CBS: Rijke Nederlanders leven gemiddeld 25 jaar langer dan armere Nederlanders

CBS: Rijke Nederlanders leven gemiddeld 25 jaar langer dan armere Nederlanders

RTL Nieuws meldt dat volgens recente cijfers van het CBS rijke Nederlanders gemiddeld 25 jaar langer in goede gezondheid leven dan armere Nederlanders. Dit betekent dat de levensverwachting voor jongens uit de rijkste gezinnen tussen 2017 en 2020 op iets meer dan 83 jaar wordt geschat, terwijl de levensverwachting voor jongens uit de armste gezinnen op minder dan 74 jaar wordt geschat.

Dit is een aanzienlijk verschil en laat zien dat er nog steeds een significante kloof bestaat tussen rijke en arme Nederlanders als het gaat om de kwaliteit van leven. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan dit verschil, waaronder verschillen in levensstijl, toegang tot gezondheidszorg en werkgelegenheid.

Het is belangrijk om deze cijfers in de juiste context te bekijken. Het is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland langer leeft, maar ook dat iedereen in goede gezondheid kan oud worden. Dit betekent dat er maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat mensen uit alle lagen van de bevolking toegang hebben tot gezonde voeding, voldoende beweging en goede gezondheidszorg. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de levensverwachting voor alle Nederlanders stijgt en dat iedereen in goede gezondheid oud kan worden.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Alleen hebben wij de pech dat er nu een kabinet zit zonder visie. Hierdoor komt er geen goed beleid tot stand dat het verschil tussen arm en rijk drastisch zal verkleinen. De belastingen dienen omlaag te gaan zodat het weer gaat lonen om te werken. De overheid dient in zijn eigen vlees te snijden zo blijft er meer geld over voor de burger. Als de burger meer geld in de portemonnee overhoudt dan kan men ook een gezonder leven leiden en wordt men automatisch ouder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties