aderklaa gasstation

Gaswinning gestopt, maar Groningen blijft beven: Een gebed zonder einde!

Binnenlandapr 18, 13:00
Na jaren van protest en politieke debatten heeft de Eerste Kamer eindelijk de sluiting van het Groningse gasveld bekrachtigd. Een besluit dat als een historische overwinning wordt gevierd, maar de realiteit voor de Groningers blijft grimmig en gevaarlijk. Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) waarschuwt: de aardbevingen zullen niet stoppen. Dit nieuws slaat in als een bom: de Groningers zijn nog lang niet veilig in hun eigen huizen.
De jubelstemming in Den Haag is dus volkomen misplaatst. Staatssecretaris Vijlbrief mag dan symbolisch de wet ondertekenen die een einde maakt aan 65 jaar gaswinning, maar voor de inwoners van Groningen is het leed nog lang niet geleden. De aarde zal blijven schudden, en de huizen, al verzwakt door jaren van bevingen, lopen het risico in te storten.
Theodoor Kockelkoren van SodM benadrukt in de Telegraaf terecht dat er nog altijd zo'n 12.000 tot 13.000 woningen versterkt moeten worden om ze veilig te maken. Maar waarom duurt dit allemaal zo lang? De belofte van het kabinet om het herstel, de versterking en de nieuwbouw tegen 2028 af te ronden klinkt hol in de oren van degenen die dagelijks met deze dreiging leven. Eerdere afspraken zijn uitgelopen; het gebrek aan daadkracht en efficiëntie is stuitend.
Deze voortdurende tragedie in Groningen is een schandvlek voor Nederland, een welvarend land dat prat gaat op zijn technologische en sociale vooruitgang. Hoe kan het dat we niet in staat zijn om onze eigen burgers te beschermen tegen een door ons veroorzaakte natuurramp? Het is de ultieme ironie: terwijl de overheid pocht over groene energie en duurzaamheid, laat zij haar eigen mensen in de steek.
Het verhaal van Groningen is een waarschuwing voor iedere Nederlander. Het toont de ware aard van een bureaucratische overheid: traag, onverschillig, en inefficiënt. Dit moet een wake-up call zijn. De Groningers verdienen beter. Ze verdienen een overheid die actie onderneemt met de urgentie die deze crisis vereist, niet een die zichzelf op de borst klopt voor het sluiten van een gasveld terwijl de aarde onder de voeten van haar burgers blijft beven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De tijd van excuses en uitstel is voorbij. Het is tijd voor actie. Het is tijd om de Groningers de veiligheid en zekerheid te bieden die ze verdienen. Alles minder dan dat is onacceptabel en een teken van falend bestuur op het hoogste niveau.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten