Pats! Franse rechter verwerpt mondkapjesplicht in Parijs: ‘Buitensporige, overdreven inbreuk op de persoonlijke vrijheid’

Goed nieuws voor inwoners van Parijs en omstreken! Een Franse rechter aldaar heeft de lokale mondkapjesplicht namelijk keihard in de prullenbak gegooid. De reden: het is excessief, overdreven, disproportioneel, en ook nog eens een ongeoorloofde inbreuk op de persoonlijke vrijheid. Pats!

In Frankrijk is met name Emmanuel Macron helemaal gek geworden. De Franse president gaat eigenlijk verder dan wie ook met al zijn belachelijke coronamaatregelen. In Europa, tenminste. Want Justin Trudeau in Canada kan er ook wat van. Dat is de Noord-Amerikaanse versie van Macron. Allebei knettergek, fascistisch, en ronduit dictatoriaal.

Hoe dan ook, gelukkig is er ook wat goed nieuws uit Frankrijk. Het Administratie Tribunaal in Parijs (goed idee zeg, zo’n tribunaal!) heeft de mondkapjesplicht buiten in die regio namelijk verworpen. De plicht is, aldus de rechters, “een buitensporige, onevenredige en ongepaste inbreuk… op de persoonlijke vrijheid.” Het is dus illegaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De uitspraak heeft betrekking op de inwoners van Parijs en omstreken. In totaal gaat het om zo’n 12 miljoen mensen die nu niet meer met een mondkapje op naar buiten hoeven. Niet dankzij politici die het licht hebben gezien, maar dankzij een rechter die nog iets van respect heeft voor burgerrechten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Jack Flash

  Deze onzin met die mondkapjes is aan de weldenkende mens terecht onverkoopbaar.

 2. Arbeider65

  Voor de bange wezels hier. Uw arbeider moest vroeger op komen voor militaire dienst. Gediend bij de Klu, als NBC bestrijding. Ik moest een rubber pak, handschoenen en laarzen aan. En….Een gasmasker voor. Dit lijkt mij een uitstekende uitrusting voor Hendrik_Groen, Branzino ea.
  Zomers is het geen pretje……

  1. Arbeider65

   als=bij de

  2. Nikita

   Gasmasker ok voor die meesmuilen maar dan wel met een dicht geplakt filter met aan de binnenkant novichok voor het betere resultaat zullen we maar zeggen….

  3. Xyz1234

   Als die uitrusting ons beschermt tegen alle onzin die deze figuren uitkramen vind ik het prima.

 3. tim p

  zal dubbeltong zijn mondkapje afdoen?

  1. Xyz1234

   Pas als meester Hugo het hem beveelt.

   1. Jorgen Hofmeester

    Xyz kań niet alles weten, maar Hugo de Jonge is niet meer minister voor Volksgezondheid.

    1. Xyz1234

     Ik schreef niet ‘minister’ maar ‘meester’ Dubbeldom. Uw meester welteverstaan.
     Zelfs lezen gaat u niet meer goed af. Uw geestelijke conditie gaat met de dag achteruit.

    2. Harry Haller2

     Wat erg dat je er weer terug, narcistische psychopaat. Je moet echt een van de pot gerukte dwangneuroticus zijn als je keer op keer terugkomt nadat je als een melaatse hond weggetrapt bent.

     Zoek hulp.

     1. Jorgen Hofmeester

      “Wat erg dat je er weer terug”

      Wat bedoel je precies, Haller?

     2. Harry Haller2

      bent

     3. Jorgen Hofmeester

      “melaatse hond”

      Het was me overigens niet bekend dat lepra bij honden voorkomt.

    3. Piepertje

     Is dat echd zo speklapje?

     1. Jorgen Hofmeester

      Piepertje is een heuse varkensvleesliefhebber, zoveel is duidelijk.

 4. LifeBuddy

  ”Het Administratie Tribunaal” Daar zou extreem sLinks hier OOK voor moeten verschijnen. Zij laten hier de dictatuur los over het Volk. Nog steeds worden de gemeentelijke boeken NIET opengesteld voor het Volk, zodat zij mee kunnen kijken Waar de uitgaven naar toe gaan. Als je niet in dictatuur en indoctrinatie gelooft, moet je vanavond gaan zappen als het reclame is op tv, want dan kom je 15 min. lang op alle zenders reclame tegen!

