Screen Shot 2022 07 27 at 145958

Een gazon of kunstgras, welke kies je?

Binnenlandjul 27 2022, 13:59
Als je jouw tuin bekijkt en je afvraagt of je niet eens wat anders wilt, dan is dit artikel voor jou. Misschien wil je wat meer groen, voldoende ruimte om lekker van het weer te genieten of een plek voor je kinderen om lekker te spelen. Een gazon of kunstgrasveld is dan de ideale optie. Maar, hoe kies je tussen deze twee? Er is namelijk best wat verschil in onderhoud en de manier van plaatsen. Dit moet bij jou en het gebruik ervan passen, dus je kunt niet zomaar een keuze maken tussen de twee. We leggen je graag de verschillen uit, zodat jij jouw tuin een transformatie kunt geven.
Een kunstgazon
Een kunstgazon heeft best wel veel voordelen. Omdat het geen echt gras is hoef je niet heel erg op je gebruik te letten. Je kunt er te allen tijde overheen lopen, rennen en spelen. Dit is voornamelijk ideaal als je kinderen hebt die je niet al te veel in de gaten wilt houden en gewoon lekker wilt laten spelen. Ook kun je kunstgras kopen wat ontzettend erg lijkt op echt gras. Waar vroeger de kunstgrasvelden er nog aardig nep uitzagen en vaak een gekke kleur groen waren, zijn de kunstgazons van nu veel ‘echter’. Ze bevatten meerdere kleuren groen, waardoor ze realistischer ogen. Qua onderhoud hoef je echt helemaal niets te doen, want het groeit niet en blijft altijd groen. Dit maakt het ook best wel een duurzame optie, want je hoeft niet met kunstmest of voedingsstoffen aan de slag om het gras goed te laten groeien. Het enige nadeel van kunstgras is dat het geen echt gras is.
Echt gazon van gras
Het enige nadeel van een gazon van gras is dat je hiermee wel echt aan het werk gezet wordt. Een echt gazon van gras vraagt qua onderhoud natuurlijk wat meer dan een kunstgazon. Als jij echte groene vingers hebt is dit een betere optie, want waarschijnlijk vind je het ook leuk om lekker in de tuin te werken. Hier kun je dan helemaal losgaan wat betreft voedingsstoffen, het maaien van je gazon en ervoor zorgen dat deze altijd er piekfijn bijstaat. Een bijkomend voordeel is dat je dan echt kun t genieten van de verse geur van pas gemaaid gras. Dat ga je natuurlijk niet krijgen bij een nepgazon. Het kost wat extra moeite, maar als je een echte liefde hebt voor tuinieren heb je dat er vast voor over!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten