shutterstock 2200571071

Flitspalen-feest: Amsterdam spekt staatskas op kosten van automobilisten!

Binnenlandmei 29, 9:00
Het lijkt wel alsof Amsterdam elke dag verder afglijdt in de afgrond van politieke correctheid en betutteling. De nieuwste idioterie uit de koker van de gemeente? Flitspalen op 30 kilometer-wegen. Vanaf 1 juni zullen automobilisten die de belachelijk lage limiet van 30 km/u overschrijden, keihard worden aangepakt met flitsboetes schrijft het Parool. Dit is niet alleen een aanval op de vrijheid van de burger, maar ook een doorzichtige poging om de staatskas te spekken.
Het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (OM) heeft aangekondigd dat de vier vaste flitspalen op de Stadhouderskade en diverse flexflitsers in de stad daadwerkelijk in werking worden gesteld. De afgelopen maanden stonden deze flitspalen nog uit, maar nu worden ze ingezet om de hardwerkende automobilist te grazen te nemen. En wie profiteert hier het meest van? Niet eens de gemeente Amsterdam, maar Vadertje Saat.
Sinds december is de maximumsnelheid in Amsterdam binnen de bebouwde kom teruggeschroefd naar 30 kilometer per uur. Tot nu toe werd er nauwelijks gecontroleerd, maar daar komt nu verandering in. Verkeerswethouder Melanie van der Horst, die zichzelf graag profileert als de beschermheilige van verkeersveiligheid, beweert dat het hoog tijd is dat de snelheid gehandhaafd wordt. “Het is goed dat er nu ook gehandhaafd wordt, om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de maximumsnelheid houden,” aldus Van der Horst. Wat een lachertje.
Laten we eens eerlijk zijn: dit heeft niets met verkeersveiligheid te maken. Dit is pure betutteling van de automobilist en een ordinaire geldklopperij. De gemeente Amsterdam doet er alles aan om het leven van de automobilist zuur te maken. Eerst worden de snelheidslimieten drastisch verlaagd en nu komen daar ook nog eens flitspalen bij om boetes uit te delen. Dit is gewoonweg schandalig.
De realiteit is dat de verkeersveiligheid in Amsterdam helemaal niet gebaat is bij deze drastische snelheidsverlaging. Wat we echt nodig hebben, zijn betere infrastructuur en doordachte verkeersoplossingen, geen achterlijke maatregelen die de gemiddelde automobilist tot waanzin drijven. Het is overduidelijk dat de gemeente hier simpelweg probeert om extra geld uit de zakken van hardwerkende Amsterdammers te kloppen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur."
Het wordt hoog tijd dat de inwoners van deze stad opstaan tegen deze onzin. Zij moeten zich niet langer betuttelen door een stel linkse politici die hun eigen ideologische agenda belangrijker vinden dan het welzijn van de burger. Amsterdam is een stad van vrijheid en progressie, geen nanny-staat die haar burgers behandelt als kleine kinderen. Het invoeren van flitspalen om boetes uit te delen aan automobilisten die een normale snelheid rijden, is niets minder dan een verkapte belastingverhoging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten