Screen Shot 2022 05 05 at 204532

Federatie Indische Nederlanders roept publiek op verdachte situaties rondom Indische monumenten te melden

Binnenlandmrt 27 2023, 10:32
De Federatie Indische Nederlanders (FIN) roept het publiek op om verdachte situaties rondom Indische monumenten actief te melden. De oproep komt nadat er de afgelopen tijd sprake is van een toenemende vandalisme-golf bij deze monumenten. Om de pakkans van de daders te vergroten, wil de FIN de binnengekomen meldingen beoordelen en waar nodig delen in een speciaal Telegram-kanaal.
Vorige week is in Sassenheim het Indiëmonument beklad met rode verf. Vandalen hadden onder andere “Fuck KNIL” op het monument aangebracht. Actiegroep De Zwarte Tulp claimt op Instagram de dader te zijn. De Zwarte Tulp noemt zichzelf een anarchistische organisatie in de Bollenstreek. Ze zijn tegen onderdrukking in elke vorm. Alleen hun mening en gevoelens tellen. Andere opvattingen mogen blijkbaar wel worden onderdrukt. Zo kennen we de hypocrisie bij extreemlinks weer. 
De FIN roept omwonenden van Indische monumenten en anderen op om alert te zijn op verdachte situaties en deze actief te melden. Het gaat hierbij om het beschadigen of vernielen van monumenten die herinneren aan de Indische geschiedenis van Nederland, bijvoorbeeld tijdens de koloniale periode in voormalig Nederlands-Indië. De Zwarte Tulp kan namelijk zo weer toeslaan.
De binnengekomen meldingen worden door de FIN beoordeeld en waar nodig gedeeld in het speciale Telegram-kanaal. Op deze manier hoopt de organisatie de pakkans van de daders te vergroten en de vandalisme-golf tegen te gaan. Het is daarbij belangrijk dat het publiek actief betrokken blijft bij het beschermen van deze monumenten en het behoud van ons erfgoed.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Om op de hoogte te blijven van eventuele verdachte situaties, kunnen geïnteresseerden het speciale Telegram-kanaal volgen via de volgende link: https://t.me/+ZQShh61xhn5hMzNk. Door samen te werken en alert te zijn op verdachte situaties, kan er worden bijgedragen aan het behoud van ons cultureel erfgoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten