shutterstock 1658113744 1

Erasmus Universiteit nieuw doelwit van Jodenhatend en antikapitalistisch geteisem

Binnenlandmei 09, 15:00
De gemoederen lopen hoog op rond de Erasmus Universiteit, waar radicale studentengroepen een protest hebben aangekondigd. Deze groepen, die duidelijk geïnfecteerd zijn door een giftige cocktail van antisemitisme en anti-kapitalisme, roepen op tot een breuk met alle banden tussen de universiteit en Israël. Hun beschuldigingen? Niets minder dan medeplichtigheid aan genocide, een beschuldiging zo absurd dat het moeilijk te bevatten is.
De oproep voor deze demonstratie, gepland voor volgende week donderdag, is een voortzetting van een zorgwekkende trend waarbij Nederlandse universiteiten steeds vaker het toneel worden van extremistische acties die niets met academische vrijheid van doen hebben. OccupyEUR, Erasmus School of Colour, Palestine Solidarity Rotterdam, en The EUC Collxctive zijn de drijvende krachten achter deze oproep en ze schuwen de grote woorden niet.
Deze studentengroepen beweren dat de universiteit zich schuldig maakt aan het ondersteunen van zionistische en koloniale onderdrukking. Hun eis? Een onderwijs dat 'vrij is van kolonialisme en zionisme'. Dergelijke eisen tonen een gevaarlijke afwijzing van academische neutraliteit en een verontrustende neiging om universiteiten te willen zuiveren van alles wat zij als onrecht beschouwen.
Het is duidelijk dat deze groepen meer geïnteresseerd zijn in het afdwingen van hun politieke ideologie dan in het bevorderen van een open en diverse academische omgeving. Hun methoden—van het opeisen van academische instellingen tot het eisen van het verbreken van internationale banden—dragen het stempel van totalitarisme, niet van vrijheid.
De stilte van de Erasmus Universiteit in deze kwestie wordt door deze groepen als hypocriet bestempeld, een verwijt dat voortkomt uit hun eigen onvermogen om de complexiteit van internationale betrekkingen en academische vrijheid te begrijpen. Deze universiteit staat nu op een kruispunt: zwichten voor de druk van een luidruchtige minderheid of standhouden ter verdediging van de ware academische waarden. Hopelijk zet burgemeester Aboutaleb in tegenstelling tot zijn Amsterdamse ambtsgenoot Halsema gelijk in op zero tolerance en laat hij bij de eerste glimp van een groep demonstranten de campus Woudestein gelijk schoonvegen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Terwijl de situatie zich ontwikkelt, is de echte vraag of de Erasmus Universiteit zich zal laten meesleuren in de draaikolk van politieke correctheid, of dat zij de rug recht zal houden tegen deze gevaarlijke aanval op haar integriteit en onafhankelijkheid. Een ding is zeker: de ogen van heel Nederland, en wellicht van de wereld, zullen gericht zijn op Rotterdam om te zien hoe deze crisis zich hier verder ontvouwt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten