piet Klein

  Het is structureel. Rutte is totaal niet geïnteresseerd in Nederlanders,burgers, boeren. Groningers, ouders van toeslagen affaire, gepensioneerden en burgers in het algemeen. Rutte presteert het om bakken geld te lenen en daarmee een hypotheek op de toekomst te leggen dit geld weg te geven aan de EU en tegelijkertijd ons zelf een barrière op te leggen om geld uit dit fonds te krijgen omdat we de hypotheekrenteaftrek niet afschaffen.

  Boeren en burgers zijn consequent het kind van de rekening. In de coronacrisis krijgen de ondernemers de rekening gepresenteerd omdat door de beperkte zorgcapaciteit een veel te heftige lockdown wordt ingezet. Wonderbaarlijk, we hebben de duurste zorg van Europa en hebben onvoldoende capaciteit wanneer er calamiteiten als bijvoorbeeld een virus zich voordoet.

  Je hoeft geen hogere wiskunde te kunnen om te zien dat Rutte voortdurend de rekening presenteert aan Groningers, boeren, burgers, toeslagen-affaire ouders, gepensioneerden. Ik kan er niet bij dat andere politici, ministers van het nieuwe kabinet, tweede kamerleden dit niet zien. Ook zij zijn kennelijk bereid voortdurend de rekening bij de boeren en burgers te leggen. En dan hebben we het er nog niet over gehad dat elke ambitie lijkt te ontbreken om de economie sterker te maken, te zorgen dat Nederland, boeren en burgers meer gaan verdienen. Deze politici zitten in een bubbel die elke relatie met realiteit kwijt is. Nederland verdient beter.

 14. Michael M

  Nog te netjes uitgedrukt Geert. 60 miljard voor klimaat en bij elk gepensioneerde 1000 euro afpakken als dat zo is dan is dit onrechtvaardig en een aanval op de menselijkheid. Dit moet naar het constitutioneel gerechtshof EU voor de rechten van de mens. Wel miljarden euro’s aan uitkeringen verstrekken aan miljoenen migranten nieuwkomers wat we met zen allen betalen maar de Algemene Ouderdoms Wet waar je zelf je hele leven 40, 50 jaar of langer voor gewerkt hebt leegplunderen. Dat mag helemaal niet. Dat kun je niet maken. Dit is echt onmenselijk handelen. Als je dit al durft ben je geen plek waard binnen het kabinet. Dan hoor je daar niet te zitten om het land te regeren. Een groot deel van de Overheid is sinds de overheid in het leven werd geroepen nu de laatste 25 jaar alléén nog maar voor zichzelf bezig. Het wantrouwen tussen de burger en de overheid is tot een dieptepunt gedaald. Het vertrouwen was al reeds 10 jaar geleden weg. En dan nog weten ze het te presteren om niet functionerende dan wel onopgeleide onbetrouwbare personen op posten te plaatsen binnen het kabinet Rutte 4 waar ze geen kaas van gegeten hebben. Het enige antwoord wat we hierop hebben is, dit huidige kabinet is een POPPENKAST.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.