4458143557 64e7cdd3a2 c

Energie-ondernemer Ben Woldring: ''De energieprijs voor een gezin kan oplopen naar €6500,- per jaar"

Binnenlandaug 08 2022, 10:15
De energieprijzen rijzen de pan uit. Dit gaat volgens Energie-ondernemer Ben Woldring nog veel erger worden daarom moet de regering meer doen om huishoudens te helpen. Nederland zal ermee geholpen zijn als de regering zal opstappen.
De oprichter van de Bencom Group, Ben Woldring maakt zich ernstige zorgen. Hij weet dat de kosten van de nieuwe modelcontracten kunnen oplopen naar €6500 per jaar. Dat is €300,- extra per maand. Woldring in de Telegraaf:  „Poetin draait aan de gaskraan en de vraag naar gas is nog steeds hoog omdat alle Europese landen gasvoorraden willen aanleggen voor komende winter.”
Woldring vindt dat de regering meer moet doen om huishoudens te helpen. „Tot nu toe heeft de overheid twee concrete acties ondernomen. Een daarvan is een energietoeslag van in totaal €1300 voor huishoudens met een inkomen van maximaal 120% van het bijstandsniveau. Maar de lage en ook de middeninkomens krijgen steeds minder vet op de botten. Daar komt dadelijk een groot probleem omdat ze die extra €300 euro per maand niet zomaar kunnen betalen.”
Net als Thierry Baudet pleit Woldring ervoor om meer gas op te gaan pompen in Groningen. „De prijzen worden opgedreven door schaarste. Maar het erge is, dat wij zelf die schaarste creëren. In Nederland kon dit jaar 8 miljard kuub gas worden gewonnen in onze eigen gasvelden, waar nog ruim 500 miljard kuub aardgas in zit. Maar vanaf 1 oktober wordt dat afgeschaald en gaan we naar maximaal 2,8 miljard kuub.'' Dat noemt de overheid de waakvlamstand. Woldring vraagt zich hardop af: „Hoezo gaan we dat middenin de grootste energiecrisis doen?” 
Woldring is zelf een Groninger en denkt dat de Groninger best bereid is om akkoord te gaan dat er meer gas wordt opgepompt. Uit recente peilingen blijkt volgens Woldering dat het beeld is gekanteld door het uitbreken van de oorlog en de energiecrisis. Als de overheid maar een oplossing voor de Groningers biedt en de voortzetting van de gasboringen ten goede komt aan de regio dan willen de Groningers akkoord gaan met meer boringen.
Met de ondoordachte energietransitie heeft Nederland zich ernstig in de vingers gesneden. Daarom zal het beste zijn als deze regering opstapt. En dat er daarna een regering komt van nationale eenheid die de aanbeveling van Woldring overneemt om meer gas op te pompen in Groningen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten