TVOH per direct van de buis! Ali B. en muzikant (en partner Linda de Mol) Rietbergen beschuldigd van seksueel wangedrag

The Voice of Holland is door RTL per direct geschrapt als programma. Dit omdat er serieuze beschuldigingen zijn van grootschalig seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het programma. Volgens roddels én beter ingevoerde bronnen gaat het onder meer om bandleider Jeroen Rietbergen en jurylid Ali B. Mogelijk wangedrag van die laatste is natuurlijk geen verrassing voor kijkers van Roddelpraat.

Er zijn serieuze problemen voor RTL, The Voice of Holland, bandleider Jeroen Rietbergen én jurylid/rapper Ali B. Het programma BOOS van BNNVARA heeft namelijk een programma gemaakt dat deze week uitgezonden gaat worden, waaruit blijkt dat seksueel misbruik en machtsmisbruik schering en inslag zijn bij het tv-programma. Er is zelfs al aangifte gedaan bij het OM.

Jeroen Rietbergen erkent wangedrag

Rietbergen, die de partner is van Linda de Mol, zou volgens BOOS de beschuldigingen aan zijn adres hebben toegegeven.

“Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort,” aldus BOOS.

Rietbergen heeft erkend dat hij zich misdragen heeft en al excuses aangeboden aan slachtoffer(s).

Ali B. ook onder vuur

Maar Rietbergen is niet de enige die genoemd wordt. En dat is niet zo gek, want als het alleen om hem zou gaan hoefde RTL het programma natuurlijk niet van de buis te halen. Er is meer aan de hand. Daarbij moet je ook voor ogen houden dat Rietbergen meteen sorry zegt… maar dat er tegelijkertijd dus al een aangifte bij het OM ligt. Als hijzelf het doelwit van die aangifte was zou hij zijn lippen waarschijnlijk nog even op elkaar houden.

Online én bij De Telegraaf wordt er gewezen naar Ali B., de rapper en zogenaamde knuffelmarokkaan. Diens advocaat Bart Swier is echter niet van plan om dat toe te geven… maar hij ontkent het ook niet. Wel zegt die:

“Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.”

RTL Boulevard bericht nu dat Ali B. inderdaad degene is tegen wie de aangifte is gedaan.

Roddelpraat

Voor vaste kijkers van Roddelpraat – het programma dat gemaakt wordt door Jan Roos en Dennis Schouten – komen de beschuldigingen aan het adres van Ali B. bepaald niet als een verrassing. Die twee kenners beweerden twee weken geleden namelijk al in hun populaire show dat Ali B. “een verslaafde vreemdganger” is.

De heren speelden als bewijsvoering een audio-opname af waarop je ogenschijnlijk kon horen dat Ali drugs bestelde (nadat hij, aldus Roos en Schouten) seks had gehad met een jonge vrouw. Voor dat avontuurtje had hij volgens Roddelpraat 500 euro betaald – hoewel de vrouw in kwestie geen prostituee was.

Roos en Schouten zeiden dat dit bepaald niet de enige ‘roddel’ is (met geleverd bewijs) waar zij van gehoord hadden. Ali B. is, zeiden zij, een notoire vreemdganger. En drugsgebruiker. En dus alles behalve de vrolijke knuffelallochtoon.

Meer beschuldigingen TVOH

Het gaat dus om Rietbergen (sowieso) en om Ali B. (waarschijnlijk!). Maar mogelijk blijft het daar óók niet bij. Want, schrijft de krant op basis van informatie van BOOS:

“BOOS onderzocht de kwestie. Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma, aldus BOOS.”

Dus tegen Rietbergen én andere hoofdpersonen, meervoud.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Heel interessant… vooral ook omdat alles wat je nu ziet weer eens aangeeft dat al die roddels over de smerigheid van Hilversum 100% klopt. Al die roddels, die al heel lang rondgingen, zijn waar. En ja, dat gaan we deze week zien omdat BOOS dan wordt uitgezonden en dus publiek gaat met alle informatie.

UPDATE

Een man die cameraman zegt te zijn geweest bij TVOH – en die Tim Hofman, de presentator van Boos lijkt te kennen – laat weten op Twitter dat het “echt angstaanjagend [is] wat daar [gebeurt].” In zijn tijd als cameraman, gaat hij verder “gebeurde[n] er al vele zaken die niet geschikt waren voor daglicht.”

Volgens deze camerama kreeg hij ontslag “toen ik er wat van zei.” Maar, stelt hij ook nog, hij zou in 2018 aangifte hebben gedaan waar “klaarblijkelijk niets [mee] gedaan” is.

UPDATE II

Presentator Tim Hofman van BOOS heeft een verklaring gepubliceerd van BNNVARA waarin uitgelegd wordt dat het om heel veel klachten gaat.

“In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland,” aldus de verklaring. “Er volgde een oproep van BOOS-presentator Tim Hofman waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentjachten die niet door de beugel konden.”

Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.”

De uitzending van BOOS wordt donderdag a.s. online gezet.

UPDATE III

In een officiële verklaring geeft Rietbergen – de partner van Linda de Mol – inderdaad toe dat hij “contacten van seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die bij het programma kwamen. Ook heeft hij “seksueel getinte whatsappberichten” uitgewisseld.

Maar, zegt hij, hij dacht nooit van zichzelf dat hij in een machtspositie zat. Oké, ja, hij was bandleider en de man van Linda de Mol… maar dat geeft je toch niet automatisch macht ofzo? “Inmiddels ben ik mij er zeer bewust van geworden dat mijn eigen perceptie helemaal niet relevant is, maar veel meer de perceptie van betreffende vrouwen,” aldus de hypocriete zwabberaar. “En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben.”

Vervolgens is hij aangesproken op zijn gedrag door zijn werkgever en wil hij “oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen.”

Wat een kulverhaal. Maar goed, hij geeft het dus wel toe. Nu die andere hoofdpersonen nog (hoor ik daar iemand Ali B. en Marco Borsato zeggen?).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Florissa

  Ali B ,Borsato,en er komt er vast nog wel een bij ,dan kunnen ze een show gaan geven onder de naam floppers ,de toppers hebben we al .

 2. Krasvast

  Televisie is zó 1999.

  ht.ps://jensen.nl/horeca-ga-open-de-jensen-show-433

 3. Jannes46

  De knuffelmarokkaan valt weer door de mand. Meteen op transport zetten richting zijn criminele maatje Mohammed VI.

  1. Jorgen Hofmeester

   Ik zie dat Jannes de racistische toon al weer heeft gevonden. Dat was ook de bedoeling van het artikel.

   1. Harry Haller2

    Waarom zou je Marokkaans tuig beschermen?

    1. Monty

     Waarom zou je tuig beschermen, ongeacht hun achtergrond.

     Of vindt Harry dat ander tuig wel beschermd mag worden?

     1. Jorgen Hofmeester

      Ik bepleit niet tuig te beschermen, dat geldt ook voor racistisch tuig.

   2. Woordkunst

    Knuffelmarokkaan is toch zijn bijnaam bafmeestertje?

    Je kan het niet laten om zo met je achterlijkheid te koop te lopen is het wel?

    Hoe vaak moet je nog weggestuurd worden voordat het kwartje valt ransbal?

   3. Baco

    pipo jorgon rept met geen woord over het seksueel grensoverschrijdende gedrag natuurlijk…

 4. nexit_nooit

  De dames welke zich al neukend omhoog wilden werken, dienen een klacht in wegens niet behaalde successen.
  Kunnen ze er toch nog een financieel slaatje uit slaan.

 5. Peter den Bekker

  Zullen we nu eindelijk verlost zijn van deze spuitende, over een ezel getilde Ali Baba?

  1. Jorgen Hofmeester

   Inmiddels gaat het alleen nog over Marokkanenhaat.

   1. Woordkunst

    Dat maak jij ervan bafmeester

   2. Magyar

    Wie haat marokkanen nu niet?

   3. Peter den Bekker

    Waar heb ik het over Marokkanen? Weer voorbarige conclusies trekken?

   4. Harry Haller2

    Kun je nagaan wat ze de laatste decennia bewerkstelligt hebben.

    1. Jorgen Hofmeester

     bewerkstelligd

 6. Branzino

  Mooi te lezen hoe het Nederlands hier wordt verrijkt: “De heren speelden als bewijsvoering een audio-opname af waarop je ogenschijnlijk kon horen dat …”

  1. Woordkunst

   “Zij die niets kunnen afdoen aan de inhoud komen niet verder dan het impotent beoordelen van de aankleding”

   1. Baco

    Klopt moralistische idioten sturen van de inhoudt naar de vorm bij gebrek aan argumenten

 7. Kokkie_2

  De deugers spreken ineens schande van de verhalen over S*x, Drügs en Rock&Roll.
  Wat vroeger een te behalen status was, is nu een publiekelijke veroordeling.

  1. Woordkunst

   Gelukkig weet kokkie wel beter, hoeveel heb jij er belaagd met de boterkwast toen die jou vroegen om boter op hun kadetjes?

 8. ikweetwatikwil

  Waar blijven de namen en foto’s van de aanklaagsters . Of mag dat alleen maar van de aangeklaagden.
  Laten we wel zijn, er zijn natuurlijk vrouwen die een vrijpartij met een jurylid wel zien zitten om haar doel te bereiken. Lukt dat niet, dan aanklagen.

  Neemt niet weg dat er mannen zijn die hun ritsluiting constant naar beneden hebben als je begrijpt wat ik bedoel.

 9. yellow thread street

  Vele vrouwen hebben in deze sector door liggend op hun rug met de benen wijd carriere weten te maken.
  Nu weer wat getrouwde mannen die blijkbaar niet met hun handen van jonge minderjarige meisjes af kunnen blijven en onzedelijke handelingen verricht hebben.
  Als het waar is dan is het een strafbaar feit en is een langdurige celstraf gepast.
  Ook een beroepsverbod voor de rest van hun leven zou wenselijk zijn.

  1. Vanduinen

   Over de manier waarop is maar een aanname. Dat zult u moeten kunnen bewijzen.

 10. Mistgabel

  Al met al overschaduwt dit verhaal wel ff het slappe ongeloofwaardige coronaverhaal van Rutte en die met de vleespet.

 11. dannyvermeulen69

  Citeer: Jorgen Hofmeester 19 uur geleden Beantwoorden
  Inmiddels gaat het alleen nog over Marokkanenhaat.

  pot verwijt de ketel! als het om Russen gaat of Wilders of Baudet gaat draait de DDS
  Jorgje Hofnarretje de zuiger constant het zelfde riedeltje af dus Russen haat Wilders haat Baudet haat .nou nog even de taal nazie uithangen ĎŤ.,