 5. Re-al

  Frankrijk : rechter verwerpt mondkapjes.
  Engeland : rechter verwerpt “cbs”
  V.S. : Hoge Raad verwerpt “vaccinatie”-plicht.

  Er is licht aan het eind van de fraude- en dwang-tunnel.

 6. Docm

  Buitensporig, onevenredig, ongepast. Ik mag hopen dat die rechter heeft uitgelegd wat hij daarmee bedoelt.

 7. MM

  Dat kan je hier vergeten; magistratuur zit vuistdiep in de kartel-aars.

 8. Pieter48

  Een rechter in Frankrijk is toch even een andere rechter als de D66 sympathisanten die in Ons land rechter mogen spelen. Wanneer wordt er eens een rechtszaak aangespannen tegen het OMT team en de heren Rutte en de Jonge. Wat die de burgers van Ons land zoal hebben aangedaan zou niet onbestrafte horen te blijven. Van uitverkoop van de zorg tot het slopen van alles wat goed is voor een mens .Dus de cultuursector tot winkels en de horeca. De onterechte sluiting van het onderwijs en nog ook nog de tweespalt die ze veroorzaakt hebben. En dat voor een virus dat volgens de heren gelijk was aan Ebola. Natuurlijk zijn er mensen gestorven aan COVID 19. Dat is in heel de wereld zo maar waarom is Ons land dan op slot gegaan? Nu blijkt dat we het over een griep hebben. Dus is er weer in een paniek aanval met een kanon op een mug geschoten. MKB en cultuursector gooi de boel open en veel sterkte. Vanavond staat de nationale lachebek weer wat toe te geven maar ook weer wat angst te zaaien.

  1. LifeBuddy

   Pieter ++++++++100%
   En de GROVE extreem sLinkse leugens blijven zich opstapelen. De inflatie mag maar 2% zijn ,maar is inmiddels al 4%. En dat allemaal te danken aan de VVD enz.
   ongehoordnederland.tv/2022/01/14/online/de-man-op-straat-is-eigenlijk-weer-de-klos-on-in-het-land/

 9. Nikita

  Kun je a.u.b die jurgen hofmeester weer vewijderen het is dubbeldam die vent maakt je website kapot gewoon even vol houden kom op .

  1. Jorgen Hofmeester

   Debaters die inhoudelijk niet kunnen meekomen smeken de redactie vaak om het bannen van debaters die dat wel kunnen. Ze doen denken aan voetballers die bij de scheidsrechter zeuren om een gele kaart voor een voetballer waar ze het voortdurend tegen afleggen.

 10. Herminator

  Jogen Hofmeester,nieuwe nick?

  1. Jorgen Hofmeester

   Jij ook?

  2. LifeBuddy

   HaHaHaHa, de nieuwe dubbel domme extreem sLinkse Pick nick.

 11. RieninSpain

  Advies aan DDS: Als er weer iemand opduikt met een nieuwe nick-name en daar van is aan te nemen dat deze figuur eerder onder een andere naam reacties gaf, check dan het IP-address. Indien hetzelfde als onder een andere naam, dan blokkeren, ben je van een hoop gedoe af.

  1. Jorgen Hofmeester

   Van mensen die op DDS worden geband vanwege grof taalgebruik, scheldpartijen, stalking of kritische inhoudelijke opmerkingen jegens de artikelen van de redactie wordt het IP-adres geblokkeerd.
   Je wordt dus op je wenken bediend, Rien, en we zien uit naar je inhoudelijke bijdragen.

  2. Nikita

   Dat heeft hier geen nut de zak hooi werkt met een vpn deze autistiche hond heeft geen enkel benul dat ie hier niet gewenstdt is DDS is gewoon te slapjes in de knietjes jammer dusssssss negeren die zak hooi is het enige wat overblijft

 12. RvdBe

  Hopen dat die rechter een goede prive beveiliging heeft, de doodseskaders van Adolf Macron liggen wellicht op de loer.

 13. De witte roos

  Kan Rutte met het kabinet Schwab I ook die prullenbak in?

 14. rasecht wappie

  h**ps://www.ninefornews.nl/beveiliger-tweede-kamer-doet-onthulling-op-radio-als-camera-uit-is-staan-ze-nog-net-niet-met-elkaar-te-dansen/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.